Μετάβαση στο περιεχόμενο

angusmacgyver

Members
  • Περιεχόμενα

    174
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πάτρα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αγρονόμος & Τοπογράφος Μηχ/κός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

4.777 profile views

angusmacgyver's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated Rare

Recent Badges

125

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όπως το θέτεις, δε μπορώ να πω, έχει μια λογική. Θεωρώ ότι ένας νομικός μπορεί να μας διαφωτίσει αν ένα "ξεχασμένο" συμβόλαιο θεωρείται ως επιγενόμενη πράξη και επομένως πρέπει να συνταχθεί όντως το ΔΓΜ Εγγραπτέας Πράξης ή Διόρθωσης Ορίων. Πάντως στην δική σου περίπτωση των καθέτων, δε μπορείς να αποφύγεις το ΔΓΜ-Εγγραπτέας Πράξης, καθώς αν δεν έχεις διαφορές με τους γείτονες, δεν έχεις AREA_A & AREA_D, επομένως δε μπορείς να κάνεις ΔΓΜ-Διόρθωσης Ορίων (μου έχει συμβεί τέτοια περίπτωση και διόρθωσα με ΔΓΜ Εγγραπτέας).
  2. Με την καμμία δεν είναι ΔΓΜ-Εγγραπτέας Πράξης, αλλά Διόρθωσης ορίων. Το εγγραπτέας πράξης υποδηλώνει επιγενόμενη πράξη, εσύ έχεις ήδη κάθετες από το 1995. Άρα πας να διορθώσεις τη λάθος εγγραφή. Όσο για το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί, θα το κρίνει ο δικηγόρος που θα το αναλάβει (πρόδηλο ή αγωγή/αίτηση).
  3. Τα DGM θα πατάνε πάνω στα όρια των ΚΑΕΚ και με κοινό όριο αυτό της παραχώρησης. Πρόσεχε όμως. Αυτό ισχύει αν το ΚΑΕΚ σου είναι παραπλήσιο με τα πραγματικά όρια. Αν τα ΚΑΕΚ σου έχουν μεγάλη διαφορά με τα πραγματικά, τότε θα πρέπει να προβείς πρώτα σε διόρθωση και μετά σε εγγραπτέα πράξη.
  4. Μου κάνει πολύ εντύπωση ο τρόπος που λες ότι το επίλυσες, καθότι τώρα έφτιαξα ένα τυχαίο διάγραμμα, με όλα τα απαιτούμενα (και το line_xm_vst) και μου το δέχτηκε κανονικά. Αλλού θα ήταν το πρόβλημα.
  5. Συγνώμη για την ερώτηση, αλλά άλλαξες το όνομα και μέσα στα αρχεία του .zip ή μόνο στο .zip? Ειδάλλως, αν θες στείλε μου τα αρχεία σε pm να τα τσεκάρω.
  6. Συνήθως (από όσους έχω δει δηλ), οι οικισμοί εξαιρούνται από τις Natura. (Φαντάσου να πρέπει να χτίσεις εντός οικισμού με 10-20 στρ. οικόπεδο...!!!)
  7. Κάτσε να δω αν κατάλαβα καλά. Είχε ο ιδιοκτήτης μια έκταση Α, η οποία στο τμήμα Α1 ειναι χαρακτηρισμένη ΑΑ και στο τμήμα Α2 Δασική. Το πολύγωνο του γεωτεμαχίου στο κτηματολόγιο δείχνει το Α. Το κτηματολόγιο είναι λειτουργούν ή όχι? Αν όχι, τότε τα πράγματα είναι εύκολα, μεταβιβάζεις το Α1 με layer TOPO_PROP και μόνο. Αν είναι λειτουργούν, θα πρέπει να προβείς σε διόρθωση πρώτα. Το δασικό (θεωρητικά) προϋπήρχε, το Δημόσιο προέβαλλε δικαίωμα ιδιοκτησίας που του κατοχυρώθηκε, και ουσιαστικά θεωρείσαι "καταπατητής" της δασικής έκτασης. ΔΕΝ απαλλοτριώθηκε (για να βάλεις DBOUND_APAL) και δεν είναι κάτι καινούριο για να λες ότι είναι TOPO_PROP_NEW. Διορθώνεις το ΚΑΕΚ ώστε να περιλαμβάνει μόνο το τμήμα Α1. Μετά προβαίνεις στη μεταβίβαση με TOPO_PROP.
  8. Θυμήθηκα αυτήν τη συζήτηση και έκατσα και τσέκαρα κάποιες υποθέσεις διόρθωσης ορίων (που πήγαν με 6§2), που έχουν τελεσιδικήσει θετικά από πέρσι και ακόμη δεν έχουν διορθωθεί τα ΚΑΕΚ στο υπόβαθρο.
  9. Δε μπορείς να γνωρίζεις [στην περίπτωση των φωτογραμμετρικών υποβάθρων μέσω LSO(2007-2009) ή LSO25(2015)] με ποια έχει δουλέψει ο κάθε ανάδοχος (ή μάλλον μπορείς όπως βλέπεις στη σύγκριση). Όπως θα διαβάσεις σε άλλα σχόλια μέσα στο forum, πιο αξιόπιστες θεωρούνται οι ο/φ του 2007-2009. Όπως και να έχει πάντως, σωστές συντεταγμένες μπορείς να θεωρείς μόνο του (σωστού) εξαρτημένου τοπογραφικού.
  10. ήτοι... μίλα με τον ΑΔΜΗΕ να σου δώσουν τα κέντρα των πυλώνων και το ΦΕΚ, ώστε να δεις το πλάτος της δουλείας.
  11. Αν το Τοπογραφικό Διάγραμμα παραμένει το ίδιο κατά τις μεταβιβάσεις, ποιος ο λόγος να πάρουν διαφορετικά ΚΗΔ? Δεν αλλάζει κάτι χωρικά...
  12. Δε γνωρίζω το πρόγραμμα που δουλεύεις. Το PST_KAEK υποθέτω το έκανες copy-paste από το αντίστοιχο dxf, άρα δε θα το δημιούργησες εσύ. Ξαναλέω όμως, κοίταξες μήπως σου έχει ξεφύγει κάποια γραμμή τύπου line στα 2 layers? (Στο autocad θα μπορούσες να το δεις από τα properties αν διάλεγες όλο το σχέδιο.)
  13. Σου το λέει το ίδιο το μήνυμα. Οι γραμμές σου ΔΕΝ είναι polyline, αλλά απλές line ή σου έχει ξεφύγει κάποιο μικρό τμήμα ως επικάλυψη πάνω στις ίδιες γραμμές.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.