Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

VITO_COR

Members
  • Περιεχόμενα

    49
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

VITO_COR's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

-1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Πρόκειται για μία κατοικία (προ 1955), η οποία έχει αυθαίρετες προσθήκες κατ' επέκταση αυτής και βρίσκεται """εντός""" παραδοσιακού οικισμού στο Πήλιο (εδώ γελάμε και κλαίμε-ακύρωσαν τα όρια οικισμών στο Πήλιο....) . Έχώ υποβάλλει όλα τα δικαιολογητικά προς την επιτροπή αυθαίρετων - αρχιτεκτονικής και περιμένω την απόφαση εδώ και 3 χρόνια (γίνεται ένας χαμός εκεί 🤯 . . . χαρά στο κουράγιο των συναδέλφων στο Βόλο🙄). Το ακίνητο θα πουληθεί . Έχει πληρωθεί το 30% του προστίμου όπως προβλέπεται με το σχετικό αίτημα και θα εκδοθεί και η βεβαίωση με τον τρόπο που προαναφέρθηκε παραπάνω από τον "venezia". Ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβάλλω στη δήλωση για το συμβόλαιο ? Όλα? Ή μήπως μόνο τις ΥΔ (ανάθεσης και ιδιοκτήτη), το Ε9 και την αμοιβή ? Ρωτάω γιατί υποτίθεται αφού δεν έχει αποφανθεί η επιτροπή... δεν έχουν εγκριθεί τα σχέδια (κατόψεις, τομές, όψεις) , η τεχνική έκθεση και ο αναλυτικός. Δηλαδή μπορεί να υπάρξει κάποια μεταβολή λόγω της επιτροπής . . . Τι να πω ... τα ανεβάζω όλα και μετά ο συνάδερφος που θα συνεχίσει την διαδικασία με τον νέο ιδιοκτήτη-αγοραστή ,εάν του διορθώσει κάτι η επιτροπή ... ,θα τα ακυρώσει και θα τα ξαναυποβάλει εκ νέου?
  2. Σε συνέχεια του παραπάνω . . .ήθελα να ρωτησώ, σε περίπτωση πώλησης ακινήτου χωρίς να έχει βγει η απόφαση της επιτροπής αυθαιρέτων (για παραδοσιακό οικισμό), το εξής : Όλα τα δικαιολογητικά (σχέδια, τεχνική έκθεση κτλ) της δήλωσης που έχουν υποβληθεί στην επιτροπή αυθαιρέτων τα ανεβάζω και στην δήλωση μου κανονικά (για να φαίνεται στο 5σέλιδο της δήλωσης ότι είναι αναρτημένα) ? Και προχωράω κανονικά για συμβόλαιο ?
  3. Καλημέρα σε όλους !!! Έχω την εξής ερώτηση : Σε οριζόντια ιδιοκτησία - διαμέρισμα πολυκατοικίας προ 1975 (έτος κατασκευής : 1960) υπάρχουν κάποιες αυθαιρεσίες και πάω με ΚΑΤ 1. Το εν λόγω διαμέρισμα όμως έχει και την αποκλειστική χρήση μιας αποθήκης στο υπόγειο (Εμβαδού = 4τ.μ.), η οποία όμως στο σχέδιο της πολεοδομίας δεν εμφαίνετα σωστά. Συγκεκριμένα, αποτυπώνεται μία μεγάλη αποθήκη Εμβαδού=12τ.μ. . , ενώ στην πραγματικότητα είναι 3 αποθήκες εμβαδού 4τ.μ. η καθεμιά (εκ κατασκευής). Η πραγματικότητα αποτυπώνεται στην κάτοψη της σύστασης. Συνεπώς , έχουμε διαφορετική διαμερισμάτωση της αποθήκης μας χωρίς να απαιτείται η συναίνεση των υπολοίπων . . . λόγω σύστασης. Και καταλήγω στην ερώτηση : ==> Η εν λόγω διαφορετική διαμερισμάτωση του παρακολουθήματος-αποθήκη τακτοποιείται στην ίδια δήλωση με το διαμέρισμα? Δλδ με ένα παράβολο 250,00 ? Σωστά ?!
  4. Ευχαριστώ ! Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο... Σε κεκλιμένη στέγη (μονόριχτη) ως τιμή του ύψους λαμβάνω τη μέγιστη (που βρίσκεται από τη μία πλευρά μόνο) ή μήπως την μέση ?
  5. Καλησπέρα σας ! Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής : Στο δώμα τριώροφης οικοδομής (ισόγειο, α΄ ορ. , β΄ ορ.) κατασκευάστηκε αυθαίρετη κατοικία εμβαδού 30τ.μ. (κατ' επέκταση της απόληξης κλιμακοστασίου) και έχει τακτοποιηθεί με τον Ν. 1337/83 (β΄ φάση). Αργότερα κατ' επέκταση αυτής κατασκευάστηκε άλλο ένα δωμάτιο εμβαδού 12τ.μ. το οποίο δεν έχει τακτοποιηθεί. Για το εν λόγω δωμάτιο χρεώνεται υπέρβαση ύψους ή όχι ?
  6. Καλησπέρα ! Ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για την εξής περίπτωση : Σε υπόγειο χώρο (ανεξάρτητη ορ. ιδιοκτησία), ο οποίος είναι εναίος έχει κατασκευαστεί ενα WC σε υψηλότερο επίπεδο (λόγω αποχέτευσης) - υπάρχει ανισοσταθμία δαπέδου . Το εν λόγω WC δεν φαίνεται στην κάτοψη της πολεοδομίας ούτε στην κάτοψη της σύστασης (όπως και η ανισοσταθμία του δαπέδου...). Πως το αντιμετωπίζουμε ? Να σημειωθεί πως θα γίνει τακτοποίηση , διότι υπάρχει διαφορετική διαμερισμάτωση , η οποία εμφαίνεται στην κάτοψη της σύστασης . . . Επισημαίνεται πως ο χώρος παραμένει βοηθητικός χώρος ως αποθήκη μέχρι σήμερα και είναι και μη ηλεκτροδοτούμενος. Επίσης, το υπόγειο έχει παράθυρα στο πάνω μέρος (δλδ η οροφή του υπογείου πρεοξέχει κατά ένα μέτρο από το ισόγειο (0.00))
  7. Αρχικά, σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις ! Στη συνέχεια να αναφέρω πως από τις κατόψεις τις πολεοδομίας στο ισόγειο δεν απεικονίζεται τίποτα (μόνο οι εσωτερικές διαστάσεις και η ονομασία του καταστήματος), ούτε σκάλα ούτε μπάνιο, μόνο η πόρτα της εισόδου από την πρόσοψη. Στην κάτοψη του υπογείου υπάρχουν πάλι οι εσωτερικές διαστάσεις και η ονομασία του υπόγειου χώρου και στην θέση που είναι σήμερα η μεταλλική κυκλική σκάλα (στην γωνία της κάτοψης) υπάρχει ένα εσωτερικό χώρισμα διαστάσεων 1μ.Χ 1μ. . κάτι σαν χώρος (δεν λέει WC , ούτε απεικονίζει κάποια σκάλα). Είναι ένα τετράγωνο χώρισμα κατά το οποίο στην μία πλευρά του έχει άνοιγμα, αλλά δεν δείχνει πόρτα. Επιπλέον, το υπόγειο δεξιά και αριστερά συνορεύει με όμορα "βοηθητικά υπόγεια ", όπως και το κατάστημα επίσης συνορεύει με όμορα καταστήματα (πάντα τις ιδίας πολυκατοικίας). Τέλος, στην πίσω πλευρά (αποτελεί το μοναδικό σημείο για πρόσβαση προς κοινόχρηστο διάδρομο) και στο υπόγειο και στο κατάστημα οι γραμμές είναι συνεχείς, δλδ δεν υπάρχει κάποια άλλη πόρτα, παρά μόνο αυτή της εισόδου του καταστήματος. Στο συμβόλαιο το υπόγειο το μνημονεύει ως υπόγεια αποθήκη Υ# - Βοηθητικό Χώρο του Κ# Καταστήματος και έχει χιλιοστά κανονικά. Πραγματικά δεν ξέρω ποιο σενάριο να επιλέξω . . . Περιμένω να δω και τις κατόψεις από τη σύσταση μήπως εμφανίζεται καμία πόρτα . . .(και η συμβολαιογράφος που διατηρεί το αρχείο της εν λόγω σύστασης με ρωτάει τι τις θέλω τις κατόψεις . . . τι να πω . . .) Μήπως είναι ποιο σωστό να γίνει μία δήλωση (ΚΑΤ. 2) , έτσι ώστε να φαίνεται όλη η τακτοποίηση σε μία δήλωση για πιθανή μελλοντική χρήση για κάποια άδεια λειτουργίας ... ?
  8. Καλησπέρα ! Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας πως για το εξής θέμα : Έχω κατάστημα με άδεια οικοδομής το 1960 σε κτίριο με επικρατούσα χρήση "κατοικία". Το εν λόγω κατάστημα συνδέεται με σκάλα εσωτερικά με υπόγεια αποθήκη , η οποία αποτελεί ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία βάσει της σύστασης και αναφέρεται ότι αποτελεί βοηθητικό χώρο του καταστήματος. Στον υπόγειο χώρο έχει κατασκευαστεί WC και προθάλαμος (δεν εμφανίζονται στα σχέδια). Επίσης, στο ισόγειο (στο κατάστημα) έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα πατάρι εκ σκυροδέματος. Το ερώτημα είναι το εξής : 1. Φτιάχνω δύο δηλώσεις με κατηγόρια 1 για την κάθε ιδιοκτησία ??? ή 2. Φτιάχνω μία δήλωση με κατηγορία 2 και για τις δύο ιδιοκτησίες ??? Τι θεωρείτε ότι είναι πιο σωστό ???
  9. vk2626 σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ! Βάσει της παράθεσης που ανέφερες δεν νομίζω να έχω οποιοδήποτε πρόβλημα . Αφού, αν το κατανοώ σωστά αποτελεί μεν πολεοδομική παράβαση (εκτός και αν όντως κατά ΓΟΚ 73 δεν τα αποτύπωναν υποχρεωτικώς . . . ) αλλά λόγω του ότι αποτελεί <<μικρής σημασίας παράβαση-εργασία >> απαλλάσεται βάσει του άρθρού 82. Άρα, πιστεύω δεν υπάρχει πρόβλημα . . . Τι λες ?
  10. Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με Υγεία σε όλους !!! Χρόνια Πολλά και στους εορτάζοντες σήμερα!!! Έχω την εξής ερώτηση : Σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου πολυκατοικίας με άδεια κατασκευής το έτος 1978 υπάρχει τζάκι στο σαλόνι ,το οποίο δεν εμφαίνεται στην κάτοψη της αδείας. Το τζάκι είναι περίπου στο μέσον του διαμερίσματος (δεν είναι σε επαφή με κάποια όψη του κτιρίου), κατά συνέπεια η καπνοδόχος του διέρχεται κατευθείαν στην ταράτσα. Κατά την αυτοψία στο διαμέρισμα δεν βρέθηκε υπέρβαση στη δόμηση, στην κάλυψη και στο ύψος. Δίνω την βεβαίωση κανονικά ή πρέπει να γίνει υπαγωγή για το τζάκι ? Ένας συνάδερφος μου είπε ότι τα τζάκια μάλλον δεν ήταν υποχρεωτικά να εμφαίνονται κατά ΓΟΚ '73. Ισχύει ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  11. Γεια σας !!! Ήθελα τη γνώμη σας για το εξής θέμα: Έχουμε ένα Ισόγειο κλειστό χώρος στάθμευσης στην Pilotis πολυκατοικίας που δεν προσμετρούνταν στο Σ.Δ. αλλά αποτελεί ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία και έχει υπέρβαση δόμησης. 1. Για τον υπολογισμό του ποσοστού υπέρβασης δόμησης συγκρίνω με τα μέτρα που δικαιούται από τη σύσταση , σωστά ??? 2. Θα πάρει μειωτικό ή όχι ??? (από ότι έχω καταλάβει μάλλον όχι, αφού με τον Ν.4495/2017 μειωτικό παίρνουν μόνο τα υπόγεια . . .)
  12. Παιδιά Καλημέρα και Καλό Μήνα !!! Ήθελα τις απόψεις σας για το ακόλουθο θέμα: Ισόγειος Κλειστός Χώρος Στάθμευσης εμβαδού βάσει αδείας 17,88 τ.μ. έχει μετατραπεί σε κατοικία (''αλλαγή χρήσης'' από πάρκινγκ σε κατοικία). Ο εν λόγω χώρος αποτελεί ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία με ποσοστό ιδιοκτησίας επί του οικοπέδου 2,5/100 βάσει της σύστασης. Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι Ε=600,00 τ.μ. και ΣΔ= 0,80. Το εμβαδόν του χώρου χωρίς τους τοίχους που συμπεριλαμβάνονται βάσει της άδειας είναι 16,48 τ.μ. Τέλος, επισημαίνεται πως το εμβαδόν του χώρου στάθμευσης στο Διάγραμμα Κάλυψης δεν συμπεριλαμβάνεται στη Συνολική Δόμηση (όπως όλοι οι κλειστοί χώροι της Pilotis, ελεύθερο >50%). Αρχικά, Μία άποψη είναι η εξής: 600τ.μ Χ 0,80 Χ (2,50/100) = 12,00 τ.μ.(επιτρεπόμενη δόμηση βάσει χιλιοστών) στη συνέχεια γίνεται υπολογισμός υπέρβασης δόμησης κύριων χώρων : 16,48τ.μ / 12τ.μ. = 1,37 =137% > 100% επιτρεπόμενη δόμηση και συνεπάγεται κατηγορία 5. Δλδ, σε ένα Φύλλο Καταγραφής βάζουμε 16,48τ.μ. στους ΚΧ με ποσοστό υπέρβασης δόμησης >100% και κατηγορία 5. Άλλη άποψη είναι η εξής: 600τ.μ Χ 0,80 Χ (2,50/100) = 12,00 τ.μ.(επιτρεπόμενη δόμηση βάσει χιλιοστών) Αφού τα 12,00 τ.μ. τα δικαιούται η εν λόγω ιδιοκτησία βάσει της σύστασης τα βάζω σε ένα φύλλο καταγραφής στους ΚΧ χωρίς ποσοστό υπέρβαση δόμησης (το υπολογίζει όμως με ποσοστό <50%) και κατηγορία 4. Τα υπόλοιπα δλδ, 16,48 τ.μ. -12,00 τ.μ. = 4,48 τ.μ. τα βάζω σε άλλο φύλλο καταγραφής στους ΚΧ με ποσοστό υπέρβασης δόμησης 4,48 τ.μ./ 12 τ.μ. = 0,37 = 37% <50% επιτρεπόμενη δόμηση και κατηγορία 4. Και τελευταία άποψη είναι η εξής : 600τ.μ Χ 0,80 Χ (2,50/100) = 12,00 τ.μ. (επιτρεπόμενη δόμηση βάσει χιλιοστών) (16,48τ.μ. - 12τ.μ.) / 12τ.μ. = 4,48 τ.μ. / 12 τ.μ. = 0,37 = 37% <50% επιτρεπόμενη δόμηση και κατηγόρια 4. Δλδ, σε ένα Φύλλο Καταγραφής βάζουμε 16,48τ.μ στους ΚΧ με ποσοστό υπέρβασης δόμησης <50% και κατηγορία 4. Ποιες είναι οι απόψεις σας . . . ??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.