Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

takisneer

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

takisneer's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εάν είναι να γράψεις για να γράψεις - καλύτερα να μην γράψεις καθόλου. Βάσει ποιων τεχνικών οδηγιών θα τεκμηριώσεις ότι η απόρριψη στην στάθμη ισογειου δεν οχλεί? Από την εμπειρία σου? Εάν δημιουργηθεί πρόβλημα τότε θα του βάλεις ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα ή θα τα πάει οροφή και έτσι θα είναι όλοι σίγουροι ότι δεν οχλεί. Πάντως κατι τέτοιο είναι κοινη πρακτική μεταξυ αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων μέχρι στιγμής.
  2. Ναι το υγειονομικό μπορεί να τα ζητήσει. Συνήθως το κάνει όταν για παράδειγμα έχεις μια καφετέρια με πχ φούρνο και που έχει ένα απορροφητήρα και όχι χοάνη και οδηγεί τα καυσαέρια όχι στο υψηλότερο σημείο του κτιρίου αλλά στην στάθμη του ισογείου - οπως κάνουν και οι οικιακοί απορροφητηρες για παράδειγμα. Υπάρχουν επαγγελματικές συσκευές με ενσωματωμένο φίλτρο ενεργού άνθρακα που σε καλύπτουν για την περίπτωση ενος ΚΥΕ μερικής επεξεργασίας. Ή στην περίπτωση που έχεις ΚΥΕ πλήρους γεύματος και χοάνη και απαγωγή καυσαερίων στο υψηλότερο σημείο αλλά έχεις κοντά διπλανές οικοδομές και υπάρχει κίνδυνος όχλησης. Τότε ο υπάλληλος σου ζητά την ΥΔ ώστε σε περίπτωση που υπάρχει όχληση και υπάρξουν δικαστικές διαμάχες η υπηρεσία να μην είναι στο στόχαστρο.
  3. Μήκος: 0.36 Πλάτος:0.21μ Ύψος: 0.50μ Δηλαδή κάτοψη: 0.21* 0.36 μ και όψη 0.36 * 0.50 μ
  4. Απαγορεύεται να έρθει η γαλβανιζέ σε επαφή με το έδαφος. Μάλιστα πρέπει να είναι 50 εκατοστά μέσα στο μπετό. Ουσιαστικά όλη η εγκατάσταση θα είναι άχρηστη σε λίγο καιρό που θα οξειδωθεί η ταινία και θα διακοπεί η γείωση.
  5. Ευχαριστώ πολύ, Ο λόγος για την αλλαγή θέσης είναι οι διαφωνίες μεταξύ των ενοίκων και ο κανονισμός της πολυκατοικίας και οι μηνύσεις μεταξύ τους. Το όλο σύστημα επίσης είναι εξαιρετικά θορυβώδες οπότε η Σολωμόντια λύση είναι να το επιβαρυνθεί ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.
  6. Καυσαέρια - εννοώ τα παράγωγα της καύσης. Ότι τραβάει η φούσκα - πάνω από μια ψησταριά ή κουζίνα αερίου. Συμπλήρωσα το προφίλ μου και η ειδικότητα μου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
  7. Γεια σας, μπορεί ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας που απάγει τα καυσαέρια του μαγειρίου να βρίσκεται εντός του χώρου της κουζίνας και όχι στην οροφή του κτιρίου ή κάτι μου διαφεύγει? Πρόκειται για ένα πενταόροφο κτίριο το οποίο έχει εστιατόριο στο ισόγειο και έχει εγκαταστήσει τον φυγοκεντρικό που απάγει τα καυσαέρια στην ταράτσα. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην λειτουργία του συστήματος αν μεταφερθεί ο φυγοκεντρικός από την κοινόχρηστη ταράτσα εντός του χώρου του εστιατορίου - που είναι στο ισόγειο? Ευχαριστώ.
  8. Γειά σας, στην ΤΟΤΤΕ αποχέτευσης σελ. 72 , Σχήμα 16.5 αναφέρει ότι η οριζόντια απόσταση ενός υποδοχέα από το τμήμα κατακόρυφης πτώσης δεν επιτρέπεται να περνάει το 1 μέτρο - για Η>3 μέτρα. Αυτό σημαίνει πχ ότι σε μια πολυκατοικία με κύριο αερισμό στον τρίτο όροφο οι υποδοχείς του μπάνιου - σιφώνι και λεκάνη - πρέπει να απέχουν από την στήλη που θα συνδεθούν λιγότερο από ένα μέτρο? Ευχαριστώ. Άκυρο, Αν κατάλαβα καλά το 1μ είναι η κατακόρυφη πτώση και ο αερισμός της σωλήνωσης σύνδεσης. Με μπέρδεψε το σχήμα.
  9. Γεια σας, ήθελα να ρωτήσω αν ένας πολιτικός ή αρχιτέκτονας μηχανικός έχει δικαίωμα να υπογράψει μελέτη κολυμβητικής δεξαμενής. Αναφέρομαι στην μελέτη που κατατίθεται στην πολεοδομία και αφορά την λειτουργία της δεξαμενής και έχει να κάνει με τον Η/Μ εξοπλισμό της. Από όσο γνωρίζω πισίνες υπογράφουν οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων ή υπάρχει κάτι που αγνοώ; Ευχαριστώ.
  10. Όχι πήρε την άδεια του και πήγε στην Σάμο. Αυτά που έχει γράψει τα έγραψε εν αγνοία μου. Βασικά ο συνέταιρος υπογράφει ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά, περιβαλλοντικά, χειρίζεται τέλεια PLC συστήματα, προγραμματίζει εργαλειομηχανές CNC, η ρομποτική είναι το χόμπυ του, υπογράφει για την καλή λειτουργία αυτοματισμών, πίνακα πυρασφάλειας, αν είχε κάνει 3 μαθήματα πληροφορικής θα είχε πάρει και επάρκεια στην πληροφορική και ένα σωρό άλλα που δεν θέλω να αναφέρω. Αλλά είναι και μεγάλος γκρινιάρης. Ξέχασα να αναφέρω στο βιογραφικό του ότι έχει ασχοληθεί και αυτός με βιομηχανικό σχεδιασμό προιόντων όπως και εγώ. Απλά τα ιατρικά εξαρτήματα που αναφέρει δεν τα έκανα ποτέ- εγώ σχεδίασα μια ηλεκτρομηχανολογική συσκευή οικιακής χρήσης για λογαριασμό ενός ιδιώτη.
  11. Ελα bigdamage παραπληροφορείς τον κόσμο. Είμαι ο συνέταιρός του. Δεν πήρα μέρος σε δύο δημοπρασίες για δίκτυα υπολογιστών πότε έγινε αυτό και δεν το ξέρω? Επίσης μην κλαίγεσαι για τα δικαιώματά σου γιατί ο μηχανολόγος υπογράφει τα πάντα και ηλεκτρολογικά και ... ότι θές, άσχετα αν εσυ ως ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ δεν μπορείς να βγάλεις μελετητικό και έχεις περιορισμούς στην ισχύ. Όσον αφορά το καθηγητηλίκη μέχρι πριν κάποια χρόνια ακόμη μπορούσες να πάρεις επάρκεια διδασκαλίας πληροφορικής ακόμη και αν είχες παρακολουθήσει σεμινάρια υπολογιστών χωρίς πτυχίο και ακόμη και άσχετοι δίδασκαν. Βασικά μην τρελαθούμε κιόλας μεχρι πριν λίγα χρόνια που δεν υπήρχε το αέριο και υπήρχαν ηλεκτρολογικές μελέτες για την έκδοση αδείας δεν θα σε έβλεπα να παραπονιέσαι άμα υπέγραφες ηλεκτρολογικά. Επίσης ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός δεν είναι μόνο καλώδια αλλά και κίνηση - ηλεκτροκινητήρες - ροπή - ηλεκτρισμός για θέρμανση και τον τίτλο του Μηχανικού δεν τον παίρνει για πλάκα. Γι αυτό φίλε μου εκ του πονηρού παραπονιέσαι ίσως γιατί θέλεις παραπάνω εργασιακά δικαιώματα μήπως?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.