Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μαρία - Φαίδρα

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Μαρία - Φαίδρα's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, έχω μια απορία σχετικά με το Δ από κοινοτική οδό σε οικόπεδο που βρίσκεται σε οικισμό κάτω των 2000 κατοίκων. Σε προ υφιστάμενο κτίσμα του 55 έχει γίνει αυθαίρετη επέκταση κατ' επιφάνεια μπροστά σε κοινοτική οδό. Απαιτείται απόσταση Δ (Δ=0,00 μ. & Δ=2,50 μ.) μπροστά στη κοινοτική οδό?
  2. Καλημέρα σας, έχω ένα γήπεδο εκτός σχεδίου με ανεξάρτητα βιομηχανικά κτίρια . Θέλω να ελέγξω τις αυθαιρεσίες τους. Θα υπολογίσω απόσταση Δ μεταξύ των κτιρίων? Γνωρίζω ότι το άρθρο 14 του ΝΟΚ δεν έχει ισχύ στα εκτός σχεδίου.
  3. Καλησπέρα σας , Έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια για διώροφη οικοδομή με υπόγειο το έτος 1989. Η εν λόγω οικοδομή κατασκευάσθηκε σε άλλη θέση από την προβλεπόμενη βάσει Ο.Α. με συνέπεια δύο τμήματα της να παραβιάζουν την προβλεπόμενη πίσω και πλάγια απόσταση. Το ισόγειο και ο α όροφος έχουν το ίδιο περίγραμμα ενώ το υπόγειο (υπερυψωμένο βάσει αδείας) έχει επεκταθεί αυθαίρετα έως το πίσω όριο του οικοπέδου. (βλέπε επισυναπτόμενη εικόνα) 1. Συγκρίνω την υφιστάμενη απόσταση του κτιρίου από το πίσω και πλάγιο όριο του οικοπέδου με τις επιτρεπόμενες αποστάσεις Δ που ισχύουν σήμερα ή με αυτές που προέβλεπε η Ο.Α.? 2. Μπορεί το τμήμα κτιρίου που μετατοπίστηκε σε νόμιμη θέση να ενταχθεί στην κατηγορία 3 και μόνο τα τμήματα που παραβιάζουν την πίσω και πλάγια αποσταση να ενταχθούν με παραβίαση απόστασης Δ? 3. Στο τμήμα υπογείου (κόκκινη διαγράμμιση) το οποίο "κολλάει" στο πίσω όριο του οικοπέδου υφίσταται παραβίαση Δ? 4. Στο δώμα της οικοδομής έχει κατασκευαστεί αυθαίρετη απόληξη κλιμακοστασίου και σε συνέχειά της μικρός κλειστός χώρος (βλέπε εικόνα 2). Η απόληξη υπολογίζεται με αναλυτικό προυπολογισμό και ο κλειστός χώρος με υπέρβαση δόμησης ή υπολογίζεται με υπέρβαση δομησης το σύνολο των δύο χώρων (απόληξη+κλειστός χώρος)? Ευχαριστώ
  4. Σύμφωνα με το ΓΟΚ αν θυμάμαι καλά δεν μετρούσε στη δόμηση. Σύμφωνα με το ΝΟΚ δεν λέει κάτι συγκεκριμένο για στέγαστρο.Τι σχέση έχει αν είναι δικό μου το ακίνητο?
  5. Γεια σας , θέλω να κάνω αλλαγή χρήσης τμήματος δημοτικού νηπιαγωγείου σε γυμναστήριο. Έχω εμβαδόν το απαιτούμενο δηλαδή πάνω από 100 τ.μ.,μπορώ να το κάνω όμως ή θεωρείται συστέγαση οπως διαβάζω στο ΦΕΚ 221-13/10/06. Και τι μελέτες θα βάλω?Με καλύπτουν η ενεργητική και η παθητική πυροπροστασία του νηπιαγωγείου? Εχω πελαγώσει,χρειάζομαι τη βοήθεια σας. Ευχαριστώ !
  6. Γεια σας , θα ήθελα να με βοηθήσετε με μια απορία μου.Εχω μια διώροφη οικοδομή με πυλωτή και υπόγειο και έχει χτιστεί αυθαίρετο στον β'όροφο.Η άδεια είναι του 1988.Ισχύει το επιτρεπόμενο ύψος του ΓΟΚ ή παίρνω τον ΝΟΚ?Το αυθαίρετο μου εχει κολλήσει πλάγια αλλά όχι πίσω και μπροστά στο υφιστάμενο,πρέπει να έχω Δ?
  7. Γεια σας, θα ήθελα να με βοηθήσετε σε μία απορία μου...Αν κάνω προσθήκη στεγάστρου σε βιοτεχνικό κτίριο τι περιορισμούς έχω?Θα μετράει στη δόμηση?Στο ΝΟΚ γράφει κάτι ?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.