Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

stet

Members
  • Περιεχόμενα

    191
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Ηλ/γος Μηχ/κός & Μηχ/κός Υπ/στων

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

stet's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

29

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα. Μπορείς να φτιάξεις ένα αρχείο στο googlesheet στο οποίο να έχεις στήλες με τα στοιχεία του πελάτη και ότι άλλο θες. Φτιάχνεις μια στήλη με ημερομηνία επίσκεψης, μια στήλη με ημερομηνία επόμενης επίσκεψης(δηλαδή πρόσθετεις ημέρες+το προηγούμενο κελί).φτιάχνεις μια τρίτη στήλη πόσες ημέρες απομένουν από σήμερα(=today- ημνια επόμενης).κάνεις ένα conditional formatting ανάλογα το πότε θες να ενημερώνεται και κάνεις ένα πράσινο όταν είναι οκ ο έλεγχος και να σου βγάζει πράσινο πορτοκαλι soon οταν πλησιαζει και ένα κόκκινο check ότι πρέπει να πας.Κανεις μια στήλη με την τοποθεσία στο googlemaps(codeplus)του πελάτη σου και κάνεις δημιουργία χάρτη βάσει της κατάστασης ελέγχου. Οπότε έχεις μια γεωγραφική κατανομή των πελατών σου και βλέπεις ποιοι είναι οκποιοι θέλουν έλεγχο και σε ποιους πλησιάζει. Διαφορετικά ημερολόγιο/tasks . Επίσης μπορείς να δεις για προγράμματα asset facilities management
  2. Καλημέρα. Ο παλιός ιστός είχε 2 φανούς ή 3 φανούς; Είσαι σίγουρος ότι είχε 3 φανούς και λειτουργούσαν από 2 διακόπτες; Μήπως ένας από τους 2 διακόπτες είναι μεταγωγικός (2-3 θέσεων); Ποια είναι η λειτουργία των φανών; Δηλαδή ποιές είναι πιθανοί συνδυασμοί λειτουργίας τους.
  3. Καλησπέρα. Εκτιμώ ότι η επαύξηση/μείωση της ισχύος γίνεται για το ίδιο επίπεδο τάσης (ΧΤ/ΜΤ/ΥΤ). Δεν έχει νόημα αυτή η διαδικασία σε μεταπήδηση τάσης(πχ Είσαι πελάτης ΥΤ και θα ζητήσεις μείωση να αλλάξεις σε ΧΤ?) Άρα θα καταργούσα την παλιά παροχή ΜΤ και θα έκανα αίτηση για νέα παροχή ΧΤ 35kV. Σε κάθε περίπτωση όπως ανέφερε σωστά και ο συνάδελφος @Bill22 η διαδικασία αυτή απαιτεί έγγραφα στα οποία έχει δικαίωμα υπογραφής μόνο ηλεκτρολόγος/μηχανολόγος μηχανικός οπότε θα χρειαστεί να συνεργαστείς/αναθέσεις σε κάποιον τη διεκπαιρεώση της διαδικασίας. Επίσης εφόσον έχεις κάνει αίτηση και έχει γίνει η αυτοψία θα πρέπει να λάβεις(λογικά) και μια γραπτή απάντηση από ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης μπορείς να επικοινωνήσεις ή να κλείσεις ραντεβου στο τοπικό κατάστημα και να σε κατατοπίσουν.
  4. Αν δεν το κατέχεις με τα PLC και δεν θες να ανεβάσεις το κόστος έτσι όπως τα λες τότε άλλη μια πρόταση είναι να γράψεις τα φορτία σου και να δεις ποια μπορούν να λειτουργήσουν ταυτόχρονα, βάζεις ρελέ και χρησιμοποιείς βοηθητικές επαφές... Βέβαια και εδω θα θες ρελέ ισχύος, βοηθητικά ρελέ, καλωδίωση κλπ. που και αυτά κοστίζουν Εσύ ξέρεις τις ανάγκες σου. Βάλε κάτω κάθε περίπτωση και δες κόστος και αποτέλεσμα και πράξε ανάλογα τις προτεραιότητες σου...
  5. Υπάρχουν Μ/Σ ρεύματος με έξοδο 4-20mA. Τα 4mA θα αντιστοιχήσουν στα 0Α και τα 20mA στο μέγιστο της ονομαστικής εισόδου. Έστω ότι βρίσκεις Μ/Σ στα 50Α. Άρα τα 20mA θα αντιστοιχούν στα 50Α. Ομοίως και εσύ στο PLC θα έχεις range 0-50A. Έπειτα όταν εσένα σου περνάει το όριο που του βάλεις θα εκτελέσει τις αντίστοιχες εντολές που θα το προγραμματίσεις. Θα σου πρότεινα να μιλήσεις και με άνθρωπο της εταιρείας του PLC αν θες περισσότερη καθοδήγηση. Επίσης αν βάλεις μετρητή ενέργειας που να έχει overload alarm μπορεί να στο στείλει σε επαφή Digital Input ή αν έχει πρωτόκολλο επικοινωνίας συμβατό με το plc σου παίρνεις απευθείας τις τιμές. Σχετικά με το κόστος θα πρέπει να τα βάλεις κάτω κόστος προμήθειας, εγκαταστασης και προγραμματισμού με το επιθυμητό και ανάλογο αποτέλεσμα φυσικά.
  6. Είτε βάζεις θερμικό και στέλνεις σήμα από επαφή (normally open normally close) άρα θα έχεις digital input στην κάρτα του plc είτε χρησιμοποιείς μετασχηματιστή με έξοδο 4-20ma και θα έχεις analogue input στην κάρτα του plc.
  7. Έχεις κάποιο σχέδιο να επισυνάψεις? Τι έλεγχο έκαναν μετά τη συντήρηση?Που απέδωσαν την αλλαγή φορας περιστροφής, τηκ κατάσταση των ψυκτρων και τα κομενα καλώδια? Το φορτίο σου παραμένει το ίδιο? Έχει γίνει σωστή ευθυγράμμιση? Τα αμπέρ τα έχεις μετρήσει?
  8. Όπως το περιγράφεις πάει για τρίτο όροφο ανεξάρτητη οριζόντια δικοκτησία. Οπότε βάζεις νέα παροχή. Δες τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στη σελίδα του ΔΕΔΔΗΕ για νέες συνδέσεις.
  9. Αν θες να απαλλαγείς πλήρως από τη δαπάνη κατανάλωσης καυσίμου κεντρικής θέρμανσης μπορείς να κινηθείς προς την αυτονομία ( υπο προυποθέσεις ). Διάβασε το ΦΕΚ Α166/3.11.2017 άρθρο 127. Όμως θα συνεχίζεις να συμμετέχεις στα έξοδα συντήρησης του καυστήρα .
  10. Καλησπέρα και από εμένα. Συμφωνώ με τον @VirusX2 Εφόσον όμως δεν μπορείς να απεμπλακείς για τους δικούς σου λόγους θα πρέπει να πληρώνεις αναλογικά είτε βάσει των kwh είτε βάσει των τετραγωνικών για τα υπόλοιπα. Υπάρχει αναλυτικό τιμολόγιο στην πίσω σελίδα όπου αναλύονται οι χρεώσεις. Όσον αφορά το ρεύμα από τη στιγμή που έχεις μετρητή μόνο για συνολικές kwh και όχι νυχτερινό θα το πήγαινα και αυτό αναλογικά στο σύνολο. Τώρα αν το τιμολόγιο έχει διαφορετική χρέωση πάνω από τις 2000kwh θεωρώ ότι δεν πρέπει να πληρώνεις μιας και είσαι σε ποσοστό 190/2900kwh=6.43%. Μόνο αν ξεπέρναγες τις 2000kwh να πλήρωνες μιας και πληρώνεις ως ατομική κατανάλωση και όχι ομαδική κατανάλωση. Κατεμέ εφόσον έχει επιλέξει να έχει ένα μετρητή θα πρέπει να πληρώνει αυτός το επιπλέον ποσό μιας και εσύ και οι υπόλοιποι δεν το έχετε καταναλώσει (πάνω από 2000Kwh). Αν για κάποιο λόγο δεν θες να χαλάσεις τη ζαχαρένια σου και πιστεύεις ότι αξίζει να μείνεις εκεί και ας νοιώθεις ότι είναι άδικο να συμβιβαζόσουν να είναι όλα αναλογικά δηλαδή η κατανάλωσή σου βάσει των kwh. 190/2951kwh= .0643=6.43% 389.86+153.45-113.16=430.15 € άρα 430,15€*0,0643=27,65€ για το ρεύμα. Δήμος/ΤΑΠ ανά τετραγωνικό και ΕΡΤ δια του 3. Και αυτά καλό είναι να κάνεις κάποιο ιδιωτικό συμφωνητικό όπως και ότι του πληρώνεις τα λεφτά πάλι για να είσαι καλυμμένος μια χειρόγραφη απόδειξη (και πληρωμή με μάρτυρα θα ήταν ιδανικό). Αν σε παιδέψει με τα παραπάνω καλό θα είναι να φύγεις σιγα σιγά...Για να μην πω άρον άρον:)
  11. Το datasheet του Inverter κάνει κάποια αναφορά σχετικά με την επιλογή του;
  12. Καλησπέρα. Υπό ποιές συνθήκες σου κάηκε; πχ στην ίδια πρίζα, σε κακοκαιρία. Κάνεις λόγω για γείωση σε σωλήνες νερού. Είναι εξολοκλήρου μεταλλικός, είναι κοινόχρηστος, το σημείο σύνδεσης που βρίσκεται; 1. 'Εχεις ελέγξει όλες τις πρίζες μια προς μια ότι δεν έχουν κάποια διαρροή; Υπήρχε σχετική συζήτηση πρόσφατα 2. Ο επιτηρητής τάσης που έχεις λειτουργεί; Είναι συνδεδεμένος με κάποιο ρελέ για να σου απομονώνει την παροχή ή εστω με κάποια ενδεικτική λυχνία για να δεις ότι λειτούργησε; 3. Αν είσαι οκ με τα παραπάνω μπορείς να κάνεις μια καταγραφή/ανάλυση της ενέργειας για να δεις τη διακύμανση τάσης. 4. Είσαι σε περιοχή/υψος που δέχεται πολλά κεραυνικά πλήγματα; Η εφαρμογή ΣΑΠ θέλει μελέτη και σωστή διαστασιολόγηση. Καλό είναι να βρεθεί πρώτα το πρόβλημα (υπέρταση, υπόταση, διαρροή κα) και να αποκλείσεις κάποιες καταστάσεις ώστε να προχωρήσεις και στη σωστή λύση (τεχνικά και οικονομικά)
  13. Υπάρχει και αυτό το εγχειρίδιο του ΔΕΔΔΗΕ για μετρητές σε εγκαταστάσεις αυτοπαραγωγών με ενεργειακό συμψηφισμό Tεχνικό εγχειρίδιο για την εγκατάσταση της μετρητικής διάταξης στις εσωτερικές εγκαταστάσεις αυτοπαραγωγών με ενεργειακό συμψηφισμό( αναθ.4ος 2016).pdf
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.