Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ισμήνη ζούρα

Members
  • Περιεχόμενα

    143
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    εδώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ισμήνη ζούρα's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα και καλή υπομονή σε όλους! Η ερώτησή μου είναι η εξής: θέλω να βάλω σκαλωσιά σε ρυμοτομούμενο για να γίνουν επιχρίσματα, επειδή κατεδαφίστηκε το όμορό του και έχουν φανεί τα τούβλα καθώς και επειδή κατά τις εργασίες κατεδάφισης έσπασε ένας αγωγός απορροής ομβρίων που χρειάζεται αποκατάσταση. Σε ρυμοτομούμενο λέει ότι επιτρέπονται τα παρακάτω: η. υπόγειοι σταθμοί διανομής, ιγ. επένδυση όψεων με χρήση ικριωμάτων, ιθ. εξωτερική θερμομόνωση και κα. απλή περιτοίχιση... Η απορία μου είναι η εξής: Γιατί ενώ επιτρέπεται η τοποθέτηση σκαλωσιάς για επένδυση όψης δεν επιτρέπεται η σκέτη τοποθέτηση ικριωμάτων (θ) και επίσης αν θέλω να βάλω θερμομόνωση θα πρέπει αυτό να γίνει χωρίς σκαλωσιά? Μόνο εμένα μου φαίνεται περίεργο?
  2. προσπαθώ να ξανακατεβάσω αυτήν την απίστευτη φωτογραφία... εξηγήστε μου κάποιος γιατί δεν μπορώ να κάνω download από τη σελίδα που με στέλνει....τί πρέπει να κάνω? ευχαριστώ πολύ!!
  3. α) μόνο δια της ατόπου βγαίνει συμπέρασμα, ευχαροστώ. β) η ερώτηση του allotrios δεν εμπίπτει στο αρ. 22??
  4. μήπως ξέρει κάποιος-α πόσο καιρό μπορεί να λειτουργεί ένα κατάστημα με την προέγκριση??? ευχαριστώ
  5. myrι ή κάποιος.... μήπως παρακαλώ μπορείτε να με παραπέμψετε σε κάποιο "επίσημο κείμενο" που να αναφέρει ότι στις εσωτερικές διαρρυθμίσεις με αλλαγές στα υδραυλικά υπάρχει υποχρέωση έκδοσης "κανονικής" Οικοδομικής Άδειας?? Θα ήμουν ευγνώμων...Θέλω να το δείξω σε κάποιους αμφισβητίες, αλλά δεν μπορώ να το βρω πουθενά.
  6. Αυτο μου ειπε και εμενα ενας προμηθευτης. Οσα προτιμολογια εχω να αριθμήσω εγω π.χ. Νο1, Νο2 τα προτιμολογια. ισχύει, εξακριβωμένο απο ΕΣΠΑ! Για τον ΚΑΔ απο επισημη πληροφόρηση όταν εχουμε π.χ. 71.11.20.00 θεωρείται μεγαλύτερης ανάλυσης απο το 71.11 και είναι επιλέξιμο ως 71.11 και αυτό σωστό, εξακριβωμένο απο ΕΣΠΑ επίσης! καλημέρα συνάδελφοι!!
  7. οκ, ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Αύριο θα πάρω τηλ στην ΕΣΠΑ και θα ενημερώσω. Παρεμπιπτόπντως το τηλέφωνο της ΕΣΠΑ είναι το 210.37.26.00? Προς το παρόν μόνο αυτό έχω εντωπίσει!
  8. ούτε στο δικό μου προτιμολόγιο έχει α/α, και όταν μίλησα με τον προμηθευτή να του αναφέρω το γεγονός, μου έιπε ότι ανάλογα με το πόσα προτιμολόγια έχω να αριθμίσω εγώ με αύξοντες α/α. Και το θεωρώ λογικό, γιατί η ΕΣΠΑ θα ελέγξει τα οριστικά τιμολόγια αγοράς και αν αυτά συμφωνούν με τα προτιμολόγια. Όσο για τους ΚΑΔ, μετά την αντιστοίχιση μου προέκυψε ο 71.11.2000 (5αψήφιος δηλ...) το σχετικό απόσπασμα του οδηγού γράφει: αν ο ΚΑΔ που έχει δηλωθεί είναι μικρότερης ανάλυσης, από αυτούς του πίνακα, δεν εννοείται ότι περιλαμβάνεται σε αυτόν και η ανάλυσή του, και αναφέρει το παράδειγμα...Αλλά δεν μας λεει στην αντίθετη περίπτωση τι γίνεται! δηλαδή στην περίπτωσή που έχω τον ειδικό ΚΑΔ 71.11.2000 , ενώ στο πρόγραμμα γράφει τον γενικό 71.11! μήπως ξέρει κάποιος κάτι επ' αυτού? Η αλήθεια είναι ότι έχω ρωτήσει όπου μπορούσα-λογιστές, γραφεία επιδοτήσεων-και όλοι μου λένε με επιφύλαξη το αυτονόητο: αφού έχεις πιο ειδικό ΚΑΔ, είσαι οκ.
  9. ...ούτε κι εμένα. Αφού μετράει ο, τι βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του εδάφους, και ο μπαζωμένος εξώστης είναι ισουψής με την τεχνητή γραμμή εδάφους, νομίζω ότι μένει εκτός σ.ο.. (ούτε εγώ τον έχω υπολογίσει)
  10. στη Damask έχω βρει τέτοια πλακίδια, στη Eurotech, 13o χλμ Θεσσαλονίκης Μουδανιών
  11. παλαιού τύπου τί ακριβώς εννοείς??? τσιμεντοπλακάκια?? ή ρετρό σχέδια?? άν καταλάβω ακριβώς τι ψάχνεις μπορεί να βοηθήσω
  12. ...και απαντάω μόνη μου. Το γραφείο ΤΕΕ αποφάνθηκε ότι μετράει το ύψος στο οποίο καταλήγει το κλιμακοστάσιο, στην οροφή του πρώτου ορόφου δηλ. ευχαριστώ, ούτως ή άλλως
  13. να ρωτήσω κι εγώ κάτι με τη σειρά μου? κλιμακοστάσιο ασκεπές, που μετράει στην κάλυψη, μετράσει κ στον όγκο. Η απορία μου είναι η εξής: η σκάλα οδηγεί από ισόγειο σε πρώτο όροφο και σε δεύτερο (επισυνάπτω εικόνα). Ποιο ύψος θα λάβω υπ' όψιν στον υπολογισμό του όγκου? το ύψος οροφής πρώτου, όπου κ τελειώνει η σκάλα ή το συνολικό ύψος, μια που η σκάλα εξυπηρετεί τον όροφο έως τα 8.5 μ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.