Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

postman

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    160
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Φήμη στην κοινότητα

79 Καλή

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Ταξίδια,ταινίες,μουσική..
  • Τοποθεσία
    Πειραιάς
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.867 profile views
  • Gripi

  • VasilisP

  • konto

  1. Παρακαλώ! To powerline της TP-Link έχει τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων και μέσω του ουδετέρου σε περίπτωση που δεν συνδεθεί στην ίδια φάση, έχοντας μία ανεπαίσθητα μικρή μείωση ταχύτητας ως προς την αρχική του δυνατότητα η οποία σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει όμως το streaming ή το gaming.
  2. Ένας επαγγελματίας εργολήπτης αγαπητέ θα εγκαταστήσει τα απαραίτητα φωτιστικά ασφαλείας ώστε να διασφαλίσει τον φωτισμό σε περίπτωση διακοπής οποιασδήποτε φάσης και θα μοιράσει τα φορτία κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μειώσει κατά το ελάχιστο δυνατό τον κίνδυνο υπερφόρτωσης μίας εκ των φάσεων. Φαντάζομαι την νοικοκυρά που της βάζεις φωτισμό σε φάση του θερμοσίφωνα για παράδειγμα και αυτή τον ανοίγει ενώ ταυτοχρόνως σιδερώνει, ψήνει τοστ για τα παιδιά της και ανάβει και μία ηλεκτρική σόμπα να ζεσταθεί. Καλό σου βράδυ και καλή εβδομάδα να έχουμε. Υ.Γ Ποτέ μου και σε κανένα από τα ακίνητά μου δεν προσέλαβα τεχνίτη που δεν εφάρμοσε τις εκδοθείσες μελέτες
  3. Σωστό! Αν και συνήθως (όχι πάντα) οι ηλεκτρολόγοι ρίχνουν πρίζες - φωτισμό σε μία φάση αφήνοντας τις άλλες δύο για κουζίνα - θερμοσίφωνα - a/c για σιγουριά αν υπάρχει παροχή 3Φ θα πρέπει να επιλεχθεί kit της TP-Link ή της Devolo τα οποία εγγυημένα συνδέονται και αναγνωρίζονται ανεξαρτήτως σε ποιά φάση θα τοποθετηθούν. Προσωπικά έχω τοποθετήσει (σε μεζονέτα με 3Φ) της TP-Link και τρία χρόνια τώρα απολαμβάνω πολύ υψηλές ταχύτητες χωρίς κολλήματα και disconnections.
  4. Για μεταφορά δεδομένων επίσης, μία καλή λύση είναι ένα kit Powerline με το οποίο θα έχετε πρόσβαση στο router από οποιαδήποτε πρίζα ρεύματος του σπιτιού (ανεξαρτήτως απόστασης και ορόφου), φτάνει βέβαια οι πρίζες ν΄ανήκουν στο ίδιο ηλεκτρολογικό δίκτυο.
  5. Εφ' όσον έγινε συνέλευση των συνιδιοκτητών και απ' ότι καταλαβαίνω σας επιτρέπουν την καμινάδα της σόμπας αρκεί ν΄ανέβει στην ταράτσα, γιατί δεν το κάνετε μόνος σας και να χρεώσετε τη δαπάνη στον ιδιοκτήτη; Οι πελλετόσομπες έχουν συνήθως έξοδο Φ80 κι εσείς αφού είστε στον 4ο θα χρειαστείτε σε υλικά περίπου 60€ (6 μέτρα ανοξείδωτη καμινάδα + κολάρα + στηρίγματα)
  6. Είτε με θερμοπομπό είτε με σόμπα χαλαζία, όταν εκδοθεί ο εκκαθαριστικός της ΔΕΗ θα κλαίει με μαύρο δάκρυ ο πελάτης σας. Μία ξυλόσομπα είναι η καλύτερη λύση, χώρια που θα βάζει ο άνθρωπος και κάνα φαγάκι να ψήνεται..
  7. Το ποσό που σας είπε ο εργολάβος σας δεν το έβγαλε έτσι αυθαίρετα από το κεφάλι του, προφανώς είδε τα σχέδια των ξυλοτύπων και υπολόγισε τα κυβικά. Θα ξεκινήσετε λοιπόν με το πρώτο βασικό που είναι ο σωστός αριθμός κυβικών που θα πέσουν. Ο μηχανικός σας θα σας ενημερώσει για το πόσα κυβικά θα χρειαστεί η οικοδομή σας (± 5%) και θα αντιπαραβάλλετε το νούμερο που θα σας πει με αυτό του εργολάβου. Η τιμή κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει να σας απασχολεί ιδιαίτερα γιατί από προσωπική εμπειρία σας διαβεβαιώ ότι ο εργολάβος (ας είναι και φίλος) αυτά που είναι να βγάλει θα τα βγάλει είτε χρεώνοντας στη σωστή γι' αυτόν τιμή το κυβικό, είτε χρεώνοντας φθηνά το κυβικό αλλά διογκώνοντας εντέχνως το σύνολο των κυβικών. Αν θέλετε πράγματι να χρεωθείτε τα λιγότερα δυνατόν χρήματα σε συνάρτηση με άρτια εργασία και υλικά, συμφωνήστε επ' αμοιβή με τον μηχανικό σας ν' αναλάβει αυτός εξ' ολοκλήρου το συγκεκριμένο στάδιο της σκυροδέτησης που είναι και το πιό κοστοβόρο συνολικά. Έχετε υπόψιν σας ότι και στα υλικά υπάρχουν σημαντικές ποιοτικές διαφορές ακόμη και αν αυτά είναι σύμφωνα με τη μελέτη. Για παράδειγμα σίδηρος οπλισμού τούρκικος ή ελληνικός;; Τέλος, εξυπακούεται πως ότι και με όποιον συμφωνήσετε, γραπτώς και μόνο γραπτώς. Σας εύχομαι ολόψυχα τα καλύτερα!
  8. Οι εμπορικές αξίες των ακινήτων δεν ορίζονται από σταθερές τιμές. Ορίζονται από τον παράγοντα προσφορά και ζήτηση, η οποία ζήτηση εξαρτάται κατά μεγάλο βαθμό από το αν οι τράπεζες χορηγούν στεγαστικά δάνεια και με ποιούς όρους. Υποθετικά αν για παράδειγμα έχουμε δύο διαμερίσματα ιδίων τετραγωνικών και ορόφου, στην ίδια πολυκατοικία και στην ίδια κατάσταση αλλά τα κατέχουν δύο διαφορετικοί ιδιοκτήτες, τότε ο καθένας εξ΄αυτών θα αποτιμήσει το δικό του σε διαφορετική τιμή από τον άλλο ανάλογα με την ανάγκη του. Πληροφοριακά το ΥΠΟΙΚ έχει αναπτύξει μία εφαρμογή (μητρώο αξιών μεταβιβάσεων ακινήτων) πληροφοριακού χαρακτήρα, με την οποία μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση για το πώς διαμορφώνεται η αγορά των ακινήτων αντλώντας πληροφορίες για τις αξίες μεταβιβάσεων στην περιοχή που σας ενδιαφέρει.
  9. 1) Πριζοδιακόπτες θα πρέπει να επιλέξετε με τα παρακάτω κριτήρια κατά σειρά προτεραιότητος: α) κάλυψη τεχνικών προδιαγραφών (σε συνεννόηση με τον ηλεκτρολόγο σας) β) τιμή αγοράς γ) αισθητική Όποια από τις μάρκες που έχετε ήδη εξετάσει καλύπτει τα παραπάνω είσαστε εντάξει. 2) Laminate σε εξοχικό εγώ προσωπικά θα το απέφευγα. Κάποια πράγματα μας φαίνονται τέλεια αισθητικά στην πορεία όμως διαπιστώνουμε ότι χρηστικά μας δημιουργούν προβλήματα. Φανταστείτε μπότες - γαλότσες με λάσπες-αγκάθια και πέτρες να περπατούν πάνω στο ωραίο ξύλινο πάτωμα και μην σκεφτείτε ότι δεν θα μπείτε ποτέ έτσι μέσα στο σπίτι γιατί στη βαρυχειμωνιά και με καταιγίδα σιγά μην αλλάζετε έξω από αυτό. Εάν σας αρέσει τόσο πολύ οπτικά το ξύλο υπάρχουν καταπληκτικές απομιμήσεις ξύλου πλακιδίων είτε κεραμικών είτε γρανίτη. 3) Πατητή τσιμεντοκονία με χίλια εφ΄ όσον το αντέχει η τσέπη σας (έχει μεγαλύτερο κόστος από ένα μέσο πλακάκι) και κυρίως εφ΄όσον την κατασκευάσει τεχνίτης με Τ κεφαλαίο. 4) Εσωτερικές πόρτες υπάρχουν από 60€ (από πεπιεσμένο χαρτί) και φτάνουν όσο θέλετε εσείς. Εξαρτάται λοιπόν από την οικονομική σας δυνατότητα. Πέρα από τα επιμέρους ερωτήματά σας θα σας δώσω μία γενική συμβουλή. Εστιάστε και δώστε όλο σας το βάρος και προσοχή στην ποιότητα των εργασιών που θα εκτελέσουν οι τεχνίτες. Μία πρίζα ακόμη και από χρυσό να είναι, καμία αξία δεν θα έχει εάν ο ηλεκτρολόγος σας συνδέσει στον πίνακα δύο δωμάτια ανά ασφάλεια. Μία μπαταρία βρύσης όσο ακριβή και να είναι εάν ο υδραυλικός δεν έχει κάνει άρτια εγκατάσταση εσείς θα υποφέρετε από δυσοσμίες και διαρροές. Επενδύστε πρώτα απ' όλα λοιπόν στους ανθρώπους για να χαρείτε την κατοικία σας πολλά - πολλά χρόνια απροβλημάτιστα. Καλά τελειώματα να έχετε!
  10. Η σωστή διαδικασία είναι την αίτηση αλλαγής ονόματος να την κάνει ο νέος ιδιοκτήτης με το συμβόλαιο. Εσείς θα πρέπει να του καταστήσετε σαφές ότι θα του δώσετε μεν ένα εύλογο χρονικό περιθώριο ώστε τακτοποιήσει στην ΕΥΔΑΠ την αλλαγή, πέρα από αυτό όμως αν δεν το κάνει θα προχωρήσετε σε διακοπή υδροδότησης εφ' όσον το ρολόϊ εξακολουθεί να είναι στ' όνομά σας. Επίσης καλό θα ήταν μέχρι να γίνουν όλα αυτά να κατεβάζετε online από το site της ΕΥΔΑΠ τον τρέχοντα λογαριασμό ώστε να βλέπετε τυχόν απλήρωτες υποχρεώσεις.
  11. Σωστό! Η ερώτηση του Scrooge έχει ως θέμα όμως την αντικατάσταση κουφωμάτων αλουμινίου. Το να του λέμε του ανθρώπου να μην βάλει ενεργειακά κρύσταλλα είναι σαν να του λέμε να βάλει παρμπρίζ με νάϊλον. Καλό Πάσχα με υγεία & ευτυχία!
  12. Η ενεργοποίηση και ο έλεγχος εξ αποστάσεως αυτοματισμών και συσκευών μέσω internet σαφώς και διευκολύνει αφάνταστα τον χρήστη. Προϋπόθεση είναι όμως να λάβετε στατική IP από τον πάροχό σας με την ανάλογη μηνιαία επιβάρυνση. Αν η IP της σύνδεσής σας παραμείνει dynamic τότε σε κάθε διακοπή ρεύματος θα χάνεται η επικοινωνία μεταξύ του router και του αυτόματου καθιστώντας αδύνατο τον έλεγχο από απόσταση. Νομίζω πως ο πιό ασφαλής και οικονομικός τρόπος τηλεχειρισμού είναι είτε μηχανικός είτε ηλεκτρονικός αυτοματισμός με ηλεκτρική αυτονομία. Υγεία, Ειρήνη και Αγάπη σε όλους τους προλαλήσαντες και σας εύχομαι τα καλύτερα αποτελέσματα κύριε tasossolar!
  13. Αν δεν έχετε άριστη θερμομόνωση σε τοιχοποιΐα και κουφώματα θεωρώ ότι είναι ανώφελο να θερμαίνετε το σπίτι εν τη απουσία σας αφού το πιθανότερο είναι σε 24 ώρες να έχει επανέλθει στην προτέρα θερμοκρασία. Αν επιθυμείτε να βρίσκετε το σπίτι σας ζεστό την ώρα που θα πηγαίνετε, νομίζω ότι ο απλούστερος και οικονομικότερος τρόπος είναι να συνδέσετε τον λέβητα με κάποιον (ποιοτικά ανώτερο) εβδομαδιαίο χρονοδιακόπτη-προγραμματιστή και να του δώσετε την επιθυμητή εντολή. Εξυπακούεται ότι αυτή την εργασία θα την αναθέσετε στον κατάλληλο τεχνικό. Καλό Πάσχα και χαρούμενη Ανάσταση να έχετε!
  14. Άριστα κουφώματα, τα έχω βάλει και είμαι πολύ πολύ ευχαριστημένος. Να δώσετε έμφαση στους μηχανισμούς και στη συναρμογή από τον τεχνίτη που θα τα τοποθετήσει, καθώς επίσης και στην τοποθέτηση ενεργειακών κρυστάλλων 3ης γενιάς + 4 εποχών (solar control). Τόσο για τα κουφώματα όσο και για τα κρύσταλλα να ζητήσετε οπωσδήποτε (αν δεν σας δοθούν) τα απαραίτητα πιστοποιητικά που τα συνοδεύουν τα οποία μαζί με τα τιμολόγιά τους θα είναι η απόδειξη εφαρμογής θερμομόνωσης στα ανοίγματα του σπιτιού. Καλορίζικα!! ΥΓ: Απορώ που στο thread δεν έχει μιλήσει-παρέμβει ακόμη ένας μηχανολόγος από τους τόσους αξιόλογους που συμμετέχουν στο forum ώστε να βάλει τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις..
  15. Πιό πολλά χρήματα θα χαλάσετε σε τρυπάνια κοβαλτίου παρά να καλέσετε έναν κλειδαρά. Η μόνη ανέξοδη (και πιό εύκολη) λύση θα ήταν να έχετε τα δύο εργαλειάκια στρέψης και τσουγκράνας, αλλά θα καταφέρνατε να τα χρησιμοποιήσετε με θετικό αποτέλεσμα;; Το WD δεν πρόκειται να σας βοηθήσει διότι δεν πρόκειται περί διάβρωσης ή σκουριάς αλλά γιατί έχει μαγκώσει το άγκιστρο του κυλίνδρου και χρειάζεται το κλειδί.Κάντε μία απέλπιδα προσπάθεια χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Bumrkey. Μία αναζήτηση στο google θα σας κατατοπίσει.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.