Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

agior

Core Members
  • Περιεχόμενα

    744
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    3

agior last won the day on Μάιος 26 2011

agior had the most liked content!

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    38 01 02N, 22 44 30E
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

agior's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Collaborator Rare
  • Helpful Rare
  • Well Followed Rare
  • Very Popular Rare
  • Week One Done

Recent Badges

99

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Η εξόφληση αιτήματος επαναφοράς δήλωσης σε "Υπαγωγή" γινόταν on-line μέσω της εφαρμογής με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Το είχα κάνει δυο φορές. Για λόγους αναβάθμισης, από αρχές Ιουλίου 2018, η δυνατότητα αυτή έχει ανασταλεί. Γνωρίζει κάποιος τον τρόπο πληρωμής μέσω τραπέζης; πχ κάποιον κωδικό πληρωμής;
  2. Απάντηση που πήρε η συνάδελφος λίγο πριν, από ΤΕΕ Από: N. 4178 <[email protected]> Ημερομηνία: 13 Μαρτίου 2014 - 6:02 μ.μ. Θέμα: Μεταφορά εκπρόθεσμης δήλωσης Ν4014 στο Ν4178 Προς: χχχχχχχχχχχχ κα χχχχ, το αίτημά σας έχει καταγραφεί. Επειδή ακόμη εκκρεμεί η οριστική απόφαση για τον τρόπο αντιμετώπισης των ληξιπρόθεσμων δηλώσεων του 4014/2011 κατά περίπτωση, θα σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία σε σύντομο χρονικό διάστημα."
  3. Αν καλέσεις ΑΔΜΗΕ για υψηλή τάση ζήτησε τον Τομέα ιδιοκτησίας και Δουλειών στην οδό Αγ Άννης στο Ρούφ. Όσον αφορά προδιαγραφές χάραξης στα δίκτυα μέσης-χαμηλής τάσης και τις προδιαγραφές τους, τηλεφώνησε στον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στα κεντρικά στην οδό Αριστείδου στην Αθήνα και ζήτησε τον υπεύθυνο δικτύων.
  4. Πριν "κλειδώσει" το σύστημα του Ν.4014 ήταν σε προσωρινή υπαγωγή, ο πελάτης είχε πληρώσει περίπου τις μισές μηνιαίες δόσεις, μετά τρόμαξε από το ότι κρίθηκε αντισυνταγματικός ο Ν.4014 και μη έχοντας να αποπληρώσει και να περαιώσει, σταμάτησε μέχρι να δει τι μέλλει γενέσθαι. Σωστά, όμως τώρα το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η συνάδελφος έχει κλείσει τα βιβλία και δεν μπορεί φορολογικά να εισάγει νέα δήλωση Ν.4178 ενώ αν κάνει μεταφορά έχει ήδη πάρει αμοιβή για τη δήλωση και έχει τελειώσει με τα φορολογικά της από πέρσι.
  5. Καλημέρα, η πόντιση αγωγών προυποθέτει καλή αποτύπωση του βυθού προκειμένου να χαραχτεί η βέλτιστη διαδρομή και να αποφευχθούν εκπλήξεις πχ τοπικές απότομες εξάρσεις, καταπτώσεις κλπ. Κλίμακα 1:1000 είναι μια καλή επιλογή αν και δουλεύαμε και σε 1:2000 Πριν εξαπλωθεί η χρήση του GPS στην υδρογραφία, η αποτύπωση του βυθού γινόταν από ένα καΪκι εξοπλισμένο με καλό και ελεγμένο βυθόμετρο, κατά προτίμηση side-scan. Η αποτύπωση γινόταν σε παράλληλες μεταξύ τους διαδρομές, κάθετες προς την ακτή προσαιγιάλωσης, που απείχαν 50μ μεταξύ τους. Την καθοδήγηση ως προς τη γωνία πλεύσης αναλάμβανε ένα κατάλληλα προσανατολισμένο ταχύμετρο απ τη στεριά το οποίο στηνόταν κάθε φορά στο άκρο κάθε μιας γραμμής πλεύσης. Η αποτύπωση των διαδοχικών θέσεων/ της βάρκας και των αντίστοιχων βαθών γινόταν με παρατήρηση από δυο ταχύμετρα ταυτόχρονα και καταγραφή γωνιών (εμπροσθοτομία). Το συγχρονισμό έδινε ο προϊστάμενος με ασύρματο. Την κατάλληλη στιγμή φώναζε "mark", ο χειριστής του βυθομέτρου πάταγε την καταγραφή και οι δυο παρατηρητές στη στεριά διαβάζανε μεγαλόφωνα τη γωνία στους σημειωτές. Μιλάμε για πολύ ζόρικη δουλειά. Με την είσοδο των total stations κι αργότερα των GPS αυτά πήγαν περίπατο. Η καθεαυτό πόντιση ήταν πιο εύκολη από πλευράς ναυτιλίας αλλά ήθελε μεγάλη προσοχή στην παρακολούθηση του πραγματικού βυθού, για προβλήματα που ενδεχόμενα είχαν διαφύγει της αποτύπωσης.
  6. Έχει μονάδα της Π.Α. στο Καβούρι, εκεί εκπαιδεύτηκα το '83 στο καθάρισμα πατάτας, σκόρδων, κατεψυγμένων κρεατικών και - παρεμπιπτόντως - στις ασύρματες επικοινωνίες αεροσκαφών. Όπως έγραψαν και οι προηγούμενοι, ο καλλιτέχνης εξαφάνισε όλο το διαβαθμισμένο (και καλά) αντικείμενο.
  7. Μάλλον δεν σας έδωσα την πληροφορία ότι στο πληροφοριακό σύστημα του Ν.4014, τα πεδία και οι δυνατότητες είναι όλα ανενεργά. Η συγκεκριμένη δήλωση έχει το χαρακτηρισμό "εκπρόθεσμη". Η συνάδελφος δεν έχει η δυνατότητα να "πατήσει στο + " και να κάνει αίτηση μεταφοράς. Αν το είχε δε θα σας απασχολούσα. Ψόφιο γαϊδούρι το σύστημα δηλαδή. και τα 3 e-mail ήταν αιτήσεις μεταφοράς, όχι απλές ερωτήσεις. Το δύσκολο δεν είναι να πείσει τον (πρώην) πελάτη της να ξανα-πληρώσει παράβολο (αντέχει στο ξύλο), τα βιβλία της που τα έκλεισε (ΑΠΥ κλπ) πως θα το ξεπεράσει
  8. Καλημέρα, πέρασε η 6/2/14 και δεν μεταφέρθηκε έγκαιρα λόγω ανωτέρας βίας (ας πούμε) η ΝΝΝΝΝ δήλωση Ν.4014 για τα περαιτέρω. Ο πελάτης της συναδέλφου έχει πληρώσει μέχρι τον Απρίλη του 13 πάνω από το 50% του συνολικού προστίμου, σε μηνιαίες δόσεις. Η δήλωση τώρα φαίνεται ληξιπρόθεσμη. Τρια e-mail στο ΤΕΕ δεν είχαν την τύχη καμιάς απάντησης. Τι κάνει τώρα; Νέα υποβολή και φτου κι απ την αρχή παράβολο;
  9. Χρυσός Κανόνας: Όταν όλα μας "κάθονται" τότε δε ρωτάμε, προχωράμε
  10. Καλό είναι να δημιουργήσουμε αρχείο txt ή οποιουδήποτε άλλου επεκτάματος και μετά να ραπορτάρουμε με script ή άλλη ρουτίνα. Στο Excel οι 4 στήλες με τα στοιχεία των σημείων Ν Χ Υ Ζ Ν Χ Υ Ζ Ν Χ Υ Ζ Ν Χ Υ Ζ Ν Χ Υ Ζ Ν Χ Υ Ζ Ν Χ Υ Ζ σώζουμε απ' ευθείας το αρχείο σε μορφή Ν,Χ,Υ,Ζ με την επιλογή "save as csv" και ανάλογα το ραπορτάρουμε ως ανωτέρω με script η με χρήση http://www.michaniko...133-plotcsvlsp/
  11. Να υποθέσω ότι ο μελετητής και επιβλέπων μηχανικός σας έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά; Γιατί αν υπάρχει κάποιος που ξέρει το θέμα, είναι αυτός. Για όλα υπάρχουν λύσεις, παρ' όλες τις φαινομενικές δυσκολίες, η δαπάνη όμως είναι ανάλογη μ' αυτές. Θυμάμαι πως για μια ανάλογη περίπτωση δημιουργήθηκε δίκτυο διάτρητων τσιμεντοσωλήνων με επικάλυψη γεωυφάσματος και κοκκώδους υλικού περιμετρικά των κατασκευών που συνέρρεαν σε ικανών διαστάσεων φρεάτιο και με αυτόματη αντλία αποχετεύονταν.
  12. Δε χαλάμε εύκολα τη μηκοτομή της κύριας για χάρη της δευτερεύουσας. Στη συνέχεια μελετάμε οικονομικά την άνω ή κάτω διάβαση της δευτερεύουσας. Σε κάμπους με μικρές κατά μήκος κλίσεις φυσικού εδάφους σταθμίζουμε και τον κίνδυνο πλημμύρας της κάτω διάβασης.
  13. Νιώθω μεγάλη ασφάλεια όταν επιστήμονες σαν το Γιάννη και τον Αντώνη συνεπικουρούν τα δυνατά μηχανήματα τους με γνώση και οδηγίες.
  14. Δεν είναι δύσκολο, να σου δώσω ένα παράδειγμα πως το προσεγγίζεις, η εντολή list επί μιας polyline, που αποτελείται από ένα μόνο καμπύλο τμήμα, επιστρέφει το μήκος της καμπύλης και όχι τη χορδή. Μπορείς να ζητήσεις στο βρόχο σου την αντίστοιχη ιδιότητα που δίνει αυτό το μέγεθος για κάθε ένα χωριστό τμήμα, καμπύλο ή ευθύγραμμο, και να τις αθροίζεις ως ΧΘ τέλους τμήματος.
  15. Γνώμη μου είναι πως το πάτε καλά το θέμα. Όπως σας συνέστησε ο φίλος kasvan αυτό που θα μπορούσατε να κάνετε με την εντολή align το έχετε ήδη κάνει σε δόσεις, τα βήματα που κρύβονται στην συγκεκριμένη εντολή είναι η διαδοχή των εντολών move+rotate που εκτελέσατε σωστά. Αυτό που θα μπορούσε να κάνει περισσότερο αξιοποιήσιμο το αποτέλεσμα της μελέτης σας ίσως είναι κι ένα μικρό scale (reference) με κέντρο το κέντρο στροφής.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.