Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

mar65

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Λάρισα κεντρο-όχι πολύ κοντά στο νέο γήπεδο

mar65's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε ευχαριστώ. Όσο για τις ασπιρίνες, το έχω ήδη κάνει και δεν φτάνουν!
  2. "παλεύω" με μια 5οροφη οικοδομή. ισόγειο με καταστήματα και 5 όροφοι κατοικία. Στον 1ο και 3ο όροφο ανάμεσα απο τα δύο διαμερίσματα του επιπέδου υπάρχουν δύο γραφεία. Το υπόγειο είναι χώρος στάθμευσης. Κανένας όροφος δεν είναι ίδιος με άλλον. (Αρκετοί ημιυπαίθριοι). Έχω περίπου 120 διαφανή στοιχεία και 150-160 αδιαφανή. Δεν έχω τελειώσει ακόμα με την θερμομονωτική επάρκεια. Μπορεί κανείς να μου πεί αν "χωράνε" όλα αυτά τα στοιχεία στο ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ ΜΕΛΕΤΗ ή τσάμπα ασχολούμαι και να δοκιμάσω με κάποιο άλλο πρόγραμμα του εμπορίου?
  3. 2.1.3 Ειδικές Προϋποθέσεις Επιλεξιμότητας για Μεμονωμένα Διαμερίσματα - Πολυκατοικίες Για να χαρακτηρισθεί το μεμονωμένο διαμέρισμα ως επιλέξιμη κατοικία προϋπόθεση είναι η θέρμανση του να πραγματοποιείται με σύστημα/συσκευή τον έλεγχο του/ης οποίου/ας έχει ο ένοικος του διαμερίσματος (αυτονομία σε κεντρικό σύστημα θέρμανσης, σύστημα/ συσκευή αποκλειστικά για τις ανάγκες θέρμανσης του διαμερίσματος) ή υποβολή πρότασης, στο πλαίσιο του Προγράμματος, για εγκατάσταση συστήματος/συσκευής θέρμανσης αποκλειστικά για τις ανάγκες του διαμερίσματος. Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνετε?
  4. Eνα ζευγάρι ήταν καλεσμένο σε ένα πάρτυ μεταμφιεσμένων. Την σύζυγο την τελευταία στιγμή την έπιασε ένας φοβερός πονοκέφαλος κι έτσι είπε στον σύζυγο να πάει μόνος του. Σαν καλός σύζυγος που ήταν, αρνήθηκε, αλλά εκείνη επέμεινε λέγοντας ότι θα έπαιρνε μια ασπιρίνη και θα πήγαινε για ύπνο. Έτσι, ο σύζυγος φόρεσε το κουστούμι του King Kong, κι έφυγε.Η σύζυγος, μετά από μιας ώρας ύπνο, ξύπνησε χωρίς πονοκέφαλο και καθώς ήταν ακόμα νωρίς, αποφάσισε να πάει στο πάρτυ. Και μιας και ο σύζυγος δε γνώριζε τι κουστούμι θα φορούσε εκείνη, σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να διασκεδάσει παρακολουθώντας τη συμπεριφορά του όταν δεν ήταν παρούσα. Φτάνοντας στο πάρτυ, αμέσως εντόπισε τον σύζυγο που χόρευε με όποια ωραία ύπαρξη μπορούσε. Τον πλησίασε και, καθώς η ίδια ήταν αρκετά ελκυστική, ο σύζυγος άφησε την προηγούμενη παερτεναίρ και αφιέρωσε όλη του την προσοχή στη νεοφερμένη. Εκείνη τον άφησε να προχωρήσει όσο ήθελε. Τελικά, της ψιθήρισε μια πρόταση στο αυτί κι εκείνη συμφώνησε. Έτσι, βρέθηκαν μέσα στo wc όπου το έκαναν στα γρήγορα με εξαιρετικό πάθος. Λίγο πριν βγουν οι μάσκες τα μεσάνυχτα, η σύζυγος αποχώρησε διακριτικά, πήγε σπίτι, έκρυψε το κοστούμι της και ξάπλωσε στο κρεβάτι αναρωτώμενη τι εξήγηση θα έδινε ο σύζυγός της για τη συμπεριφορά του. Διάβαζε καθιστή όταν εκείνος επέστρεψε. Τον ρωτά: -Πώς πέρασες αγάπη μου; Εκείνος απάντησε: -Ααα, τα ίδια και τα ίδια. Αφού ξέρεις ότι δεν περνάω καλά αν δεν είσαι μαζί μου. -Eτσι ΕΕΕΕ; Χόρεψες καθόλου; τον ρώτησε εκείνη. -Μπά! της απάντησε, ούτε μια φορά. Όταν έφτασα στο πάρτυ, βρήκα τον Γιώργο, τον Γιάννη και μερικούς άλλους από την παρέα. Ανεβήκαμε σε κάποιο δωμάτιο και τη βγάλαμε παίζοντας χαρτιά. -Ωστε έτσι ΕΕΕΕΕ λέει νευριασμένη εκείνη ; -Ναι ναι. Αλλά... δεν θα πιστέψεις τι συνέβει στον τύπο που του δάνεισα το κοστούμι μου...!
  5. η γνώμη μου είναι, οτι μόνο όταν δουλεύεις τα σενάρια αθροιστικά, μόνο τότε μπορείς πραγματικά να πείς στον πελάτη σου ποιό είναι το όφελος, όταν αυτός κάνει περισσότερες απο μία επεμβάσεις. (Ειδικά στο εξοικονομώ κατ' οίκον). Εξάλλου, άλλη παρέμβαση είναι το πρώτο σενάριο, που περιέγραψα πιό πάνω και άλλη το δεύτερο (που περιλαμβάνει και το πρώτο). Εξάλλου (αν όλα δουλεύουν σωστά) σε κάθε περίπτωση είναι εύκολο να κάνει κανείς αφαιρέσεις (σενάριο 2 μείον σενάριο 1) ή διαιρέσεις (με το κτίριο αναφοράς) για να φανεί η κατάταξη.
  6. ΠΕΑ για για πώληση ακινήτου. Σε καλεί ο ιδιοκτήτης. Τον αγοραστή μπορεί και να μην τον δείς ποτέ στη ζωή σου. Τρία τα σενάρια της ενεργειακής αναβάθμισης, Στο καθένα υπάρχει και το προηγούμενο. (Πχ 1ο : εξωτερική θερμομόνωση, 2ο : το 1ο+ηλιακός, 3ο : τα 1+2+αντικατάσταση (ατομικού)λέβητα πετρελαίου με επίτοιχο λέβητα αερίου). Δεν έγινε πρόταση για αντικατάσταση κουφωμάτων. Ο αγοραστής, δεν έχει ως γνωστόν υποχρέωση να εφαρμόσει υποχρεωτικά οποιοδήποτε απο τα παραπάνω. Όμως πληροί τους όρους για να ενταχθεί στο "εξοικονομώ κατ' οίκον". Επιθυμεί, (όσο και αν το πρόγραμμα ΔΕΝ ονομάζεται "πρόγραμμα αντικατάστασης κουφωμάτων"), να ενταχθεί (αν μπορέσει) στο πρόγραμμα και να αντικαταστήσει τα κουφώματα. Δεν ξέρω αν έτυχε σε κάποιον απο εδώ ανάλογη περίπτωση. Το λογικό είναι να εκδοθεί νέο πιστοποιητικό, που να περιλαμβάνει "αιτία έκδοσης" την "ένταξη στο πρόγραμα" και στα σενάρια ΚΑΙ την αλλαγή των κουφωμάτων. Πρέπει να χρεωθεί 2η φορά η επιθεώρηση? Και στον αγοραστή? Θα ήθελα τις γνώμες σας.
  7. Απάντησα στο πόστ για την έκδοση νέου πεα (όπως έγραφες), ενώ ως παράθεση έπρεπε να υπήρχε ο προβληματισμός σου, γιατί το τεε σου κατατάσσει το κτίριο στην κατηγορία Β ενώ το υπεκα στη Γ. Αν κάνεις τις σωστές ρυθμίσεις ΚΑΙ στον η/υ σου τότε τεε και υπεκα θα σου δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν αρκεί να χρησιμοποιούμε ΜΟΝΟ στο πρόγραμμα την υποδιαστολή-τελεία "." Πρέπει να το "δηλώσουμε" και στο σύστημά μας.
  8. Ίσως να μην χρειαστεί. Το έμαθα απόψε. Για το πρόγραμμα ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, η υποδιαστολή είναι η τελεία "." και όχι το κόμμα "," Όλοι συνηθίσαμε να χρησιμοποιούμε (όπως στο autocad) ως υποδιαστολή την τελεία. Αυτό ισχύει για το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, αλλά όχι για το excel (ας πούμε), αφού δεν πειράξαμε τις ρυθμίσεις στον πίνακα ελέγχου του η/υ μας, γιατί μας βολεύει. Διορθώνοντας τις ρυθμίσεις στον η/υ μας, ώστε να δέχεται ως υποδιαστολή μόνο την τελεία, τότε τα αποτελέσματα που θα βλέπουμε απο το ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ, θα είναι ίδια με αυτά του server του υπεκα.
  9. Το πρόσεξα και εγώ και φυσικά απέρριψα την περίπτωση του σεναρίου με τέντα. (Ούτως ή άλλως η μείωση της κατανάλωσης στην ψύξη δεν ήταν σημαντική). Άσε που το υπό εξέταση είχε για την ψύξη ότι το αναφοράς, αφού δεν είχε τοποθετηθεί αντλία. Άλλες παρατηρήσεις : _ Η επιφάνεια που αναγράφεται στο πεα, ΔΕΝ είναι η συνολική ή η θερμαινόμενη που αναγράφουμε στη φόρμα "Γενικά" του κτιρίου, αλλά η επιφάνεια που έχουμε γράψει στο αντίστοιχο "κελί" της φόρμας "Γενικά" της Ζώνης. _ Σε δύο πεα που αφορούν τμήμα κτιρίου, (διαφορετικών κτιρίων εννοείται), στο ένα αναγράφεται "μονοκατοικία" και στο άλλο "πολυκατοικία". Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση, αφού τόσο στη συμπλήρωση της αρχικής φόρμας για την απόδοση του ΑΠ, όσο και στη φόρμα "Γενικά" της Ζώνης, δίνω Πολυκατοικία.
  10. Δεν ξέρω αν είναι πρόβλημα, ή αν ο server του υπεκα χρησιμοποιεί άλλη μέθοδο, απο το δικό μας πρόγραμμα (τεε-κενακ). Στα δύο τελευταία πεα, διαπίστωσα διαφορετικές τιμές, τόσο για το κτίριο αναφοράς, το υπο εξέταση, αλλά και τα 3 σενάρια, στα αποτελέσματα που μου δίνει το πρόγραμμα (συνολική κατανάλωση), σε σχέση με τα αντίστοιχα που εμφανίζονται απο το υπεκα. Ελέγχοντας την κατάταξη του κτιρίου, σε όλες τις περιπτώσεις είναι ίδια (τεε κενακ και υπεκα), αλλά με διαφορετικό λόγο κλάσματος σε κάθε περίπτωση. Πιθανολογώ οτι το υπεκα χρησιμοποιεί ήδη μια νέα version του προγράμματος, η οποία δεν είναι ακόμα έτοιμη 100%, για να την πάρουμε και εμείς. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση.
  11. Εχει προσέξει κανείς, οτι πριν την τελική οριστικοποίηση των στοιχείων του ΠΕΑ, το πρόγραμμα ΤΕΕ ΚΕΝΑΚ εμφανίζει άλλα αποτελέσματα απο αυτά του server?
  12. Περίπτωση 1η : Επιθεώρηση σε κατάστημα επιφάνειας 75 τμ. Βοηθητικός χώρος (η αποθήκη-υπόγειο) του καταστήματος, που έχει μετατραπεί σε κανονικό κατάστημα (άρα χώρο κύριας χρήσης). Πατάρι 15 τμ. Συνολική θερμαινόμενη - ψυχόμενη επιφάνεια 75+75+15=165 τμ. Λόγος έκδοσης του ΠΕΑ "πώληση". Ανάμεσα στον πωλητή και τον αγοραστή, εμπλέκονται οι παρακάτω : 1. ο συμβολαιογράφος, 2. οι δικηγόροι πωλητή-αγοραστή 3. ο ενεργειακός επιθεωρητής 4. ο ενοικιαστής η άδεια λέει 75 τμ ισόγειο+15 τμ πατάρι και 75 τμ υπόγειο (που λόγω του ενοικιαστή έχει μετατραπεί σε χώρο κύριας χρήσης). η εγκύκλιος λέει : "κτήριο" είναι οτι υφίσταται νόμιμα ή έχει τακτοποιηθεί νόμιμα". Στο παραπάνω παράδειγμα, δεν άλλαξε η ΟΑ, αλλά η χρήση. Ο συμβολαιογράφος, θα γράψει "... πωλείται κατάστημα ισογείου 75τμ με υπόγειο 75 τμ...". Το πιστοποιητικό θα λέει : επιφάνεια 165 τμ. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? _ το κράτος, που εισπράτει φόρο επι της "χρήσης"? _ ο συμβολαιογράφος, που άλλα γράφει στο συμβόλαιο και άλλα λέει το ΠΕΑ που προσαρτά? _ ο δικηγόρος του αγοραστή, που δεν συμβουλεύει σωστά τον πελάτη του? _ ο εν. επιθεωρητής, που επιθεωρεί "κτίριο", που ναι μεν υφίσταται νόμιμα, αλλά έχει αλλάξει η χρήση του? Περίπτωση 2η : Διαμέρισμα χι ορόφου προς πώληση. Επιφάνεια, κατά την ΟΑ, 100 τμ. Επιφάνεια κατά την επιθεώρηση 120 τμ (χωρίς τους μθχ). Έκλεισαν η/υ χώροι και ο μισός φωταγωγός έγινε wc. (Το διαμέρισμα είναι απλά αυθαίρετο). Συμβολαιογράφος : "... πωλείται διαμέρισμα χι ορόφου 100 τμ...στο παρόν συμβόλαιο προσαρτάται το ΠΕΑ με αρ, πρωτ. ΧΧΧΧ/2011" ΠΕΑ : θερμαινόμενη επιφάνεια 120 τμ. ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? Περίπτωση 3η : (θα μπορούσε να μπεί στα ανέκδοτα) _ εν. επιθεωρητής στη θεσ/νίκη, ρωτήθηκε απο μεσίτη, τι θα του δίνει για κάθε ακίνητο, που ο 2ος θα τον στέλνει να επιθεωρεί. Απο τα 150-200 €, μείον φόρος μείον έξοδα, βγάλτε το συμπέρασμα μόνοι σας. _ διαφημιστικό φυλλάδιο στη Λάρισα : "... για κάθε επιθεώρηση που θα αναλαμβάνουμε σας κάνουμε δώρο 35 €" _ διαφήμιση σε ... "αν το γραφείο μας αναλάβει την έκδοση της ΟΑ, το ΠΕΑ δωρεάν!" ΥΓ : sorry για το μακροσκελές πόστ. Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα!
  13. Έστειλα αίτηση στις 13-10-2010 Με ειδοποίησαν στις 03-11-2010 και έλαβαν το παράβολο στις 05-11-2010. Θεωρώ, ότι όλοι όσοι έχουμε 10ετία θα γίνουμε δεκτοί. Ούτως ή άλλως, το να έχουμε την άδεια στα χέρια μας πριν τις 09-01-2011 δεν έχει και πολύ νόημα. Ακόμα και το Εξ' οικονομώ κατ' οίκον δεν ξεκίνησε να τρέχει.
  14. Στην 7η σελίδα της κυριακάτικης έκδοσης της τοπικής επαρχιακής εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", υπάρχει διαφήμηση της εταιρείας "energia +" http://files.eleftheria.gr/pdf/%7B4DA77715-1190-44AE-97FE-04101B6AB4D8%7D_28-11-10%20filo.pdf για : - βιοκλιματικό σχεδιασμό κτηρίων - ενεργειακές μελέτες κενακ - ενεργειακές επιθεωρήσεις - πιστοποιητικά - φωτοβολταϊκά συστήματα - ηλιακή ενέργεια - θέρμανση - γεωθερμία - κατασκευές - ανακαινίσεις Για όλα συμφωνώ. Μπορεί η διαφήμιση να καταχωρήθηκε σε μια εφημερίδα με 20 έως 25 χιλ. φύλλα ημερησίως. Πολλά ή λίγα δεν έχει σημασία. Αλλά η 3η καταχώρηση : "ενεργειακές επιθεωρήσεις - πιστοποιητικά", δεν κατάλαβα που κολλάει. Έγινε κάποια ανακοίνωση προσωρινών ενεργειακών επιθεωρητών απο το υπεκα και δεν το πήραμε χαμπάρι? Από πότε οι "συνάδελφοι" απέκτησαν το δικαίωμα των επιθεωρήσεων? Και για να προχωρήσω λίγο ακόμα : απο : http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/neoi_mixanikoi/Tab5230269/guide2004-a.pdf αν ισχύει σήμερα ο "Κώδικας Δεοντολογίας των Μηχανικών" : σελίδα 11, άρθρο 11 : -Να περιβάλλει δι' ευρείας δημοσιότητος τους σκοπούς, την πρόοδον και τας επιτεύξεις του επαγγέλματος ως και τας ατομικάς του επιτεύξεις, εφ' όσον η δημοσιότης αύτη σκοπεί εις επιστημονικήν ενημέρωσιν και δεν αποβλέπει εις εμπορικούς σκοπούς. -Να αποφεύγει την άμεσον ή έμμεσον αυτοδιαφήμισιν, κατά τρόπον ασυμβίβαστον προς επιστήμονα. το λόγο έχει το φόρουμ, αλλά και το τοπικό τμήμα του τεε κδ θεσσαλίας στο οποίο προσφέυγω αύριο. ΥΓ : οι καιροί είναι δύσκολοι. Στην ελλάδα του (μέχρι) το 2010 είσαι ότι δηλώσεις. Μπορεί να βγάζουμε τα μάτια μας επαγγελματικά. Αλλά, χάνουμε την "έξωθεν καλή μαρτυρία" όταν αυτοδιαφημιζόμαστε, την στιγμή που συμμετέχουμε και σε αντίστοιχες μόνιμες επιτροπές του τεε...
  15. Όσο και αν διαφωνώ να αφήνουμε δουλειές για την τελευταία στιγμή, θα σου έλεγα να περιμένεις μέχρι την Δευτέρα, γιατί αναμένεται να δοθεί και νέα παράταση, (της παράτασης) ίσως μέχρι τις 14-12-2010 http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=1093577 Η απόφαση είναι δική σου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.