Μετάβαση στο περιεχόμενο

vagmavra

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Στερεά Ελλάδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vagmavra's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το ίδιο πράγμα ακριβώς λέμε Ίκαρε, μόνο που εγώ μιλάω για κα΄ποιον που έχει μπει και θυέλει να βγεί Την ειδική προσαύξηση συνήθως την υπογράφεις κατά λάθος ( μη γνωρίζοντας τι ακριβώς είναι ) μαζί με τα υπόλοιπα χαρτιά που σου δίνουν την ημέρα που περνάς τις εξετάσεις στο ΤΕΕ για την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, εσύ μπορεί να ήσουν γνώστης και να μην το υπέγραψες οι περισσότεροι όμως που γνωρίζω και εγώ μαζί τους την πατήσαμε κατ' αυτόν τον τρόπο.
  2. Η ειδική προσαύξηση είναι προεραιτική για τις εξής δύο κατηγορίες, οι οποίες πρέπει να είναι και οι δύο σε ισχύ για να κάνεις απαλλαγή : Για όσους έχουν έως 10 χρόνια συμπληρωμένα από την άδεια άσκησης επαγγέλματος Για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους Συνήθως από λάθος-άγνοια δίνοντας τις εξετάσεις σςτο ΤΕΕ μεταξύ άλλων υπογράφουμε ότι επιθυμούμε να συμμετέχουμε και στην ειδική προσαύξηση, όπου για να το ανερέσουμε πρέπει να κάνουμε μια απλή αίτηση σε οποιοδήποτε κατάστημα του ΤΣΜΕΔΕ Hint Σε περίπτωση που κάποιος έχει πληρώσει πχ το πρώτο εξάμηνο του 2013 και δεν έχει πληρώσει το δεύτερο, μπορεί τον Νοέμβρη να κάνει αίτηση απαλλαγής από την ειδική προσαύξηση η οποία να αφορά απαλλαγή από Ιούλιο και μετά. Δηλαδή μπορείς να κάνεις απαλλαγή της ειδικής προσαύξησης και παλαιών εισφορών που χρωστάς, όχι όμως να αξιώσεις επιστροφή χρημάτων τα οποία έχεις πληρώσει!!!
  3. Γνωρίζει κανείς ποια είναι η διαφοροποίηση των καθηκόντων του ΤΑ όταν αναλαμβάνει ετήσια σύμβαση κάποιον εργολήπτη που κατά την διάρκεια του χρόνου μπορεί να εκτελέσει και 5 έργα σε 5 διαφορετικά εργοταξια, σε σχέση με το να αναλάβεις μια επιχείριση με σταθερή έδρα ?? Το έχω ψάξει και στο Ελινυαε αλλά δεν κατάφερα να βρώ τίποτα.
  4. Γιωργο ευχαριστουμε πολυ για το προγραμμα, τρομερο εργαλειο πραγματικα.
  5. Ευχαριστώ συνάδελφοι. Να έχετε μια όμορφη μέρα
  6. Εαν απαγορευεται απο κανονισμο δεν γνωριζω παντως το συναντω συνέχεια και σε απλιους μαντεμενιους αγωγους και σε νεους απο PVC ..
  7. Καλησπέρα Έχει κάποιος συνάδελφος να προσφέρει βιβλιοθήκες συμβόλων Autocad για ΗΜ σχέδια ?? Ευχαριστω Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Gousgounis
  8. Δυστυχως δεν μπορω να κατεβασω τιποτα, ειναι γενικο το προβλημα..ολα τα λινκ οδηγουν στην κεντρικη σελιδα του Φορουμ
  9. Φίλε Χανς ναι το ιδιο πράγμα λέμε λοιπόν Ατσαλοβερ σου παρέχουν έδρα, ΗΥ και αναλώσιμη γραφική ύλη όταν και για όσο την χρειαστείς αυτοί που σου στήνουν την εταιρία και συμπεριλαμβάνεται στα μηνιαία έξοδα συντήρησης, δηλαδή σαν έδρα δηλώνεις την διεύθυνση του δικηγορικού γραφείου(συνήθως) που πληρώνεις για να σου στήσει και συντηρεί την εταιρία και αυτοί αναλαμβάνουν επίσης να πληρώσουν λογιστές, συμβολαιογράφους και ότι άλλο χρειαστεί από το ποσό που θα συμφωνήσετε.. Φαέθον, σωστός φίλε.... εδώ είναι όλο το κόλπο!!
  10. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί είδη ανελκυστήρων και κατα συνέπεια αδειών 1) Ανελκυστήρας προσώπων 2) Ανελκυστήρας φορτίων Εσύ χρειάζεσαι το 2ο
  11. - Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εμπορικές επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά με πληθυσμό έως πεντακόσιους (500) κατοίκους και σε νησιά κάτω από τρεις χιλιάδες εκατό (3.100) κατοίκους. Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία (3) έτη από το έτος συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας. Για διάφορες πληροφορίες σχετικά με το τέλος επιτηδεύματος κοιτάξτε εδω : http://www.tzoumaili.gr/?p=312
  12. Χανς κάπου το χάνουμε φίλε, ναι χάνεις την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος υπογραφή σφραγίδα κτλ όχι όμως και το πτυχίο σου Εγώ λέω το εξής λοιπόν, Διαγράφομαι απο ΤΕΕ απο ΤΣΜΕΔΕ και κλείνω βιβλία σε εφορία καταργώ όλα τα ελληνικά έγγραφα που έχουν σχέση με το επάγγελμα μου. Χάνω εφάπαξ την ελληνική άδεια άσκησης επαγγέλματος δηλαδή σφραγίδα υπογραφή κτλ, όμως έχω ακόμη το ελληνικό πτυχίο του Μηχανολόγου μηχανικού . Με το πτυχίο αυτό λοιπόν πηγαίνω στην Βουλγαρία ανοίγω ΕΠΕ και εγγράφομαι στο εκεί Τεχνικό επινελητήριο. χωρίς κάποια διαδικασία αναγνώρισης του ελληνικού πτυχίου (Δικατσά) και πέρνω βουλγάρικη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, βουλγάρικο μπλοκ και Βουλγάρικο ΤΣΜΕΔΕ και μπορώ να ασκώ κανονικά το επάγγελμα με σφραγίδα και υπογραφή δικά μου βουλγάρικα πλέον απροβλιμάτιστα εντός Ε.Ε. αποδίδοντας φόρους μόνο στο κράτος που έχω την έδρα μου δηλαδή τη Βουλγαρία. Εγώ έχω παράδειγμα γνωστού που δουλεύει σε πολυεθνική που φέρνουν Ισπανούς BMSάδες να τους κάνουν το commissioning και πληρώνονται απο ελληνική εταιρία κόβοντας δελτίο Π.Υ Ισπανικό, χρειάζεται όμως και άλλο ένα χαρτί ότι δεν αποδίδουν φόρους στην Ελλάδα για να μην τους γίνει παρακράτηση 20% και να πληρωθούν το ΦΠΑ που θα αποδόσουν. Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει με την αναγνώριση σφραγίδας και υπογραφής ξένων επιστημόνων εντός Ε.Ε. στo Ελλάντα όταν π.χ. θές να κάνεις μια μελέτη, ή με τα εργοληπτικά πτυχία, ή όταν θες αν πάρεις ρεύμα απο τη ΔΕΗ ή το παράδειγμα που λες εσυ με τον Γάλλο εκεί είναι πού πιθανόν να χρειάζεται η συνυπογραφή εγγεγραμένου μέλους του ΤΕΕ Αλλά στην παροχή υπηρεσιών εντός Ελλάδας δεν έχεις κανένα πρόβλημα εάν έχεις άδεια άσκησης επαγγέλματος απο κράτος μέλος της Ε.Ε με τα όσα έχω ψάξει έως τώρα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.