Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

s66

Members
  • Περιεχόμενα

    141
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

7 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

s66's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

5

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι μπερδεμένος σε ένα σημείο με το 4178 και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. Και μετά από το χθεσινό σεμινάριο στο ΤΕΕ με τον Κλαδάκη και τη Λεμπέση, πάλι μπερδεμένος βγήκα. Έχω νέα οικοδομή που επιθυμούν να πάρουν ρεύμα άμεσα από την πολεοδομία με Ο.Α του 2009. Ο φέρον οργανισμός είναι τελειωμένος από το 2010. Οι υπερβάσεις δόμησης και κάλυψης είναι όλες στα 2 υπόγεια και μόνο. Κατά συνέπεια είχαν δομηθεί το 2010. Σήμερα η οικοδομή είναι σχεδόν έτοιμη. Στο άρθρο 8 λέει ότι μπορεί να ενταχτεί στο 4178. Αυτό που με μπερδεύει είναι το άρθρο 23 (14α) διότι βάζει ένα περιορισμό 20% που για τον Κλαδάκη εχτές στο σεμινάριο, είναι ‘’δώρο’’ για όλες τις οικοδομές με περατωμένο σκελετό να κάνουν 20% παράβαση στο μέλλον!!! Πλέον είμαι πλήρως μπερδεμένος και φοβάμαι μην τυχόν δεν γίνεται ένταξη και πρέπει να κατεδαφιστεί μέρος του φέροντος οργανισμού. Έχετε κάποια άποψη στο θέμα αυτό? Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. yian
  2. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω δύο απορίες σε ένα φάκελο 4178. Πρόκειται για νέα οικοδομή που επιθυμούν να πάρουν ρεύμα άμεσα από την πολεοδομία με Ο.Α του 2009. Το ύψος των ορόφων είναι σωστό με τα ύψη της αδείας, αλλά εξ αιτίας σηκώματος του ισογείου και του περιβάλλοντος χώρου 40 εκ, η όλη οικοδομή ‘έχει ύψος 40 εκ ψηλότερο από αυτό της αδείας. Αυτό θα το υπολογίσουμε με αναλυτικό (στο επίπεδο ισογείου) ή με υπέρβαση ύψους <20% χωρίς υπέρβαση δόμησης. Επίσης αυτή η οικοδομή έχει υπερβάσεις δόμησης στα υπόγεια. Στο άρθρο 8 δείχνει να εντάσσεται στον 4178 αν ο φέρον οργανισμός έχει ολοκληρωθεί πριν τις 28/7/11. Στο άρθρο 23 (14α) θέτει ένα περιορισμό 20% δόμησης, κάλυψης και ύψους. Στον 4014 δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός.
  3. Καλησπέρα συνάδελφοι, έχω δύο απορίες σε ένα φάκελο 4178. Πρόκειται για νέα οικοδομή που επιθυμούν να πάρουν ρεύμα άμεσα από την πολεοδομία με Ο.Α του 2009. Το ύψος των ορόφων είναι σωστό με τα ύψη της αδείας, αλλά εξ αιτίας σηκώματος του ισογείου και του περιβάλλοντος χώρου 40 εκ, η όλη οικοδομή ‘έχει ύψος 40 εκ ψηλότερο από αυτό της αδείας. Αυτό θα το υπολογίσουμε με αναλυτικό (στο επίπεδο ισογείου) ή με υπέρβαση ύψους <20% χωρίς υπέρβαση δόμησης. Επίσης αυτή η οικοδομή έχει υπερβάσεις δόμησης στα υπόγεια. Στο άρθρο 8 δείχνει να εντάσσεται στον 4178 αν ο φέρον οργανισμός έχει ολοκληρωθεί πριν τις 28/7/11. Στο άρθρο 23 (14α) θέτει ένα περιορισμό 20% δόμησης, κάλυψης και ύψους. Στον 4014 δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός.
  4. ναι στη Οικ. άδεια , εκεί έπρεπε να βρίσκονται θέσεις στάθμευσης οι οποίες μετατράπηκαν σε αποθήκες, οπότε πλέον θέσεις στάθμευσης δεν υπάρχουν. Αυτό στον 4014 νομίζω οτι ήταν ΥΔΒΧ και όχι αναλυτικός. Να και κάτι που βγάζει πλέον οικονομικότερο πρόστιμο.
  5. Σε υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων 100μ2 εντός νομίμου περιγράμματος κτιρίου , ο οποίος έχει μετατραπεί σε αποθήκες. Αυτό υπολογίζεται σαν΄ΥΔ ΒΧ με την επιφάνεια και την τιμή ζώνης ή με την παρ. 5β του άρθρου 18 (αλλαγή χρήσης από βοηθητικό σε βοηθητικό) με αναλυτική και Παράρτημα Β?
  6. Ναι goliath, τα 30 αυτά εκατοστά σηκώνουν και τους υπόλοιπους ορόφους επάνω. Οπότε το τελικό ύψος της οικοδομής είναι +30 εκατοστά από αυτό της αδείας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.