Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

tonia_gr

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tonia_gr's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε δημοτικό σχολείο έχει τοποθετηθεί στο κάτω μέρος της εξωτερικής σκάλας προαύλιου χώρου κάθετο κιγκλίδωμα που σε κάποιο σημείο του ανοίγει μια πόρτα για να μπαινοβγαίνουν τα παιδιά. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι παράνομο από άποψη κτιριοδομικού κανονισμού ή πυροσβεστικής? Μπορεί κάποιος να μου πει που θα διαβάσω προδιαγραφές για το κλείσιμο στο πάνω και στο κάτω μέρος μια σκάλας? Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  2. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν μπορώ έναν ενιαίο χώρο ισόγειου καταστήματος να τον ορίσω σαν αίθουσα χωρίς να τον χωρήσω από το γραφείο της γραμματέως με γυψοσανίδα αλλά με κάποιο κινητό χώρισμα?
  3. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεται τα επαγγελματικά δικαιώματα των ηλεκτρολόγων μηχανικών αν είναι ίδια με αυτά των μηχανολόγων μηχανικών.
  4. Καλησπέρα σε υφιστάμενη εξαόροφη πολυκατοικία, πρόκειται να κατασκευάστεί σε ιδιοκτητο διαμέρισμα 3ου ορόφου WC. Για τις ανάγκες της αποχέτευσης του, θα διαπεράσει σωλήνα αποχέτευσης τις πλάκες του κλιμακοστασίου για να συναντήσει στήλη κατατακόρυφη σε διαφορετικό σημείο του της κάτοψης στο κτίριο. Αυτό απαιτεί άδεια δόμησης με μηχανολογική και στατική μελέτη στο Νέο ΓΟΚ όπως πριν? Ή με μικρή κλίμακα καταθέτεις και τις μελέτες αυτές? Μετά πως καθορίζεται η υποχρέωση του ιδοκτήτη και συντηρεί και να επισκευάζει την αποχέτευση αυτή που θα είναι μεν στο κοινόχρηστο χώρο αλλά είναι μόνο δική του? Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. yian
  5. Σε πολυκατοικία νομίμως υφιστάμενη, του 1980, το δάπεδο της πυλωτής είναι από βιομηχανικό μπετό. Το 2007 αποφάσισαν οι ένοικοι της πολυκατοικιάς να διαστρώσουν μέρος του κήπου με μπετόν για να βάζουν τα αυτοκίνητα τους (είχε είδη χρήση πάρκιν το τμήμα αυτό με την σύσταση) για 20τμ αριστερά και άλλα 20τμ δεξιά από το ίχνος της κάτοψης. Ένοικος της διπλανής πολυκατοικίας κάλεσε την πολεοδομία κατά την διάρκεια των εργασιών και μπήκε πρόστιμο κατασκευής και διατήρησης καθώς και έστειλε το διαχειρηστή στα δικαστήρια. Από το 2007 και μετά πληρώνουν στο Δήμο Αμαρουσίου περίπου 250 €/ έτος. Με κάλεσαν για να δουν αν μπορούν με το νέο νόμο να τακτοποιήσουν την διαμόρφωση αυτή. Αφού 0 4014 έχει λήξει. Παρατήρησα βέβαια οτι οι μηχανικοί της πολεοδομίας που έβαλαν το πρόστιμο σαν αυθαιρεσία έχουν καταγράψει <κλείσιμο χώρου με μπετόν> σε ακάλυπτο οικοδομής. Πράγμα το οποίο δεν νομίζω να είναι σωστό γιατί έχει πέσει μια πλάκα μπετό για να πατάει αυτοκίνητο πανω στο έδαφος. Δεν ξέρω αν η αλλαγή διαρύθμισης του περιβάλλοντος χώρου ΄τακτοποιήται και μάλιστα όταν έχει χαθεί ο φάκελος της πολεοδομίας. Αλλά το 1980 δεν ξέρω καν αν στη κάτοψη ισογείου οι μηχανικοί ήταν τόσο ακριβείς στο σχεδιασμό τους. Παρακαλώ πείτε μου τι να συμβουλέψω τους πελάτες. Ευχαριστώ!
  6. Καλημέρα θα δώσω μια προσφορά για ένα κτίριο σε ένα νησί για άδεια σκαλωσιάς περίπου 800 μ2 (η σκαλωσιά). Πως μπορώ να υπολογίσω αμοιβές και φορολογικά??
  7. Θέλω να ρωτήσω σε περίπτωση κατεδάφισης αυθαιρέτου που τελικά δεν τακτοποιηθηκε με το 4014 λόγω δικαστικής απόφασης, θα απαιτηθεί άδεια κατεδάφισης?
  8. Καλησπέρα έχω ένα αγροτεμάχιο εντος ΖΟΕ Καλυβίων, μπορέι κάποιος να βοηθήσει με όρους δόμησης και ΦΕΚ ευχαριστώ!!
  9. Μήπως γνωρίζει κάποιος μια οικοδομική άδεια στέλεχος και σχέδια στη περιοχή των Καλυβίων του 1986 αν θα την βρω στην πολεοδομία Μαρκόπουλου και το ωράριο λειτουργίας του αρχείου??
  10. Έλεγα μήπως υπάρχει κάποια εξαίρεση ή κάποια ένσταση που θα μπορούσα να συμβουλέψω στο πελάτη πριν παραδώσω το φάκελο.
  11. Σε ρυμοτομούμενο τμήμα οικοπέδου έχει πραγματοποιηθεί βεράντα περίπου 25 τμ το 1993 και από τότε πληρώνει στη Νίκαια πρόστιμο. Με το 4014 δεν μπορούμε να το τακτοποιήσουμε. Γνωρίζετε άν μπορούμε να κάνουμε κάτι πέρα από τη κατεδάφιση για να μη πληρώνουμε πρόστιμο??
  12. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος για να ψάξω το στέλεχος και το φάκελο σε μια άδειας οικοδομης του 1987 στη Νίκαια, σε ποιό πολεοδομικό γραφείο πέπει να πάω??? Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα από Αρχιτεκτονικά/→ ΓΟΚ - Κτιριοδομικός Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  13. Σε άδεια του 1987 προσθήκης, άλλου κτιρίου στο ίδιο οικόπεδο, υπάρχει σχέδιο υπάρχον κτιρίου το οποίο συνυπολογίζεται στους όρους δόμησης για το καινούργιο κτίριο και ο τίτλος της άδειας είναι <προσθήκη τετραόροφης οικοδομής>. Ωστόσο δεν γράφεται πουθενά η άδεια οικοδομής του παλαιότερου κτιρίου ή η πιθανή τακτοποίηση του με το νόμο του Τρίτση. Εγώ το θεωρώ νόμιμμο? Αν ναι στην τακτοποίηση μια βεράντας που πρέπει να γίνει γιατί έχει πάρει πρόστιμο ως αυθαίρετη τί βάζω σαν οικοδομική άδεια της ιδιοκτησίας αυτής??? Αν πάλι δεν θεωρείται νόμιμο το κτίριο πως το 1990 πέρασαν απο το τμήμα αυθαιρέτων της πολεοδομίας και κατέγραψαν μόνο τη βεράντα ως αυθαίρετη?? Please sos!!!! Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στους τίτλους των θεμάτων, όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. Χρησιμοποιείστε σας παρακαλώ την εντολή "Επεξεργασία" και διορθώστε. Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα από Αρχιτεκτονικά/→ ΓΟΚ - Κτιριοδομικός Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Didonis
  14. Καλησπέρα, Ένας ιδιώτης που θα αγοράσει ακίνητο στη περιοχή της Ραφήνας, μου ζήτησε να βρω το χαρακτηρισμό του μετά από το σεισμό του 99. Μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να απευθυνθώ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.