Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

DATAHUNDER

Members
  • Περιεχόμενα

    39
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Χημικός Μηχανικός

DATAHUNDER's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

10

Φήμη στην κοινότητα

  1. Είμαι νέος ασφαλισμένος του ΤΣΜΕΔΕ για 18 έτη, στην ειδική προσαύξηση του ταμείου είμαι τα τελευταία 8 έτη (υποχρεωτικά μετά τη συμπλήρωση 10ετίας και 35 ετών ηλικίας). Σκέφτομαι να κάνω διαγραφή από ΤΕΕ/ΤΣΜΕΔΕ προκειμένου να εγγραφώ στον ΟΓΑ λόγω αλλαγής επαγγελματικών συνθηκών. Ταυτόχρονα σκέφτομαι να αναγνωρίσω έξι από τα επτά πλασματικά έτη που μπορώ βάσει νόμου προκειμένου να εξασφαλίσω από τώρα ότι θα συνταξιοδοτηθώ στα 62 μου (θα έχω 40 χρόνια ασφάλιση τότε μαζί με τα πλασματικά). Είναι υποχρεωτικό να αναγνωρίσω και την ειδική προσαύξηση 100,71€ το μήνα ή αρκούν τα 167,85€ της κύριας σύνταξης; Επίσης αν μελλοντικά δικαιωθώ σύνταξης από τον ΟΓΑ τι θα απογίνουν τα 8 (ή 14) έτη εισφορών στην ειδική προσαύξηση;
  2. Ευχαριστώ. Θα ήταν πάντως νομίζω πιο σωστό η ΔΕΗ να βάζει μετρητή κατανάλωσης παρά να χρεώνει για δίκτυα διανομής και μεταφοράς - περίπου 500€ το χρόνο υπολογίζω - για ετήσια κατανάλωση λίγων kWh.
  3. Γνωρίζει κανείς γιατί η ΔΕΗ υποχρεώνει μέγιστη ισχύ για κατανάλωση σε πάρκα 100kWp (και με σταθερές βάσεις) 135KVA και όχι π.χ 25KVA;
  4. Μία θορά ακόμη λίγο διαφορετικά. Το πάνελ έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από τον αέρα για τον ίδιο λόγο που ένα πρωινό με θερμοκρασία λίγο πάνω από το μηδέν το αυτοκίνητό μας έχει πιάσει πάχνη γεγονός που υποδηλώνει θερμοκρασία μικρότερη του μηδενός.
  5. Το ερώτημα νομίζω είναι γιατί παρατηρείται διαφορά στη θερμοκρασία πάνελ και αέρα. Αυτό που καταλαβαίνω ότι δίνεις σαν εξήγηση φίλε george_RES είναι ότι το πάνελ σα σύνολο είναι πιο κρύο, ισχυρισμός που είναι η ίδια η ερώτηση χωρίς ερωτηματικό, και ότι πρέπει να μετρήσουμε τη θερμοκρασία των κυψελών πράγμα που δε ζήτησε να μάθει κανείς.
  6. Το πάνελ αποβάλει σταθερά θερμότητα στο περιβάλλον μέσω υπέρυθρης ακτινοβολίας. Ταυτόχρονα περιβάλεται από αέρα υψηλότερης θερμοκρασίας. Ο αέρας επαναφέρει μέσω συναγωγής με κάποιο ρυθμό (που εξαρτάται ανάλογα με τη διαφορά θερμοκρασίας) θερμότητα, και σύντομα αποκαθίσταται ισορροπία με τη θερμοκρασία του πάνελ να διατηρείται σταθερά μικρότερη του αέρα.
  7. Η διαφορά που καταγράφεται δε πρέπει λογικά να αποδοθεί σε κακή τοποθέτηση ή σφάλμα ανοχής των θερμομέτρων, αλλά στη σταθερά μεγαλύτερη εκπομπή ενέργειας με ακτινοβολία από αυτή που προσλαμβάνεται με τον ίδιο τρόπο από την επιφάνεια των γεννητριών κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  8. Γνωρίζω τρεις 0,495ρηδες που πληρώθηκαν με 0,55. Οπότε το λάθος είναι γενικευμένο και κάνουν δε κανουν τη πάπια θα τα επιστρέψουν αναδρομικά. Εκτός αν το αφεντικό τρελάθηκε.
  9. Επειδή είχα ακούσει από δικηγόρο να αναφέρεται σε υποθήκη σε ακίνητα ιδιώτη υπέρ άλλου ιδιώτη με αναζήτηση βρήκα ότι υπάρχει δανεισμός επί τη βάσει ιδιωτικού συμφωνητικού. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος πιο σχετικός. http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=86219
  10. Και όμως στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες οι μόνες επενδύσεις που περπάτησαν ήταν όσες είχαν πελάτη το Δημόσιο.
  11. Παιδιά οι προτάσεις στο forum είναι απείρως πιο λογικές από το σχέδιο νόμο. Με τέτοια δημόσια διοίκηση και στελέχη στα Υπουργεία που πας Έλληνα να διαπραγματευτείς Μνημόνια; Αν έκλεισες τιμή Ιούλιο 2011 και βάσει 18μήνου κατασκευάζεις πάρκο 100kW τώρα, έχεις κλείσει τιμή 0,42, κατασκευάζεις με €130.000 και χαρατσώνεσαι με 35%. Αν έκλεισες τιμή Αύγουστο 2011 και κατασκεύασες Γενάρη 2012 έχεις κλείσει τιμή 0,39 και κάτι, κατασκεύασες με €210.000 και χαρατσώνεσαι πάλι με 35%. Τα έσοδα του καλοκαιριού για τα οποία βιάστηκες χαρατσώνονται βέβαια αναδρομικά. Κλιμάκωση ανά εξάμηνο σύνδεσης και κλεισμένη τιμή ταρίφας; Άσε καλύτερα. Αυτά χρειάζονται excel. Σου λείπουν άνθρωπε τόσα χρήματα από το ταμείο; Φορολόγησε τα κέρδη (έσοδα-έξοδα) και βάλε κάτι για τα μάτια και στους άλλους που τσιμπάνε από τους ειδικούς λογαριασμούς. Υπάρχει όμως και ένα καλό νέο που μόλις άκουσα στο mega. Επίδομα ανεργίας για μακροχρόνια ανέγους από το 2014 200€ το μήνα. Στο μεταξύ το ΤΣΜΕΔΕ ζητάει σχεδόν €500 το μήνα (άσχετο αν έχεις έσοδα ή αν είσαι άνεργος) για να πάρεις ψωροσύνταξη στα 70. streetas +1. Για την επόμενη δόση δήμευση περιουσιών για σταθμούς και 45% για στέγες. Ζήτω η ελευθερία των συμβάσεων.
  12. Συνάδελφε θα διαφωνήσω. Η Ελλάδα δε θα ορθοποδήσει αν τιμωρηθούν αυτοί που εμπιστεύθηκαν τους νόμους και την υπογραφή του Ελληνικού κράτους και νόμισαν ότι θα κονομήσουν. Θα ορθοποδήσει όταν υπάρξει τάξη, οργάνωση και κανόνες. Ακόμη είναι ασύγκριτα πιο δίκαιο, όπως και συ λες, να φορολογήσεις με 70% τα κέρδη παρά 35% το τζίρο. Τώρα κάποιοι θα χρειάζεται να βάζουν κ από τη τσέπη τους. Τουλάχιστο δε πειράζουν τους μικρούς με τις στέγες.
  13. Βγαίνουν διάφοροι εκπληκτικοί τύποι και δηλώνουν ότι ο Έλληνας δεν έχει φορολογική συνείδηση, τη στιγμή που η πολιτεία είναι ο πιο αφερέγγυος και ασυνεπής συναλλασόμενος. Με την ίδια ευκολία, επιπολαιότητα και αυθαιρεσία που μοίραζε χρήμα τόσα χρόνια τώρα προσπαθεί να "ρεφάρει". Το ακόμη χειρότερο από τα ίδια τα μέτρα (αν είναι όντως τα τελικά) είναι ο πανικός και η προχειρότητα που φανερώνουν. Δηλαδή δε ξέρω κατά πόσο είναι ανεκτό επενδύσεις στην Ελλάδα να κάνουν μελλοντικά μόνο γερμανικές εταιρείες υπό τη προστασία της Αγκέλας.
  14. Έγιναν αρκετές μακροχρόνιες μισθώσεις από 200-300€/στρέμμα έως τον Ιούλιο. Πολλοί που ήθελαν να επενδύσουν κάνανε προσύμφωνα τα οποία θα τρεπόντουσαν σε μισθώσεις αν προχωρούσε η επένδυση. Έτσι μια εταιρεία κατέθετε αιτήσεις χωρίς καμία δαπάνη για 100 αγροτεμάχια σε όλη την Ελλάδα. Τελικά της κάθονταν τα 10 για τα οποία όμως δε την ενδιέφερε να πληρώσει και κάτι παραπάνω μια και είχε κλείσει καλές τιμές πώλησης. Τώρα πλέον σαλιγκάρια ή βατράχια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.