Μετάβαση στο περιεχόμενο

AlbNik

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

AlbNik's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αυτό μου είπαν και μένα (εμένα λήγει Ιούλιο 2018). Δεν θέλει πια Α1.
  2. Kalipsera, Piga simera stin ethinki trapeza na pliroso A-2016 (B den exo plirosei akoma), alla leei den to dexetai to sistima epidei exei lixei i imerominia pliromis. Xerete ti prepei na kano? Sory gia ta greeklish
  3. Καλησπέρα σε όλους. Εργάζομαι από το 2007 σε μια εταιρία ως προγραμματιστής. Τον Οκτώβριο του 2010 έδωσα τη συνέντευξη για άδεια επαγγέλματος στο ΤΕΕ. Τα αποτελέσματα (ότι πέρασα) βγήκαν αρχές Δεκεμβρίου του 2010. Μέχρι και το Δεκέμβριο ήμουν ασφαλισμένος στο ΙΚΑ. Από Γενάρη του 2011 μέχρι και τώρα ο εργοδότης μου δίνει κάθε μήνα ένα χαρτί και περίπου 300Ε τα οποία καταθέτω σε λογαριασμό του ΤΣΜΕΔΕ στην Εθνική. Πριν κάνα μήνα που πήγα στο ΤΣΜΕΔΕ για να βγάλω βιβλιάριο υγείας μου είπαν πως οφείλω εισφορές για Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο του 2010 (20-10-2010 μέχρι 31-12-2010) και δεν μπορούν να μου δώσουν ασφαλιστική ενημερότητα. Τους είπα να πληρώσω για αυτούς τους 2.5 μήνες αλλά μου είπαν ότι επειδή είμαι μισθωτός πρέπει ο εργοδότης να ζητήσει πίσω της εισφορές του ΙΚΑ και να με "βάλει" στο ΤΣΜΕΔΕ για εκείνη την περίοδο. Ο λογιστής μου λέει ότι και καλά αυτά δε γίνονται, το ΙΚΑ δεν δίνει λεφτά πίσω, ... δεν πάνε και τόσο καλά οι δουλειές τελευταία.... Η ερώτηση μου είναι πως μπορώ να αναγκάσω τον εργοδότη να με ασφαλίσει για τότε. Αυτός είναι καλυμμένος αφού με είχε στο ΙΚΑ. Αν υποθέσουμε πως αλλάζω δουλειά, απολυθώ η γίνω ελεύθερος (για να ανοίξεις βιβλία στην εφορία χρειάζεσαι ασφαλιστική ενημερότητα) πως θα διορθώσω εκείνο το διάστημα; Γιατί το ΤΣΜΕΔΕ δεν απαιτεί από τον εργοδότη να πληρώσει για τότε, ούτε δέχεται από μένα να πληρώσω; Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.