Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

kostisR

Members
  • Περιεχόμενα

    34
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kostisR's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Το γεγονός ότι έχει κάνει διακοπή εργασιών δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να πληρώνεις εισφορές. Πιθανολογώ ότι για το Α' 2017 θα υπολογιστούν κανονικά οι εισφορές σου με βάση το 2015 και στο Β'2017 θα γίνει εκκαθάριση με βάση το 2016.
  2. Έχω στα χέρια μου ένα στέλεχος Ο.Α.του 1973 που αναφέρει ότι έχει αδειοδοτηθεί ισόγεια Αποθήκη Επαγγελματικής χρήσης 200τ.μ. Θέλει ένας συγγενής στο συγκεκριμένο χώρο να εγκαταστήσει: Εμπορία & Επισκευή Ηλεκτροκινητήρων. Οι χρήσεις γης το επιτρέπουν. Μου ζητάει βεβαίωση Κύριας Χρήσης. Η επαγγελματική αποθήκη θεωρείται χώρος κύριας χρήσης? Μπορώ να τη δώσω τη βεβαίωση? Επίσης χρειάζεται να κάνω κάποια αλλαγή στη χρήση από τη στιγμή που δεν θα λειτουργήσει ως αποθήκη αλλά σαν εμπορία & επισκευή ηλεκτροκινητήρων?
  3. Stat, Με τα όσα ισχύουν μέχρι στιγμής, για τα πρώτα 5 χρόνια δραστηριότητας μια ατομικής υπάρχει απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος. (Είναι ο 5ος μου χρόνος και ελπίζω και ο τελευταίος με μπλοκάκι)
  4. Μάκη, Δεν ξέρω πως μπορείς να ανοίξεις μπλοκάκι σε ΚΑΔ μηχανικού χωρίς την άδεια άσκησης επαγγέλματος. Τσέκαρε αν μπορεί η εταιρεία να σε πληρώσει ως "δαπάνη" στην αρχή (δεν χρειάζεται να είσαι ασφαλισμένος κάπου). Άσε να ρολάρει κανά 2μηνο ακόμη τα πειράματα στο ασφαλιστικό και βλέπεις αν θα γραφτείς ΤΕΕ.
  5. Σε περίπτωση επανεγγραφής είναι απαιτητή η αναδρομική καταβολή των Ασφαλίστρων στο ΤΣΜΕΔΕ για το χρονικό διάστημα της διαγραφής? Ευχαριστώ.
  6. Σε ευχαριστώ ειλικρινά. Να είσαι καλά.
  7. Παραθέτω την παρακάτω απορία μου: Έχω μια Ο.Ι. Γ΄Ορόφου Με άδεια είναι του 1999. 1. Στην Ο.Ι. έχω κλείσιμο Η/Υ χώρου 2.τ.μ. άρα και αυτό λογικά πρέπει να μπει μόνο του σε ένα φυλλο καταγραφής και να πάει σε Υ.Δ με κατηγορία 4. 2. Έχω και κατασκευή τζακιού στο εσωτερικό της Ο.Ι. Άρα αυτή η παράβαση πρέπει να πάει με κατηορία 3 αν δεν κάνω λάθος σε νέο φύλλο καταγραφής ή πάει σαν μια λοιπή παράβαση και την βάζω στο ίδιο φύλλο με τον ημιυπάιθριο? Ευχαριστώ
  8. Παύλο και Δημήτρη σας ευχαριστώ, Συνεπώς θα προχωρήσω με τις υπόλοιπες 2 αυθαιρεσίες που έχει η Ο.Ι. σε ρύθμιση. Στη συνέχεια θα βγάλω μια βεβαίωση μόνο που θα αναφέρει το διαμέρισμα και θα κάνω και αναφορά στη Θ.Σ. με την παρατήρηση ότι έχει μικρότερη διάσταση ή θέλω 2 βεβαιώσεις (μια για το διαμέρισμα και μια για τη Θ.Σ.)
  9. Το διάγραμμα κάλυψης αναφέρει: "Απαιτούνται 3 θέσεις και τοποθετούνται 5" Αναφέρει επίσης ότι στον ακάλυπτο τοποθετούνται 3 θέσεις και αναφέρει για τη δική μου θέση διαστάσεις 2,25Χ4,50. Στην κάτοψη ισογείου της Ο.Α. φαίνονται οι 5 αυτές θέσεις εκ των οποίων οι 3 είναι στον ακάλυπτο και οι 2 κάτω από την πιλοτή. Στατικά δεν έχω στη διάθεση μου αλλά από την κάτοψη ισογείου η κολώνα φαίνεται να έχει πλάτος 25cm αντί για 40cm Που έχει υλοποιηθεί. Στην πράξη "Πώλησης οριζοντίου ιδιοκτησίας με θέση στάθμευσης....." αναφέρει ότι "στο διαμέρισμα ανήκει κατά αποκλειστική χρήση η με στοιχεια θ2 ανοικτή θέση στάθμευσης αυτοκινήτου η οποία βρίσκεται στον ακύλυτπο χώρο της οικοδομής με εμβαδό 10,12τ.μ. (άρα 2,25χ 4,5). " Αναφέρει στη συνέχεια " Η θέση αυτή στάθμευσης αυτοκινήτου έχει υπαχτεί στις διατάξεις του ν. 960.1979 τροπ. ν. 1221/81 με την αριθμό ταδε/1999 πραξη παραχωρησης δικαιώματοσ σταθμευσης αυτοκινητου που μεταγραφτηκε νομικμα κτλ...."
  10. Καλημέρα συνάδελφοι, Έχω μια Ο.Ι. Γ΄Ορόφου η οποία έχει μια Σ.Θ στη πυλωτή με τα παρακάτω ζητήματα. Η άδεια είναι του 1999. 1. Το πλάτος της θέσης στάθμευσης από 2,25μ. έχει μειωθεί σε 2,0μ. καθώς έχει μεγαλώσει μια κολώνα στη πυλωτή από 25 σε 40cm (άρα χάνω 15cm από εδώ) Και η μάντρα έχει πλάτος μεγαλύτερο από το αδειοδοτημένο κλέβοντας από το πλάτος της Θ.Σ. 10cm ακόμη. Στη περίπτωση αυτή πάω με ξεχωριστό φύλλο καταγραφής, κατηγορία 4 και βγαίνει ένα 500άρικο? Στην ουσία δεν έχω διαφορετική χωροθέτηση της θέση αλλά περιορισμό της μιας της διάστασης. 2. Στην Ο.Ι. έχω κλείσιμο Η/Υ χώρου 2.τ.μ. άρα και αυτό λογικά πρέπει να μπει μόνο του σε ένα φυλλο καταγραφής και να πάει σε Υ.Δ με κατηγορία 4. 3. Έχω και κατασκευή τζακιού στο εσωτερικό της Ο.Ι. Άρα αυτή η παράβαση πρέπει να πάει με κατηορία 3 αν δεν κάνω λάθος σε νέο φύλλο καταγραφής. Θα χρειαστούν 3 διαφορετικά φύλλα καταγραφής ή μπορώ να ενοποιήσω κάποια? Ευχαριστώ!
  11. Αν δεν κάνω λάθος οι μισθωτοί έχουν έκπτωση φόρου 2100 ευρώ μέχρι τις 21.000.
  12. Χαίρετε, Όπως διαβάζω από την Απόφαση 27715 φεκβ 3118 της 09/12/13 για ΕΣΛ κατοικίας χρειάζεται Α.Ε.Π.Ο ή ππδ σε κάποιες περιπτώσεις. Στη δική μου περίπτωση έχω στο ίδιο οικόπεδο 7 κατοικίες για τις οποίες χρειάζομαι να βγάλω ΕΣΛ. Πάω στην 1958/12 ομάδα 6 α/α6 "Μη κύρια τουριστικά καταλύματα" και βλέπω ότι για 20<κλινες<100 μπαίνω κατηγορία Β άρα χρειάζεται υπαγωγή σε ΠΠΔ. Μπορεί να το επιβεβαιώσει κάποιος? Εγώ σαν συνολικά αριθμό κλινών θα αθροίσω τον συνολικό αριθμό των 7 κατοικιών. Άρα αν πω ότι έχω 3κλίνες/κατοικία Χ 7 κατοικίες = 21 Κλίνες = ΠΠΔ Αλλά αν πω ότι σε 1 από τις 7 κατοικίες έχει μόνο δύο κλίνες τότε 3κλίνες/κατοικία Χ 6 κατοικίες + 2κλίνες/κατοικία Χ 1 κατοικία = 20 Κλίνες = ΟΧΙ ΠΠΔ Σωστά?
  13. Το σκέτο "ασκήσεως" μου κάνει καλύτερα εμένα!
  14. Είναι κάπως δύσκολο για να συνεχιστεί η υπόθεση καθώς ο από κάτω δεν το συζητάει καν στο να δώσει μια απλή συγκατάθεση για να νομιμοποιηθεί όχι να επιμεριστεί και κόστος. Αν ρυθμιζόταν όμως θα μπορούσε να βγάλει ΕΕΜΚ για την πέργκολα. Σωστά?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.