Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

andreak

Members
  • Περιεχόμενα

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Εταιρία Λογισμικού
  • Ειδικότητα
    Ιδιώτης

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.597 profile views

andreak's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

3

Φήμη στην κοινότητα

  1. Φιλε Κωστα, Ευχαριστω ! Και σε μενα το κτιριο ειναι μεικτο, κατ/τα και οικια ισογειο και μια αποθηκη μικρη σε υπογειο (του 1970). Αρα θελει μελ. στατ. επαρκειας. Οχι Δελ.δομ .τροτ. Αλλα , αν γινουν προτασεις, και δεν υλοποιηθουν ,ο μηχανικος δινει βεβαιωση για μεταβιβαση ? (εννοειται οτι οι αυθαιρεσιες ολες εχουν τακτοποιηθει) Ευχαριστω και παλι !
  2. Δηλαδη ,οσοι εχουμε παλια κτιρια (οπως εγω ,που ειναι του 1970, ΕΑΚ 1959) και τα τακτοποιησαμε με βαση τον 4014 (και οσα ελεγε περι μελετης στατ. επαρκειας), θα υποχρεωθουμε τωρα να τα ενισχυσουμε ???? Και χρηματα απο που ?? Αφου ο 4014 ειναι ξεκαθαρος οτι η μελετη στατ. επαρκειας γινεται με τον κανονισμο,που ισχυε την εποχη της ΟΑ . Εχει αλλαξει κατι σ'αυτο με καποιο νεο νομο περι αυθαιρετων (ή τροποποιηση του 4014) ??
  3. Mα τοτε, σε κτιρια παλια ,εποχης 1970, τι θα γινει με τον 4014 ?? Υπαρχει περιπτωση ,τοσο παλιο κτιριο, να μη χρειαζεται ενισχυσεις με τα νεα δεδομενα ??? Δηλαδη μας εβαλαν να τακτοποιησουμε αυθαιρεσιες με τον 4014 ,λεγοντας ξεκαθαρα οτι ο ελεγχος (μελετη στατικης επαρκειας) θα γινει με τις κανονιστικες της εποχης της ΟΑ (πχ εακ 1959), και τωρα θα υποχρεωθουμε να ενισχυσουμε τα κτιρια ??? Γιατι εδω μιλαμε για ''τρελα ποσα'' !!! Αν ισχυει ο Κανεπε, τοτε ποιος μηχανικος θα δωσει βεβαιωση για τον 4014, χωρις να ενισχυθει το κτιριο πρωτα ?? Λιγο μπερδεμενα ειναι.
  4. Συγνωμη, αλλα ο 4014 δε λεει οτι η μελετη στατ. επαρκειας γινεται με τις κανονιστικες διαταξεις (προφανως εακ, εκως) ,που ισχυαν την εποχη της ΟΑ ??? Ευχαριστω !
  5. Συγνωμη που επεμβαινω (λογω του οτι δεν ειμαι ειδικος) ,αλλα με το νεο Γοκ (ΝΟΚ 2012, 4067/2012), οι περγκολες θα μπορουν να καλυπτονται με ελαφρα και προσωρινα υλικα (σε 3 μηνες απο τωρα) Και βεβαια , νομιζω, πως η οικ. αδεια χρειαζεται οπωσδηποτε, ετσι κι αλλιως, απλα θα σκεπαζονται. Άρθρο 19 Κατασκευές πάνω από το κτίριο στ) Κατασκευές για τη στήριξη των φυτών, πέργκολες που μπορούν να επικαλύπτονται από ελαφρά εύκαμπτα υλικά ή κινητά συστήματα, καλαμωτές, φωτοβολταϊκά πανέλα και μόνο σε οριζόντια θέση. Αρθρο 17 Κατασκευές και φυτεύσεις στους ακάλυπτους χώρους και περιφράξεις (Σε ακαλυπτους χωρους και προκηπια) α) Πέργκολες με προσωρινά σκίαστρα.
  6. Xιλια ευχαριστω ! Καταλαβαινω οτι δεν τιθεται θεμα στατικης επαρκειας , σε αλλαγη χρησης απο κατ/μα σε ΚΥΕ. ετσι ?? (αχ..το ξαναλεω γιατι ποναει). Μακαρι να ημουν μηχανικος. Τωρα πια ειναι αργα,ομως,δυστυχως. Μ'αρεσει ομως το θεμα του μηχανικου και οι ασχολιες του.Απο μικρος. Τελος παντων μην το τραβαω εκτος θεματος τελειως. Ευχαριστω και παλι.
  7. Aγαπητε φιλε alfisti (να εκλαβω οτι εισαι και οπαδος των alfa romeo ??), ετσι ειπα πραγματι. Αλλα , αφου και η αγαπητη Κα Myri , μου ειπε οτι μπορω , μετα ,ν'αλλαζω αναμεσα στο κατ/μα και στο ΚΥΕ, χωρις αλλες αλλαγες χρησης, το σκεφτομαι. Σιγουρα καταλαβαινω οτι θα κοστισει. Δεν αντιλεγω και σιγουρα πρωταρχικο ρολο θα εχει ο μηχανικος , στη ολη υποθεση (και εργασια και αμοιβη). Απλα με ''φοβιζει'' το αν θα χρειαστει στατικη μελετη-επαρκεια. Και εξηγω >> το κτιριο ειναι ενταξει με τις κανονιστικες διαταξεις της εποχης της οικ. αδειας του, οποτε και φτιαχτηκε. Ο 4014 προβλεπει (και μου το εχουν εξηγησει κι απο εδω ) οτι η στατικη μελετη γινεται με βαση τις κανονιστικες διαταξεις που ισχυαν την εποχη της ο.α. Αν ομως , αν κανω αλλαγη χρησης με ο.α. , μηπως πουν οτι θελει επαρκεια με βαση τις σημερινες ?? (οπως πχ , αν προσθετα οροφο, ή ,ξερω γω, αν προσθετα καποιο βαρος ,θα επρεπε να το ενισχυσω σιγουρα). Αλλα πιστευω, πως η αλλαγη χρησης απο κατ/μα σε ΚΥΕ δεν εχει σχεση με τη στατικη επαρκεια του κτιριου (το οποιο ξαναλεω ειναι ενταξει με βαση τα της εποχης του-αδειας του).Δε θα γινει καμμια αλλαγη σε τιποτα.Το οβελιστηριο λειτουργει 20 χρονια (και με αδεια λειτουργιας--πως ?? αν θελεις με πιστευεις πως εγω δεν πιεσα ποτε κανεναν υπαλληλο για υπογραφη, μισθωτες εβρισκα ενα σωρο την εποχη εκεινη ,1992, σημερα αλλο θεμα βεβαια).Απλα ειναι μια θεωρητικη,γνωμη μου, αλλαγη ,οπως και πολλοι και αγαπητοι μηχανικοι λενε ,εδω στο φορουμ. Και νομιζω πως, ο μισθωτης ειναι ενταξει και με την πυρασφαλεια (τουλαχιστον την ενεργητικη, το κατ/μα ειναι 38 τμ, αρα λιγοτερο απο 50 ατομα πληθυσμο). Γι' αυτο και αγχωνομαι λιγο (??) Ευχαριστω και ζητω συγνωμη αν εχω κουρασει καποιους.
  8. Συγνωμη , αλλα δεν απαιτησα καποια απαντηση. Αν καποιος θελει, απανταει. Τουλαχιστον βλεπω οτι εδω στο φορουμ των μηχανικων υπαρχει σιγουρα πολυ καλη διαθεση για βοηθεια. Και εννοειται οτι ,αν παω για αδεια νομιμοποιησης της αλλαγης χρησης απο κατ/μα σε ΚΥΕ, θα πληρωσω οτι και οποιον πρεπει. Και εννοειται τον μηχανικο. Απλα ρωτησα αν σε αλλαγη χρησης ζητουν -(οποιος δωσει την αδεια)- στατικη μελετη (και απαιτηση συγκρισης με τις σημερινες κανονιστηκες διαταξεις, σε ενα κτιριο του 1969 , που ειναι ενταξει με τις κανονιστηκες διαταξεις της εποχης της αδειας του). Γιατι αλλο κοστος, πιστευω ,σε μια ο.α. αλλαγης χρησης και αλλο αν πρεπει να ενισχυθει το κτιριο στατικα (τεραστια διαφορα). Και ,προσωπικα ,δε βλεπω σχεση αναμεσα στην αλλαγη χρησης απο κατ/μα σε ΚΥΕ και στατικη επαρκεια-- (αλλο αν πουμε πχ για πυρασφαλεια), αλλα για στατικη επαρκεια, γιατι ?? Μια γνωμη ζητησα, δεν απαιτησα κατι, αν αυτο θεωρειται καταχρηστικο, συγνωμη. Ευχαριστω.
  9. Aν ειναι να βγαλω αδεια σε 3 χρονια ,οπως λετε, η αδεια αυτη θα εχει καποια σχεση με τη στατικη επαρκεια του κτιριου ? Το ρωταω γιατι το κτιριο ειναι παλιο , του 69 , αλλα στατικως ενταξει με τις τοτε κανονιστικες διαταξεις. Αν ζητησω απλα αδεια αλλαγης χρησης απο κατ/μα σε ΚΥΕ, υπαρχει περιπτωση , να ζητηθει στατικη επαρκεια με τις σημερινες διαταξεις (γιατι τοτε ξεφευγουμε παρα μα παρα πολυ και οχι απλα ικα και αμοιβη μηχανικου). Πιστευω πως οχι, γιατι δεν εχει καμμια σχεση. Αν καποιος ξερει , ας μου απαντησει παρακαλω. Ευχαριστω και παλι.
  10. Σωστη η ιδεα σου. Αλλα...τοτε, να προχωρησει ο ενοικιαστης , με δικα του εξοδα, στις αλλαγες αυτες (για αλλαγη χρησης και για πυροπροστασια --αυτος θα το χρησιμοποιησει για κυε, εγω κατ/μα νοικιαζω-- και νομιζω ,επειδη ειναι κατω των 50 ατομων, θελει μονο ενεργητικη πυροπροστασια , ισως και να κανω λαθος, ομως) και να μη μου δεσμευεται εμενα το κατ/μα ως κυε για παντα.Αν θελει (ο μισθωτης).Αν δε θελει , δεν το νοικιαζει και γεια.Βρισκω αλλον ενοικιαστη.Για να το κανω απο κυε , ξανα κατ/μα απλο, δε θα πληρωσω ? Αρα τροπος για να τα τσιμπαει το κρατος. Τελικα δε νομιζω ,να κανω αλλαγη χρησης.Το κατ/μα μου το εχω για οποιαδηποτε χρηση.Ισως στο μελλον πχ ο σουβλατζης φυγει, οι εποχες ειναι δυσκολες, που θα ψαχνω να βρω ξανα ενδιαφερον για κυε ? Ή θα τα σκαω συνεχεια στο κρατος ν'αλλαζω τις χρησεις ? Ασε που ,πραγματι , με τον 4014 δεν ξαναλλαζει η χρηση στο μελλον, οποτε κολλησα με το κυε. Μενει ως εχει, αδεια λειτουργιας εχει κανονικα (σωστα ή παρατυπα , καποιος απο το δημο την εχει δωσει ). Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια σας. Πιστευω η κουβεντα μας να μη σας κουρασε , απλη συζητηση ειναι , δε φιλονικουμε για κατι. Και παλι ευχαριστω !
  11. Ελα ντε !!! Πολυ σωστο !! Αρα ,αν το αλλαξω σε κυε, εκει μονο ως κυε θα μπορω να το νοικιαζω στο μελλον , δηλ. το ''καιω'' το μαγαζι-χωρο ?? Αυτα, στη δικια μου λογικη, ακουγονται καπως...ρε παιδια , τι να πω ?!?! Α...ρε ελληνικο κρατος !!
  12. Αγαπητη Myri, ευχαριστω για τη βοηθεια σου !!! Εγω ειμαι ο ιδιοκτητης του κτιριου, οπου ειναι και το οβελιστηριο.(μισθωμενο σε σουβλατζη κανονικα εδω και χρονια). Γι' αυτο και το ''κοψιμο''. Πιστευεις οτι αυτο το θεμα ειναι πολεοδομικη αυθαιρεσια ?? (επειδη η επικρατουσα χρηση του κτιριου ειναι καταστηματα) Δηλ, επιβαλλεται απο τον 4014 να κανω αλλαγη της χρησης ?? Δηλ, αν παει ελεγχος πολεοδομιας (οχι δημου) , θα πεσει πολεοδομικο προστιμο ?? (για να ελεγξει το κτιριο για πολεοδομικες αυθαιρεσιες --δομηση, καλυψη, κλπ--κι οχι απο το δημο ,για να ελεγξει την αδεια λειτουργιας του ψητοπωλειου)--(απο κανα ''καρφακι απο κανα ''γειτονα''). Κι αν ναι, γινεται ν'αλλαξεις τη χρηση μετα ,πληρωνοντας την αλλαγη χρησης κι οχι προστιμα ??? Α...και ποσο τραβαει αυτο...δηλ σημερα ειναι κυε, (πχ αλλαζω τη χρηση σε κυε), αυριο γινεται καταστημα ρουχων (ξαναλλαζω τη χρηση σε απλο κατ/μα ??) και αυτο να τραβαει αιωνια και καθε φορα να δινουμε και -χοντρικα- κανα χιλιαρικο ?? Στο τελος , ετσι θα ξαναγορασω το καταστημα ! Χιλια ευχαριστω !!!!
  13. Eνταξει , αλλα μιλαμε για τον ιδιοκτητη του οβελιστηριου ή εμενα,που ειμαι ιδιοκτητης του κτιριου ? Αφου δοθηκε η αδεια απο αρμοδιο φορεα, εγω που να ξερω οτι υπαρχει θεμα (ειναι υποχρεωμενος ο πολιτης-ιδιοκτητης να ξερει τους οποιυς νομους ??) Δηλ, τι ευθυνη φερω ακριβως, σε τι θα ειμαι εκτεθιμενος ? Δεν επιμενω σε κατι , απλα δε μου φαινεται λογικο, να εχω ευθυνη για κατι ,για το οποιο ο υπευθυνος φορεας (που ξερει τη νομοθεσια) εχει δωσει αδεια και δεν εχει πει στον μισθωτη οτι δε γινεται και να ειδοποιησει τον ιδιοκτητη νάλλαξει τη χρηση. Ευχαριστω !
  14. Εγγρ-34837/10-4-92 & Εγγρ-15525/6-7-94: Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες χώροι κυρίας χρήσεως, που αποτελούν τμήματα κτιρίων ανεγερθέντων με τις προ της ισχύος του ΓΟΚ/85 πολεοδομικές διατάξεις, λειτουργούν αποδεδειγμένα με βεβαιώσεις των αρμοδίων φορέων τους ως επαγγελματικοί χώροι των οποίων όμως η συγκεκριμένη χρήση δεν καθορίζεται στα σχέδια της εγκεκριμένης μελέτης αλλά ήταν επιτρεπτή στην περιοχή, τότε οι χώροι αυτοί εξακολουθούν να λειτουργούν ως έχουν χωρίς να απαιτείται η έκδοση οικοδομικής αδείας για την αλλαγή της χρήσης τους. Επί πλέον στοιχεία με τα οποία μπορεί να αποδειχθεί η λειτουργία των υπόψη χώρων εκτός από τις βεβαιώσεις που προαναφέραμε είναι έγγραφα εφορίας, αστυνομίας, εμπορικών επιμελητηρίων και συναφών επαγγελματικών οργάνων. Η αλλαγή ιδιοκτήτου ή ενοικιαστού, δεν επηρεάζει την προηγούμενη διαδικασία. Ναι αλλα, με βαση το πιο πανω , γιατι απαιτειται αλλαγη χρησης ?? Αφου το κτιριο ειναι προ γοκ 85 (1969) και το ψητοπωλειο εχει κανονικα αδεια λειτουργιας απο τον αρμοδιο φορεα (και το 1992 και το 2006,που αλλαξε ο μισθωτης) ?? Και στην αδεια εχει χρηση κατ/τα και στην περιοχη επιτρεπεται το κυε. Και δεν τιθεται καν θεμα αλλαγης του μισθωτη τωρα ή επανενοικιασης.(ο χωρος λειτουργει κανονικα με την αδεια του). Καποια γνωμη ?? Ευχαριστω !
  15. Το άρθρο 10 της Π.Δ. 71-1988 αναφέρει: 10.5 Για χώρους συνάθροισης κοινού θεωρητικού πληθυσμού κάτω των 50 ατόμων οι οποίοι στεγάζονται σε κτίρια με διαφορετική κυρία χρήση (όπως κατάστημα, γραφεία κ.λ.π.) δεν θα ζητείται αλλαγή χρήσης των χώρων αυτών αλλά θα υποδεικνύονται μέτρα και μέσα πυροπροστασίας σύμφωνα με την 7600/1960 Εγκύκλιο Δ/γή Α.Π.Σ. Συμπληρωνοντας το προηγουμενο ποστ μου (ποστ 100 πρ.σελιδα), να πω οτι το οβελιστηριο-ψητοπωλειο ειναι 38τμ , αρα λογικα, αφαιρωντας και τα 16τμ (για βοηθ.χωρους,wc,κλπ) , μενουν λιγα τμ αιθουσας και με 1,4 τμ (ή 1,10 ?)χωρο για καθε ατομο, αρα πληθυσμος αρκετα κατω απο 50 ατομα . Στην οικ.αδεια το κτιριο (του 1969) εχει χρηση κατ/τα, αλλα στην περιοχη τα ΚΥΕ-συναθρ.κοινου επιτρεπονται κανονικα. Αρα και παλι πιστευω οτι δε χρηζει αλλαγης χρησης. Α...και οπως ειπα, το 2006 αλλαξε ο μισθωτης του οβελιστηριου και πηρε παλι κανονικα αδεια λειτουργιας ! (εννοειται και παλι για οβελιστηριο-ψητοπωλειο και με το νεο μισθωτη) Και σημερα συνεχιζει και λειτουργει κανονικα (δεν τιθεται καποιο θεμα αποχωρησης ή αλλαγης του μισθωτη ή κατι αλλο). Αρα ,τελικα ,πιστευω οτι δε χρειαζεται αλλαγη χρησης. Αλλα εσεις , τι λετε ,ποια η γνωμη σας, χρειαζεται αλλαγη χρησης ??? Ευχαριστω !
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.