Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

AARV

Members
  • Περιεχόμενα

    30
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

AARV's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πολυ καλο. Σε ευχαριστω πολυ. Μπαβο.
  2. Μπραβο ρε φιλε. Καλος οδηγος.. ευχαριστω.
  3. Παιδιά υπάρχει μήπως κάτι νεώτερο? Για τον ίδιο λόγο πήγα εχθές στην πολεοδομία να κάνω ερώτηση για το αν χρειάζεται να δηλώσω το αυθαίρετο με 4178 'προς έκδοση οικοδομικής αδείας ' και μου είπαν ότι δεν ξέρουν και θα έπρεπε να πάω να κάνω το ερώτημα στη ΔΟΚΚ. Τελικά για μια απλή κστεδαφιση απαιτείται να πάω μέσα από 4178, η να το παραλείψω εντελώς? Έχει τύχει κάτι σε κανενα συνάδελφο?
  4. AARV

    ΔΕΔΟΤΑ 2014

    Τι ειπες τωρα... Ευχαριστω...
  5. Διαβαζα γενικοτερα την συζητηση και εχω να σταθω στα εξης που ισως λυσουν ορισμενες αποριες νεων συναδελφων για το θεμα. Συμφωνω με την Myri για το θεμα της απαιτησης αλλαγης χρησης σε πρισμενες πολεοδομιες. Ακουγεται παραλογο αλλα μαλλον δεν ειναι. Πιο παραλογο ειναι αυτο που ζητουν οι νομαρχιες!!! 1.Βεβαίωση από την Πολεοδομία ότι δεν είναι αυθαίρετο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χώρος φαρμακείου και δεν περιλαμβάνει αυθαίρετες κατασκευές. (ο.κ με καποιον τροπο την παιρνω την βεβαιωση) 2. Σχέδιο κατόψεως του καταστήματος, στο οποίο φαίνονται οι καθαρές διαστάσεις του. (και εδω εγω προσκομιζω την τελικη κατασταση του φαρμακειου με νεους τοιχους και σωστες διαστασεις οπως πρεπει, τις εγκαταστασεις και τα συναφη). Αυτο δεν ειναι παραλογο? Πως δηλαδη εγιναν οι εργασιες στο εσωτερικο του φαρμακειου? Με αδεια μικρης κλιμακας? Διχως αδεια (εντελως παρανομο)? Νομιζω πως τελικα αυτος ειναι και ο σκοπος της αλλαγης χρησης. Να αποτυπωθουν δηλαδη απο πριν ολες οι προδοαγραφες που ο Νομος περι Ιδρυσης φαρμακειων οριζει...και να ερθει επειτα η υπηρεσια της νομαρχιας να αποφανθει για την τηρηση των κατασκευαστικων προδιαγραφων του φαρμακειου.
  6. Νομίζω τελικά οτι το πρόβλημα ειναι το τι μετρά στον Σ.Δ. Κύρια η βοηθητική χρήση , προσμετράται στον συντελεστή (βλέπε τα W.C στους ορόφους κατοικιών). Επειδή το παταρι δεν έχει μετρησει στον συντελεστή, το W.C δεν πιτρέπεται να κατασκευαστεί στο παταρι. Δείτε αυτο (παρεμφερές): Εγκ-19899/61/89. Εγκ-61/89 [ ΙΣΧΥΕΙ απο 11.7.1989 ] Δίνονται οδηγίες για την εφαρμογή του Aρθρον-7 του ΓΟΚ/85 Δυνατότητα κατασκευής WC στο υπόγειο της κατοικίας Με αφορμή ερωτήματα που μας υποβάλλονται σχετικά με την δυνατότητα κατασκευής WC. στο υπόγειο της κατοικίας, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω: 1) Βάσει του άρθ.2 της ΑΠΟΦ-3046/304/88 απόφασης Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ (Κτιριοδομικός Κανονισμός), ορίζεται σαν χώρος βοηθητικής χρήσης, οι χώροι κυκλοφορίας (διάδρομοι, προθάλαμοι, κλιμακοστάσια) οι χώροι υγιεινής κλπ. 2) Οι χώροι κυκλοφορίας και υγιεινής στην συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκονται στο υπόγειο όπου είναι δυνατή η κατασκευή τους σύμφωνα με την πιο πάνω παράγραφο, πλην όμως αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα της κατοικίας και απαραίτητα για την λειτουργία τους. Με τα δεδομένα αυτά είναι δυνατή η κατασκευή WC στο υπόγειο της κατοικίας με την προϋπόθεση ότι θα υπολογισθούν στον Σ.Δ. (Συντελεστή Δόμησης) ο χώρος του WC το κλιμακοστάσιο και ο διάδρομος προσπέλασης αυτού". ΣΧΕΤ-ΝΟΜ Αρθ-7 του ΓΟΚ/85. Αρθ-2 της Αποφ-3046/304/88 (Κτιριοδομικός Κανονισμός). Εγκ-23/90
  7. Συνάδελφοι σε μένα συνέβη το εξής περίεργο. Ο ιδιος ο καταγγέλων, σε γενική συνέλευση της πολυκατοικίας (είδα τα πρακτικά) ειχε δώσει την συναίνεση του για κατασκευή τέντας με σταθερά στηρίγματα. Η κατασκευη είχε εγκριθεί ομοφωνα. Το στέγαστρο, (περι τέτοιου πρόκειται, ευχαριστώ myri) κατασκευάστηκε χωρίς να βγει κανενός είδους άδεια, και έπειτα έπεσε η καταγγελία!!!!!!! Τώρα ο ιδιοκτητης του στεγάστρου τρέχει να πληρώσει το πρόστιμο ανέγερσης. Κατά τα άλλα μια παρατήρηση. Είναι λάθος οτι οι μηχανικοί της πολεοδομίας ελέγχουν και άλλες παραβάσεις, αφού στο συγκεκριμένο κτηριο υπάρχουν και ορισμένες άλλες παρανομίες (δες φύτευση ακαλύπτου, ακριβώς διπλα από την θεση στάθμευσης για την οποία γίνεται ο λόγος).
  8. Ευχαριστώ όλους. Θα μιλήσω με τον αρχιτέκτονα εφαρμογής στην πολεοδομία. Τουλάχιστον να ξερω τι να πω.
  9. Συναδελφοι καλησπερα. Σιγουρα θα σας έχει τύχει να διαπιστώσετε σε περιπτώσεις προσθήκης οροφου, υποστηλώματα περιμετρικά του κτηρίου και μεσα στην πρασιά. Το εχω δει σε αδειες του 70 - 78 - και 90!! και αναρωτιέμαι αν μου διαφεύγει κατι από την νομοθεσια. Επειδη τυνχανει ο πελατης μου να μην θελει να κατεδαφισει το μονοροφο του, πείτε μου: Επιτρεπεται να τοποθετησω υποστηλωματα ενισχυσης εκτος περιγράμματος, στην πρασιά?
  10. Καλησπερα συναδελφοι. ζηταω βοηθεια στην προσπαθεια για εξοικονομηση συντελεστη!!!! Θελω να σχεδιασω μια υπαιθρια κλιμακα σε τριοροφη οικοδομη (ισογειο + μεζονετα) αλλα δεν ξερω αν η λυση που δινω ειναι σωστη. Γενικοτερα προσπαθω να το περασω σαν υπαιθριο κλιμακοστασιο. τι λετε? Σημειοτεον καλλαω και στα 2 ομορα οικοπεδα... glp_675.zip
  11. Εrling δεν εχει κοπεί το έργο απο περιβαλλοντικής αποψης; Νόμιζα οτι υπήρχαν προβληματα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.