Μετάβαση στο περιεχόμενο

patches

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.107 profile views

patches's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

26

Φήμη στην κοινότητα

  1. Τους πηρα τηλ προχτες, δεν έχει ανοίξει ακόμα (γι αυτό όταν πατάς υποβολή αίτησης εδω https://prosopsi.gr/ δεν σε κατευθύνει πουθενά), σε καμια δεκαριά μέρες μου είπαν..
  2. Καλημέρα Δημήτρη, ευχαριστώ. Θεωρείς δηλαδή ότι ο χρόνος θεώρησης της αδείας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί? Το Ε9 είναι μια διαφορετική συζήτηση. Επίσης, επειδή εκτιμώ απεριόριστα την γνώμη σου από όσα (πολλά) έχω διαβάσει εδώ, συμφωνείς για τον παραλογισμό του άρθρου με βάση τον παραπάνω συλλογισμό?
  3. Βάσει του άρθρου 87, του Ν.4495 «ο χρόνος εγκατάστασης της αλλαγής χρήσης από βοηθητική σε κύρια σε κτίρια με οικοδομική άδεια αποδεικνύεται με έγγραφο φορολογικής ή άλλης δημόσιας αρχής, άλλως λαμβάνεται ο χρόνος θεώρησης της αδείας για την ηλεκτροδότηση του ακινήτου» Με δεδομένο ότι η άδεια θεωρείται μόνο αν δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες (ή έχουν ήδη ρυθμιστεί) πως έχει λογική να θεωρείται ο χρόνος θεώρησης της αδείας ως αποδεικτικό ότι έχει γίνει η αυθαιρεσία? Δεν είναι τελέιως παράλογο? Ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι σωστά? Πχ. σε κτίριο στο οποίο η Οικ. Άδεια θεωρήθηκε για ηλεκτροδότηση το 1980 και διαπιστώνουμε αλλαγή χρήσης από βοηθητική σε κύρια στο υπόγειο και δεν υπάρχει δημόσιο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει η χρονολογία της αλλαγής χρήσης, θα πρέπει να καταχωρήσουμε για τον υπολογισμό του προστίμου και την ρύθμιση της αυθαιρεσίας, χρονολογία προ του 1983;
  4. UPD: Και στην κωδικοποίηση του ΝΟΚ της Λεμπέση αυτήν την επεξήγηση έχει, "Εοικ. Χ Κ. επιτρ. Χ Ποσοστό συνιδιοκτησίας". Επίσης, καταλαβαίνει κανείς στο ίδιο άρθρο του ΝΟΚ (12 παρ. 2) τι σημαίνει το "Σε συνιδιόκτητα οικόπεδα με κάθετη ή οριζοντια ιδιοκτήσία που έχει συσταθεί κατά τις διατάξεις του ΝΔ 1024/71 και έχει εκδοθεί άδεια πριν από την μεταβολή γενικών ή ειδικών διατάξεων που αφορούν την επιτρεπόμενη κάλυψη, προκειμένου..."
  5. Η σύσταση γράφει "...Κάθε μια από τις παραπάνω οικοδομές δεν θα υπερβαίνει σε επιφάνεια και όγκο τα μέτρα που θα δικαιούται να κατασκευάσει ο ιδιοκτήτης της, ανάλογα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας της στο όλο οικόπεδο..." ΄Εχω περίπου 380 μ2 / 300 μ2 και 50% / 50% Είναι μόνο δύο κάθετες, με πρόσωπο και οι δύο, χωρίς δουλείες. Οπότε για την δόμηση είναι νομίζω σαφές, για την κάλυψη δεν αναφέρει κάτι. Η διατύπωση του ΝΟΚ πάντως είναι πανομοιότυπη για δόμηση και κάλυψη σε κάθετες (11.3 και 12.2). Γνώμη μου ότι έχω κάλυψη 40%Χ680Χ50% και όχι 40%Χ300
  6. Ευχαριστώ κατ' αρχάς. Ναι, αυτό θα ήταν το καλύτερο, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να συμπίπτει (και στην περίπτωσή μου δεν συμπίπτει καθόλου). Για αυτό το έβαλα εδώ "Συσταση Κάθετης χωρίς αντιστοιχία εμβαδού / δικαιώματος" μήπως το έχει κάποιος αντιμετωπίσει στο πλαίσιο έκδοσης άδειας..
  7. Στο άρθρο 12 του ΝΟΚ, παρ. 2, αναφέρει ότι ".... προκειμένου για έκδοση άδειας δόμησης ο κάθε συνιδιοκτήτης χρησιμοποίεί το ποσοστό κάλυψης που του αναλογεί σύμφωνα με την επιτρεπόμενη κάλυψη που ισχύει κατά το χρόνο έκδοσης της άδειας δόμησης" Συμφωνείτε ότι με αυτό εννοούμε το ποσοστό κάλυψης που του αναλογεί με βάση το ποσοστό συνιδιοκτησίας του στο οικόπεδο και όχι με βάση την επιφάνεια του τμήματος?
  8. Η λοιπή είναι πρόστιμο άρα +20%. Η κατ. 3 είναι μόνο παράβολο, δεν ξέρω αν αυξάνεται και το παράβολο από 1/10.
  9. Κάλλιο 5 και στο χέρι.. Θυμίζω έχουν περάει 9 χρόνια από 4014. Ήμουνα νιός και γέρασα Φαντάσου όταν ανακοινώσουν παράταση και σου πει ο άλλος "οκ διαλύθηκες 20 μέρες αλλά τελικά δεν θα το προχωρήσω ακόμα, ας το παράβολο μέσα και βλέπουμε.."
  10. Παιδιά με όλο τον σεβασμό στον κόπο και την αγωνία που τραβάμε όλοι, δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτε γιατί οποιοσδήποτε από εμάς επιθυμεί παράταση. Είχαμε εκκρεμείς υποθέσεις και απλήρωτες χρόνια και τώρα πληρωνόμαστε 10 - 15 - 20 αυθαίρετα μαζεμένα, τα οποία δεν θα ολοκληρώνονταν ποτέ αν δεν γινόταν μεταβίβαση (απόδειξη ότι δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι τώρα) Όσα κατ. 1-4 μείνουν, αναγκαστικά θα ρυθμιστούν για μεταβίβαση, ας πληρώσουν οι ιδιοκτήτες 20% πάνω, τι σας πειράζει? Ούτως ή άλλως δεν θα ρυθμίζονταν νωρίτερα. Όσα δεν προλάβαμε σχέδια από ΥΔΟΜ ας αποφασίσουν αν θέλουν οι ιδιοκτήτες να πληρώσουν ένα παράβολο για διασφάλιση ή όχι. Όσα κατ 5 μείνουν, ας κριθούν κατεδαφιστέα, τι σας πειράζει? Ξαναλέω, με κάθε σεβασμό στο τι τραβάμε (είμαι και εγώ 20 μέρες σερί γραφείο, αυτοψίες και πολεοδομίες για σχέδια και ξημερώματα παράβολα), μου φαίνεται τρελό να επιθυμεί οποιασδήποτε μηχανικός παράταση για να σέρνει 20 υποθέσεις άλλα 10 χρόνια..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.