Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

beLakis Tsipouras

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

beLakis Tsipouras last won the day on Σεπτέμβριος 8 2022

beLakis Tsipouras had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Καφενείο «Η Δημοκρατία»
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.903 profile views

beLakis Tsipouras's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Helpful Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Reacting Well Rare
  • Week One Done

Recent Badges

45

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σωστά, το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος κτιρίου δεν χρησιμοποιείται για τον σχηματισμό του ιδεατού στερεού. Ναι. Όταν το στηθαίο είναι στην άκρη είναι βατή η προέκταση της πλάκας οροφής, δηλαδή εξώστης. Όταν είναι από μέσα, δηλαδή στο όριο του δώματος, είναι μη βατή προεξοχή.
  2. Ναι. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εάν γίνει ποτέ έλεγχος, δεν νομίζω να αναλωθεί σε τυπικότητες.
  3. Εάν επιλεγεί να αγνοηθεί η ύπαρξη του (απολεσθέντος) παραχωρητηρίου, τότε παύουν να ισχύουν και τα ευεργετήματα (π.χ. οικοδομησιμότητα) που απορρέουν από αυτό. Ο παρακάτω σύνδεσμος θα σου φανεί χρήσιμος: Αίτηση για αντίγραφο παραχωρητηρίου — Περιφέρεια Κρήτης
  4. Υποθέτω ότι όποιος ζήτησε μεταφορά δεν είναι μηχανικός και νομίζει ότι η βεβαίωση θα είναι του 4178. Όμως, όπως γνωρίζουμε, θα είναι του Ν 4495 είτε η δήλωση είναι στον 4178 είτε στον 4495. Θα εκδώσεις τη βεβαίωση κανονικά (χωρίς να προηγηθεί μεταφορά) και κανείς δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα, αφού αυτή εκδίδεται βάσει του ισχύοντος νόμου.
  5. Μπορείς, δεν τίθεται ζήτημα πρόσθετων ασφαλιστικών εισφορών.
  6. Θα γράψεις την πραγματοποιημένη επιφάνεια του διαμερίσματος και την ποσοστιαία μεταβολή που είναι μικρότερη της επιτρεπόμενης. Καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις τον όρο "υπέρβαση δόμησης".
  7. Άλλο ζήτημα είναι η τακτοποίηση (Ν 4495) και άλλο η εφαρμογή του ΝΟΚ. 1) Για τα ανοιχτά κλιμακοστάσια το ενιαίο ειδικό πρόστιμο υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό. 2) Το πρόστιμο για το ύψος, που έχει προκύψει από τη μη ολοκλήρωση του περιβάλλοντος χώρου ή από εκχωματώσεις, υπολογίζεται με αναλυτικό προϋπολογισμό. 3) Πού χρησιμεύουν οι τοίχοι αντιστήριξης στην πραγματοποιημένη οικοδομή; Δεν υπάρχει αυθαιρεσία. 4) Το ίδιο με το 1. Όχι. Έτσι όπως είναι διατυπωμένη η διάταξη, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις.
  8. Δεν θα μεταβληθούν οι συνολικές μηνιαίες εισφορές λόγω αλλαγής εργοδότη. Εάν εργαστείς για έναν εργοδότη μισό μήνα και για άλλον τον άλλο μισό, παρακράτηση εισφορών θα γίνει και από τους δύο, αλλά το σύνολο παραμένει το ίδιο σαν να είχες έναν.
  9. Τα επαγγελματικά σου έξοδα που θα γράφεις και στο βιβλίο εσόδων-εξόδων. Όχι, εννοώ ότι δεν θα ασχολείσαι με τον λογαριασμό ΔΕΗ ως επαγγελματικό έξοδο για όσο εργάζεσαι με τον τρόπο που περιέγραψες στην πρώτη σου δημοσίευση.
  10. Ν 4495, Άρθρο 81: Πρόσεξε την προϋπόθεση: "εφόσον με τις αποκλίσεις...".
  11. Ναι, πρέπει. Προφανώς, ο λήπτης του τιμολογίου είναι μηχανικός ή τεχνικό γραφείο.
  12. Τίποτα δεν θα δηλώσεις (ως προς το ρεύμα). Δεν υπάρχει λόγος να συμπεριλάβεις μέρος του λογαριασμού ΔΕΗ στα έξοδά σου.
  13. Αυτό προκύπτει από κάποια διάταξη; Βάσει του ισχύοντος νόμου δεν υπάρχει αυθαιρεσία, όπως εξήγησε ο συνάδελφος Alexios.
  14. Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι ούτε με τον τρόπο που υπολογίστηκε το πρόστιμο ούτε με τη γενικότερη αντιμετώπιση του ζητήματος από την πολεοδομία. Ν 4495, Άρθρο 97: Ρύθμιση αναστολής και εξαίρεσης από την κατεδάφιση Μετά την καταβολή του ενιαίου ειδικού προστίμου ή του προβλεπόμενου σχετικού παραβόλου, αναστέλλεται η κατεδάφιση, η επιβολή κάθε κύρωσης και η είσπραξη προστίμου για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται στον παρόντα νόμο ή η κατασκευή εξαιρείται οριστικά από την κατεδάφιση, ανάλογα με την κατηγορία της αυθαίρετης κατασκευής, όπως ορίζεται στο άρθρο 96 του παρόντος. Ναι. Η υπόθεσή σου είναι απλή. Οποιοσδήποτε μηχανικός γνωρίζει τι πρέπει να κάνει. Ακόμα και όταν έχει γίνει δήλωση με λοιπή παράβαση, μπορεί να ζητηθεί η επεξεργασία της ώστε να προστεθεί η παράβαση του κτιριοδομικού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.