Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

maragkosa

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.kakaris-maragkos.gr/

Profile Information

  • Τοποθεσία
    ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

maragkosa's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Όλη η Ευρώπη υπολογίζει τις αποδώσεις των σωμάτων σε θερμοκρασία 75/65/20 και οι Έλληνες εισαγωγείς στα φυλλάδια κάνουν μετατροπές με ανύπαρκτους συντελεστές! ΠΧ ένα Τούρκικο σώμα πανελ (μαζικής παραγωγής) δίνει απόδοση στην διάσταση 22/900/700->1986Kcal/h ενώ το αντίστοιχο Buderus 1750Kcal/h. Αναφέρομαι στην Buderus επειδή είναι γνωστή σε όλους μας και προσωπικά εμπιστεύομαι τις μετρήσεις των αποδόσεων σε σύγκριση με κάποιο Τούρκικο εργοστάσιο. Ακόμα και την μετατροπή των Watts σε Kcal/h μπαλαμουτιάζουν προκειμένου να δείξουν μεγαλύτερες αποδόσεις και αυτό συμβένει γιατί υπάρχουν μερικοί Μηχανικοί οι οποίοι ζητούν κοστολόγιο σωμάτων σε ευρώ/θερμίδα !! Τα περισσότερα εργοστάσια δίνουν πίνακες με correction factors. Υπάρχει ένα αρχείο σε excel που μπορείτε να κατεβάσετε από την KORADO. http://www.korado.com/en/databases/radik-calculation-heat-output.shtml
  2. Όταν όμως η Πολαιοδομία σου ζητάει και μελέτη Ενεργητικής σε Ψητοπωλείο με αριθμό ατόμων 28 < 50 όπως λέει η Π.Δ, τότε τι κάνεις?
  3. Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει καμία ΜΠΕ για συγκρότημα ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!
  4. Αυτό ισχύει για έναν ηλιακό Τριπλής Ενέργειας. Στην περίπτωση που έχουμε το boiler στο Λεβητοστάσιο και τους Συλλέκτες στην ταράτσα, οπότε υπάρχει Υψομετρική διαφορά, χρειαζόμαστε για το κλειστό κύκλωμα Κυκλοφορητη Ηλιακών και Διαφορικό Θερμοστάτη με 2 αισθητήρια. Μην κάνετε παράθεση ολόκληρου του προηγούμενου μηνύματος για λόγους οικονομίας του forum. Αντί για κλικ στη λέξη "παράθεση" κάντε κλικ στη λέξη "απάντηση" στο τέλος της ιστοσελίδας. Ευχαριστώ, Χάρης.
  5. Χειρίζομαι το πρόγραμμα περίπου 8 χρόνια, δεν είναι το καλύτερο αλλά δεν υπάρχει στην Ελλάδα άλλο πλήρες πακέτο (σχεδιαστικό & υπολογιστικό). Θα σου πρότεινα να πάρεις το FINE και το πλήρες πακέτο εφαρμογών ADAPT. Από τα 27 προγράμματα θα χρησιμοποιείς τα 15 κατά κόρων αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι δουλεία μπορεί να φανεί στον ορίζοντα!!
  6. Προσπάθησε εδώ http://www.fireservice.gr/pyr/site/home/LC+Primary+Menu/Nomothesia/Piroprostasia/Genika/XORHGHSH_PISTOPOIHTIKOY.csp
  7. Τα διπλά τούβλα είναι 9x12x19 cm Τα μονά 6x9x19cm τα εναμισάρια 6x12x19cm τα 9οπα περιμου 0,13-0,15 http://www.xalkis-sa.com/greek/index.php?pN=bricks&txtProductID=12
  8. 0,13 με 0,17 ανά τεμάχιο τα διπλά τούβλα με ΦΠΑ, ανάλογα το εργοστάσιο παραγωγής. Τα κεραμίδια εάν δεν κάνω λάθος 0,55 το τεμάχιο
  9. Για οποιαδήποτε αλλαγή χρήσης χρειάζονται νέες μελέτες πυροπροστασίας. Μου έτυχε περίπτωση όπου από γραφείο έγινε Σχολή Οδηγών και η Πυροσβεστική ζήτησε να κατατεθεί νέος φάκελος στην Πολεοδομία για την αλλαγή χρήσης.
  10. Θεωρητικά θα πρέπει ότι περνάς στα έξοδα σου να βρίσκονται στην έδρα σου! Στην πράξη όμως, μπορείς να τα κόψεις στην έδρα σου και να τα πάς σπίτι σου, δεν ξέρω όμως εάν η εταιρεία που θα σου τα φέρει με το φορτηγό μπορεί να έχει στο Δελτίο Αποστολής την διεύθυνση της έδρας σου και να σου τα φέρουν σε άλλη διεύθυνση, είναι ρίσκο για αυτούς. Εάν τα μεταφέρεις με δικό σου ΙΧ δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Σε κάποιον όμως έλεγχο θα έχεις πρόβλημα!!
  11. CostasV, εγώ πιστεύω ότι ξέρει κανείς να κάνει είναι πάντα καλό! Αλλά, δεν δέχομαι το γεγονός ότι εάν κάποιος μηχανικός δεν έχει πιάσει κατσαβίδι στα χέρια του ΔΕΝ είναι μηχανικός Δεν μπορώ να αποδεκτό το "ΠΡΕΠΕΙ" που λες εσύ. Αυτό που θέλω να πω με όλα τα post μου είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ΜΟΝΟ μελέτες ή ΜΟΝΟ έρευνα και δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με χειρωνακτικές εργασίες. Αυτοί δεν θεωρούνται δηλαδή απο την πιάτσα μηχανικοί ?
  12. 1. Λίγοι μηχανικοί ασχολούνται με την έρευνα και αυτό οφείλετε στα "καρτελ" που επικρατούν μέσα στα Πολυτεχνία και τα ερευνητικά κέντρα. Η πλειοψηφία των Ελλήνων ερευνητών βρίσκεται στο εξωτερικό. Έχω γνωρίσει αρκετούς στην Αγγλία όπου βρισκόμουν και εγώ! 2. Έχω περάσει και εγώ κατά την διάρκεια των σπουδών μου απο την χειρωνακτική εργασία δουλεύοντας στα ναυπηγεία του Περάματος και της Χαλκίδας. Χρήσιμο ήταν, αλλά δεν είναι το ΠΑΝ που θα πρέπει να έχει ένας μηχανολόγος κατά την προσωπική μου άποψη. 3. Στην Ελλάδα αυτό που λείπει από την πλειοψηφία των Μηχανικών ανεξαρτήτου ειδικότητας είναι ο επαγγελματισμός, οι περισσότεροι προσπαθούν να πάρουν την δουλεία κατηγορώντας τους συναδέλφους τους γιατί απλά δεν έχουν επιχειρήματα να προβάλουν! Επειδή ασχολούμαι και με μελέτες, και με εγκαταστάσεις αλλά και με εμπόριο καθημερινά ακούω ουκ ολιγα κουφά απο συναδέλφους! Δεν κάνω σε κανέναν τον έξυπνο, απλά είναι η φύση της δουλεία μου τέτοιας που έρχομαι καθημερινά σε επαφή με μεγάλη "γκάμα" ανθρώπων και "λαμβάνω πολλά μηνύματα απο την αγορά".
  13. Μηχανολόγοι δεν είναι ΜΟΝΟ αυτοί που είνε όλη μερα σε μια οικοδομη και σενα εργοτάξιο, αλλά και αυτοί που είναι σενα γραφειο μπροστά απο ένα PC και κάνουν μόνο μελέτες αλλά και αυτοί που είναι χωμένοι στα εργαστήρια και κάνουν πειράματα ή μετρήσεις! Η "πιάτσα" όπως λές και εσύ διαφέρει απο κατηγορία σε κατηγορία, για αυτούς που είναι σε εργοτάξιο πιάτσα μπορεί να είναι τα μαστόρια της οικοδομής, για τους ερευνητές και θα σου μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο είναι πιάτσα τα παγκόσμια συνέδρια που πηγαίνεις και παρουσιάζεις την εργασία σου και την έρευνα σου. Για να μας "σφύξουν τις βρύσες και τα μπουλόνια" είχαμε το τεχνικό προσωπικό όπου έκαναν όλες τις τεχνικές εργασίες κάτω από δική μας καθοδήγηση. Το αν μπορώ να το κάνω και εγώ ή όχι είναι άλλο θέμα και αυτό δεν εξαρτάτε από το επάγγελμα σου αλλά από το άν πιάνουν τα χέρια σου!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.