Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΝΙΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Members
  • Περιεχόμενα

    142
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    ΚΟΜΟΤΗΝΗ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.912 profile views

ΝΙΚΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σύμφωνα με την Εγκ. 65251/27-6-2022, και εξής, έχει καταφέρει κανείς συνάδελφος να εκδώσει γνωστοποίηση για κατ/μα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με ποιές προυποθέσεις? Για καντίνα σε ιδιωτικό χώρο και συνάμα αδόμητο οικόπεδο, και βάσει της εγκυκλίου, μπορεί να βγει η βεβ εγκατάστασης απο τον Δήμο, ωστόσο, το υγειονομικό "θέλει" να τηρουνται οι υγειονομικές διατάξεις, ήτοι συμβ κατασκευη για τουαλέτες και παρασκευαστήριο. Άρα, όπως αντιλαμβάνομαι, εαν στο οικόπεδο δεν υπάρχει μια κατασκευη/ένα κτίσμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει καντίνα. και τα τραπεζοκαθίσματα αποκλείονται επίσης.... αν έχει κάποιος εμπειρία μετά τον 6/2022 ας ενημερωσει παρακαλώ πολυ
  2. Αν έχω βγάλει άδεια το 2020 για 80 τμ σε κατά παρέκκλιση εκτός σχεδίου. Δεν έχει ξεκινήσει εργασίες, τίποτε, το δικαίωμα για το υπόλοιπο δόμησης το κρατάει , αν κάνει τώρα αναθεώρηση; Η πάει;
  3. μπορούν να υπαχθούν αυθαίρετα ανοίγματα επί του πλάγιου ορίου του οικοπέδου? κι αν όχι, σε ποια διάταξη εμπίπτει αυτό. παίζει κανέναν ρόλο, που όταν διανοίχθησαν (1971), το όμορο οικόπεδο ήταν του ίδιου ιδιοκτήτη και τώρα του ανήκει το 50%? το όμορο είναι αδόμητο. Το ρωτώ, διότι τα εν λόγω ανοίγματα, έχουν οπτική επαφή με κηρυγμένο μνημείο και υπήχθησαν και περαιώθηκε η διαδικασία του ν.4178/13, που δεν απαιτούνταν γνωμοδότηση απο την Υπ. Νεωτ. Μνημείων και τώρα- για ίδρυση ΚΥΕ- η υπάλληλος του ΥΠΠΟ, ισχυρίζεται ότι ΔΕΝ μπορεί κανείς να τακτοποιήσει ανοίγματα στα όρια. Σημειωτέον: υπάρχει αρμοδιότητα ελέγχου των δηλώσεων υπαγωγής απο το ΥΠΠΟ?
  4. δεν προκύπτει αλλά το ζητάνε (ΥΝΜΑΘ)-ΚΕΣΑΜΑΘ). Πολλά δεν προκύπτουν απ' το νόμο σε όλη αυτή τη διαδικασία, αλλά δυστυχώς συμβαίνουν-, επίσης ζητάνε και φωτογραφία της πράξης των σχεδιών.
  5. και μετά την έγκριση του ΚΕΣΑ, πρέπει να ενημερώσεις και το ΥΠΠΟ και να στείλεις την έγκριση αυτή και σε αυτούς για να περαιωθεί ο φάκελος του ακινήτου...😰
  6. Kan62, αν αναφέρεσαι στο δ που έβαλα αριστερά κ αν θεωρείται οπίσθιο όριο τότε ναι, είναι Δ! Αν το 62 είναι έτος γέννησης,😊 τότε έχετε πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από μένα και γιαυτο ευχαριστώ ακόμη περισσότερο.
  7. Σευχαριστω πολύ kan62, κ γώ έχω επιφυλάξεις αλλά στην 4 του 14 το αναφέρει ξεκάθαρα : « Εσοχές του κτιρίου στην περίπτωση που εφάπτεται με τα όρια του οικοπέδου, μπορούν να έχουν οποιαδήποτε απόσταση από το όμορο κτίριο. Ανοίγματα στις εσοχές αυτές δεν δημιουργούν δουλεία για τα όμορα οικόπεδα και προσμετρώνται στον υπολογισμό των ανοιγμάτων για την επάρκεια φυσικού φωτισμού και αερισμού, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις του Κτιριοδομικού Κανονισμού.», άρα γιατί να πρέπει να έχω δ; Και συμφωνα με την 5 του 14 « Οι χώροι κλιμακοστασίου καλύπτουν τις προϋποθέσεις φυσικού φωτισμού και αερισμού εφόσον έχουν ανοίγματα προς ακάλυπτους χώρους ή ελεύθερο ανοιχτό χώρο ελάχιστης διάστασης δύο (2,00 μ.) μέτρων κάθετα προς την πλευρά των ανοιγμάτων.» Που το έχω σχεδιάσει.
  8. Εσοχές η διαμπερή κατακόρυφα ανοίγματα η κατακόρυφα φρεάτια; Το ζητούμενο είναι να μπορούν να τοποθετηθούν στα πλαγιά όρια και να μην μετράνε σε κάλυψη και δόμηση. Εγω διαβάζοντας τον νόμο και τα αναφερόμενα άρθρα , καταλαβαίνω ότι αυτά μπορούν να θεωρηθούν διαμπερή κατακόρυφα ανοίγματα, αφού αποτο επίπεδο του διαμορφωμένου εδάφους μέχρι και το δώμα, δεν έχουν πλάκα, και αφού λέει και ανεξαρτήτως διαστάσεων. Μπορούν να τοποθετηθούν όμως στα πλαγιά όρια ως εσοχές; Ναι, λέει το Άρθρο 14. Δοκάρι δεν δείχνω, αλλά ρωτώ αν μπορεί να μπει…😊
  9. ΔΙΑΜΠΕΡΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ όπως αυτό ορίζεται στα αρθ. 11, παρ. 6η', άρθ. 12, παρ. 4ε', όπως τροποποιήθηκαν με το ν.4759/20, δεν μετράνε στην δόμηση και στην κάλυψη και σύμφωνα με το άρθ. 14, παρ. 4 και ειδικότερα 5, για το χώρο του κλιμακοστασίου΄ισχύει ελεύθερος ανοικτός χώρος ελ. διάστασης 2,00μ. κάθετα στο άνοιγμα, σωστά? (βλέπε συννημένη κάτοψη). Εντός του διαμπερούς ανοίγματος μπορεί να τρέχει δοκάρι, διότι σύμφωνα με τις Τ.Ο. ΝΟΚ "Ως διαμπερές άνοιγμα νοείται το άνοιγμα που διαπερνά το κέλυφος του κτιρίου όπως αυτό ορίζεται από τα εξωτερικά φέροντα στοιχεία του, τα εξωτερικά στοιχεία πλήρωσης του φέροντα οργανισμού και τη στέγη."? οροφοσ.pdf
  10. ΝΟΚ- Αρθρο 11, παρ. 6. ιζ': "....δεν προσμετρούνται επίσης χώροι κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, εισόδων και αποθήκης εξυπηρέτησης περιβάλλοντα χώρου επιφάνειας έως 40 τμ. για κάθε συγκρότημα κλιμακοστασίου." ΑΠΟΡΙΑ 1: Δηλαδή μπορώ στην πυλωτή ,να κατασκευασω μια αποθήκη 40 τμ., ή όλα μαζί (χώροι κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων, εισόδων και αποθήκης) να είναι 40 τμ.? ΑΠΟΡΙΑ 2: εαν ισχύει η αποθήκη 40 τμ., μπορώ να βάλω λεβητοστάσιο εκεί ως χρήση, γιατίτ δε θαχω υπόγειο, εφόσον γίνει ξεχωριστό πυροδιαμέρισμα?
  11. άρα για φυσικό φωτισμό του κοινόχρηστου κλιμ/σίου, σύμφωνα με τις αλλαγές του ν.4819/21 στην παρ. 5 του αρθ. 11 του ΝΟΚ, επανερχόμαστε στο ελάχιστο 2.00μ.Χ1,20μ.? και για φωτισμό Κ.Χ. (ελαχ διαστάσεις φωταγωγού) ισχύει δΧ*(όσο θέλω)? Επίσης, υπάρχουν κάπου οι ελάχιστες διαστάσεις φρεατίου ανελκυστήρα για οικοδομή με Ο.Ι.?
  12. Επέκταση του διαμερίσματος εις βάρος του κοινοχρήστου διαδρόμου κατα 3 τμ., που έγινε σε όλους τους ορόφους και κατά την ανέγερση το 1979, είναι κατ. 2 και υ.δ. 3τμ. ή είναι στο "κλικ" διαφ. διαμερισμάτωση? αφού και ο κοινοχρ. διάδρομος εντός δόμησης ήτανε...
  13. Οδηγία σχετικά με εκτιμητική αβεβαιότητα - Covid 19: (Withdrawal of global COVID-19 valuation practice alert) https://www.rics.org/uk/news-insight/latest-news/news-opinion/withdrawal-of-global-covid-19-valuation-practice-alert/?deliveryName=DM33008 Σε συνέχεια της ανωτέρω οδηγίας από το RICS, θεωρείται ότι η εκτιμητική αβεβαιότητα λόγω Covid-19, δεν θα συμπεριλαμβάνεται στο στις εκθέσεις εκτίμησης.
  14. καλημερα! μετά την έκδοση του ΠΕΚ, απαιτούνται και οι υπ. δηλ. ιδιοκτητη , υδραυλικου και μηχναικών επιβλεπόντων. Έχει κανείς στη διάθεση του σχετικά υποδείγματα? ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.