Μετάβαση στο περιεχόμενο

mkotsi

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mkotsi's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

9

Φήμη στην κοινότητα

  1. Έχω καεί πολλές φορές από τέτοιου είδους κοστολόγηση. Έχω κάνει δουλειές που άλλα γραφεία κοστολογούσαν δεκαπλάσια, επειδή είχα τη λογική "το μεροκάματο να βγαίνει" Έχω κάνει επίσης δουλειές που επειδή τις έκανα με το γράμμα του νόμου τις υπερκοστολογούσα την ώρα που άλλοι περνούσαν με ρετάλια φθηνές μελέτες του κιλού. Έχω δει ενεργειακό πιστοποιητικό από 30€ μέχρι 250€ Οπότε πάντα ρωτάω τη γνώμη συναδέλφων και οι περισσότεροι ρωτανε εμένα, ειδικά σε καινούριες δουλειές Εγω να σου πω την κοστολογω στα 400€ αλλά βλέπωντας τι περιλαμβάνει, δεν θα με εξέπλειτε αν καποιος μου λεγε 200€ ή και 2.000€
  2. Καλησπέρα Μια normal τέτοια έκθεση πόσο κοστολογείται; Μου έχει τύχει μία πρώτη και με προβληματίζει το κόστος μη δώσω ακραία τιμή, προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
  3. Σε παρόμοια περίπτωση που μου έτυχε πρόσφατα, ενημερώθηκα από τον Δήμο ότι κάνω γνωστοποίηση για τον παλιό ιδιοκτήτη (αν δεν έχει κάνει γνωστοποίηση) χωρίς βεβαίωση χρήσεων γης και βεβαίωση εγκατάσταση, έπειτα κάνω μεταβολή επιχείρησης και αποδοχή από τον καινούριο.
  4. Για όσους θα κάνουν την Δήλωση και θέλουν να συμπληρώσουν σωστά τα πεδία ΣΕΠΕ και ΟΑΕΔ, αντιγράφω δύο link που πήρα από την ομάδα Μηχανικών Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook: Λιστα ΣΕΠΕ Λίστα ΟΑΕΔ Τώρα αν χρειάζεται να συμπληρωθούν τα σωστά είναι άλλο θέμα
  5. Παραθέτω το σημερινό Δελτίο τύπου (ελπίζω να μην επαναλαμβάνομαι αλλά με αυτή την βροχή των post πιστεύω δικαιολογούμαι). Πιστεύω ότι ανήκουμε (ως επί το πλείστον) στην κατηγορία του κεφαλαίου Β (ως προς την ημερομηνία). Δηλαδή ότι θα βγει ειδικό έντυπο για εμάς από 6 Απριλιού. Ο καθένας μπορεί να το διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του. Μέχρι αύριο είναι για τα μισθώματα και για την αναστολή συμβάσεων εργασίας. 12327.pdf
  6. Δηλαδή δεν απαιτείται το freePOS αφού μπορώ να χρεώσω και μέσω Vivawallet?
  7. Όπως έχουν αναφέρει και άλλα μέλη εδώ αυτή είναι προσωπική απόφαση καθενός, δεδομένου ότι από προηγούμενη συζήτηση για το θέμα του freepos προκύπτουν κάποια γκρίζα σημεία. Εγώ προσωπικά το έχω κάνει και με αυτό θα πορευτώ τουλάχιστον για τις 20 πρώτες συναλλαγές που είναι δωρεάν και για να είμαι καλυμμένος (έτσι θεωρώ εγώ) μέσα στην προθεσμία. Για πέρα από τις 20 συναλλαγές (και εφόσον γίνεται χρήση POS) πιστεύω δεν συμφέρει το freepos αφού οι κρατήσεις είναι υψηλές και έχει και συνδρομή μηνιαία.
  8. Απ' όσο καταλαβαίνω όχι. Πληρώνεσαι μέσω freepos και εξαργυρώνεις τον κωδικό στο Vivawallet
  9. κατ' εμε ακυρο το poll αν και ψήφισα ΟΧΙ. Και πριν πέσετε να με φάτε θέλω να επισημάνω ότι όλοι πρέπει να πληρώνουμε ένα ποσό για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ώστε να συντηρείται το όλο σύστημα. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ειναι 60€ το μήνα νομίζω και ειναι το ελάχιστο που πρέπει να πληρώνουμε. Από κει και πέρα τα συντάξιμα κλπ πιστεύω ότι θα πρέπει να πληρώνωνται είτε σε ποσοστό σε κάθε τιμολόγιο που κόβουμε, είτε να ειναι προεραιτικό για οποιοδήποτε εισόδημα. Και μιλάμε για κεφαλαιοποιητικό σύστημα συνταξιοδότησης πάντα.
  10. Για 5800 (κεφάλαιο) + 800 (προσαυξήσεις) μου υπολόγισαν 800 τόκους για 100 δόσεις Οπότε με την έκπτωση 50% βγαίνει σύνολο 7.000. Δηλαδή 20% πάνω στο κεφάλαιο. Ποιοι είναι οι αδίστακτοι τοκογλύφοι είπαμε;
  11. Έχω την εντύπωση πως επιβαρύνεται όλο το ποσό. Πήγα και έκανα εικονική ρύθμιση και για 100 δόσεις είναι ληστεία. Μου χαρίζουν 50% προσαυξήσεων ήτοι 420€ και τα τοκοχρεωλύσια είναι 800€. Με επικοινωνία που είχα μόλις με ενημέρωσαν, ή καλύτερα συμφώνησαν με τον ισχυρισμό μου ότι μπορώ να δώσω ένα ποσό για να πέσω <5000€ και να διακανονιστώ χωρις τόκο.
  12. Χρόνος εκπόνησης ΣΜΠΕ δεν υπάρχει πουθενά (και δεν ξέρω αν υπάρχει για οποιαδήποτε άλλη μελέτη). Προφανώς το θές είτε για να το συμπεριλάβεις στη σύμβαση, είτε για να κάνεις προεκτίμηση αμοιβής. Είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση βάζεις, σε συμφωνία με τον άλλο συμβαλόμενο, ότι χρονοδιάγραμμα θες. Απλά στο δεύτερο βάζεις αυτή που σε βολεύει για να σου βγεί η τιμή που προσφέρεις. Γενικά ο χρόνος εκπόνησης της ΣΜΠΕ εξαρτάται από το σχέδιο που εξετάζεις. Άλλο να κάνεις ΣΜΠΕ για ένα τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο και άλλο να κάνεις ΣΜΠΕ για ένα εθνικό χωροταξικό σχέδιο. 20-30 μέρες για μένα είναι λίγες. Εγώ κάτω από τρίμηνο δεν θα έβαζα, εκτός εξεραιτικών περιπτώσεων.
  13. CivilKald sorry αλλά είσαι φάουλ. Κανένας βιολογικός καθαρισμός, κανένας ΧΥΤΑ δεν μπορεί να θεωρηθεί τεχνοοικονομική εγκατάσταση με την έννοια της επένδυσης. Το ότι κοτσάρεις μια μονάδα αξιοποίησης βιοαερίου σε ένα βιολογικό ή ένα ΧΥΤΑ δεν τον κάνει βιομηχανική μονάδα. Αν είναι έτσι, και τα νοσοκομεία π.χ. που βάζουν μονάδες συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας για αξιοποίηση του φυσικού αερίου που χρησιμοποιούν για θέρμανση, είναι και αυτά βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Επίσης τα σπίτια που έχουν φωτοβολταϊκά στη στέγη είναι και αυτά βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Νομίζω κάτι δε στέκει εδώ με τη λογική σου. Επίσης δεν ξέρω κάποιο βιολογικό καθαρισμό να πουλάει τη λάσπη του για αξιοποίηση. Η τσάμπα θα τη δώσει ή θα πληρώσει για να του την πάρουν. Οι τεχνικές που αναφέρεις αποσκοπούν στην μείωση του λειτουργικού κόστους των μονάδων ή/και στην περαιτέρω διαχείριση του αποβλήτου.
  14. Όπως τα λες Γιάννη. Έτσι είναι. Αλλά για τους Πολιτικούς Μηχανικούς, τους Αρχιτέκτονες και γενικώς τις "μεγάλες ειδικότητες". Εμείς είμαστε τα ΟΡΚ, οι διανοητικά καθυστερημένοι που σπουδάζουμε 5 χρόνια αυτά που ένας Πολιτικός Μηχανικός μπορεί να μάθει σε ένα μεταπτυχιακό ενός έτους (ή και σε ένα σεμινάριο βρε αδερφέ). Είμαστε "γατάκια" μπροστά στο μεγαλείο της γνώσης του Πολιτικού Μηχανικού.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.