Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

noutsaki

Ανενεργός χρήστη
  • Περιεχόμενα

    339
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

noutsaki last won the day on Ιούνιος 7 2011

noutsaki had the most liked content!

Φήμη στην κοινότητα

22 Καλή

5 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Είμαι των άστρων σκύλος.
    Με τα μάτια κοιτάζω ψηλά, με τα χέρια γιορτάζω τη λάσπη.
    Νηστεύει η ψυχή μου από πάθη.
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

2.828 profile views
  1. ο νοκ αναφέρει ότι για πέργκολα max ύψος 3,00μ. άσχετο αλλά το λέω μιας και ο φίλος κάνει λόγο για 3,50μ.
  2. υπάρχουν τρόποι οι εδράσεις να είναι "κρυφές" και να μην "αλλοιώνουν" την αρχιτεκτονική του κτίσματος. αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτό γιατί θα σπαμάρουμε στο αρχικό θέμα. απλά και μόνον ως παρατήρηση.καλημέρα.
  3. φιλικά και με σεβασμό..επειδή είδα την φωτό της προτεινόμενης αγκύρωσης-ντίζας νομίζω πως σημασία μεγάλη έχει αυτό που λέει ο αλέξης στο τελευταίο μνμ του.(εφαρμογή τεχνικών της εποχής του).
  4. πρακτικά αυτό στοχεύει στην απόδειξη παλαιότητας μόνον μέσω αεροφωτογραφιών και να μην γίνονται υπεύθυνες δηλώσεις, απ'ότι διάβασα, έτσι? θέλω να πω, έχουν πει ότι πρόκειται να προσβάλλουν την όλη διαδικασία του ν.4014 ή ακόμη και να σταματήσουν την υποβολή αιτήσεων πριν το τέλος ιουνίου???
  5. paul για να μην αφήσω αναπάντητο το ερώτημα σου, το βιβλίο του ιωαννίδη είναι έκδοση του 1983 και προφανώς δεν περιέχει τίποτα από ευρωκώδικες- μήτε σαν φορτίσεις, μήτε σαν εξισώσεις - επιλύσεις. εμπεριέχει δε συνοπτικά τα εξής: 1. χάραξη της στέγης- σημαντικό κεφάλαιο με γεωμετρικά θεωρήματα και χάραξη κάθε είδους στέγης με το χέρι, με βάση την γεωμετρία του κτιρίου. 2. ονοματολογία των στοιχείων της στέγης. 3. στατική επίλυση πολλών ειδών ζευκτών με τομές ρίττερ, διάγραμμα κρεμόνα κλπ. 4.φορτία (με τον παλαιό κανονισμό φορτίσεων) και είδη επικάλυψης της στέγης κλπ. συνοπτικά, αυτά θυμάμαι από μνήμης.επίσης πληθώρα πολύ καλαίσθητων λεπτομερειών από συνδέσεις, αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, τομές κλπ που τουλάχιστον εμένα με βοήθησαν να καταλάβω τί παίζει. του κατσαραγάκη δεν το έχω δυστυχώς, είχα κάνει χαμάρα που δεν το πήρα επιλογής, έστω και για το βιβλίο.σαφώς θα είναι περισσότερο επιστημονικό και up to date.αυτά. εδιτ: προφανώς νομίζω θα βοηθηθείς πολύ και από το wood που έχει πολύ αναλυτικό τεύχος. εδιτ 2: κύριε jek τον απεριόριστο θαυμασμό μου, 77-78...
  6. jek τα δύο πρώτα που αναφέρεις κυκλοφορούν ακόμη?μπορεί να τα βρεί κάποιος? ρωτώ γιατί με ενδιαφέρει.
  7. @paul ειδικά για επίλυση ξύλινης στέγης δες του ιωαννίδη που αναφέρεται παραπάνω. πολύ καλό.
  8. αν δεν είχε τίποτα μέσα και αν δεν είχε πορτάκι δεν θα το συζητάγαμε καν, γιατί δεν θα ήταν ορατό σε κανέναν, ούτε σε μένα ούτε σε σένα . εξάλλου όπως έγραψα στο πρώτο μου μήνυμα, αυτή την τεχνική την έχω ξαναδεί στα μέρη μου, χάριν αερισμού της κατοικίας σε παλιές οικοδομές. και τυπικά και ουσιαστικά όμως είναι παράνομος γιατί έχει εγκατασταθεί σε αυτόν βοηθητική έστω χρήση κατά παράβαση της οικοδομικής άδειας. να μην σχολιάσω δε το ότι διάνοιξαν πορτάκι ξετρυπώντας το μπετόν (ουσιαστικά τα τοιχεία υπερύψωσης του ισογείου)... το γεγονός είναι ότι τους ιδιοκτήτες (γενικά μιλώντας) δεν τους απασχολεί το ύψος του προστίμου, αλλά τί θα "γεννήσουν" ενδεχομένως μακροπρόθεσμα τα τετραγωνικά μέτρα των αυθαιρεσιών ως πρόστιμο σε χαράτσια, εφορεία, ίκα κλπ.. γι' αυτό παρατηρείται το φαινόμενο της επιλεκτικής δήλωσης αυθαιρεσιών. θέλουν να δηλώσουν τα απολύτως "απαραίτητα", όπως κρίνουν αυτοί..
  9. "Στη ρύθμιση δεν εντάσσουμε μόνο τους χώρους που κανονικά θα μέτραγαν στο σδ. Εντάσσουμε ό,τι δε φαίνεται στα εγκεκριμένα σχέδια." νομίζω πως έπιασες το ζουμί
  10. bas, είναι εύκολο να με παραπέμψεις στην νομοθεσία που αναφέρεται στις 3 τελευταίες γραμμές των γραφόμενων σου? το ότι οι χώροι<1,90μ δεν υπολογίζονταν, εξαιρούνταν και από την απαίτηση να δείχνονται στα σχέδια? προσοχή, δεν αναφέρομαι σε κάποιο πατάρι, αλλά σε υπόγειο χώρο όπως θα διάβασες και στο ποστ μου. καλοπροαίρετα πάντα και σε ευχαριστώ.
  11. @sagiasd αν σου πω τι πρόστιμο βγάζει θα γελάσεις... ασε σου λέω έχω μπλέξει, του έχω υπολογίσει όλα τα πρόστιμα του για κάθε χώρο αναλυτικά και του τα έχω δώσει για να καταλάβει για τί συζητάμε...και έχει μουλαρώσει.. α σιχτίρ.. 45,33 ευρώ... πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα να προστατεύεται ο μηχανικός από τέτοιες περιπτώσεις..
  12. υπάρχει ο.α για το ακίνητο. δεν υπάρχει κάτοψη υπογείου, στις τομές του κτιρίου δεν φαίνεται το υπόγειο
  13. ιάσονα ευχαριστώ για την απάντηση.. ρε γμτ που έχω μπλέξει...να τον κλείσει και να τον μπαζώσει ειδικά αποκλείεται γιατί έχει πράγματα μέσα και γκρινιάζει...ήδη του το είπα να το έκανε και να τράβαγα φωτογραφίες... ρε γμτ ακούει και διάφορες μ***κίες μέχρι και από υπαλλήλους πολεοδομίας που του λένε "έλα μωρέ, αυτό θα δηλώσεις? πες στον μηχανικό σου να μην ψάχνεται.." το θέμα του μικρού ύψους δεν μπορεί κάπως να αποτελέσει τεκμήριο "μη βατότητας" και να μην του το δηλώσω?
  14. Εξωτερική μεταλλική σκάλα (ο γνωστός σαλίγκαρος) πλάτους 0,65μ που "γεφυρώνει" ύψος 4,00μ και ανεβαίνει από νομίμως υφιστάμενο ισόγειο στο δώμα πρέπει να δηλωθεί ως αυθαίρετη κατασκευή? ή υπάρχει κάποια πιθανότητα εξαίρεσης? αν ναι ως υπέρβαση δόμησης βοηθητικού χώρου και υπέρβαση κάλυψης?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.