Μετάβαση στο περιεχόμενο

abyron

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Θεσσαλονίκη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

abyron's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. sarris kosma....τι κατασκευαστικη λαλακια μπορει να εχει γινει ? αυτο προσπαθω να μαθω.
  2. η καμιναδα έχει διάμετρο 250mm. με 3 μετρα καμιναδα νομιζω πως αποκλειεται να εχεις μεγαλυτερη απο 250mm Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος. Δείτε τους κανόνες συμμετοχής. miltos
  3. Αυτος ειναι ο δευτερος χειμωνας που λειτουργω το τζακι. Περυσι ολο το χειμωνα εψησα 3 φορες ! Δεν νομιζω να ειναι η αιτια αυτα τα 3 ψησιματα. Επισης να επισημανω πως το τζακι ειναι ανοικτου τυπου μαντεμι και οχι πυροτουβλο. Δεν εχω καψει ελια, αλλα μονο δρυ και οξια.
  4. Γενική ερώτηση : Εκτος απο την επικαθηση του κρεοζωτου στην καμιναδα, μπορεί η φωτιά στην καμινάδα να προκληθεί απο κατασκευαστικό λάθος (τοποθετηση του τζακιού ή της καμινάδας) ?
  5. Καλημερα και σενα Στελιο. Αυτο με τις τρυπες καλη ιδεα αλλα δεν γινεται. Το σπιτι ειναι "σαντουιτς".Και τις τρυπες μονο εσωτερικα μεσα στο σπιτι μπορω να τις κανω και αυτο δεν γινεται. Επομενως συμφωνεις οτι θελει αλλαγη ο υαλοβαμβακας (ή πετροβαμβακας) που εχουν βαλει, γιατι εχει καταστραφει. Σωστά ? Αν τυχον κανω δηλαδη την αλλαγη της μονωσης, αφου θα σπασουν τις γυψοσανιδες για να δουλεψουν, θα απελευθερωθει η μυρωδια και μετα δεν θα μυριζει παλι (αφου θα εχω βαλει καινουργια επένδυση). Σωστά? Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις
  6. Καλημερα. Απο τα Χριστουγεννα και μετα το αναβω συνεχως το τζακι, αλλα δεν λεει να φυγει η μυρωδια. Και οταν καιει δυνατα το τζακι μυριζει ακομα πιο εντονα. Και ειναι ασχημη μυρωδια, σαν χημικο.
  7. ευχαριστω για την αμεση απαντηση απο τοτε που εγινε το συμβαν (αφου καθαρισα προληπτικα την καμιναδα) δεν μυριζει καπνο ή καμενο ξυλο. επομενως μαλλον δεν εχουν ανοιξει οι ενωσεις τις καμιναδας. το θεμα ειναι πως μυριζει μια περιεργη μυρωδια στον δωματιο που περναει η καμιναδα. μου προτειναν να αλλαξω την επενδυση της καμιναδας (μονου τοιχωματος) δηλαδη του πετροβαμβακα που περιβαλει την καμιναδα με καινουργιο. πραγμα το οποιο μαλλον θα ειναι δπανηρο. ευσταθει αυτο το συμπερασμα για την μυρωδια? μπορει να παρει φωτια ο πετροβαμβακας ? δεν μπορω να καταλαβω.
  8. Τα Χριστούγεννα είχα ενα ατύχημα στο τζάκι ανοιχτού τύπου. Πήρε φωτιά η καμινάδα σε ολοκαινουργιο σπιτι 2 ετων. Δείτε σας παρακαλώ τις φωτογραφίες και πείτε μου σας παρακαλω αν νομιζεται πως πρεπει να αλλαχθεί η καμινάδα. Δεκτές ερωτήσεις για περισσοτερες πληροφοριες. οι τελευταιες φωτο ειναι τραβηγμενες απο την περσιδα και φαινεται η καμιναδα να οδηγειτε στον πανω οροφο (κρεβατοκαμαρα-επισης μετα μυριζε κατι περιεργο) και μετα στην ταρατσα. Αυτο ειναι το κυριοτερο που με απασχολει. Εχει μια περιεργη μυρωδια στην κρεβατοκαμαρα , κατι καμμενο. Οχι πλαστικο , ουτε ξυλο , σαν χημικο. Μου ειπαν πως απο την υπερβολικη θερμοκρασια που αναπτυχθηκε μεσα στην καμιναδα, υπερθερμανθηκε ο πετροβαμβακας και καηκαν οι ρυτινες μεσα σε αυτον. Το αποτελεσμα ειναι καθε φορα που αναβω το τζακι να θερμαινεται παλι ο πετροβαμβακας και να μυριζει .Ευσταθει ? Οσο μπορειτε να καταλαβετε απο τις φωτο που βαζω. Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως ειναι δυνατον να πηρε φωτια με την χρηση μονο ενος χειμωνα ? ειναι δυνατον να μαζευτικε τοσο πολυ κρεοζωτο στην καμιναδα ? δεν μπορω να καταλαβω ! ευχαριστω εκ των προτερων. Δωστε μου τα φωτα σας γιατι παω να σκασω !
  9. Ευχαριστώ για τις απαντησεις σας. Αυτο που εγραψες AlexisPap ("είτε διότι μετράει σε ακατάλληλη θέση") με προβληματισε. Για να πω ολοκληρη την ιστορια : εδω και μια εβδομαδα , εχω αλλαξει τον θερμικο ασφαλειας που κοβει σε περιπτωση υπερθερμανσης. (πανω απο το μπουτον ον-οφ). Απο τοτε βλεπω πως εχω μεγαλη καταναλωση πετρελαιου. (συμφωνα με τη σταθμη πετρελαιου της δεξαμενης). Μηπως επειδη πειραξα και τις αλλες επαφες κατα την αντικατασταση εκανα "πατατία" ? Κατα την αντικατάσταση έβαλα και λάδι μηχανής αυτοκινήτου , για να εχει καλυτερη επαφη ο αισθητηρας. Για να πω την αληθεια, τωρα κοβει στην θερμοκρασια που ζηταω. Παλιοτερα ομως εκοβε οπου ηθελε. Μηπως όμως χρειαζεται να φερω καποιον καυστηριατζη να μου ρυθμισει τον καυστηρα?
  10. το διαβασα το αρθρο. συγνωμη αλλα δεν μπορω να καταλαβω αν εχει σχεση με το δικο μου θεμα. εγω απλα ρωταω αν ειναι λογικο που αναβει ξανα ο καυστηρας τοσο κοντα εκει που σβηνει ? αν η ερωτηση δεν μπορει να απαντηθει με ενα ναι ή οχι , τοτε οκ
  11. Καλημέρα κ απο μενα Σε μια τριοροφη κατοικια , που καθε οροφος έχει ξεχωριστώ θερμοστάτη (3 ηλεκτροβάνες), έχω θερμοκρασία καυστήρα 65 οC και θερμοκρασια κυκλοφορητη 35 οC. Στους 65 βαθμούς "κόβει" ο καυστήρας. Άλλα ο δείκτης της θερμοκρασίας ανεβαίνει ακομα λίγο και φτάνει 70 και καμια φορά και 75 βαθμούς. Φαντάζομαι πως αυτο συμβαίνει λόγω απόκλισης. Σωστά? Σε ποια θερμοκρασία είναι λογικό να ξεκινήσει πάλι ο καυστήρας? Στη περίπτωση μου (σύμφωνα με τον παραπάνω δείκτη θερμοκρασίας) στους 60 με 62 οC ξεκινάει πάλι ο καύστήρας. Ειναι λογικό ? Είναι σωστό ?
  12. Καλημέρα και καλή χρονιά Επειδή έχουν γραφτεί πάρα πολλα και δυσκολο να μπορεσω να τα διαβασω ολα, θελω να κανω 2 ερωτησεις που μπορει ηδη να εχουν απαντηθει. 1) Ειμαι μηχανολογος μηχανικος. Εχω δικαίωμα να σφραγισω την τεχνικη εκθεση? 2) Μπορω να κανω τακτοποιηση για το σπιτι μου? Τι γινεται με την "αμοιβη" μου? παιρνω καποια απαλλαγη? Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις.
  13. Καλημέρα και καλή χρονιά. Λοιπόν εργάζομαι ως μισθωτος σε μια εταιρεία. Η πρόσληψη μου έγινε στις 01/02/2008. Εχω κάνει εγγραφή στο ΤΕΕ στις 1/07/2004. Μπορεί κάποιος να μου πει , αν γωριζει, υπευθυνα, πόσες ημέρες αδεια δικαιούμαι ? Ακουω πολλα και διαφορα και δεν μπορω να βγαλω ακρη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  14. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας. θα μελετησω τις σελιδες που στειλατε, και οταν εχω καποιο νεο απο εδω θα σας ενημερωσω. Δεν ειμαι νεος στη δουλεια. Πριν τελειωσω το στρατο ειχα πιασει δουλεια. Απο την αρχη της επαγγελματικης μου καριερας ξεκινησα να ενημερωνομαι για τα δικαιωματα μου , αλλα και για τις υποχρεωσεις μου. Εκανα ελευθερος επαγγελματιας 3 χρονια και τωρα ειμαι μισθωτος. Το ξερω πως ο εργοδοτης προσπαθει να κοψει απο οπου μπορει. Οπως εγω ομως ειμαι κυριος και σηκωνομαι στις 6 το πρωι και γυρναω στις 6 το απογευμα, ετσι θελω και αυτοι να ειναι κυριοι μαζι μου. Αλλιως κανω μια καταγγελια και παιρνω το καπελακι μου και φευγω. Κύριε Φύττα, αν εχω καποιο πρόβλημα θα σας στειλω pm. Κυριε CostasV , νομιζω πως ειχα υπογραψει σύμβαση μηχανικών βιομηχανίας, καπου εχω κρατησει το χαρτι. θα το βρω και θα σας πω.
  15. καλησπέρα. κατευθείαν στο θεμα μας. Είμαι Μηχ. Μηχανικός και δουλεύω σε μια εταιρεία που ασχολείται με ηλεκτρομηχανολογικές κατασκευές. Ανήκουμε σε ένα μεγάλο όμιλο. Νόμιζα τόσο καιρό πως για το μισθό μου, πρέπει να ανατρέξω στη Διαιτητική Απόφαση 46/2008 - άρθρο 3 (Μισθός Μηχ. μηχανικών στη Βιομηχανία). Έχω παρατηρήσει όμως πως δεν πληρώνομαι σύμφωνα με τον πίνακα της παραπάνω σύμβασης. Μου είπαν απο την εταιρεία πως μάλλον (!!!) δεν είμαστε βιομηχανία, και πληρωνόμαστε βάση άλλης σύμβαση. Θα το ψάξουν και θα με ενημερώσουν. Μήπως ανήκω στη σύμβαση :"ΜΙΣΘΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ" ? Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του ? Μπορώ να κάνω κάτι? κάποια καταγγελία? και σε ποιόν? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.