Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

batzmav

Core Members
  • Περιεχόμενα

    309
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Κοζάνη
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

batzmav's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

17

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αφορά και το περίγραμμα του κτιρίου και το οροφοδιαμέρισμα.
  2. Καλησπέρα, Σε οροφοδιαμέρισμα υπάρχει υπέρβαση στις εξωτερικές διαστάσεις του και στο συνολικό εμβαδόν του < 5%. Ωστόσο έχω και υπέρβαση προς τον κοινόχρηστο χώρο - κλιμακοστάσιο της οικοδομής κάτω του 5%. Προχωράω με κατηγορία 3 ή χρειάζεται και διαμερισμάτωση να δηλωθεί?
  3. Εξώστης α΄ορόφου κατασκευασμένος πριν το 1985 παραβιάζει σε τμήμα του την ρυμοτομική γραμμή. Δεν υπάρχει κράσπεδο παρά μόνο δρόμος (πλακόστρωτο). Το καθαρό ύψος από τον δρόμο είναι πάνω από 3,00 μέτρα. Μπορεί να ενταχθεί στην κατηγορία 3 ή λόγω του 4759/2020 που κατήργησε το κριτήριο του ύψους δεν τακτοποιείται?
  4. Σε διαμέρισμα με παρακολούθημα ισόγειο κλειστό χώρο στάθμευσης εντόπισα το εξής. Κατασκευάστηκε στην πράξη στην ίδια θέση που προέβλεπε η οικοδομική άδεια αλλά με μικρότερο εμβαδό για δύο λόγους. 1. Από τη μία πλευρά (αριστερά) τον τρώει μέτρα το διπλανό γκαράζ 2. Από την άλλη gkaraz.pdfπλευρά (δεξιά) δεν κατασκευάστηκε τμήμα του γκαράζ και επίσης συνορεύει με το όριο του οικοπέδου, τμήμα του οποίου δεν υλοποιήθηκε ακριβώς όπως ορίζει το τοπογραφικό της άδειας, με αποτέλεσμα να υπάρχει σε αυτό το τμήμα του ΠΠΑ. Θα υπολογίσω το πρόστιμο ως διαφορετική διαμερισμάτωση και με παραβίαση πλαγίων αποστάσεων? Παραθέτω σχέδιο για να γίνω κατανοητός.
  5. Πολύτεκνος με 4 ενήλικα μη εξαρτώμενα τέκνα θέλει να κάνει ρύθμιση στην κύρια κατοικία του.Έχει 80 τ.μ. νόμιμα και 50τ.μ. αυθαίρετα.Τρόποι αντιμετώπισης: - (Ακολουθώντας το νόμο) Λαμβάνω την έκπτωση σε όλα τα τετραγωνικά μέτρα. - (Ακολουθώντας την εγκύκλιο) Λαμβάνω την έκπτωση πάλι σε όλα τα μέτρα καθώς έχουμε 70+15+15+15+15 =130τ.μ. ή αυτό θα ίσχυε μόνο αν τα τέκνα ήταν εξαρτώμενα άρα δε δικαιούμαι καμία έκπτωση?
  6. Καλησπέρα.Τελικά τι ισχύει με τη μεταφορά δήλωσης περαιωμένης του 4014? Την δήλωση την έχει κάνει άλλος μηχανικός και εγώ καλούμαι τώρα να την μεταφέρω στον 4495. Μπορείς κάποιος να μου παραθέσει τα βήματα? Επίσης τι γίνεται με το πρόστιμο που έχει πληρώσει ο άνθρωπος?Συμψηφίζεται με το πρόστιμο που θα βγάλει ο 4495? Μπορώ να κάνω νέα δήλωση και να συμψηφίσω το πρόστιμο που πληρώθηκε (βάσει εγκυκλιου 2)?
  7. Μετά από επικοινωνία με το ΤΕΕ-HELPDESK μου ανέφεραν πως κάλλιστα μπορώ να προχωρήσω σε ενεργειακές επεμβάσεις παρόλο που δεν υπάρχει σύσταση ιδιοκτησιών. Ωστόσο μου είπαν πως το πιο σωστό είναι να εξεταστεί συνολικά η διώροφη κατοικία,να βγει δηλαδή ένα ΠΕΑ.
  8. Το καθαρό μέσα είναι 2,75μ, (γιαυτό λέω 2,82 αν αφαιρέσω μόρφωση).Ναι τριώροφη είναι η οικοδομή (ισόγειο/πυλωτή και δύο όροφοι).Το ισόγειο/πυλωτή και ο πρώτος όροφος παρουσιάζουν και αυτά αύξηση του ύψους τους με μεγαλύτερη αυτήν της πυλωτής.Το πραγματοποιούμενο (9,20μ,) το έβγαλα μετρώντας εσωτερικά τα ύψη σε κάθε στάθμη.Πυλωτή 2,80, 1ος όροφος 2,75 , 2ος όροφος 2,75 , όλα καθαρά (πλακάκι -οροφή) Εάν λάβω τελικά υπόψιν την ΥΥ είναι σωστό το σκεπτικό μου, δηλαδή να βάλω τον κλειστό η.χ. με ΥΥ 1,20 και τα υπόλοιπα τετραγωνικά του διαμερίσματος με 0,2? Και με την στατική επάρκεια τι γίνεται, μπλέκει κι αυτό μετά.
  9. Αυτό που έκανα ήταν να μετρήσω εσωτερικά όλους τους ορόφους της οικοδομής. Βγαίνει 9,20 το πραγματοποιούμενο, 8,40 της οικοδομικής άδειας και 9,00 το μέγιστο της περιοχής.
  10. Σε διαμέρισμα β΄ορόφου διώροφης οικοδομής καλούμαι να ρυθμίσω η/χ που έκλεισε.Πέραν αυτού υπάρχει και μια παραβίαση ύψους (εγκεκριμένο ορόφου 2,65 και πραγματοποιούμενο 2,82).Μετρώντας το συνολικό ύψος της οικοδομής αυτό υπερβαίνει κατά 0,20μ. το επιτρεπόμενο της περιοχής καθώς όλοι οι όροφοι πήραν ανάλογο ύψος.Πιθανή αντιμετώπιση? 1) Βάζω σε ένα ΦΚ τον η.χ με Υ.Δ. και ΥΥ <20% και σε ένα άλλο τα τετραγωνικά του νόμιμου διαμερίσματος τικάροντας το ΜΟΝΟ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΥΨΟΥΣ (0,20) 2) ¨ξαναμετράω¨ το 2,82 το βρίσκω 2,78 και πάω με κατηγορία 3 !!
  11. Καλησπέρα, Σε διώροφη κατοικία σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων στην οποία δεν έχει συσταθεί κάποια σύσταση ιδιοκτησίας πρόκειται να γίνει ρύθμιση για αλλαγή χρήσης του υπογείου( πλέον ισόγεια κατοικία) καθώς και κάποιες αυθαίρετες ισόγειες αποθήκες. Τα ερωτήματά μου είναι δύο: 1) Το πρώτο ερώτημά μου είναι αν μπορώ να εξετάσω μόνο την ισόγεια κατοικία όσον αφορά τις ενεργειακές επεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν ή αν πρέπει να εξεταστεί συνολικά η διώροφη κατοικία. Σημειωτέον πως το 90% του προστίμου αφορά την εν λόγω ισόγεια κατοικία. 2) Το δεύτερο ερώτημά μου είναι αν μπορεί να ενταχθεί η εν λόγω διώροφη κατοικία στην ευνοϊκή ρύθμιση ή αυτό είναι εφικτό μόνο σε οριζόντιες και κάθετες ιδιοκτησίες όπως αναφέρεται στο άρθρο 102 του νόμου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.