Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

lakis7

Members
  • Περιεχόμενα

    78
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    ΙΩΑΝΝΙΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

lakis7's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα. Σε διώροφη οικοδομή έχει συσταθεί οριζόντια ιδιοκτησία. Καλούμε να εκδώσω Ηλεκτρονική Ταυτότητα για μία εκ των οριζοντίων (θα γίνει πώληση). Στην καρτέλα επιφάνειες συμπληρώνω μόνο τα τετραγωνικά της οριζόντιας που κάνω ΗΤΑΚ ή όλου του κτιρίου?? Τα σχέδια που ανεβάζω αφορούν όλο το κτίριο ή μόνο την δική μου οριζόντια? Ευχαριστώ.
  2. Σε ευχαριστώ πολύ dimitris GM. Άρα από ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει σαφή αναφορά στον νόμο. Θα περιμένω και την απάντηση του ΤΕΕ γιατί όπως προανέφερα υπάρχει διαμάχη μεταξύ των συνιδιοκτητών.
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Θα κάνω και ένα ερώτημα στο ΤΕΕ και θα σας ενημερώσω.
  4. Σε ευχαριστώ πολύ, απλά αυτό αφορά κτίσμα εντός σχεδίου πόλεως ενώ εγώ είμαι εντός ορίων οικισμού.
  5. Αρχικά σε ευχαριστώ πολύ. Διαβάζω τα άρθρα 98 & 99 του Ν.4495/2017 αλλά δεν αναφέρεται ξεκάθαρα κάτι τέτοιο. Μόνο στην παράγραφο 4 του άρθρου 98 βρίσκω κάτι το οποίο αφορά κτίσμα χωρίς σύσταση σε εντός σχεδίου περιοχή. Θα με βοηθούσες ιδιαίτερα αν μου ανέφερες με βάση ποιο άρθρο μπορεί να γίνει η τακτοποίηση διότι υπάρχει διαμάχη μεταξύ των δύο πρώτων και του τρίτου συνιδιοκτήτη και θέλω να είμαι πλήρως καλλυμένος. Ευχαριστώ και πάλι.
  6. Καλησπέρα, Μία ερώτηση και από εμένα. Σε οικόπεδο εντός οικισμού το οποίο ανήκει σε 3 συνιδιοκτήτες εξ' αδιαιρέτου (ο καθένας κατέχει το 1/3) χωρίς σύσταση οριζοντίου ή καθέτου υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή καθ' υπέρβαση της οικοδομικής άδειας. Οι δύο συνιδιοκτήτες συναινούν στην διαδικασία της τακτοποίησης ενώ ο τρίτος όχι. Μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία με την σύμφωνη γνώμη μόνο των 2 συνιδιοκτητών? Και αν ναι στα στοιχεία ιδιοκτητών στην δήλωση θα βάλω όλους του συνιδιοκτήτες με τα αντίστοιχα ποσοστά? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Καλησπέρα, Δήλωση στον Ν.4495/2017 σε κατάσταση "Αρχικής Υποβολής". Ημερομηνία εξόφλησης παραβόλου 28/09/2020. Μπήκα στην δήλωση σήμερα με σκοπό να την προχωρήσω σε κατάσταση υπαγωγής και ξαφνικά βλέπω προσαύξηση στο πρόστιμο 20 %. Δεν πείραξα τίποτα στην δήλωση σχετικά με τις επιφάνειες των αυθαιρέτων. Τί γνώμη έχετε? Έτυχε σε κανέναν??
  8. Καλησπέρα, Έχω την εξής περίπτωση. Το 1982 εκδίδεται οικοδομική άδεια εντός σχεδίου για ισόγεια αποθήκη (μέτρησε στην δόμηση και κάλυψη) για τη οποία αργότερα έγινε αλλαγή χρήσης σε κατοικία. Από την στιγμή που η αποθήκη μέτρησε στην δόμηση, η αλλαγή χρήσης θα αντιμετωπισθεί με αναλυτικό προϋπολογισμό. Το πρόβλημα μου είναι πώς το οικόπεδο είναι μικρότερο σε σχέση με την άδεια λόγω μεταγενέστερης κατάτμησης (παραμένει άρτιο και οικοδομήσιμο). Βάση του παραρτήματος του 4495, λόγω της κατάτμησης, θεωρώ πως δεν υπάρχει οικοδομική άδεια. Θεωρείτε πως ο υπολογισμός του προστίμου της αλλαγής χρήσης στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να γίνει με αναλυτικό προϋπολογισμό ή λόγω της κατάτμησης (και κατ' επέκταση της επιλογής "χωρίς οικοδομική άδεια") θα πρέπει να υπολογιστεί το πρόστιμο με Υπέρβαση Δόμησης???
  9. Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω την εξής περίπτωση. Σε οικόπεδο εκτός σχεδίου έχουν ανεγερθεί δύο κτίρια βάση οικοδομικής άδειας. Υπάρχουν αυθαιρεσίες και στα δύο κτίρια ενώ στο οικόπεδο δεν έχει συσταθεί ούτε κάθετη ούτε οριζόντια ιδιοκτησία. Είναι συνιδιοκτησία δύο ιδιοκτητών. Ο μηχανικός που διαχειριζόταν την δήλωση αυθαιρέτων δημιούργησε δύο δηλώσεις αυθαιρέτων μία για κάθε κτίριο, για τις οποίες έχει πληρωθεί μέρος του προστίμου. Γνωρίζω πώς όταν δεν υπάρχει οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία θα πρέπει να γίνει μία δήλωση αυθαιρέτου. Πώς μπορεί να λυθεί το παραπάνω πρόβλημα??? Μπορούν οι δύο δηλώσεις να ακυρωθούν και να κάνω μία καινούρια δήλωση και για τα δύο κτίρια?? Στην περίπτωση αυτή, οι πληρωμές (πρόστιμο) που έχουν γίνει μπορούν να συμψηφιστούν στο πεδίο "εισαγωγή παλαιότερων πληρωμών προστίμων"??? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  10. Το σύστημα όμως δεν μου δίνει την δυνατότητα να κάνω αίτηση για αναθεώρηση παλαιάς άδειας δόμησης ως κατηγορία 3. Η αίτηση για αναθεώρηση οικοδομικής άδειας κατηγορίας 3 μπορεί να γίνει μόνο ως συνέχεια προγενέστερης ηλεκτρονικής. Η γνώμη μου είναι πώς όταν πρόκειται για αναθεώρηση παλαιών αδειών δόμησης κάνεις αίτηση για "αναθεώρηση παλαιάς οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης" και γίνεται κανονικά έλεγχος από την πολεοδομία.
  11. Καλησπέρα. Κάποιες ερωτήσεις και από εμένα. Για αναθεωρήσεις παλαιών οικοδομικών αδειών/αδειών δόμησης επιλέγω "αναθεώρηση παλαιάς οικοδομικής άδειας/άδειας δόμησης"?? Οι κατηγορίες οικοδομικών αδειών έχουν εφαρμογή σε ήδη εκδοθείσες άδειες??? Έχω την εξής περίπτωση: Έχει εκδοθεί άδεια δόμησης το 2016 (εντός οικισμού, κατοικία). Η συγκεκριμένη άδεια σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα είναι Κατηγορία 3. Μπορεί με κάποιο τρόπο να κάνω αίτηση για αναθεώρηση αυτής της οικοδομικής άδειας ως "αναθεώρηση οικοδομικής άδειας Κατηγορίας 3" έτσι ώστε να εκδοθεί αυτόματα ύστερα από αυτοψία??
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.