Μετάβαση στο περιεχόμενο

ppetros

Core Members
  • Περιεχόμενα

    761
  • Εντάχθηκε

  • Days Won

    1

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    Κάπου κοντά σας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ppetros's Achievements

Apprentice

Apprentice (2/15)

  • Helpful Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Collaborator Rare

Recent Badges

29

Φήμη στην κοινότητα

  1. Αν θέλεις ανέβασε το μοντέλο και τα αποτελέσματα με μικρό και μεγάλο Κs για να τα δούμε.
  2. Λογική η αύξηση του οπλισμού λόγω Ks....
  3. Αρα γιατί πας σε 40000-45000? Αν μπορείς πάντως κάνε και μια δοκιμή με 80 εκ. και 25000 για να δούμε αποτελέσματα αλλά με όμοια χαρακτιρικά εδάφους.
  4. Θέλουμε να δούμε διαφορές στα αποτελέσματα και όχι να το κάνεις 80 εκ. Να δούμε που βρίσκονται οι διαφορές και σε τι βαθμό. Συμφωνώ με τις δοκούς που πρέπει να μπουν σε κάθε περίπτωση. Για το Κs τι έχεις από γεωτεχνική μελέτη? Πόσο σου προτείνει?
  5. Κάνε και μια δοκιμή με πάχος radier = 80cm και Κs=0.20 MPa/cm για να δούμε τι διαφορές βγάζει. Πάντως όπως όλοι βλέπουμε οι τιμές αιχμής είναι σημειακές και καλύπτονται από τοπικές ενισχύσεις.
  6. Ηλία πραγματικά θα ήθελα όταν υπάρχει χρόνος να μιλήσουμε για κοιτοστρώσεις και απο την εμπειρία τι βγάζουν σε τι εδάφη πρέπει να μπαίνουν και τι κόστος έχουν σε σχέση με τα πεδιλοδοκάρια. Σήμερα πολλοί θέλουν κοιτόστρωση λόγω ταχύτητας και ευκολίας ξυλοτύπου χωρίς να λαμβάνουν υπόψη αν τελικά αυτή είναι και η σωστή λύση.
  7. Ηλία για ποιον έλεγχο δεν θα πήγαινες; Με 1 μ μπορεί να βγαίνουν και πεδιλοδοκοι μόνο.
  8. Ηλία είπαμε να αρχίσει με τα 80. μετα τα βάλει δοκάρια. μετα να ανέβει πάχος ανα 10 εκ. εσυ τι πάχος βάζεις σε τέτοια κτίρια; μπορεις να μας ανεβάσεις φωτογραφίες τάσεων/οπλισμών;
  9. Οκ. Άρχισε με 80 πάχος. μετα βάλε και δοκούς. ποσταρε αποτελέσματα οπλισμών και ροπών για να δούμε.
  10. Και το θεωρώ τεράστιο, ακόμα και για το πλήθος των στάθμεων που έχω, αλλά με πάχος στα 90cm είχα παντού απαίτηση για περίπου +10 με 15 cm²/μ επιπλέον οπλισμό. Δοκοί εντός της κοιτόστρωσης δεν υπάρχουν. Έχει εισαχθεί ως επιφανειακό plate on elastic foundation. - Κάνε μοντέλο και με δοκούς. Η ελάχιστη απαίτηση για οπλισμό είναι Φ16/10 (άνω στρώση κατά Χ, και αυτή τοπικά) και τα Φ20 ή Φ22/10 είναι η σύνηθης απαίτηση όπλισης. Στις αιχμές θα πρέπει να πάω ακόμα και με Φ25/10. Αυτές είναι πολύ μεγάλες απαιτήσεις λαμβάνοντας υπ' όψιν και το πάχος (1,20μ) -Λογικά με δοκούς θα έχεις μείωση στις αιχμές. Στην κοιτόστρωση δεν έχω ενεργοποιήσει λειτουργία διαφράγματος -Την στάθμη υπογείου λέω να δεσμεύσεις κατά ΖΧ!!
  11. 1. 1.20 πάχος το θεωρώ πάρα πολύ. (έχεις και δοκάρια μέσα στην κοιτόστρωση?) 2. Οι μέγιστες τιμές (οι τιμές αιχμής) είναι σχεδόν σημειακές. Το 90% είναι κοντά στις κατώτερες. 3. Το διάφραγμα του υπογείου το έχεις δεσμεύσει κατά Χ-Ζ? Αυτά ως πρώτη ματιά.
  12. Αυτό που είχε συζητηθεί και ποιό παλιά. Σε διατηρητέο (καπναποθήκη) γίνεται αλλαγή χρήσης σε πολιτιστικό κέντρο. Υπολογίζονται θέσεις στάθμευσεις? Αποψη μου είναι ότι στο Ν.1221/1981, Άρθρο 1 β) Τα αναστηλούμενα παραδοσιακά κτίρια, εφ` όσον δια της εν λόγω αναστηλώσεως επαναφέρεται το κτίριον εις την αρχικήν μορφήν του. από τη στιγμή που δεν αναφέρεται κάτι για την χρήση ως περιορισμός, η αλλαγή αυτή ΔΕΝ επιφέρει και εκ νέου υπολογισμό θέσεων. Απλά ήθελα να δω και τον σύνδεσμο που είχες ανεβάσει αν έχει κάτι σχετικό ή κάτι ως ανάλυση/σκεπτικό.
  13. Αν μπορεί κάποιος που το έχει παρακολουθήσει να μας πει λίγα πράγματα για τις αλλαγές....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.