Μετάβαση στο περιεχόμενο

x_user

Members
  • Περιεχόμενα

    143
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

x_user's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. αν η πίεση του δικτύου είναι καλή, μπορείς να αφήσεις και τον ηλ. θερμοσίφωνα, συνδεμένο σε σειρά, με τρόπο που το ζεστό νερό από το λέβητα του ΦΑ να εισέρχεται ως "κρύα" παροχή στον ηλ. θερμ. αλλιώς τον απομακρύνεις όπως αναφέρθηκε αναλυτικά και παραπάνω. όσο για την καταπολέμηση της λεγεωνέλας, χρειάζεται ισχυρή χλωρίωση του μολυσμένου δικτύου ("shock").
  2. Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, για τιμολόγιο μέσης τάσης Β1, Β2 κλπ, η ΧΖ είναι το γινόμενο της ΜΖ (Μέγιστη Ζήτηση) επί του ΣΥΝΤ.ΠΡΟΣΑΡΜ (Συντελεστή Προσαρμογής). Οι οδηγίες και οι υπολογισμοί της ΜΖ και του ΣΥΝΤ.ΠΡΟΣΑΡΜ αναφέρονται στις σελίδες στο site της ΔΕΗ @ΝΙΚΟΣΤΡΙ: εάν αναφέρεσαι σε μέση τάση, κάνεις λάθος!
  3. το γέμισμα με νερό σε εξασφαλίζει στο ότι δεν αποτελεί πλέον η δεξαμενή "εν δυναμει" κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει χώρος για να παραμείνουν τυχόν εύφλεκτα ή τοξικά αέρια. Αν θεωρείς ότι σε καλύπτει αυτό, είσαι τότε ΟΚ! - Βέβαια θα πρέπει να διασφαλίσεις το τι θα συμβεί σε περίπτωση αστοχίας της δεξαμενής στο περιεχόμενο της... που θα διοχετευθεί και εάν Εγκυμονεί κανένας άλλος κίνδυνος...
  4. Σε οικοδομή πελάτη μου, στον ακάλυπτο, ο γείτονας έχει τοποθετήσει στο μπαλκόνι του σε οριζόντια διάταξη κλασικό θερμοσίφωνα 80L. Σε απόσταση 1.5m από αυτον είναι το παράθυρο του γραφείου του πελάτη μου, ο οποίος και θέτει τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα: 1) είναι νόμιμη τέτοια τοποθέτηση θερμοσίφωνα? 2) υπάρχουν θέματα ασφάλειας? (σε περίπτωση αστοχίας του θερμοσίφωνα είναι σαν να έχει μπροστά στο παράθυρο του μία "βόμβα") 3) αισθητική της κατασκευής? υπάρχουν κάποιες υποχρεώσεις? Η δε κατασκευή είναι απερίγραπτη, καθώς στηριζόμενη στα κιγκλίδωμα του μπαλκονιού έχει τοποθετηθεί ένα πλαίσιο από μορφοσωλήνα στο οποίο είναι στηριγμένο πλακάζ όπου και τοποθετήθηκε ο θερμοσίφωνας με όλα τα καλώδια και τις σωληνώσεις χύμα. παρακαλώ μαζί με τα σχόλια σας αναφέρατε και τις τυχόν διατάξεις ή κανονισμούς που ρυθμίζουν αυτά τα θέματα.
  5. τριπλότυπο, ο ΑΝΑΔΟΧΟΣ καταθέτει στην εφορία του, και από ένα αντίγραφο σε ΑΝΑΔΟΧΟ & ΕΡΓΟΛΑΒΟ.
  6. ούτε ρελέ βλέπω, ούτε άλλα κομμάτια παζλ, ούτε και τίποτα από το οποίο να μπορεί να βγει κανένα συμπέρασμα. Για αυτό και ρωτάμε... μήπως και μάθουμε κάποιο στοιχείο που μπορεί να βοηθήσει!!!
  7. η πλακέτα ελέγχου του κυκλώματος διόρθωσης λειτουργούσε σωστά? ή έβαζε και έβγαζε τους πυκνωτές ασταμάτητα με αποτέλεσμα την υπερφόρτωση?
  8. 1) για τι είδους καλώδιο μιλάμε? 2) ασθενή, χαμηλή, μέση τάση??? 3) ξέρουμε τίποτα σχετικά με το βάθος στο οποίο βρίσκεται? 4) υλικό επίχωσης?
  9. 1) πρώτα-πρώτα ο λογαριασμός είναι για τιμολόγιο Β1, το οποίο και έχει καταργηθεί από 01/01/11. Τώρα ονομάζεται γενικό εμπορικό ή γενικό βιομηχανικό ανάλογα με τη χρήση... 2) Ο συντελεστής 1200 είναι χαρακτηριστική του μετρητή που έχει η εγκατάσταση και χρησιμοποιείται για τη μετατροπή της ένδειξης του μετρητή στις πραγματικές καταναλώσεις. 3) Το cos(φ) είναι πολύ χαμηλό για το Β1, με αποτέλεσμα να τρως υψηλές χρεώσεις χωρίς λόγο... 4) άεργος: 80400 ΩΧΒΑ,
  10. τα χάλια του ΞΕΝΙΑ δεν συγκρινονται με τίποτα άλλο!!! είναι παρατημένο, κατακλεμμένο, λεηλατημένο και ότι άλλο θέλει κανείς... από στατικής πλευράς όμως είναι σε καλύτερη κατάσταση από το Μοντ Παρνές!
  11. ΝΑΙ! Ή να βρεις κάποιο τοπογραφικό ή αρχιτεκτονικό το οποίο τη δείχνει και παράλληλα φέρει σφραγίδα πολεοδομίας...
  12. εννοείται ότι τα βουλγαρικά συνεργεία δεν φέρουν την ζητούμενη πιστοποίηση... όσο για τη μετατροπή, εξαρτάται από τον κινητήρα που φορά το αυτοκίνητο. Από όσο ξέρω δεν είναι δυνατή η μετατροπή όταν ο κινητήρας είναι άμεσου ψεκασμού (FSI)
  13. το θέμα δεν εξαντλείται με το εάν θα πάρει η αντλία εμπρός, αλλά και με την πίεση που μπορεί να διατηρήσει εφόσον υπάρχει ροή...
  14. όχι πάντα! άλλα ναι , άλλα όχι. Ο σκοπός τους είναι να "δημιουργήσουν" ρεύμα κατάλληλων προδιαγραφών για την συγκεκριμένη χρήση. πρόσφατα είχα μία εφαρμογή με τρoφοδοτικό με έξοδο 12VAC @ 50Hz.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.