Μετάβαση στο περιεχόμενο

vassia.mas

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

vassia.mas's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπερα. Για σχολειο το οποιο εχει κατασκευαστει με αδεια και εχουν τηρηθει οι μελετες, εχουν κατασκευαστει δυο ανεξαρτητα κτισματα ισογεια, το ενα με συμβατικη κατασκευη και εχει κυλικειο και γραφειο καθηγητων και το αλλο λυομενο, δυο αιθουσες διδασκαλιας. Στην περιπτωση αυτη, πληρουνται οι προϋποθεσεις της παραγρ. 1Βγ του αρθρου 2 για απαλλαγη απο μελετη στατικης επαρκειας; Ή πρεπει να πραγματοποιηθει μελετη στατικης επαρκειας για τα δυο αυτα ανεξαρτητα κτισματα τα οποια δεν υπηρχαν στην αδεια; Ευχαριστω.
  2. Πολυ ωραιο αρχειο! Ευχαριστω! Θα συμφωνησω βεβαια με τους υπολοιπους σε σχεση με τα χρωματα!
  3. Ξερει καποιος, αγορα καναπε και αγορα ηλεκτρικης σκουπας μπαινουν στα εξοδα; Και αν ναι παγια ή δαπανες; Αν ειναι παγια και κατω των 1200, δε χρειαζεται να γινει αποσβεση; Ευχαριστω εκ των προτερων.
  4. Εγω παντως σε δυο πολεοδομιες, στο δημο και στο υγειονομικο ρωτησα και στο φορουμ εψαξα αλλα πρωτον, για το 1985 δε μου ειπαν σε καμια πολεοδομια, και στο φορουμ δεν το ειδα καπου γραμμενο με σιγουρια. Και γενικοτερα για το θεμα αυτο αλλοι λενε οτι θελει αλλαγη χρησης και αλλοι οχι. Ευχαριστω για τις απαντησεις.
  5. Να ρωτησω κι εγω κατι σχετικα με αυτο, σημασια εχει αν η οικοδομικη αδεια που το παρουσιαζει ως καταστημα είναι πριν ή μετά το 1985 ή αν υπήρχε άδεια λειτουργίας ως ΚΥΕ πριν το 1985? Επίσης είναι σίγουρο ότι για τη βεβαίωση δεν μπλεκόμαστε με πολεοδομίες; Ούτε επίσημα για να πάρουμε χρήσεις γης; Γιατί κι εγώ καταλαβαίνω ότι δε χρειαζόμαστε κάτι από πολεοδομία, αλλά έκανα μια ερώτηση σήμερα στο δήμο και μου είπε το αντίθετο..
  6. Θα ήταν εύκολο να στείλει κάποιος και σε μένα το υπόμνημα; Ξέρω ότι έχουν περάσει χρόνια από το τελευταίο ποστ. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  7. http://www.okxe.gr/web/%28S%28j0jtzi45oc0wteint2ku4345%29%29/OKXE/NewPage.aspx?pagenb=20333 Ξεκινησε η ελευθερη διαθεση. Υπαρχουν οδηγιες στο παραπανω λινκ. Μονο που μαλλον εχουν πεσει ολοι να κατεβαζουν και προς το παρον ειναι μαλλον αδυνατη η συνδεση!
  8. Ξερει καποιος αν εχει ξεκινησει η διαθεση αεροφωτογραφιων; Γιατι ψαχνω αλλα δεν μπορω να τις εντοπισω. Αυτο το geodata.gov πολυ με μπερδευει..
  9. Έχω απορία σχετικά με τους συνεργάτες μηχανικούς που έχουμε τη δυνατότητα να δηλώσουμε στο σύστημα των αυθαιρέτων. Χρειάζεται σε κάθε περίπτωση να δηλώνεται πχ από αρχιτέκτονα ο πολιτικός μηχανικός για έλεγχο στατικών ή ο μηχανολόγος; Έχει να κάνει με τη φάση της δήλωσης; Ή για παράδειγμα απαιτούνται μόνο σε αυθαίρετα που δεν έχουν ολοκληρωθεί και θα χρειαστεί μετά να γίνουν σχέδια που θα κατατεθούν στην πολεοδομία για άδεια αποπεράτωσης; Στην περίπτωση που απαιτούνται πρέπει αντίστοιχα να επιμεριστεί και η αμοιβή στο σύστημα των αμοιβών; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τη βοήθεια.
  10. Αυτο το θεμα που ανεφερε το 1/3 το ειχα διαβασει, αλλα ειχα δει οτι ελεγε αν εχεις εδρα την οικια σου. Εγω εχω νοικιασει χωρο ως γραφειο, γι'αυτο και ρωτησα αφου ειχα ψαξει οσο μπορεσα στο φορουμ και δεν ειχα βρει καποια σχετικη απαντηση, συγγνωμη αν υπαρχει ηδη και δεν την εντοπισα και γινομαι κουραστικη. Ευχαριστω για την απαντηση. Αν ξερει καποιος που δηλωνω το ενοικιο, γιατι στην περιοδικη ΦΠΑ δεν βρηκα καπου που να μπορει να δηλωθει. Ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια.
  11. Καλησπερα. Ειμαι νεα μηχανικος και εχω ψιλομπλεχτει με τις δηλωσεις ΦΠΑ. Μαζι με εναν αλλο μηχανικο νοικιαζουμε ενα γραφειο ως επαγγελματικη στεγη- εκει ειναι και η εδρα μας. Το ενοικιο που πληρωνουμε πρεπει να το δηλωσουμε καπου στην περιοδικη και στην εκκαθαριστικη δηλωση ΦΠΑ; Και γενικα που το δηλωνουμε; Επισης, διαβαζα στην αρχη του θεματος για παγια εξοδα και δαπανες. Μπορω να βρω καπου ποιες αγορες μπορουν να δικαιολογηθουν και ποιες απ'αυτες θεωρουνται παγια και ποιες δαπανες; Τελος, σχετικα με τη ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και τηλεφωνο, μπαινει ολο το ποσο στο βιβλιο εσοδων-εξοδων και στις δηλωσεις ΦΠΑ; Συγγνωμη για τις πολλες και μαζεμενες αποριες και ευχαριστω για τη βοηθεια!
  12. Βεβαιωσαη μεταβολης στοιχειων γιατι ειχα βγαλει ΑΦΜ απο παλιοτερα για να βγαλω διπλωμα οδηγησης αλλα δεν εκανα φορολογικη δηλωση και στο επαγγελμα γραφε ανεπαγγελτος
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.