Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Clemenza

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.540
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Clemenza last won the day on Ιούνιος 6 2017

Clemenza had the most liked content!

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθηνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Clemenza's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Posting Machine Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

218

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλημέρα, Μία πληροφορία δεδομένου ότι έχω εγκαταλείψει τα αυθαίρετα εδώ και καιρό: - Δήλωση 4178 (ανεβασμένα όλα τα αρχεία Β'φάσης) - ΔΕΔΟΤΑ Υ = υποχρέωση εκπόνησης ΜΣΕ σύμφωνα με τα κριτήρια του 4495 - Έγινε η ΜΣΕ τώρα Πρέπει να ζητήσω ν'ανοίξει η δήλωση 4178 και να ανεβάσω την ΜΣΕ εκεί ή την ανεβάζω ΜΟΝΟ στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ? (την οποία όμως δεν χρειάζεται τώρα ο ιδιοκτήτης γιατί δεν θα κάνει κάποια μεταβίβαση).
  2. Καλημέρα, Έχω μία ΕΕΔΜΚ για κατασκευή compact πισίνας (διάρκεια ισχύος 1 έτους). Μπορώ να πάρω παράταση του χρόνου ισχύος της ηλεκτρονικά?
  3. Η δικη μου περιπτωση ειναι η εξης: - Eξοχική κατοικία σε νησί - Σπίτι 200μ2 σημαντικής αξίας οπού ο ιδιοκτήτης μπορεί να το επισκέπτεται και ορισμένους ΜΗΝΕΣ (όχι μέρες) το χειμώνα. - Τα σώματα δημιουργούν αρχιτεκτονικό πρόβλημα με την τοποθέτηση των επίπλων, τηλεόρασης κλπ, το οποίο με την ενδοδαπέδια θα λυνόταν. - Το δάπεδο υπάρχει περίπτωση να θέλει να είναι μαρμάρινο.
  4. Aκριβώς αυτή είναι η περίπτωσή μου. Εξοχική κατοικία.
  5. Καλησπέρα, 1) Με την ενδοδαπέδια μπορεί να μπει μαρμάρινο δάπεδο ή δεν συνίσταται? Σε προηγούμενες σελίδες κάτι διάβασα για υποχρεωτικά μεγάλους αρμούς. Αυτοί οι μεγάλοι (?) αρμοί γίνονται στις επαφές με τους τοίχους ή και στις ενώσεις των μαρμάρων? 2) Συγκρινοντας θέρμανση με σώματα καλοριφερ και ενδοδαπεδια, υπάρχει διαφορά στο χρονικό διάστημα που απαιτείται για να θερμανθεί το ίδιο ακριβώς σπίτι? Ευχαριστώ
  6. Καλημέρα, - Δ.Δ. ορόφου το 1990 - Είναι η μοναδική αυθαιρεσία. Τι κατηγορία βάζω? ΚΑΤ.3 και κλικάρισμα στην Δ.Δ. = δεν το παίρνει ΚΑΤ4. και κλικάρισμα στην Δ.Δ. = μου εμφανίζει παράβολο 250 + πρόστιμο λοιπών παραβάσεων 300!
  7. Καλημέρα, - Δ.Δ. ορόφου το 1990 - Είναι η μοναδική αυθαιρεσία. Τι κατηγορία βάζω? ΚΑΤ.3 και κλικάρισμα στην Δ.Δ. = δεν το παίρνει ΚΑΤ4. και κλικάρισμα στην Δ.Δ. = μου εμφανίζει παράβολο 250 + πρόστιμο λοιπών παραβάσεων 300!
  8. Οι ελαχιστες απαραιτητες βασει αδειας = 11 Οι προβλεπόμενες να πραγματοποιηθουν απο την αδεια = 13 (υπογειο) + 7 (στην pilotis παρακολουθηματα) Πραγματικοτητα = 12 (υπογειο) + 7 (στην pilotis παρακολουθηματα)
  9. Eυχαριστω! υ.γ. Έκανα έλεγχο και στις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης στο διάγραμμα κάλυψης αδείας. Απαιτούνταν 11 (μία ανά διαμέρισμα) και βάσει αδείας θα πραγματοποιούνταν 20. Τελικά πραγματοποιήθηκαν 19.
  10. Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. - Ο Ν4495 λέει ότι είναι Δ.Δ. ΟΡΟΦΟΥ όταν έχουμε μεταβολή εγκαταστάσεων (εδώ δεν έχω). - Από την άλλη αυτή δεν είναι διαφορετική χωροθέτηση γιατί αλλάζει ο αριθμός θέσεων και αλλάζει και το εμβαδόν της θέσης μου, δίχως όμως να έχω υπέρβαση δόμησης χώρων βοηθητικής χρήσης. 1) Άρα μάλλον η καλύτερη λύση είναι να πω ότι είναι Δ.Δ. και να επινοήσω μία αλλαγή εγκαταστάσεων. 2) Το πρόβλημα της κατηγορίας μήπως έχει προκύψει από αύξηση προστίμων? Κανονικά δηλαδή πρέπει να το βάλω ΚΑΤ.4 και βάσει χρονολογίας και επειδή η Δ.Δ. δεν συμπεριλαμβάνεται στην ΚΑΤ.3 Έτσι μου βγάζει πρόστιμο 300.
  11. Ναι, άλλαξα γιατί στο αρχικό ποστ είχα γράψει ότι δεν έχω αλλαγή εμβαδού. Στην πραγματικότητα έχω, όπως είπες, αλλά εννοούσα ότι δεν έχω ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΒΟΗΘΗΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μήπως λοιπόν, όπως λες, είναι ΔΙΑΦ.ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ και όχι ΔΙΑΦ.ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ? (αφού έχει αλλάξει το εμβαδόν...) Δεν έχουν όμως αλλάξει οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις, όπως λέει ο νόμος! 8. Η διαφορετική διαμερισμάτωση ορόφου από αυτήν που προβλέπεται στα εγκεκριμένα σχέδια της οικοδο- μικής άδειας, αν έχει επιφέρει τροποποίηση των μηχα- νολογικών εγκαταστάσεων υπάγεται στις διατάξεις του παρόντος και υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης της υφι- στάμενης κατάστασης του ορόφου. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ το παράβολο των διακοσίων πενή- ντα (250) ευρώ ανά όροφο, ύστερα από αίτηση οποιου- δήποτε ενδιαφερόμενου ιδιοκτήτη διαμερίσματος. 9. Για τη διαφορετική χωροθέτηση των υποχρεωτι- κά προβλεπόμενων από την οικοδομική άδεια θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων από αυτήν που προβλέπε- ται στα σχέδια της συμβολαιογραφικής δήλωσης του ν. 1221/1981, υποβάλλεται κάτοψη αποτύπωσης των υφισταμένων θέσεων στάθμευσης. Ως ειδικό πρόστιμο καταβάλλεται εφάπαξ, εντός της προθεσμίας της πρώτης δόσης, το παράβολο των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ.
  12. Και κάτι σχετικά με την επιλογή της κατηγορίας: - Δεν έχω άλλη αυθαιρεσία - το αρθ.100 του Ν.4495 λέει ότι καταβάλεται πρόστιμο εφάπαξ 250 ευρω (εντος προθεσμίας 1ης δόσης αλλα εγω δεν εχω 1η δοση αφου δεν εχω αλλες αυθαιρεσιες) - Αν βάλω ΚΑΤ.3 και τικάρω το Δ.Δ., δεν με αφήνει να υποβάλλω - Αν βάλω ΚΑΤ.3 και ΔΕΝ τικάρω το Δ.Δ. = πρόστιμο 250 - Αν βάλω ΚΑΤ.4 (βάσει χρονολογίας οικοδομικής άδειας), μου βγάζει πρόστιμο 300 Ποιό είναι το σωστό? (νομίζω το τελευταίο αφού η Δ.Δ. δεν ανήκει στην ΚΑΤ.3, αλλά γιατί λέει ο νόμος εφάπαξ 250?)
  13. Συγκεκριμένα έχει συμβεί το εξής: - Το υπόγειο είχε 13 θέσεις σύμφωνα με την άδεια - Στο σχέδιο ΣΥΣΤΑΣΗΣ (που συμπίπτει με την πραγματικότητα) οι θέσεις έγιναν 12. - Η υπό εξέταση θέση (οριζόντια ιδιοκτησία Θ2) είχε εμβαδόν 10μ2 σύμφωνα με την άδεια και ήταν μία από τις 3 θέσεις που υπήρχαν ανάμεσα σε 2 κολώνες. - Η υπό εξέταση θέση στο σχέδιο ΣΥΣΤΑΣΗΣ έχει εμβαδόν 14μ2 και είναι μία από τις 2 θέσεις που υπάρχουν, πλέον, ανάμεσα στις 2 κολώνες. υ.γ. Το συνολικό εμβαδόν θέσεων αναμεσα στις 2 κολώνες ειναι ιδιο στην αδεια και στη συσταση. ΑΔΕΙΑ Ι-----------Ι-----------Ι-----------Ι Θ1 Θ2 Θ3 Ι-----------Ι-----------Ι-----------Ι ΣΥΣΤΑΣΗ Ι----------------Ι-----------------Ι Θ1 Θ2 Ι----------------Ι-----------------Ι
  14. Καλημέρα - Έχω διαφορετική χωροθέτηση θέσης στάθμευσης στη στάθμη του υπογείου. - Το σύνολο των θέσεων έχει μειωθεί κατά μία 1) Πληρώνω εφάπαξ 250 ευρώ τικάρωντας το πεδίο Διαφορ.Χωροθ., σωστά? 2) Τι κατηγορία το βάζω? (άδεια 1989 με αναθ. 1990) 3) Ανεβάζω κάτοψη σύστασης
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.