Μετάβαση στο περιεχόμενο

mvrahiolia

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

mvrahiolia's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν έχω 70τ.μ. κατοικίας σε παλιννοστούντα και άλλα 20τ.μ. αποθήκες, δίνω έκπτωση ειδικής ομάδας μόνο στην κατοικία ή παίρνουν και οι αποθήκες έκπτωση?
  2. Καλημέρα, έχω μια περίπτωση μη νόμιμης άδειας, σε γήπεδο μη άρτιο μη οικοδομήσιμο. Φυσικά είναι κατηγορία 5, αλλά το δηλώνω με άδεια και μέγιστη υπέρβαση ύψους, κάλυψης, πλάγιων αποστάσεων? Στη δόμηση σε ποια κατηγορία εντάσσεται?
  3. ξέρετε τι χρειάζεται ο φάκελος για άδεια τοποθέτησης ικριωμάτων? Επίσης ο ένας τοίχος είναι στα όρια του οικοπέδου και ο διπλανός δεν αφήνει να στηθούν οι σκαλωσιές στο οικόπεδό του. Γνωρίζετε τι πρέπει να γίνει για να λυθεί αυτό? και σε τέτοιες περιπτώσεις (δηλ όταν ο τοίχος είναι στο όριο) επιτρέπεται τοποθέτηση εξωτερικής θερμομονωσης?
  4. μόνο εξώστες έχω δηλώσει. Αφού είμαι μέσα στο επιτρεπτό όριο απόκλισης δε το θεώρησα σωστό να δηλωθούν. Σας ευχαριστώ
  5. σε διώροφη οικοδομή με υπόγειο (οροφοδιαμερισματα και το υπόγειο έχει αποκλειστική χρήση από το ισόγειο) μου ζητήθηκε Ο.Ι. Οι απορίες μου είναι οι εξής: Το οικόπεδο είναι εξ αδιαιρέτου με Κ.Ι.. Σαν ποσοστό επί του οικοπέδου ασχολούμαι μόνο με το ποσοστό που προκύπτει από την Κ.Ι.; Επειδή έχω κάνει και τακτοποίηση στο συγκεκριμένο (μεγαλύτεροι εξώστες) και στα νέα σχέδια οι κατόψεις μου βγήκα κατά 1% μεγαλύτερες, κάτι που δεν δήλωσα γιατί από όσο ξέρω επιτρέπεται έως 2% απόκλιση. Το θέμα σε αυτό είναι ότι θεωρώ σωστό να βάλω το πραγματικό εμβαδόν και δεν ξέρω αν αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στα συμβόλαια. τι μου προτείνεται;
  6. Ακριβώς ίδια περίπτωση την δήλωσα Υ.Δ. Β.Χ. με αλλαγή χρήσης. Για το Β.Χ. στηρίχθηκα μόνο στο ύψος που είναι <2,40, αλλά θεωρείται ημιόροφος ή μεσοπάτωμα και όχι πατάρι και αυτό με προβληματίζει. Στην εφορία που ρώτησα θεωρείται διαμέρισμα 1ου ορόφου.
  7. Έχω έναν πελάτη που πλήρωσε μόνο το παράβολο στο 3843, έδωσε τον φάκελο στην πολεοδομία αλλά δεν έκανε καμία άλλη κίνηση. Η πολεοδομία μου ζητάει 4014, ενώ εγώ θεωρώ ότι μπορώ να στηριχτώ στην παραπάνω δημοσίευση του ΥΠΕΚΑ και να πληρωθεί όλο το ποσό με 3843. (Έχει εκδοθεί κωδικός πληρωμής τραπέζης για Ν3843). Μπορεί κάποιος να μου πει την γνώμη του ή τι γίνεται αντίστοιχα σε άλλες πολεοδομίες; Ευχαριστώ!
  8. Δε ξέρω αν κατάφερε κάποιος να λάβει περισσότερες διευκρινίσεις αλλά το πρόβλημά μου είναι το ακόλουθο: Στάνη κατασκευασμένη από ξύλα και πέτρες και αποθήκη για τις ζωοτροφές απο τούβλο, σενάζ μπετό και ελλενιτ για σκεπη. Σε ποια κατηγορία τις εντάσετε? Στη Δ/νση γεωργίας μου είπαν ότι λογικά είναι στην πρώτη (πρόχειρη κατασκευή). Η συγκεκριμένη κατασκευή πληρώνει πρόστιμο αυθαιρεσίας στην πολεοδομία απο το 2002 και απορώ με ποιον νόμο πρέπει να το ρυθμίσω. 4056 ως πρόχειρη κατασκευή? 4014 τακτοποίηση αυθαιρέτου ή 4014 επιτρέπει παράβολο και έκδοση αδείας (για αυτο ο 4056 γράφει τρία χρόνια?)???? Απάντηση από τις υπηρεσίες δεν πρόκειται να πάρω (δυστυχώς δεν τους έχουν ενημερώσει εκτενέστερα)
  9. Έχω κάποιες απορίες για τον πίνακα αναλογιών. 1) το υπόγειο αποτελεί αποθήκη του ενός εκ των 4 καταστημάτων. Μετράει κανονικά στα χιλιοστά; 2) κοινόχρηστο χώρο δεν έχω αλλά έχω ημιυπαίθριο με κεραμοσκεπή, τακτοποιημενο με 4014, υπολογίζεται στα χιλιοστά 3) στην άδεια δεν αναγράφει π'οσα καταστήματα έχει, στο προηγούμενο συμβόλαιο είχα 3, ενώ τώρα 4. Η διαμερισμάτωση είναι παράνομη? Χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο εκτος από νέο πίνακα? Σας ευχαριστώ!
  10. γνωρίζει κάποιος αν κάτοικος εξωτερικού μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει κύρια και μοναδική κατοικία? Αν είναι αλλοδαπός μπορεί να θεωρηθεί κύρια και μοναδική?
  11. Δεν είναι ένα το οικόπεδο, τρία ανεξάρτητα όμορα οικόπεδα, τρία ανεξάρτητα σπίτια, εντος οικισμού.
  12. Και οι τρεις έχουν κηπάριο, άλλα κτίσματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν 3 ανεξάρτητα συμβόλαια αγοραπωλησίας όπως τις περιγράφω παραπάνω. Δεν έχει γίνει καμία σύσταση και γενικότερα συμβολαιογραφικά υπάρχουν μόνο οι αγοραπωλησίες.
  13. 3 διώροφες μονοκατοικίες που εφάπτονται και ο όροφος έχει μετατραπεί σε μία, σε οικισμό <2000 κατοίκων. προ του 1955, αγοράστηκε απο το ζευγάρι (εξ αδιαιρέτου) το1965 προ του 1955, αγοράστηκε από την σύζυγο το 1970 αγοράστηκε από την σύζυγο αυθαίρετο προ του 1983 το 1980 (στο συμβόλαιο φαίνεται αποθήκη) και η συνένωση έγινε προ του 1983, αυθαίρετα και συνεχίζουν να έχουν 3 συνδέσεις στη ΔΕΗ. Τακτοποιώ πρώτα αυθαιρεσίες και μετά προβαίνω σε συνένωση; Η συνένωση θα γίνει συμβολαιογραφικά, πολεοδομικά ή και τα 2; (δεδομένου ότι πρόκειται για προ του 1955 στα 2) Ευχαριστώ!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.