Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

orestistsa

Members
  • Περιεχόμενα

    15
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    ΒΕΡΟΙΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.967 profile views

orestistsa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. καλησπέρα συνάδερφοι. Έχω μια επιθεώρηση σε ισόγεια μονοκατοικία και τα αποτελέσματα του ΤΕΕΚΕΝΑΚ είναι διαφορετικά από το buildingcert. (μου αυξάνει την κατανάλωση του επιθεωρούμενου κτιρίου κατα 20% περίπου) Το έψαξα λίγο και ανακάλυψα οτι αυτό το κάνει λόγω του Δαπέδου προς Φ.Ε. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος συνάδελφος το ίδιο πρόβλημα? υπάρχει κάποια λύση για αυτό ?
  2. συνάδελφε καλημερα. μηπως έχεις πρόχειρο τον αριθμό εγκυκλίου που αναφέρεις γιατί δεν μπορώ να την βρω. ευχαριστω εκ των προτέρων
  3. Συνάδελφοι καλησπέρα. θέλω να βγάλω ΠΕΑ για ενοικίαση σε ισόγειο κατάστημα με υπόγειο Ε=150τ.μ+150τ.μ.. περίπου. το πρόβλημα μου είναι οτι είναι δυο όμορα καταστήματα διαφορετικών ιδιοκτητών που έχουν γκρεμίσει την μεσοτοιχία και στο ισόγειο και στο υπόγειο και το έχουν κάνει ένα.... ο ενοικιαστής έχει κάνει δυο συμβόλαια μίσθωσης και η συμβολαιογράφος μου ζητάει δυο ΠΕΑ. 1) τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση???? 2) αν κάνω δυο ΠΕΑ τι συστήματα θα βάλω στο ένα και τι στο άλλο αφού κατά την επιθεώρηση ειναι προφανές ότί ειναι κοινά (3 μονάδες split unit σε ισόγειο και υπόγειο) 3) Το υπόγειο θα χρησιμοποιηθεί σαν κατάστημα και αυτό. Θα το βάλω στην Θερμαινόμενη Ζώνη????
  4. συνάδελφοι καλημέρα..... ειμαι Τεχνικός ασφαλείας σε επιχείρηση η οποία στεγάζεται (νοικιάζει) τμήμα κτιρίου μιας δεύτερης εταιρείας. μπορώ να εκδόσω ΠΕΑ για το σύνολο του κτιρίου???????? το Π.Δ. 100/2010 άρθρο 4 παρ. 4α αναφέρει: (απαγόρευση έκδοσης ΠΕΑ) "α) στη μελέτη ή κατασκευή ή επίβλεψη ή διαχείριση ή λειτουργία ή συντήρηση ....."
  5. συνάδελφοι καλησπέρα..... ειμαι Τεχνικός ασφαλείας σε επιχείρηση η οποία στεγάζεται (νοικιάζει) τμήμα κτιρίου μιας δεύτερης εταιρείας. μπορώ να εκδόσω ΠΕΑ για το σύνολο του κτιρίου???????? το Π.Δ. 100/2010 άρθρο 4 παρ. 4α αναφέρει: (απαγόρευση έκδοσης ΠΕΑ) "α) στη μελέτη ή κατασκευή ή επίβλεψη ή διαχείριση ή λειτουργία ή συντήρηση ....."
  6. αν ειναι νόμιμο και δυνατό από το ΤΕΕ νομίζω οτι είναι μια πολύ καλή λύση.
  7. εξειδίκευση γιατι??? για κάτι που σε ένα δυο μήνες θα το έχουν προμηθευτεί όλοι οι επόμενοι συνάδερφοι που θα πάνε να κάνουν την ίδια δουλειά οι οποίοι θα προμηθευτούν την δικιά μας δουλειά απο υπηρεσίες? ναι συμφωνώ με την συναδελφική αλληλεγγύη, την οποία την γνώρισα απλόχερα από παλαιότερους συναδέρφους, αλλά αυτό νομίζω οτί είναι κάτι άλλο. δεν ξέρω ρε παιδια αλλά μια επένδυση για ένα τέτοιο ποσό (μιλάμε σίγουρα για 2-3χιλ €) για δουλειές 50-150€ δεν νομίζω οτι αξίζει....αλλού πρέπει να βρούμε την λύση, αλλά το κακό είναι οτι δεν φαινεται πουθενά λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.
  8. 1) "miltos" δεν μιλάνε για "copy paste". μιλάνε για υπολογισμούς αποστάσεων, δικτύου κλπ κλπ. όπως ανέφερες και από την δικιά μας την μεριά πρέπει να γνωρίζουμε τι λένε και πως γίνονται ο υπολογισμοί σύμφωνα με τα πρότυπα πράγμα όμως που είναι δυσβάσταχτο οικονομικά ειδικά αυτή την περίοδο. 2) "indusys" όπως ανέφερα παραπάνω μου ζητούν να κάνω τους υπολογισμους του δικτύου αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης με νερό σύμφωνα με τα ΕΛΟΤ που ανα φέρονται στην παρ. 3.4.1 της ΠΔ 15. συνεργασία δεν παίζει.... μου έχουν βάλει τον φάκελο στην άκρη και περιμένουν αυτά που μου ζήτησαν. Όσο αφορά για τον αν γνωρίζουν φυσικά και όχι. γιατί η υπηρεσία τους δεν τους έχει προμηθεύσει τα πρότυπα. μέχρι που μου είπαν οτι αφού δεν έχουμε μεμονωμένα την οικονομική δυνατότητα να προμηθευτούμε τα πρότυπα να το κάνουμε είτε συλλογικά (μέσω ΤΕΕ) είτε σε συνεργασία με άλλους συναδέρφους (πράγματα παράνομα δηλαδή) αφού είναι υποχρεωτική η αγορά των προτύπων και διώκεται η αντιγραφή και αναδημοσίευση τους (απο όσο γνωρίζω)
  9. συνάδερφοι να σας καταθέσω την δικιά μου εμπειρία που φαντάζομαι να ξεδιαλύνει λίγο το θέμα (δυστηχως όμως προς το χειρότερο σενάριο....αγορά ΕΛΟΤ) αυτή την περίοδο κατέθεσα μελέτη πυρασφάλειας για ΚΥΕ στην Π.Υ. με την προσθήκη των ζητούμενων από την Π.Δ.15 και ανέφερα απλώς τα ΕΛΟΤ (ονομαστικά) που αναφέρονται μέσα σ αυτή. η απάντηση της Π.Υ. ήταν οτι θέλουν πλήρη περιγραφή των ΕΛΟΤ που αφορούν την μελέτη, σχεδίαση, εγκατάσταση των συστημάτων που χρησιμοποίησα. Γίνεται σαφές λοιπόν πως η ΠΥ ( τουλάχιστον της Βέροιας) απαιτεί από εμάς να αγοράσουμε τα πρότυπα που αφορούν την μελέτη, σχεδίαση, εγκατάσταση, τουλάχιστον έτσι μου είπαν. Το αποτέλεσμα είναι να βρίσκεται η μελέτη στην ΠΥ 10 μέρες τώρα και να μην μου δίνουν το πιστοποιητικό αν δεν "διορθώσω" τις Τεχνικές περιγραφές. Αν μπορείτε να μου βρείτε λύση ουτως ώστε να τους πείσω να την θεωρήσουν χωρίς αγορά των ΕΛΟΤ (κάτι που έγινε στην ΠΥ της περιοχή σας με δικιά σας μελέτη) θα μου ήταν πολύ χρήσιμο. Ευχαριστώ.
  10. Δεν θεωρείται πλέον το συμφωνητικό το ξερουν... με αποτέλεσμα να ζητάνε και τον πίνακα που θεωρούν οι ΔΟΥ. που το λέει οτι δεν έχει δικαίωμα η ΥΔΟΜ να ζητάνε τα συμφωνητικά. η ΥΔΟΜ με την δικαιολογία των φορολογικών μας ζητάει το συμφωνητικό ΚΑΙ τον πίνακα για να θεωρήσει τις χαμηλότερες αποδοχές που φαίνονται. αλλιώς και το ΦΕΜ και τις αμοιβες τις θέλει σύμφωνα με τις αμοιβές του ΤΕΕ.
  11. και τι θα μπορουσαμε να κανουμε δηλ.??? εσεις τι κάνετε όταν υπάρχει διαφορα στις τιμές????
  12. να ρωτησω ρε παιδια .... στην ΥΔΟΜ της πόλης μου όταν υπάρχει διαφορά μεταξύ τιμών ΤΕΕ και τιμών κατάθεσης ζητουσαν πάντα υπογεγραμμένα και θεωρημένα συμφωνητικά . αφότου μπήκαν οι τριμηνιέες καταστάσεις μας έλεγαν να πηγαίνουμε στην εφορία και πάλι για να τα βάζουμε τα συμφωνητικά ένα ένα στην κατάσταση. υπήρχε δηλ. τρίμηνο που πήγαινα για κάθε συμφωνητικό (που αφορούσε άδεια δόμησης) στην ΔΟΥ. τώρα δεν μου το δέχεται η ΔΟΥ αυτό και θα πρέπει να τα πηγαίνουμε στο τέλος του τριμήνου. δηλαδή αν θελήσω να καταθέσω φάκελο για έκδοση άδειας δόμησης τον Απρίλιο και συντάξω συμφωνητικό θα πρέπει να περιμένω τον Ιούλιο?????. Τώρα με την ηλεκτρονική κατάθεση συμφωνητικών μπορώ να τα περνάω στο σύστημα ένα ένα την μέρα που συντάσσονται και να πηγαίνω τον κατάλογο στην ΥΔΟΜ??? ή πρέπει και πάλι να περιμένω να κλείσει το τρίμηνο???
  13. b35 θα συμφωνήσω για αυτά που γράφεις για τα συγκεκριμένα ΕΛΟΤ οτι δηλαδή είναι ενταγμένα , κάποια από αυτά που αναφέρονται στην Π.Δ. 15, στην ελληνική νομοθεσία και αφορούν τους κατασκευαστές - εργοστάσια. Υπάρχουν όμως και κάποια Ελοτ (πχ ΕΛΟΤ ΕΝ 12845, ΕΛΟΤ CEN/TS 14972, ΕΛΟΤ CEN/TS 14816) τα οποία αφορούν την σχεδίαση, μελέτη και εγκατάσταση των συστημάτων πυρόσβεσης. αυτά τα πρότυπα αφορούν ξεκάθαρα εμάς τους μελετητές. πρόσφατα έκανα μελέτη πυρασφάλειας για Κ.Υ.Ε. και μου ζητήθηκε από την Π.Υ. της πόλης μου (Βέροια) να αναφέρω τον τρόπο σχεδιασμού - υπολογισμού του αυτόματου συστήματος πυρόσβεσης με νερό στην τεχνική μου περιγραφή. Ουτε αυτοί ξέρουν καλά καλά τις προδιαγραφές που περιγράφουν μέσα στις πυροσβεστικές διατάξεις τους. τα χρήματα αγοράς των ΕΛΟΤ είναι πολλά και με την σημερνή οικονομική κατάσταση δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω για να ολοκληρώσω την μελέτη. από ότι κατάλαβα δεν υπάρχουν πουθενά στο διαδίκτυο δωρεάν αυτά τα πρότυπα. Πως το αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα??? Ευχαριστώ.
  14. σε περιπτωση που εχει εκδοθεί ΠΕΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΗ που βρίσκεται στις εξαιρέσεις και ζητήσουμε ανάκλιση, ξερεί κανείςς συνάδερφος τις επιπτώσεις???????? Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Ευχαριστώ, hkamp.
  15. Συνάδελφοι καλησπέρα σας. Μήπως γνωρίζει να μου πει κανείς αν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που να προβλέπει την μεταφορά των στερεών αποβλήτων μιας πτηνοτροφικής μονάδος (δυναμικότητας 39900 πτηνών) σε παρακείμενο αγροτεμάχιο; Γνωρίζω ότι πρέπει να τοποθετούνται τα στερεά απόβλητα σε κοπροσωρό εντός του οικοπέδου της μονάδος, αλλά τι γίνεται στη περίπτωση που δεν είναι δυνατή η δημιουργία του; (έλλειψη χώρου, κίνδυνος των πτηνών κλπ) Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.