Μετάβαση στο περιεχόμενο

GeorgeSouth

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Οπως αντιλαμβανεσαι ο συντελεστης δεν θα ειναι 0,6... Ειναι πολυ πιο κατω. Μαλλον δεν καταλαβες καλα, δεν με πειραζει αν χτισω μονο 200-300 μετρα κι οχι 1000 μ! Το αντιθετο μαλιστα! 200 μ. μου ειναι υπεραρκετα! Κοιτα αν καποιος προοριζει το μερος αποκλειστικα και μονο για προσωπική χρηση (εξοχικο + κτημα) κι οχι για να το χωρισει σε μικροτερα οικοπεδα και να το εκμεταλευτει (αντιπαροχες, ανοικοδομησεις κλπ) του ειναι εντελως αδιαφορη η υπεραξια που θα παρει αν μπει στο σχεδιο πολης. Αντιθετα ειναι ακρως επιβαρυντικό αν το σχεδιο περνει το 50% του οικοπεδου!! Η περιπτωση η συνεισφορα να περιοριστεί μόνο στα ρυμοτομουμενα δεν μπορει να δουλεψει??
  2. Πιστευω ειναι εντελως ατυχές το παραδειγμα σου Ο φορος εισοδηματος ειναι εντελως διαφορετικό πραγμα. Εχει να κανει με χρηματα που καποιος εβγαλε. Ασε που αν θελεις να το αναλυσουμε κι αυτο εχει αποδιχθει 100% λαθος και σαν αποτελεσμα ολων αυτων εχουμε τις offshore, τη φοροδιαφυγή και την αποφυγη καταβολής φορων. Ειναι τεκμηριωμενο και απο τους θεμελιωδεις κανονες της οικονομικής επιστήμης οτι θα πρεπει να υπαρχει ενα σημειο ισοροπίας κι οχι υπερμετρη φορολογηση ή υπερμετρη φοροδιαφυγη! Κι απο οτι φαινεται και η συγκεκριμένη ποσοστοση απετυχε παταγωδός. Το ακινητο που δεν αποφερει εισοδημα δεν μπορεις να περνεις το μισο μονο και μονο για να παρεις καλυτερο συντελεστη δομησης που στην τελικη ειναι και αδιαφορο αφου μιλαμε για επαρχεια αρα καποιος θα φτιαξει ενα μικρο εξοχικο κι οχι καμμια 8-οραφη πολυκατοικια! Σιγουρα ομως κανενας απο αυτους δεν θα θελει να χασει το μισο χωραφι του. Και σαν συνεχεια αυτου γνωριζω καποιους και στο συγκεκριμενο σχεδιο που δεν θελουν να ενταχθουν κι αν κρινω κι απο το μεγεθος της περιουσιας τους δεν θα τους χαρακτηριζα ουτε παραλογους ουτε κοροιδα..... Επαναλαμβανω λοιπον το σαφεστατο ερωτημα μου εαν γνωριζει καποιος συγκεκριμενη δραση / ενεργειες για τετοιου ειδους υποθεση.
  3. Καταρχην σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου. Επειδη οπως ειπες κι εσυ, η απαντηση ειναι προφανης.... αρα ο νομος δεν εφαρμόζεται σε όλους τους πολίτες, χωρίς εξαιρέσεις. Ασε που το κλιμακωτο ποσοστο σε επιπεδα χουντας "αποφασιζομεν και διατασομεν το 50%" δεν ειναι δημοκρατικο! Δεν μπορει 1 να δινει 100 μετρα κι αλλος 5 στρεμματα την στιγμη μαλιστα που εχω συνεισφερει στα ρυμοτομουμενα! Κι επειδη δεν θελω ουτε να λαδωνω αμαρτωλους πολεοδομους, ουτε να παρακαλάω πολιτικους κλπ θα ηθελα ενα νομικο ή οτιδηποτε πατημα για να μπορεσω να διεκδικησω νομιμα τα δικαιωματα μου απο τη στιγμη που οντως θιγονται σε υπερτατο βαθμο τα συμφεροντα μου, τη στιγμη που αλλοι μενουν στο απυροβλητο ή συνεισφέρουν πολυ λίγα! Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας. υγ Οι τροποποιησεις που αναφερεις μαλλον θα ανφερεσαι σε μερικες εξιδεικευμενες περιπτωσεις κι εχουν να κανουν προς το χειροτερο. υγ2 Μηπως η καλυτερη λυση σε τετοιες περιπτωσεις ειναι να παραμενει καποιος εκτος σχεδιου πόλεως??
  4. Καλησπερα. Γνωρίζω τους σχετικους νόμους (του '82) με τους οποιους καθορίζονται τα ποσοστα εισφορας σε γη για περιοχες που εντάσονται σε σχεδια πόλεως. Το θέμα ειναι οταν τα ποσοστα εισφοράς κρινονται υπερβολικά τι γινεται?? Υπαρχει καποιος νομος που να καλυπτει και τον ιδιοκτητη που θεωρει οτι συνεισφερει παρα πολλά??? Ποιες οι ενεργειες που μπορει να κανει καποιος σε μια τετοια περιπτωση?? (Ενστάσεις?? ΣτΕ?) π.χ. Εχω συνεισφερει ολους τους δρομους και βασει ποσοστων υπαρχει επιπλεον εισφορά σε γη που πρεπει να παρει ολοκληρο τμημα του οικοπεδου το οποιο θεωρω υπερβολικό. Κατα ποσο τα συγκεκριμενα ποσοστα του νομου πρεπει να τηρουνται απολυτα?? Υπαρχει το περιθωριο η συνεισφορα ενος ιδιοκτήτη να ειναι μικροτερη απο το ποσοστα του νομου εφοσον καλύπτονται τα ρυμοτομουμενα (δρομοι κλπ)??? Ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
  5. Ευχαριστω κατ'αρχην για τις απαντησεις σας. Το θέμα ειναι οτι οταν ο τοιχος ηταν μια χαρα δεν ειχα ποτε προβλημα εδω και καποιο χρονικο διαστημα ομως που εχει τρυπησει ο τοιχος του εχω το προβλημα! Επισης ακριβως διπλα του ο αλλος γειτονας εχει υψηλοτερο τοιχο οποτε τα νερα "τρωνε πορτα" απο εκει και καταληγουν σε εμενα. Σκεφτομουν μηπως εριχαν κι εγω εναν τοιχο στη μερια του!
  6. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξης: Τα νερά βροχής απο τον κήπο του γείτονα καταληγουν στον δικο μου κηπο με αποτελεσμα να πλημυριζω σε καθε εντονη νεροποντη (σαν αυτες που συμβαινουν τη τελευταια εβδομαδα) Διαπιστωσα λοιπον χτες βραδυ οτι στον δικο του περιφραγμενο κήπο υπαρχει μια τρυπα-σχισμη στο παλιο τσιμέντενιο τοιχο που οδηγει ολα του τα νερα στον δικο μου κηπο. Να σημειωσω οτι το εδαφος στο δικο του κηπο ειναι πιο ψηλα απο τον δικο μου οικοπεδο τουλαχιστον κατα 1 μετρο με αποτελεσμα να στραγγιζει ολο το νερο του σε μενα. Μιλαμε για τεραστειες ποσοτητες νερου με αποτελεσμα να υπαρχει προβλημα στην οικια μου και καταστροφες αφου πλημυριζουν κηποι, αυλες μα κυριως υπογεια και το πιο συμαντικοτερο και πιο επικυνδινο: ηλεκτρικες εγκαταστασεις οπως καλοριφερ, ασανσερ, γκαραζοπορτες κλπ. Τι ισχυει σε τετοιες περιπτωσεις?? Ο νομος τι λεέι?
  7. Καλησπερα. Γραφω πρωτη φορα στο φορουμ σας. Θα ηθελα να φτιαξω το εξης και ελπιζω κάποιος να με βοθήσει στο τι χρειάζεται και πως γινεται. Σε ανεξαρτητο μεγαλο οικοπεδο διπλα στο σπιτι μου θελω να φτιάξω μια μικρη προχειρη κατασκευη για να βαζω 2 αυτοκίνητα. Αυτη τη στιγμη το οικοπεδο δεν χρησιμοπιειται για κατι. Ειναι περιφραγμενο με απλο συρματοπλεγμα κι εχει μια απλη μεταλικη πορτα. Σκευτομαι λοιπον σε ενα μικρο τμημα του οικοπεδου να φτιαξω κατι με απλα υλικά οπως τσιγκος, τεντα κλπ οτιδηποτε οικονομικό που να προστατευει τα αμαξια απο τα φυσικα φαινομενα και φυσικα τους κλεφτες (οι εποχες εχουν γινει επικυνδυνες). Να σημειωσω οτι ο συγκεκριμενος χωρος θα ηθελα να κλεινει τελειως απο ολες τις πλευρες. Οποτε θελω και καποια πορτα. αλλα επειδη δεν θελω να πληρωνω κερατιατικα στη ΔΕΗ μαλλον θα την ανοιγω-κλεινω χειροκινητα οποτε πρεπει να ειναι ελαφρια κατασκευη. Τι χρειαζεται για να γινει αυτο? Τι ειδους αδειες κλπ. ωστε να ειμαστε νομοτυποι! Επισης αν μπορειτε να κανετε μια προχειρη εκτιμηση για το κοστος και τι υλικο συμφερει να χρησιμοποιησω ωστε και τα αμαξια να προστατευονται ικανοποιητικά απο ήλιο-βροχή-υγρασία αλλα και το μπατζετ να μην ξεφυγει. Ευχαριστω για το χρονο σας υγ. Δεν ξερω αν ανοιγω το θεμα στο σωστο μερους του φορουμ αλλα μαλλον εδω νομιζω οτι κολαει πιο πολύ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.