Μετάβαση στο περιεχόμενο

dkailis

Members
  • Περιεχόμενα

    7
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Τοποθεσία
    Αθήνα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

dkailis's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Την προηγούμενη βδομάδα είχα πάει στο ΤΕΕ και ρώτησα ποιος άλλος τρόπος υπολογισμού υπάρχει για ΥΔ<20 τ.μ. σε μια και μοναδική παράβαση (όπου πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις) και μου απάντησαν οτι γενικά δεν υπάρχει άλλος τρόπος υπολογισμού (ούτε αναλυτικός, ούτε ΥΔxΤΖx0.15x........) για παραβάσεις <20 τ.μ. και οτι δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στο προγραμμα για να βγάζει <2000 ευρώ. Στην ουσία μου είπαν ότι δεν κάνουμε έλεγχο ΓΟΚ και Κτιριοδομικού για να υπολογίσουμε ένα πρόστιμο!!
  2. Πιστεύω πως δεν ισχύει αυτό διότι δεν θα είχε ξεκινήσει την εφαρμογή του μέχρι τις 27/07/68. Ποιο πριν απο αυτό τι ίσχυε???
  3. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Ποιοι όροι δόμησης οικισμών προ 23 ίσχυαν στις 27/07/1968 (ημερομηνία έκδοσης οικοδομικής άδειας), διότι θέλω να ρυθμίσω ένα κτίριο του 68 με τον νέο νόμο (ν.4014/11). Να προσθέσω οτι η μελέτη για την δημιουργία ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής ξεκίνησε το 1968 και ολοκληρώθηκε το 1972. Το εγκεκριμένο πλέον ρυμοτομικό σχέδιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 1972. Ωστόσο το κτίριο δεν αποτυπώνεται μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, διότι χτίστηκε κατά την διάρκεια της μελέτης του ρυμοτομικού σχεδίου και δεν του έχει δοθεί δρόμος. Εν τω μεταξύ βρίσκεται εντός σχεδίου με το ρυμοτομικό σχέδιο του 1972. Ευχαριστώ!
  4. Το κτίριο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1968 με οικοδομική άδεια που εκδόθηκε στις 27/07/1968. Μελετήθηκε με τις διατάξεις περί οικισμών υφιστάμενων του 1923 εφόσον δεν υπήρχε εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο. Το οικόπεδο που είναι κτισμένο το κτίριο έχει εμβαδόν 1000 τ.μ. Η μελέτη για την δημιουργία ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής ξεκίνησε το 1968 και ολοκληρώθηκε το 1972. Το εγκεκριμένο πλέον ρυμοτομικό σχέδιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 1972. Ωστόσο το κτίριο δεν αποτυπώνεται μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, διότι χτίστηκε κατά την διάρκεια της μελέτης του ρυμοτομικού σχεδίου και δεν του έχει δοθεί δρόμος. Εν τω μεταξύ βρίσκεται εντός σχεδίου με το ρυμοτομικό σχέδιο του 1972. Ερώτηση: 1. Προσπαθώ να βρω με ποιες διατάξεις και κανονισμούς περί υφιστάμενων οικισμών προ του 1923 μελετήθηκε για να μπορέσω να συγκεντρώσω τις αυθαιρεσίες που υπάρχουν και να το τακτοποιήσω με τον νέο νόμο (ν.4014/11). Μπορεί κάποιος να μου πει ποιοι κανονισμοί και ποιες διατάξεις ίσχυαν την περίοδο που εκδόθηκε η οικοδομική άδεια (27/07/1968) περί οικισμών προ του 1923?? Σημείωση: Αν δεν κάνω λάθος με τους σημερινούς κανονισμούς το οικόπεδο που είναι κτισμένο το σπίτι είναι άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο διότι δεν έχει πρόσβαση σε κοινόχρηστο χώρο. Επομένως δεν μπορεί να βγει νέα οικοδομική άδεια σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 26 του Ν.4014/2011??
  5. Πρόκειται για ένα διώροφο κτίριο του 1968 που ανεγέρθει με νόμιμη οικοδομική άδεια σε οικισμό υφιστάμενο προ του 1923. Υπάρχουν οι εξής αυθαιρεσίες: Α) Ύστερα από αποτύπωση αρχιτεκτονικών και στατικών που έκανα υπάρχει μεγάλη διαφορά στην πραγματικότητα από τα σχέδια της αδείας του 1968. π.χ. : i) το κτίριο βρίσκεται σε άλλη θέση μέσα στο οικόπεδο από αυτήν που δείχνει το τοπογραφικό του 1968 ii) περισσότερα τετραγωνικά στη δόμηση (συνολικά 230τ.μ. από 115τ.μ. που φαίνονται στην άδεια), αλλά μικρότερα από τα επιτρεπόμενα που ισχύουν στην περιοχή iii) μεγαλύτερος όγκος απο αυτον της αδείας iv) μεγαλύτερο ύψος από το επιτρεπόμενο της περιοχής v) διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση (άλλα αρχιτεκτονικά σχέδια!) vi) διαφορετικός φέρων οργανισμός (άλλα στατικά!) (Δηλαδή ο κατασκευαστής που το έφτιαξε έκανε ότι ήθελε) Β) Επίσης το οικόπεδο που είναι κτισμένο το σπίτι δεν έχει πρόσβαση σε διανοιγμένο δημόσιο δρόμο, αλλά η είσοδος των ιδιοκτητών γίνεται από ένα γειτονικό οικόπεδο και με την καλή πρόθεση του ιδιοκτήτη του! Ωστόσο υπάρχει στο σχέδιο πόλεως χαραγμένος δρόμος αλλά δεν έχει διανοιχθεί!!ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ. Οι ιδιοκτήτες έχουν κάνει αίτηση στο Δήμο να εφαρμοστεί το σχέδιο πολλά χρόνια πρίν, αλλά τίποτα διότι αντιδρούν στην εφαρμογή του οι γείτονες! Όταν βγήκε η άδεια το 68 εφαρμόστηκαν οι διατάξεις περί οικισμού υφιστάμενου του 1923, και η οικοδομική γραμμή εφαρμόστηκε ως η εν τη πράγμασι υφιστάμενη! 1) Μπορεί κάποιος να μου πεί αν μπορώ να το τακτοποιήσω με τον νέο νόμο για τα αυθαίρετα (μόνο με πρόστιμο) ή πρέπει να βγάλω καινούργια οικ. άδεια σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 26 του Ν.4014/2011??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!!
  6. Αγαπητοί συνάδελφοι ζητάω την βοηθειά σας σε ένα θέμα που προέκυψε: Πρόκειται για ένα διώροφο λιθόκτιστο κτίριο του 1968 που ανεγέρθει με νόμιμη οικοδομική άδεια σε οικισμό υφιστάμενο προ του 1923. Ο ιδιοκτήτης θέλει να κατασκευάσει ξύλινη στέγη και μου ανέθεσε τις μελέτες. Α) Ύστερα από αποτύπωση αρχιτεκτονικών και στατικών που έκανα υπάρχει μεγάλη διαφορά στην πραγματικότητα από τα σχέδια της αδείας του 1968.π.χ. : i) το κτίριο βρίσκεται σε άλλη θέση μέσα στο οικόπεδο από αυτήν που δείχνει το τοπογραφικό του 1968 ii) περισσότερα τετραγωνικά στη δόμηση σε κάθε όροφο (συνολικά 225τ.μ. από 180τ.μ. που φαίνονται στην άδεια), αλλά μικρότερα από τα επιτρεπόμενα που ισχύουν στην περιοχή iii) αλλαγή στον συνολικό όγκο, αλλά μικρότερος από τον επιτρεπόμενο iv) διαφορετική εσωτερική διαρρύθμιση v) διαφορετικός φέρων οργανισμός (Δηλαδή ο κατασκευαστής που το έφτιαξε έκανε ότι ήθελε) Β) Επίσης το οικόπεδο που είναι κτισμένο το σπίτι δεν έχει πρόσβαση σε διανοιγμένο δημόσιο δρόμο, αλλά η είσοδος των ιδιοκτητών γίνεται από ένα γειτονικό οικόπεδο και με την καλή πρόθεση του ιδιοκτήτη του! Ωστόσο υπάρχει στο σχέδιο πόλεως χαραγμένος δρόμος αλλά δεν έχει διανοιχθεί!!ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ. Οι ιδιοκτήτες έχουν κάνει αίτηση στο Δήμο να εφαρμοστεί το σχέδιο πολλά χρόνια πρίν, αλλά τίποτα διότι αντιδρούν στην εφαρμογή του οι γείτονες! 1)Μπορεί κάποιος να μου πεί αν πρέπει και μπορώ να το νομιμοποιήσω, με βάση τις παραπάνω δυσκολίες και με ποιόν τρόπο? Τι μελέτες απαιτούνται? 2)Τι πρόστιμα θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες και πόσο? (Μια εκτίμηση θα ήταν επαρκής ή με ποιά νομοθεσία να τα υπολογίσω?) 3)Αξίζει τον κόπο, με δεδομένο ότι θέλω να βγάλω μια άδεια για στέγη μόνο σε δώμα 110τ.μ. ή θα τα μπλέξω τα πράγματα περισσότερο από ότι είναι μπλεγμένα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας!!
  7. Καλησπέρα!Είναι η πρώτη φορά που δημοσιέυω ένα θέμα και θα ήθελα την βοηθειά σας και την κατανόησή σας. Πρόκειται για μία διώροφη οικοδομή (κατοικία) του 1968 εντός σχεδίου στην οποία θέλω να κάνω τις εξής εργασίες: 1)εσωτερικές διαρρυθμίσεις και στους δύο ορόφους (ισόγειο κ όροφος) με καθαιρέσεις εσωτερικών δρομικών τοίχων και χτίσιμο νέων 2)αντικατάσταση δαπέδου και στους δύο ορόφους με σπάσιμο του μωσαϊκού που υπάρχει 3)δημιουργία νέου χώρου για τουαλέτα και στους δύο ορόφους 4)βαψίματα (εσωτερικά κ εξωτερικα), επιχρίσματα κτλ. 5)αλλαγή κουφωμάτων στα ίδια ανοίγματα 6)νέα στέγη ξύλινη 7)μονώσεις κτλ... νέες παροχές για ύδρευση-αποχέτευση 9)νέα ηλεκτρολογικά Το μόνο που αλλάζει εξωτερικά είναι το ύψος του κτιρίου λόγω της προσθήκης της στέγης, τα κουφώματα, χρωματισμοί και η αντικατάσταση των κιγκλιδωμάτων στους εξώστες. Ωστόσο υπάρχουν οι εξής περιορισμοί: 1)Το οικόπεδο είναι άρτιο αλλά μη οικοδομήσιμο διότι δεν έχει πρόσωπο σε διανοιγμένη δημοτική οδό.(Μέχρι τώρα η πρόσβαση γίνεται από μια ιδιωτική οδό).Στο ρυμοτομικό που ισχύει στην περιοχή (του 1972) έχει χαραχθεί δρόμος αλλά δεν έχει διανοιχτεί.Αίτηση έχουν κάνει οι ιδιοκτήτες στον δήμο αλλά καμιά ανταπόκριση. 2)Τα σχέδια της οικοδομικής άδειας του 1968 διαφέρουν σε μεγάλο ποσοστό από την πραγματικότητα (και στα αρχιτεκτονικά και στα στατικά)!! 3)Θέλω να κινηθώ νόμιμα. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: 1)Αν πρέπει να το νομιμοποιήσω πρώτα εφόσον τα σχέδια του 68 είναι διαφορετικά από την κατασκευή και αν μπορώ βέβαια να το νομιμοποιήσω λόγω της μη οικοδομησιμότητας του οικοπέδου;(βλέπε περιορισμό 1) 2)Μπορώ να εκδόσω οικοδομική άδεια εφόσον είναι μη οικοδομήσιμο για τον λόγο που ανέφερα για τις παραπάνω εργασίες που θέλω να κάνω και αν ναι τι άδεια; 3)Αν μπορώ να βγάλω άδεια, εκτός από την στέγη, για τις υπόλοιπες εργασίες μικρής κλίμακας; Ευχαριστώ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.