Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Nicholas_79

Members
  • Περιεχόμενα

    31
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nicholas_79's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είναι δυνατόν να πληρωθούν ως απολογιστικά η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε ένα έργο που εκτελείται εντός σχεδίου πολεως? Δηλαδή μπορεί να συνταχθεί Α.Π.Ε. και να προστεθεί νέο κονδύλι ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ή δεν επιτρέπεται? Μήπως η εφαρμογή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι ούτως η άλλως υποχρέωση του αναδόχου χωρίς επιπλέον αποζημίωση? Έχει τύχει σε κανένα?
  2. Pavlos33 δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα Δασικοί Χάρτες στον Νομό. Ο οικισμός είναι στάσιμος με ακτινα 800μ. Το οικοπεδο είναι εντός αυτού.
  3. Για τον καθαρισμό από δένδρα ενός οικοπέδου που βρίσκεται εντός στάσιμου οικισμού απαιτείται κάποια είδους οικοδομική άδεια? Τι άδεια απαιτείται? Ρωτώ γιατί αυτή η περίπτωση δεν κατατάσσεται στην περίπτωση 2.ζ) του άρθρου 29 του Ν.4495/2017 όπου αναφέρει : "2. Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας απαιτείται για τις εξής εργασίες: .............................. ζ) κοπή δένδρων μέσα σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή σε Ζ.Ο.Ε., καθώς και σε οικισμούς προϋφιστάμενους του ν.δ. 17.7.1923 (Α΄ 223) και οικισμούς οριοθετημένους με το από 24. 5.1985 π.δ.. Ειδικά, για την κοπή δένδρων σε κοινόχρηστο χώρο πόλης ή οικισμού, Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας χορηγείται ύστερα από αίτηση, η οποία συνοδεύεται από Τεχνική Έκθεση του αρμόδιου γεωτεχνικού επιστήμονα και της αρμόδιας υπηρεσίας του οικείου δήμου και σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου του δήμου, με την επιφύλαξη των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας,".
  4. Συνάδελφε έχω την εντύπωση ότι σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/27454/2631/14-11-2017 αυτά που αναφέρεις ισχύουν στην περίπτωση της παραγράφου 2β του άρθρου 2 της εν λόγω ΚΥΑ που η διαδικασία της υπαγωγής έχει περαιωθεί. Για την περίπτωση στην οποία αναφέρομαι όμως έχει σχέση η παραγράφο 2α του άρθρου 2 της εν λόγω ΚΥΑ που δεν εμπλέκεται η ΥΔΟΜ. Σου έχει τύχει εσένα η περίπτωση 2α του άρθρου 2 της εν λόγω ΚΥΑ και έκανες την διαδικασία που ανέφερες παραπάνω???
  5. Συνάδελφοι έκανα τις όποιες αλλαγές και μετά έκανα υπολογισμό προστίμου, πληρώθηκε το πρόστιμο αλλά δεν προχωράει σε οριστική υπαγωγή γιατί πρέπει να πάει σε αυτή την επιτροπή που επειδή δεν υπάρχει η εγκύκλιος γράφει οτι πάει στο ΣΥΠΟΘΑ. Αλλά δεν έχω βγάλει άκρη και είμαι εκτεθειμένος απέναντι στον πελάτη. Αυτή η επιτροπή θα συσταθεί??? Τα προωθούν στο ΣΥΠΟΘΑ ή τίποτα??? Έχετε απευθυνθεί στο ΤΕΕ??? Δεν βρίσκω άκρη???? Τι κάνατε????
  6. Έχεις κάποιος εμπειρία από επιστροφή σε υπαγωγή με αλλαγή προστίμου >20%; Αναφέρει κάτι για μια επιτροπή; Τι γίνεται; Πόσο καιρό παίρνει; Συνάδελφοι έχετε απευθυνθεί στο ΤΕΕ; Απάντησαν; Αναρτήστε τα θέματα και τα ερωτήματά σας, στη σωστή θεματική κατηγορία. Το θέμα σας μεταφέρθηκε στην παρούσα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  7. Αποψη μου για την περιπτωση της θερμομονωσης ταρατσας χωρις ικριωματα ειναι οτι δεν θελει ΕΕΜΚ, ενω με ικριωματα θελει ΕΕΜΚ. Εγω θα ηθελα την αποψη σας οσον αφορα την θερμομονωση στεγης, αν θελει ΕΕΜΚ ή οχι? Λαμβανοντας υποψη και την αποψη που εβγαλε το υπουργειο για το δωμα και την πυλωτη, θεωρω πλεον οτι για θερμομονωση στεγης χωρις βεβαια την χρηση ικριωματων ειναι πως η εργασια αυτη δεν ειναι εξωτερικη θερμομονωση που απαιτει ΕΕΜΚ αλλα ειναι εργασια θερμομονωσης της στεγης εσωτερικα που δεν απαιτει ΕΕΜΚ. Μαλιστα ισως να μπορουσε να θεωρηθει και ως συντηρηση στεγης χωρις ικριωματα που παλι δεν απαιτει ΕΕΜΚ. Αν ομως γινει χρηση ικριωματων τοτε το θεμα αλλαζει και απαιτειται οπωσδηποτε ΕΕΜΚ. Δεν ξερω τι αποψη εχουν οι συναδελφοι?
  8. Αποψη μου ειναι oτι για θερμομονωση στεγης χωρις βεβαια την χρηση ικριωματων ειναι οτι δεν απαιτει ΑΕΜΚ. Αν ομως γινει χρηση ικριωματων τοτε το θεμα αλλαζει και απαιτειται ΑΕΜΚ
  9. Η επέκταση βεράντας σε ποια κατηγορία τακτοποίησης και σε ποια περίπτωση του Ν.4495/2017 κατατάσσεται και πως υπολογίζεται το πρόστιμο? Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  10. Οπως φαίνεται παραπάνω. Δηλαδή δεν αλλοιωνω την φυσικη απορροή των νερων του απο πανω. Απλά η στέψη κολάει στην περιφραξη.
  11. Αλήθεια εχω ακουσει να λεγεται πως οταν λενε απλη περιτοιχιση απο λιθοδομη εννοουν λιθοδομη χωρις αρμολογημα και το κονιαμα να ειναι εσωτερικα και οχι εξω για να φαινεται, ξερεις κατι?? Ισχυει ή ειναι ψεματα???
  12. Ετσι οπως το εχεις φτιαξει αλλα μονο στην μια πλευρα. Δηλαδη ειναι πρανες στην μια πλευρα και να φτιαξω λιθοδομη που στην στεψη της να καταληγει το πρανες. Σε αυτη την πλευρα εχει και μια παλια περιφραξη απο συρματοπλεγμα. Μπορω χωρις να καθαιρεσω την περιφραξη να φτιαξω την λιθοδομη εως 1 m (ετσι οπως το φανταστηκες) που στην εξωτερικη της πλευρα προς το πρανες θα ακουμπα η παλια περιφραξη??? Καλυπτομαι απο την αδεια μικρης κλιμακα???
  13. Καλά είσαι φοβερός. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκαμε το σχέδιο για να το επεξεργαστούμε ανάλογα την περίπτωση. Να ρωτήσω μπορούμε η λιθοδομή να είναι μιας όψης και η άλλη όψη να είναι μέσα στο έδαφος?????? Και αυτή η περίπτωση είναι με άδεια μικρής κλίμακας????
  14. Μήπως έχει κανείς κάποια τεχνική έκθεση για την έκδοση άδειας μικρής κλίμακας όσον αφορά την περίπτωση απλής περιτοίχισης με λιθοδομή μέχρι 1,00 μ. ????????
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.