Μετάβαση στο περιεχόμενο

Alexios

Core Members
  • Περιεχόμενα

    340
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    8

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Πάτρα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

7.072 profile views

Alexios's Achievements

Community Constructor

Community Constructor (3/15)

  • Helpful Rare
  • Reacting Well Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Very Popular Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

56

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εάν θέλεις να ασχοληθείς σοβαρά με Στατικές Μελέτες θα σου πρότεινα αρχικά να αποκτήσεις εμπειρία, δουλεύοντας κάπου όπου ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο – π.χ. Μελετητικό γραφείο Δημοσίων ή Ιδιωτικών Εργων. Το Στατικό πρόγραμμα είναι το τελευταίο που θα πρέπει να σε απασχολεί, τουλάχιστον για την ώρα.
  2. Στο Gstar δουλεύουν μια χαρά ακόμα και η Vba. Βέβαια το save γίνεται με έμμεσο τρόπο (μέσω της εντολής etransmit), αλλά είσαι ο.κ.
  3. Για προσπάθησε να το δουλέψεις και μετά τις 30 ημέρες, π.χ το Gstar και θα δεις ότι δουλεύει μια χαρά.
  4. Eπαναλαμβάνω οτι δουλεύεις μια χαρά σε trial mode χωρίς κόστος και απολύτως νόμιμα και με πολύ αξιόπιστα προγράμματα.
  5. Υπάρχει η λύση να χρησιμοποιήσεις demo χωρίς κόστος και απολύτως νόμιμα.
  6. Bas said : Εμένα το πτυχίο μου, ως πτυχιούχου ΑΣΤΕΜ, γράφει Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, κατεύθυνση Δομικών Εργων. To δικό μου πάντως γράφει : Τμήμα Τεχνολόγων Πολιτικών Μηχανικών, Κατεύθυνση Δομικών Εργων. Ετσι για την αποκατάσταση ............................
  7. Συνάδελφε ότι κι αν τους δωρίσεις δεν ιδρώνει το αυτί τους, το έχουν αποδείξει τόσα χρόνια, με πληθώρα ρατσιστικών επιθέσεων απέναντί μας και όχι μόνο. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται "μασονία ΤΕΕ - ΕΜΠ", τα υπόλοιπα είναι λόγια να αγαπιόμαστε. Υ.Γ. Επειδή έχω δουλέψει 1) Σε εργοτάξιο-α, εκεί διαπιστώνεις πραγματικά τι αξίζει ο καθείς και μπαίνει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. 2) Σε εκπόνηση Στατικών Μελετών για λογαριασμό τρίτων επι 45 συναπτά έτη (η γνωστή φατούρα για τους παλιούς), εκεί πραγματικά διαπιστώνεις το επίπεδο του καθενός και δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι α π ο κ α ρ δ ι ω τ ι κ ό.
  8. Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες σε γενικές γραμμές, όμως η προσωπική μου άποψη είναι ότι το εργοτάξιο σε ολοκληρώνει ως μηχανικό και θα το πρότεινα α επιφύλακτα στους νέους συναδέλφους.
  9. Πιστεύω ότι η ανάλυση με +/- μετατόπιση του κέντρου μάζαςστις διευθύνσεις χ - ψ με τις αντίστοιχες μαζικές ροπές αδρανείας λύνοντας 4 δυναμικές αναλύσεις είναι άκρως ικανοποιητική. Μη ξεχνάμε ότι ο ορισμός της τυχηματικής εκκεντρότητας 5% είναι εντελώς αυθαίρετος & χονδροειδής. Στη περίπτωση όμως απουσίας διαφράγματος αυτές οι έννοιες δεν υφίστανται.
  10. Προσαύξηση στη σεισμική επιτάχυνση ως χονδρική εκτίμηση θα έλεγα. Τώρα αν θεωρείς ότι έχεις τυχηματική εκκεντρότητα, δεν έχεις παρά να την εφαρμόσεις με με +/- μετατόπιση του κέντρου μάζας λύνοντας 4 δυναμικές αναλύσεις. Οσο αφορά την έννοια του διαφράγματος θεωρώ ότι ή υπάρχει ή όχι.
  11. Οταν δεν έχεις κέντρο Μάζας απλά δεν έχεις σημείο αναφορά μετατόπισης ούτε τυχηματική εκκεντρότητα. Σ' αυτή τη περίπτωση αναφέρεσαι στις σημειακές μάζες των κόμβων Υπ/των & λοιπών κόμβων, δίχως μετατόπιση. Τώρα αν θέλεις να λάβεις μια υποτιθέμενη εκκεντρότητα δώσε μια προσαύξηση κατ' εκτίμηση - 5%~10% θα πρότεινα. Μη ξεχνάς οτι και ο ΕΑΚ αναφέρεται σε <<χονδρική εκτίμηση με πολλές αβεβαιότητες>> για τη τυχηματική εκκεντρότητα.
  12. Version 1.3.3

    237 downloads

    Αποσυμπίεση (κωδικός 3202) & άνοιγμα install.exe. Τρέχει με το Fasma.exe Με τη δημιουργία Νέας Μελέτης δημιουργείται directory με το όνομα της Μελέτης μέσα στο οποίο υπάρχει το πρότυπο αρχείο Δεδομένων "arxeio-Fasma.dedomena", που τροποποιείται. Αναλυτικές οδηγίες στο Help.
  13. ΕΑΚ παραρτήματα Δ - Ζ & 5.3 Αντιστηρίξεις.
  14. Version 1.0.0

    406 downloads

    Τα δεδομένα δίδονται στα ξεκλείδωτα κελιά - πράσινα ή μπλέ - του Τεύχους & του Σχεδίου. Κωδικός ξελκειδώματος 1104.
  15. Το Μέγιστο Σχολείο θα συμπλήρωνα, απαραίτητο για την ολοκλήρωση Μηχανικού. Τα υπόλοιπα είναι απλά μιά απασχόληση, αντίθετα στο εργοτάξιο υλοποιείς ένα τεχνικό έργο και αντιλαμβάνεσαι πλήρως την αξία του και τη χρησιμότητά του. Επίσης οι δύσκολες συνθήκες και η αντιμετώπιση προβλημάτων σε οδηγούν αυτόματα στην εύρεση - διερεύνηση νέων μεθοδολογιών και βέλτιστων λύσεων. Εν κατακλείδι θα έλεγα οτι ενα σοβαρό εργοτάξιο είναι απείρως προτιμότερο από ένα Master.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.