Μετάβαση στο περιεχόμενο

Sandro

Members
  • Περιεχόμενα

    43
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΒΥΡΩΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Sandro's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Επειδή κάποιος συνάδελφος παραπάνω, ανέφερε χρήση υαλοτούβλων προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα των διαστάσεων. Επίσης, για τη δόμηση το αναφέρω, μήπως οι ελάχιστες διαστάσεις που προτείνει ο Ν.Ο.Κ. έχουν να κάνουν με τη λογική του να αφαιρεθεί από τη δόμηση, ενώ εάν μπει στη δόμηση πιθανόν να παρακάμπτονται.
  2. Καλημέρα συνάδελφοι, έχω ένα πρόβλημα με φυσικό φωτισμό-αερισμό κλιμακοστασίου, αναρωτιέμαι εάν μπορεί να βοηθήσει κάποιος... θα ήμουν ευγνώμων. Έχω κοινόχρηστο κλιμακοστάσιο σε πολυκατοικία και έχω προβλέψει φωταγωγό 0,60 Χ 2,00 ώστε να πιάσω τα δύο μέτρα που αναφέρει ο οικοδομικός κανονισμός στο άρθρο 14.3. και να έχω και άνοιγμα κάθετο στα 2,0μ. επιφάνειας 0,5τ.μ. Ωστόσο ο έλεγχος από την υπηρεσία αναφέρει ελάχιστη διάσταση 1,20 Χ δ για φωταγωγό. Κατ' αρχήν δεν βρίσκω που αναφέρεται αυτό... και στη συνέχεια δεν βλέπω πως μπορώ να το αντιμετωπίσω χωρίς να αλλάξω τη διάσταση. Έχει κανείς καμία πρόταση ; Υαλότουβλα ; Εάν το βάλω στη δόμηση ; Ευχαριστώ.
  3. Καλησπέρα, για εξωτερική θερμομόνωση διαμερίσματος πολυκατοικίας, συναίνεση δεν απαιτείται, συνδρομή στο κόστος όμως προβλέπεται ;;; Δεν μου φαίνεται λογικό, κάποιοι όμως ζήτησαν να μπει το κόστος στα κοινόχρηστα ; Ισχύει ; Υπάρχει σχετική νομοθεσία ; Ευχαριστώ. Δεν αναρτούμε το ίδιο ερώτημα σε παραπάνω από ένα θέμα καθώς δημιουργούμε σύγχυση στους συμμετέχοντες και διαμοιρασμό των απαντήσεών τους. Τυχόν όμοια μηνύματα θα διαγράφονται. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής Ευχαριστώ, danaikaterina
  4. Ναι, έτσι όπως τος λες είναι, έλα που με τους συμβολαιογράφους όμως (πολλές φορές) δε βγάζεις άκρη... πιστεύω πιο πολύ στους μηχανικούς ακόμα και για τέτοια θέματα ! Σε ευχαριστώ πολύ πάντως με βοήθησες πολύ, για άλλη μία φορά.
  5. Ευχαριστώ για την απάντηση και για την ταχύτητα ! Στο κτηματογραφικό φύλλο αναφέρεται ως "ΚΑΘΕΤΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ" παρακάτω όμως στον πίνακα κυριότητας, ως αιτία κτήσης του συμβολαιογραφικού εγγράφου του 1971΄ αναφέρεται ΔΙΑΝΟΜΗ. Στο αντίστοιχο κτηματογραφικό φύλλο του γείτονα, στο ίδιο συμβόλαιο η αιτία είναι ΣΥΣΤΑΣΗ ΔΙΗΡΗΜΕΝΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ. Θα ρωτήσω και τον συμβολαιογράφο (μόλις τον βρω) ωστόσο με αυτά τα δεδομένα μήπως λήγει το θέμα ; Επίσης, εάν τελικά είναι κάθετη δεν πρέπει και πάλι να ελεγχθεί όλο το ακίνητο, μαζί και των γειτόνων ; Τέλος, με τυχόν αυθαιρεσίες τους, τι γίνεται ; Τις λαμβάνουμε υπ' όψιν, τις αγνοούμε, τις αναφέρουμε απλά ; Ευχαριστώ και πάλι.
  6. Καλησπέρα, έχω μία περίπτωση οικοπέδου εξ΄ αδιαιρέτου στο οποίο θέλω να κάνω προσθήκη καθ' ύψος. Στο τμήμα στο οποίο θέλω να κάνω την προσθήκη αναλογούν τα 500/1000 και έχει ένα ακίνητο (μία ισόγεια κατοικία). Στο άλλο τμήμα υπάρχουν τρείς κατοικίες και περιθώριο συναίνεσης (συνεννόησης...) με τους "γείτονες" δεν υπάρχουν. Θέλω λοιπόν να προχωρήσω στην άδεια χωρίς την δική τους εμπλοκή. Το ακίνητο στο οποίο θέλω να κάνω την προσθήκη, αναφέρεται στο συμβόλαιο του ιδιοκτήτη για το οποίο εργάζομαι, ως "αυτοτελή και ανεξάρτητη, διαιρεμένη και διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3741/1929 και των άρθρων 1002 και 1117 του αστικού κώδικα, στις οποίες έχει υπαχθεί σύμφωνα με το συμβόλαιο ………/1971..." μεταφέρω ακριβώς το κείμενο από το συμβόλαιο. Το ερώτημα λοιπόν είναι, μπορεί να εκδοθεί η άδεια χωρίς συναίνεση ; Και ποια η διαδικασία ; Ευχαριστώ.
  7. Μήπως επειδή είναι υφιστάμενα, προ της ενάρξεως της εφαρμογής του 960/79, δεν υπάρχει υποχρέωση ;;; Ισχύει επίσης ότι τα καταστήματα προ του 83΄ θεωρούνται ταυτόχρονα και Κ.Υ.Ε. ; Ευχαριστώ.
  8. Δε βγάζω και πολύ άκρη ομολογώ... στην περίπτωση μου έχω δύο καταστήματα που κατασκευάστηκαν το 1957, τα οποία θα ενωθούν με μία πόρτα. Το ερωτήματα είναι απλά : Απαιτείται έλεγχος θέσεων στάθμευσης ; Και τι είναι η συμβολαιογραφική δήλωση του ν.1221/1981 για εξασφάλιση υποχρεωτικών θέσεων στάθμευσης ; Ευχαριστώ.
  9. Έγινε, τον κοιτάζω και επανέρχομαι εάν χρειαστεί, ευχαριστώ.
  10. Καλησπέρα, θέλω να προχωρήσω σε λειτουργική συνένωση δύο καταστημάτων του 1957, με Ε.Ε.Μ.Κ. και έχω απορία τι γίνεται σχετικά με τις θέσεις στάθμευσης. Η χρήση παραμένει η ίδια, ωστόσο στα απαιτούμενα δικαιολογητικά αναφέρει για συμβολαιογραφική δήλωση του ν.1221/1981 και εξασφάλιση υποχρεωτικών θέσεων στάθμευσης όπου απαιτείται. Γνωρίζει κανείς τι ισχύει στην περίπτωση μου ; Ευχαριστώ.
  11. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα το επεξεργαστώ λίγο και θα επανέλθω για να σας ενημερώσω για το τι αποφασίστηκε, καλημέρα.
  12. Καλησπέρα, έχω μία τριώροφη οικοδομή, με τρείς ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες και ανήκουν σε μία οικογένεια (το κάθε μέλος έχει και έναν όροφο). Στο διαμέρισμα του ενός μέλους υπάρχει μία αυθαιρεσία και το πρόστιμο είναι αρκετά μεγάλο. Σκεφτόμαστε να μπει στο νόμο το μέλος αυτό σε καθεστώς "προ έκδοσης οικοδομικής άδειας" και μετά να εκδοθεί οικοδομική άδεια στην οποία όμως, πέρα από την αυθαιρεσία αυτή να συμπεριληφθούν και άλλες εργασίες όπως συνέχιση κλιμακοστασίου στο δώμα, προσθήκη κατ΄ επέκταση σε μία οριζόντια ιδιοκτησία κ.λπ. Το ερώτημα είναι, μπορεί να βγει μία άδεια για όλες τις εργασίες και αν ναι σε ποιο όνομα ; Είναι δεδομένο ότι υπάρχει συναίνεση. Ευχαριστώ.
  13. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, με βοηθάς πολύ.
  14. Ούτε η επίβλεψη για την υλοποίηση των εργασιών για την αναβάθμιση κτιρίων στο πλαίσιο του προγράμματος "εξοικονομώ κατ' οίκον" ; Κόβουμε και δελτίο παροχής υπηρεσιών για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ως τεχνικοί σύμβουλοι. Ευχαριστώ πολύ για την προηγούμενη απάντηση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.