Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

geopan44

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.787 profile views

geopan44's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος που πρέπει να αποτανθώ για να κάνω αμμοληψία από ιδιόκτητο χώρο μου ??
  2. Καλημέρα Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος υπ'όψη του τι άδεια χρειάζεται ώστε να εγκαταστήσω σπαστήρα και να παράξω Ε4 από τα βράχια που σκάβω σε έργο αγωγού αποχέτευσης. Ευχαριστώ.
  3. A oχι.. η αλήθεια είναι ότι εκτίμησαν την εργασία και δεν μου είπανε τίποτα...θα μπορούσαν άλλοι επιβλέποντες όμως να πούνε..για αυτό ήθελα να μάθω το παραπάνω ερώτημα
  4. Έχουν δίκιο τα παιδιά. Αν βγήκες δεύτερος και το έργο αξίζει τον κόπο κυνήγησε το. Η προσφορά αν δεν φέρει υπογραφή και σφραγίδα είναι άκυρη.
  5. Όχι gogosxydas. Κάτω από το 3Α υπήρχε άμμος ποταμίσια , καθαρή διαμάντι ,στην οποία έπεσε νερό από βυτίο για να πάρει τα όποια κενά γύρω από τον αγωγό (Φ780) υπήρχαν. Τέλος πάντων μάλλον δεν υπάρχει απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση , όπως και να έχει όμως σας ευχαριστώ για τις απάντησεις σας.
  6. Με νομολογία του δικαστήριου Ιωαννίνων προ 10ετίας περίπου , ο ανάδοχος δεν πληρώνει όταν ο συντελεστής αναθεώρησης είναι αρνητικός.
  7. Δεν γίνεται ούτε το ένα ούτε το άλλο αφού πριν δεν είχε υποβληθεί ένσταση. Το ζήτημα της αλλαγής τιμών από τους μελετητές , σε σχέση με τα άρθρα του Σουφλιά είναι κοινή πρακτική.Στα περισσότερα έργα θα έλεγα γίνεται αυτό.Κάποιες φορές τροποποιούνε ελαφρώς το άρθρο για να δικαιολογήσουνε την μείωση της τιμής , ενώ κάποιες άλλες το αλλάζουνε στην ψύχρα. Οπως και να έχει των πάντων προηγείται η διακύρηξη όπου αναφέρει μέσα ότι έλαβες γνώση κ.λ.π. κ.λ.π.
  8. Και όμως Αλέξη . Καταστρέφοντας 2 μικρούς οδοστρωτήρες BOMAG και συμπυκνώντας κατά στρώσεις 20 εκατοστών και βγάζοντας proctor πάνω απο 96% σε 3μετρο κατα μ.ο. σκάμμα , είχα κατά 2 εκατοστά περίπου υποχώρηση. Το ότι η Ε.Σ.Υ. και οι Τ.Π. αναφέρουν αυτό που λες για την ευθύνη του αναδόχου ως την οριστική παραλαβή το γνωρίζω. Το ζήτημα όμως είναι όταν έρθει η ώρα του δικαστή τι θα πεί αυτός. Αν υπάρχει τέτοιος πίνακας ή τρόπος υπολογισμού θα είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο.
  9. Στα αναλυτικά τιμολόγια η συμπύκνωση της επίχωσης σκάμματος σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 95% κατά proctor. Το πρόβλημα που υπάρχει είναι το εξής : Αν ο ανάδοχος πετύχει συμπυκνώσεις 96 , 97% κατά proctor , βάσει νόμου θα έχει εκτελέσει σωστά την εργασία του ,όμως το σκάμμα με την πάροδο του χρόνου θα κάτσει καθώς θα συμπυκνωθεί και άλλο και θα φτάσει το 100% κ.λ.π. Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει κάποιος πίνακας ή έστω κάποιος τρόπος υπολογισμού ώστε να γνωρίζουμε μέχρι ποιό βάθος καθίσματος του οδοστρώματος ο ανάδοχος δεν φέρει ευθύνη-αν πριν έχει κάνει σωστά την δουλειά του και οι συμπυκνώσεις του είναι όπως ορίζουν τα τιμολόγια- για οποιοδήποτε βάθος σκάμματος ,την στιγμή που το υλικό επίχωσης είναι το Π.Τ.Π. Ο-150 (δηλαδή το 3Α).
  10. Όχι. Αναφέρομαι στο κόστος προυπολογισμού , όχι στο κόστος κατασκευής του αναδόχου . Η τιμή του ξυλοζεύγματος είναι 2 ευρώ/m2 ενώ του Krings 32 ευρώ/m2 μόνο που επιμετράται η μία πλευρά.Άρα 8 φορές μεγαλύτερο κόστος.
  11. george_gra καταρχάς να σε ευχαριστήσω για την απάντηση σου. Τις μεν ΠΕΤΕΠ τις γνωρίζω, ενώ την ΓΤΣΥ που παράθεσες όχι. Πλην όμως ούτε στις μεν ούτε στις δε υπάρχει απάντηση στην ερώτηση μου. Δεν υπάρχει απολύτως καμία τυποποίηση. Η υπηρεσία είναι αυτή που αποφασίζει και μάλιστα άσχετα με το τι λέει ο προυπολογισμός.Ελπίζω κάποιος συνάδελφος να ξέρει κάτι παραπάνω , αν όχι από Ελληνικούς κανονισμούς έστω απο Γερμανικούς , Βρετανικούς ή Αμερικάνικους.
  12. Έχω μια απορία σχετικά με τις αντιστηρίξεις που πρέπει να εφαρμόζονται για την αντιστήριξη των πρανών στην κατασκευή αγωγού αποχέτευσης και εν γένει στα ορύγματα. Σε όλες τις μελέτες έργων που περάσανε από τα χέρια μου τα τελευταία χρόνια , υπάρχουν άρθρα στην μελέτη που αναφέρονται τόσο σε ξυλοζεύγματα , όσο και σε μεταλλικά πετάσματα (τύπου Krings) . Δεν μπόρεσα όμως από πουθενά να βρώ κάποια απλά πράγματα...Όπως για παράδειγμα τα στοιχεία που προσδιορίζουνε ένα ξυλόζευγμα ή ενα μεταλλικό πέτασμα (τυποποιημένες διαστάσεις αντοχές κ.λ.π.). Στα μεν μεταλλικά πετάσματα στο άρθρο του ο Σουφλιάς "καθαρίζει την μπουγάδα" λέγοντας :'τύπου Krings' οπότε ανάλογα με τα βάθη εκσκαφής, το έδαφος ,τα όποια φορτία και τους όποιους δυσμενής παράγοντες όπως ο υδροφόρος ορίζοντας , πηγαίνεις στους αντιπροσώπους κατασκευής μεταλλικών πετασμάτων και εκεί από έρευνες των κατασκευαστών που έχουν γίνει , παίρνεις τον τύπο που χρειάζεσαι στο έργο που θα κατασκευάσεις. Με τα ξυλοζεύγματα όμως ? Υπάρχει κάτι σχετικό από πουθενα? Για παράδειγμα τι είδους πρέπει να είναι η ξυλεία?τι διαστάσεις πρέπει να έχει ? πόσες κόντρες κ.λ.π. Πρακτικά χρησιμοποιούμε μαδέρια 3μέτρα και 5αρια σε πάχος με 4 κόντρες όπως στα Krings, αλλά αυτό είναι εμπειρικό ξυλοζευγμα και τίποτα παραπάνω. Υπάρχει λοιπόν κάποιος κανονισμός κάπου για τα ξυλοζεύγματα?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.