Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

thcristo

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

thcristo's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μεγάλη επιπολαιότητα κάνεις και θα το μετανιώσεις αλλά θα είναι αργά. Καταστάλαξε πρώτα επαγγελματικά να δεις με τι ακριβώς θ' ασχοληθείς, άσε μερικά χρόνια να περάσουν μέχρι να σταθεροποιηθείς στην επαγγελματική σου κατεύθυνση και μετά αν δεις ότι σου είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητη η άδεια εξάσκησης επαγγέλματος, τότε και ΜΟΝΟ τότε γράψου στο ΤΕΕ. Αυτο που λες ότι γράφεσαι για κανένα γιατρό, μπορείς να το έχεις και με το ΙΚΑ εφόσον ο εργοδότης σου βάζει ένσημα. Εξάλλου από εδώ και στο εξής ΙΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ όλοι στον ΕΟΠΥΥ θα είναι, δηλ. και τα δυο ταμεία την ίδια περίθαλψη για κλάματα θα προσφέρουν. Και στην τελική αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να κάνεις ιδιωτική ασφάλιση για περίθαλψη είναι πολύ προτιμότερη σαν προσωρινή λύση μέχρι να βρείς κάποια δουλειά από το να φορτωθείς το βραχνά της υποχρεωτικής ασφάλισης του ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ και για σύνταξη και για περίθαλψη που μετά δεν μπορείς να τη διακόψεις με τίποτα.
  2. Αν υπάρχει όμως οφειλή, σε πιάνουν όταν χρειαστεί να πας στο ταμείο για ανανέωση βιβλιαρίου ή για κάποιο άλλο λόγο και ελέγχξουν τις εισφορές σου στο computer. Και τότε παθαίνεις εγκεφαλικό από τα πρόσθετα τέλη που σου έχουν βάλει. Γενικά τους συμφέρει να μη σε ειδοποιούν εγκαίρως ότι χρωστάς ώστε όταν έχει περάσει αρκετός καιρός να πληρώνεις το τοκογλυφικό επιτόκιο του 14%.
  3. Πιστεύω πρέπει να προχωράνε παράλληλα όλες οι ενέργειες. Και μαζικές αιτήσεις διαγραφών και συλλογή υπογραφών για ασφάλιση εργασίας και όχι ιδιότητας αλλά και εξώδικα ή άλλες νομικές ενέργειες. "Ντου από παντού" χρειάζεται μέχρι να καταργηθεί το αισχρό σημερινό καθεστώς της υποχρεωτικής ασφάλισης ιδιότητας.
  4. Αν συνεχίσουν να τηρούν την ίδια αρνητική στάση ως προς τις διαγραφές και τα εξώδικα αρχίσουν να πέφτουν βροχή, θα χρειαστούν πολλούς "εκλασαμέντες" για να τα παραλαμβάνουν.
  5. Χωρίς μαζικές αιτήσεις για διαγραφές από το ΤΕΕ ανέργων μηχανικών και συλλογικές νομικές προσφυγές εναντίον του καθεστώτος της άρνησης διαγραφής με παράλληλη υποχρεωτική επιβολή εισφορών, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Θα παραπέμπεται το θέμα στις καλένδες και θα ακούμε "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" από τις διάφορες παρατάξεις. Είναι σαν να έχει πιάσει το κτίριο φωτιά και πρέπει ν' ανοίξει άμεσα μια έξοδος κινδύνου για να μπορέσει βγει ο κόσμος έξω και κάποιοι να προτείνουν αυτή την ώρα μελέτη συστήματος πυροπροστασίας!!!
  6. Το να κυκλώσουμε το τετράγωνο είναι απλό, το πως θα τετραγωνίσουμε μετά τον κύκλο είναι το πρόβλημα.
  7. Μήπως τυχαίνει να γνωρίζει κανείς αν με το νέο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μπορούμε να έχουμε τρίμηνες συνταγές για τα χρόνια νοσήματα; Πρόσφατα ο γιατρός μου είπε ότι αυτό δεν το επιτρέπει το ηλεκτρονικό σύστημα με αποτέλεσμα να μπορεί να εκδοθεί μόνο μηνιαία συνταγή με maximum 2 συσκευασίες φαρμάκων. Απ' ότι θυμάμαι με τις χειρόγραφες συνταγές υπήρχαν τρίμηνες.
  8. Δεν νομίζω ότι λύνεται απλά γενικεύεται: σκεφτόμαστε να διαγραφούμε από το ευρώ αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να διαγραφούμε κι από την ΕΕ και φοβόμαστε ότι μετα δεν θα μπορούμε να ξαναγραφτούμε... Τι ΤΕΕ, τι ΕΕ....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.