Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

fenia30

Members
  • Περιεχόμενα

    92
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

fenia30's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μπορεί να έχει ξανά απαντηθεί αλλά δεν το κατανοώ.. Άδεια σε εκτός σχεδίου: κατοικία 200 τμ και βοηθ.χώρο αποθήκη 30 τμ, η αποθήκη έχει μετατραπεί κατοικία. πώς υπολογίζω το πρόστιμο?
  2. Η κατασκευή προϋπήρχε των οριζόντιων. Η υπόγεια κατοικία είναι 40 τμ. Η αποθήκη 3. Στο συμβόλαιο λέει ότι η συγκεκριμένη έχει ποσοστό 117/οοο. Η οποία λέει ότι αντιστοιχεί σε 26τμ.¨όμως η απορία μου είναι αν πολλαπλασιάσω το 311 που είναι η επιτρεπόμενη δόμηση με το ποσοστό που του αντιστοιχεί το 117, η δόμηση που του αντιστοιχεί είναι 36 και όχι 26 που του αποδίδει στο συμβόλαιο...συγνώμη αν δεν μπορώ να το εξηγήσω καλά..
  3. Στο συμβόλαιο λέει: ποσοστό συνιδιοκτησίας 117/οοο που αντιστοιχεί σε 26 τμ. Οπότε παίρνω τα τετραγωνικά που λέει στο συμβόλαιο. ( Το ερώτημά μου στην αρχή ήταν αν πάω με τα τετραγωνικά που διευκρινίζει το συμβόλαιο ή με το ποσοστό αν πολλαπλασιάσω την δόμηση με το ποσοστό).Γιατί αν 117*311=36τμ και όχι 26 που λέέι οτι αντιστοιχεί..Κατάλαβα κάτι λάθος?) Όπως και να'χει δεν αλλάζει κάτι (γιαυτό δεν ρώτησα παραπάνω) γιατί είναι 100-200% υπέρβαση είτε 26 ή 36.
  4. Καλημέρα, έχω τριώροφο κτίριο, με τρεις διαφορετικές οριζόντιες ιδιοκτησίες. Η μια που με ενδιαφέρει είναι υπόγειο στην ο.α 40τμ, και τώρα έχει γίνει κατοικία αλλά παραμένει στη στάθμη του υπογείου.Το οικόπεδο έχει επιτρεπόμενη δόμηση 311 τμ. Τα ποσοστά της οριζόντιας βάση συμβολαίου είναι 117/οοο, αλλά λέει στο συμβόλαιο ότι αντιστοιχούν σε 26 τμ (παρόλο που 311*117=36τμ). Επίσης δίπλα (κολλητά) από την οριζόντια έχει γίνει και μια αποθήκη 3 τμ, στον ακάλυπτο του οικοπέδου. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής: α) για να υπολογίσω το πρόστιμο υπολογίζω υπέρβ.δόμησης με μειωτικό(λόγω στάθμης υπογείου), και για το ποσοστό αυτής 40/26=1,53 δηλ.100-200% υπέρβαση. και ξεμπάζωμα υπογείου μια παράβαση. (Βάζω όλα τα τετραγωνικά και όχι τα καθαρά?) β) την αποθήκη 3 τμ μπορεί να την τακτοποιήσει ο ίδιος ιδιοκτήτης σαν τμήμα της οριζόντιας με συναίνεση? Σας ευχαριστώ
  5. Ισόγειος βοηθητικός χώρος 30 τμ, με οικ.άδεια, ο οποίος είναι μετρημένος στην ο.α σαν χώρος βοηθ.χρήσης σε εκτός σχεδίου, έχει γίνει χώρος κύριας χρήσης. Μπαίνει μειωτικός συντελεστής σε αυτό? Ευχαριστώ.
  6. Καλησπέρα, σε οικόπεδο εντός οικισμού υπάρχει μια ισόγεια κατοικία με άδεια, με Η/Χ αυθαίρετο ο οποίος έχει τακτοποιηθεί με 4014 και τμήμα του βρίσκεται εντός Δ και ένα ανεξάρτητο γκαράζ με άδεια. Το οικόπεδο έχει υπόλοιπο κάλυψης και δόμησης. ( άσχετο αλλά θέλω να πώ οτι δεν έχει υπερβεί κάποιο επιτρεπόμενο μέγεθος πέραν του Δ ο η/χ) Ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια αλλαγής χρήσης στο γκαράζ και να το κάνει κατοικία. Μπορεί? γιατί στην πολεοδομία ένας υπάλληλος μ είπε οτι εφόσον υπάρχει Δ δεν μπορεί να βγάλει οποιοδήποτε είδος άδειας πλέον, πέραν για συντήρηση/. αποπεράτωσης του τακτοποιημένου κτλ. Το να έχω υπερβεί δόμηση/κάλυψη και να μην μπορώ να βγάλω άδεια το καταλαβαίνω, αλλά η αλλαγή χρήσης στο νομίμως υφιστάμενο γιατί να μην μπορεί να βγεί? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  7. Καλησπέρα, σε οικόπεδο εντός οικισμού υπάρχει μια ισόγεια κατοικία με άδεια, με Η/Χ αυθαίρετο ο οποίος έχει τακτοποιηθεί με 4014 και τμήμα του βρίσκεται εντός Δ και ένα ανεξάρτητο γκαράζ με άδεια. Το οικόπεδο έχει υπόλοιπο κάλυψης και δόμησης. ( άσχετο αλλά θέλω να πώ οτι δεν έχει υπερβεί κάποιο επιτρεπόμενο μέγεθος πέραν του Δ ο η/χ) Ο ιδιοκτήτης θέλει να βγάλει άδεια αλλαγής χρήσης στο γκαράζ και να το κάνει κατοικία. Μπορεί? γιατί στην πολεοδομία ένας υπάλληλος μ είπε οτι εφόσον υπάρχει Δ δεν μπορεί να βγάλει οποιοδήποτε είδος άδειας πλέον, πέραν για συντήρηση/. αποπεράτωσης του τακτοποιημένου κτλ. Το να έχω υπερβεί δόμηση/κάλυψη και να μην μπορώ να βγάλω άδεια το καταλαβαίνω, αλλά η αλλαγή χρήσης στο νομίμως υφιστάμενο γιατί να μην μπορεί να βγεί? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  8. Μου είπες οτι αν δεν έχει άδεια πάει χ 2. Δηλαδή αν δεν υπάρχει άδεια καθόλου. Εγώ όμως ρώτησα ποια είναι η διαφορά για έναν υπόγειο χώρο που υπάρχει στην οικοδομική άδεια αλλά είναι ουσιαστικά ισόγειος, με έναν ισόγειο αυθαίρετο χώρο. Και στις δύο περιπτώσεις ΥΔΚΧ με ΥΥ δεν βάζουμε? Συγνώμη αν σε μπέρδεψα..
  9. Οκ ευχαριστώ πάρα πολύ! (αν δεν έχει άδεια για το υπόγειο εννοώ όχι για όλο το οικόπεδο. αν υπήρχε ένα ισόγειο χωρίς υπόγειο καθόλου δηλαδή.) και βάζουμε όλα τα τμ όχι τους καθαρούς χώρους?
  10. Χιλιοερωτημένο συγνώμη, αλλά ακόμα μπερδεμένο... υπόγειο με ο.α που έχει γίνει ισόγειο ( δηλ δεν έχει υλοποιηθεί στην στάθμη που προβλέπεται στην ο.α) , πάει ΥΔΚΧ ή ΥΔΒΧ? Και παίρνει και ΥΥ? Και αν παίρνει ΥΔΚΧ ποιά η διαφορά του με υπόγειο που δεν έχει Ο.Α? Ευχαριστώ.
  11. Συμφωνώ και εγώ. Στην πολεοδομία εδώ έχουν αντίθετη άποψη, οτι εφόσον έχουμε εοτ βάζουμε τουρισμός..., το γράφει κάπου ξεκάθαρα ο νόμος αυτό για την επικρατούσα χρήση? Ευχαριστώ και πάλι.
  12. Πήρε διότι ο εοτ δεν ζητούσε αλλαγή χρήσης. Όπως και τα περισσότερα δεν έχουν αλλαγή χρήσης. Επίσης, στο β) ερώτημά μου, την χρήση τουρισμό την βάζω γενικά, σε κτίρια κατοικίας βάση της οικοδομικής άδειας, τα οποία λειτουργούν σαν τουριστικά? Δηλ. άδεια κατοικίας η οποία πάλι έχει ε.ο.τ , επιλέγω χρήση τουρισμό? Ευχαριστώ πολύ!
  13. Καλημέρα, ήθελα να ρωτήσω τα εξής: α) Σε φύλλο καταγραφής στο οποίο περιγράφεται παράβαση στην οποία δεν υφίσταται υπέρβαση δόμησης,(πχ πισίνα ή αλλαγή χρήσης) βάζουμε 'χωρίς υπέρβαση' στην υπέρβαση δόμησης , ή εφόσον έστω και σε ένα φύλλο υπάρχει υπέρβαση δόμησης το επιλέγουμε σε όλα και με τον ίδιο συντελεστή? (Φαντάζομαι β) Βάση την άδεια η χρήση είναι συγκρότημα διαμερισμάτων κατοικία , στην πραγματικότητα παραμένουν κατοικία αλλά τώρα έχει και ε.ο.τ. Στην περίπτωση αυτή επιλέγουμε εκτός απο την επικρατούσα χρήση τουρισμός ΚΑΙ τον συντελεστή αλλαγής χρήσης? (Παλιότερα δεν το επιλέγαμε αλλά σε κάποιες πολεοδομίες λένε οτι πλέον υφίσταται αλλαγή χρήσης).
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.