Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

pavlosf

Members
  • Περιεχόμενα

    6
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

pavlosf's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

18

Φήμη στην κοινότητα

  1. οι ασφαλιστικές εισφορές είναι υπέρογκες, αντί να τις μειώσουν ώς όφειλαν τις αυξάνουν συνεχώς και σε περίοδο υψηλής οικονομικής δυσπραγίας, απαιτούν από τους μηχανικούς να είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι για να εξασκήσουν το επάγγελμα τους, χωρίς όμως να τους παρέχεται ούτε έστω μία μικρή περίοδος χάριτος, λές και ο μηχανικός με το που παίρνει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, διορίζεται, και πληρώνεται κάθε 29 του μήνα. Ή λές και όλοι οι μηχανικοί είναι μεγαλοεργολάβοι, μας φορολογούν όλους με τα ίδια μέτρα και σταθμά, 75% ανεξαρτήτως αν είσαι μελετητής ή εργολήπτης, αν εργοδοτείσαι με μπλοκάκι ή δουλεύεις απ' το σπίτι, απαράδεκτα πράγματα, να φορολογούν ας πούμε το μηχανικό παραπάνω από τον αγρότη, ή τον δημόσιο υπάλληλο, ή τον ιδιωτικό υπάλληλο, ακόμη κι αυτός έχει εισόδημα κάτω και από το όριο των 5000εύρω, που ναι αυτό της φτώχιας, ξέρω έχει μεγάλη φοροδιαφυγή, και πού δεν έχει; αλλά αν έχει, ψάξε τρόπους για να την εξαλείψεις, δώσε κίνητρα για να μήν υπάρχει, και μήν οδηγείς στην εξαθλίωση και στον ξενιτεμό, το επιστημόνικο δυνάμικο της χώρας, φορτώνοντας τους, μόνο χρέη
  2. τέλη οκτωβρίου δε πληρώσαμε του 1ου; και θέλει εώς ούτε τέλη δεκεμβρίου να τα ξανασκάσουμε; με το ζόρι πληρώνουμε τις δόσεις στη ρύθμιση...πάνε καθόλου καλά; έαν δε πάει έως 30-04-2016 η δόση του Β του 2015, δεν έχουν να πάρουν τίποτα και θα πεταχτούν και πάλι εκτός ρύθμισης όσοι εντάχθηκαν σε αυτή, άσε που από αυτή την δόση θα έχει αύξηση επιτοκίου στη δόση με 5,5% επιτόκιο, δε πάνε καλά, με capital crotrol τον Ιούνιο, με κλείστες τις τράπεζες σχεδόν 2 μήνες, και νομίζουν οτί οι μηχανικοί έχουν λεφτά, έτσι όπως το πάνε θα κλείσουμε εμείς κι αυτοί μαζί, οι μαλάκες...
  3. δε φτάνει που μας βάζουν να διαβάσουμε παπαγαλία, σα να μαστε ακόμη φοιτητούδια, που δεν έχουμε ακόμη πάρει πίσω τα λεφτά μας από τα σεμινάρια, που δεν έχει αλλάξει και τίποτα ώς προς το καθεστώς της μη υποχρεωτικής συμπλήρωσης του αρ., ενεργ. πιστοποιητικού κατά την συμπλήρωση των ενοικιαστηρίων συμβολαίων ηλετρονικά, που ορισμένοι λαμόγια συνάδελφοι, βλέποντας τον εμπαιγμό από πλεύρας του υπουργείου που τη μία ανοίγει και την άλλη κλείνει το σύσημα, λές και το επάγγελμα του μηχανικού είναι τσιφλίκι τους, έπειτα και από διαμαρτυρία των λαμόγιων συναδέλφων, που βρήκαν την ευκαιρία να είναι από τους ελάχιστους, ενεργειακούς επιθεωρητές που υπάρχουν σε κάθε πόλη, για να κάνουν τις μπάζες τους, τώρα που θα ξεκινήσουν και οι πλειαστηριασμοί, μας κοροϊδεύουν και απο το ΤΕΕ, με τις γελοίες ανακοινώσεις τους. Το θέμα είναι προφανές, θέλουν για μιά ακομή φορά εκεί στο υπαπαεν, να κάνουν την μπάζα τους από τα 100ρια των παραβόλων των εξετάσεων στο μαγαζάκι του ΤΕΕ, ε, όχι, δε δίνω άλλα λεφτά για να ξέρω οτί μπορώ να κάνω μία δουλειά, που όμως στην ουσία είναι νεκρή, αφού η αγορά είναι νεκρή, αφού δεν απαιτούνται πουθενά, πλήν των μεταβιβάσεων, με ένα και δύο πιστοποιητικά το χρόνο, δε σωζεταί η κατάσταση, ας αναθεωρήσουν λοιπόν πάλι εκεί στο υπουργείο, για το πότε απαιτείται και πότε όχι, ενα Ε.Π. και το ξαναζητητάμε, πουλημένα γομάρια όλοι τους, που υπέκειψαν στις πιέσεις της ένωσης κτηματομεσιτών και του συγγενολογιού της.
  4. το επάγγελμα του φαρμακοποιού όπως και του συμβολαιογράφου παραμένει ακόμη πολύ κλειστό υπό την έννοια ότι είναι πολύ συγκεκριμένος ο αριθμός των αδειών που δίνονται, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν συνταξιοδοτηθεί κάποιος ή δε σου πουλήσει την άδεια του, δεν μπορείς να ανοίξεις φαρμακείο ούτε να γίνεις συμβολαιογράφος. καμία σχέση δηλαδή με του μηχανικού. Για αυτό και τα επαγγέλματα αυτά είναι κατ' εξοχήν οικογενειοκρατούμενα, από μπαμπά σε γιό, από μπαμπά σε κόρη.
  5. το επάγγελμα του μηχανικού ώς ελεύθερου επαγγελματία, ήταν στην εντατική και με τις νέες αυξήσεις του φ.π.α. 55% για τα εισοδήματα του 2015 και 100% για του 2016 προκαταβολή φόρου, θα πεθάνει. προφανώς αναφέρουν το επάγγελμα του μηχανικού συστηματικά, για να κρύψουν το άνοιγμα-ξέσκισμα που έρχεται α'αυτά των συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών, οινοποιών κλπ. το επαγγελμά μας έχει τόσο ανοίξει που στο τέλος ξεχαρβαλώθηκε.
  6. καλά πάνε καθόλου καλά;;; δηλαδή, τί θέλουν, να ξενιτευτούμε όλοι για να στέλνουμε ένα μισθό μηχανικού Αγγλίας - Γερμανίας στη μαμά πατρίδα, για να έχει το ΤΣΜΕΔΕ-ΕΤΑΑ και όποιος άλλος αποθεματικό; γιατί μόνο έτσι παίζει να έχουμε να πληρώνουμε 2000+ ευρώ το εξάμηνο, έχουν καθόλου ιδέα πώς τα βγάζουν πέρα οι Μηχανικοί, το ΤΕΕ τί κάνει; πως προασπίζει τα συμφέροντα μας; Τελικά ΕΠΟΠ έπρεπε αν γίνω!
  7. σαφέστατα και ΔΕΝ πρέπει να δώσουμε περαιτέρω εξετάσεις για να είμαστε ενεργειακοί επιθεωρητές, δηλαδή εντάξει, μπορούσαμε τόσο καιρό νά μαστε έστω προσώρινοι, υποτίθεται τσεκάραν αν πληρούμε κα κριτήρια και τις προϋπουθέσεις μία φορά, μας βάλαν πληρώσαμε ενα σωρό λεφτά για τα σεμινάρια, (φάγαμε μισό καλοκαίρι για τα σεμινάρια 40 + 20 ωρές τα προαιρετικά), έπειτα πληρώσαμε πάλι στην εφορία για τα παράβολα, ξεκινήσαμε δειλά δειλά τις πρώτες επιθεωρήσεις, μετά κι αυτές έπαψαν να είναι υποχρεωτικές από την εφορία, ακόμη απόσβεση δεν κάναμε, μας ζητούνε να ξαναδώσουμε άλλα 100 ευρώ για τις εξετάσεις, να χάσουμε και άλλο μισό καλοκαίρι στο διάβασμα, αφου απαιτείται λέει για να πάρουμε πίσω τα λεφτά μας (400 ευρώ από τα σεμινάρια) να χουμε δώσει επιτυχείς εξετάσεις ώς τις 7 Αυγούστου 2014, μέσα από μία εξαιρετικά πολύπλοκη διαδικασία, λές και άλλες δουλειές δεν έχουμε, από το πρωί ως το βράδυ ώς ελεύθεροι επαγγελματίες με ενεργειακές επιθεωρήσεις και με ον λάϊν τεστ ασχολιόμαστε;! έλεος δηλαδή//.....
  8. ....υγείας και ασφάλειας...ειδών υγιεινής μόνο!
  9. Δεν ισχύει επίσημα, ακόμη το ψάχνουν, στην Εθνική πάντως αρνήθηκαν να μην το εισπράξουν, αφού αναγράφεται στην εντολή πληρωμής, και στο ΤΕΕ που απευθύνθηκα, μου παν πως, ναι μέν το ΦΕΚ λέει πως εφεξής δεν θα εισπράττεται το 2% υπερ ΤΕΕ (πράγμα που το ΤΕΕ δεν το δέχεται), αλλά δεν λέει πως δεν θα εισπράττεται υπερ κάποιου άλλου τρίτου, οπότε μέχρι να βγει η ερμηνευτική εγκλύκλιος κλπ/κλπ. και να κάνει το ΤΕΕ τις απαραίτητες αλλαγές στο σύστημα, το πληρώνουμε κανονικά. Σε περίπτωση που τελικά καταργηθεί, όσοι έχουν καταβάλει το 2% της νομιμής υπερ ΤΕΕ, μετά την 12/11/2012, απλά χάνουν τα λεφτά τους. Οπότε μην βγάλετε αμοιβές τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή. Αυτά μου είπαν απο το ΤΕΕ.
  10. Pontifikas το στέγαστρο δεν συμμετέχει σε κάλυψη; δεν συμμετέχει σε δόμηση; μόνο παραβίαση Δ κάνεις; Μπορείς να το υπολογίσεις και με αναλυτικό, αν θεωρείς ότι καλύπτεις όλες τις αυθαιρεσίες με τον αναλυτικό, κάν το, αλλά εγώ πιστεύω ότι πιο απλοποιημένη μέθοδος είναι αυτή που πρότεινα εγώ, εξαλλου πουθενά δεν λέει μέσα στις διευκρινίσεις του ΥΠΕΚΑ, ότι το στέγαστρο πρέπει να το υπολογίσεις με αναλυτικό (εκτός κι αν είναι πέργκολα). Αν είχες στέγαστρο δηλαδή και ήτανε και κλεισμένο με τζαμαρία, πάλι με αναλυτικό θα το υπολόγιζες; δεν θα μετρούσε και σαν αυθαίρετος κύριος χώρος; Και γιατί να κάνω δύο φύλλα καταγραφής για ενα στέγαστρο και να μην κάνω ένα και να μετρήσει στο υπολογισμό παραβίασης του Δ, μόνο το ποσοστό της απόστασης Δ που παραβιάζεται;
  11. takis1980, Τα BBQ τα υπολογιζείς με αναλυτικό (βλέπε διευκρινίσεις του ΥΠΕΚΑ). Για κάθε 5000e αναλυτικού προυπολ. αντιστοιχούν 500e πρόστιμο (λοιπές παραβάσεις). Δεν μπορείς να βγάλεις άδεια για κάτι που έχει ήδη κατασκευαστεί. Δεν μπορείς να βγάλεις άδεια μικρής κλίμακας για ΒΒQ.
  12. Pontifikas έτσι κι αλλιώς δεν σου ζητείται πουθενά να ορίσεις την ακριβή απόσταση παραβίασης της απόστασης Δ, παρά μόνο αν η παραβίαση είναι >20% ή <20% της υποχρεωτικής απόστασης Δ. Σε κάθε περίπτωση, εσένα σε ενδιαφέρει το ποσοστό παραβίασης των πλαγίων αποστάσεων και αυτό είναι που θα μετρήσει στον υπολογισμό του προστίμου. Οπότε το αν είναι ολόκληρο το στέγαστρο εντός του Δ, ή το μισό, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία. Σημασία έχει πόσο της 100% παραβιάζεται η νόμιμη απόσταση Δ.
  13. Θα υπολογισθεί ολόκληρη η επιφάνεια σαν βοηθητικός χώρος που μετρά σε δόμηση-κάλυψη-και παραβίαση Δ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.