Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Langouel

Members
  • Περιεχόμενα

    36
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.007 profile views

Langouel's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σε προσωρινή εκτύπωση του Αποσπάσματος της Η.Τ.Κ. θέλω να διορθώσω κάτι στα Σχόλια της πρώτης σελίδας του Αποσπάσματος και δεν βρίσκω στην επεξεργασία σε ποιό πεδίο είχαν γραφτεί τα συγκεκριμένα σχόλια! Επίσης, αναλόγως θέλω να διορθώσω τον αριθμό των ιδιοκτησιών και των ορόφων, τα οποία γράφονται και αυτά επιγραμματικά στην 1η σελίδα του αποσπάσματος, και πάλι δεν βλέπω σε ποια φάση της επεξεργασίας είχαν γραφεί και αυτά τα στοιχεία. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. akis73
  2. (Μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι καλημέρα, Διαμέρισμα / οριζ. ιδιοκτησία αγοράστηκε από τον πελάτη μου, μαζί με αποθήκη υπογείου που είναι οριζ. ιδιοκτησία με χιλιοστά. Στο σύστημα του ΤΕΕ για την Ταυτότητα, δηλώνω την αποθήκη ως ξεχωριστή ιδιοκτησία, βάζοντας ξεχωριστό ΚΑΕΚ από του διαμερίσματος? Θα πρέπει να έχει άλλο ΚΑΕΚ? Ο πελάτης μου έστειλε μόνο ένα έντυπο κτηματολογίου. Και πώς το γράφουμε στο ανάλογο χωρίο? Είναι της μορφής 120990000000 και άλλα 6 ψηφία ακολουθούν. Δεν μου είναι σαφές τί ψηφία πρεπει να συμπληρώσω μετά τα 12 πρώτα ψηφία και την κάθετη /. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
  3. Ναι, εννοούσα το pilar για τους μετρητές ρεύματος, το οποίο δεν μπορεί να είναι στην ζώνη παραλίας.
  4. Στην Ο.Α. εμφανίζεται ως ιδιόκτητο (αναφέρεται στο συμβόλαιο αγοράς ) μόνο που η επιφάνεια του δεν υπολογίστηκε για τους ελέγχους του Δ.Κ. Θεώρησα ότι ο πυλώνας της ΔΕΗ δεν θεωρείται εργασία ιδιώτη αφού προβλέπεται για όλους τους ιδιοκτήτες των εκτών σχεδιών γεωτεμαχίων. Το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη απαλλοτριωθεί το τμήμα αυτό, μου επιτρέπει να κατασκευάσω εκεί τον πυλώνα?
  5. Συνάδελφοι, καλημέρα. Έχω ξεκινήσει την κατασκευή κατοικίας, μετά από έκδοση Ο.Α. (03/2023) σε εκτος σχεδίου γεωτεμάχιο εκτός της ζώνης των 500μ. και εντός ΣΧΟΟΑΠ με ένα τμήμα του πλ.4μ. ρυμοτομούμενο από την ζώνη παραλίας. Ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται η κατασκευή του πυλώνα της ΔΕΗ (1μ. πλάτος και 1,80 ύψος) μέσα στο ρυμοτομούμενο τμήμα από την ζώνη παραλίας. Σκοπεύω να τον χτίσω στην κάθετη πλευρά του γεωτεμαχίου στην γωνία με την περίφραξη στον παραλιακό δρόμο, η οποία πρέπει να είναι 4μ. πιο πίσω, δηλ. μετά το ρυμοτομούμενο τμήμα? Έχω πάρει ήδη έγκριση για εργοταξιακό ρεύμα και πρέπει να κατασκευάσω άμεσα την κολωνα. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά. H ίδια δημοσίευση σε διαφορετικά θέματα και ενότητες του φόρουμ δεν επιτρέπεται. Παραμένει σε ισχύ μόνο η παρούσα. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos 33
  6. Συνάδελφε ευχαριστώ, Το μόνο που μπορώ να βγάλω είναι ΕΕΔΜΚ καθώς είναι μη άρτιο κ οικοδομησιμο το οικόπεδο. Θα το μελετήσω πώς μπορει να γίνει.
  7. Συνάδελφε, σε ευχαριστώ. Θα ήθελα όμως να μου διευκρινίσεις, όταν λές ά δ ε ι α εννοείς έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας? Το γεωτεμάχιο είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο. Επίσης, μπορείς να μου αναφέρεις σε ποιό άρθρο του νόμου 4495/17 αναφέρεται ότι μπορεί να βγει άδεια για ενίσχυση του Φ.Ο. για λόγους υγιεινής και ασφάλειας?
  8. Ήθελα πραγματικά τις γνώμες σας στο εξής ιδιαίτερο θέμα: Ξύλινη κατοικία 20τ.μ. με Φ.Ο. ξύλινο, κρίνεται ανεπαρκής στατικά. Έχει τακτοποιηθεί με τον Ν. 4014/11 και μεταφερθεί στον Ν.4178/13 ως κατ. 5. 1. Πώς μπορεί να γίνει στατική ενίσχυση του κτίσματος αφού κρίνεται σκόπιμο από την μελέτη στατ. επάρκειας? 2. Μπορεί να γίνει με Έγκριση Εργασιων Δομησης Μικρής Κλίμακας? Η τελευταία αφορά μόνο νομίμως υφιστάμενα κτίρια, χαρακτηρισμός που - νομίζω - δεν αφορά τα της κατ. 5 (αφού δεν εξαιρούνται για πάντα οριστικά από την κατεδάφιση). 3. Μπορεί η στατική ενίσχυση του κατ. 5 αυθαιρέτου, να νομιμοποιηθεί στον Ν. 4495/17 ( παρά του ότι είναι κατ. 5), αφού μιλάμε για ανεπαρκή στατ. επάρκεια? 4. Με λίγα λογια, πώς μπορώ να νομιμοποιήσω το ξύλινο κτίσμα αλλάζοντας - ενισχύοντας τον Φ.Ο. του? Να διευκρινίσω ότι το κτίσμα βρίσκεται σε μη αρτιο και οικοδομήσιμο γεωτεμάχιο, δηλ. δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια δόμησης.
  9. Gschoinas, πού αναγράφεται ότι επιτρέπεται πισίνα μέσα στην υποχρεωτική απόσταση δόμησης από τον άξονα της οδού?
  10. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) Συνάδελφοι, σε άρτιο κατά παρέκκλιση γεωτεμάχιο, σε εκτός σχεδίου περιοχή, θέλω να κατασκευάσω πισίνα. Το πίσω όριο ειναι δασικό και υποχρεούμαι να αφησω τουλάχιστον 10μ. απόσταση για την δόμηση. Η πισίνα μπορεί να κατασκευαστεί μέσα στην παραπάνω απόσταση? Το ίδιο ρωτάω αν επιτρέπεται, και μέσα στην μπροστινή υποχρεωτική απόσταση των 30μ από τον Αιγιαλό. Σύμφωνα με το άρθρο 17 του ΝΟΚ, και τις παρ. 4ε και 6γ, επιτρέπεται για τα οικόπεδα μέσα στο Δ, και μάλιστα μπορεί να ακουμπήσει στα όρια του οικοπεδου. Με την ίδια λογική, επιτρέπεται και μέσα στις παραπάνω αποστάσεις? (από αιγιαλό και δασικό?).
  11. Συνάδελφοι καλημέρα, Θέλοντας να βγάλω ο.α. σε εκτός σχεδίου περιοχή, σε γεωτεμάχιο άρτιο και οικοδομ. κατά παρέκλιση, ήθελα να σας ρωτήσω ποιά πρέπει να είναι η απόσταση από τα όρια των όμορων γεωτεμαχίων καθώς και από τα δασικά όρια. Ο πελάτης μου έχει 2 γεωτεμάχια υποψην του προς αγορά και θέλει να επιλέξει με βάση την οικοδομησιμότητά τους. 1ο γεωτεμάχιο: Εμβ. 1100τ.μ. και το άλλο μισό με εμβαδόν περίπου και αυτό 1100τ.μ. περίπου είναι δασικό (το πίσω τμήμα καθώς είναι στενόμακρο). Το οικοδομήσιμο έχει πρόσωπο 24μ. σε δημ. δρόμο και βάθος 47μ. Υπάρχει και πλευρικό δασικό όριο και εκεί το πρόσωπο στενεύει και γίνεται περίπου 20μ. Το 2ο γεωτ.: Εμβ.=1350τ.μ. με πρόσωπο 15μ. και βάθος 115μ.
  12. στο γεωτεμαχιο 460τ.μ. σε εκτός σχεδίου περιοχή, υπάρχουν 2 τμήματα ενιαίας κατοικίας που έχουν εξαιρεθεί από κατεδάφιση με ν.720/77. ερώτημα 1: η στέγη από ελενίτ είναι τώρα από κεραμίδι, και έχει προστεθεί και ένα στέγαστρο. Μπορώ να τακτοποιήσω τις παραπάνω αυθαιρεσίες με τον ν.4495, με αναλυτικό? μεταγενέστερα, χτίστηκαν άλλα 3 τμήματα και συμπληρώθηκαν στην κατοικία: α. επιφάνεια χώρου κύριας χρήσης 34τ.μ. πριν το 1975 (θα την δηλώσω κατ.1) β. αποθήκη 10τ.μ. ύψος 2.20 (θα την δηλώσω κατ.3) και γ: επιφάνεια λουτρού και χωλ/διαδρόμου 9.50τ.μ. κατασκ. '93- '03 ερώτημα 2: τί κατηγορίας είναι η αυθ. προσθήκη γ 9.50τ.μ.? ερώτημα 3: θα δηλώσω ότι δεν έχει οικοδ. άδεια?(στο παράρτημα του 4495 αναφέρει ότι δεχόμαστε ότι έχουν οικ.άδεια τα εξαιρ. από κατεδάφιση του ν.1337/83). και ποια απάντηση θα επιλέξω για μη ύπαρξη οικ. άδειας π.χ. υπερβ. δομ. ως 100τ.μ.? ρωτάω γιατί αφού δεν έχει ο.α. (και δεν θα μπορούσε αφού δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο) δεν έχω να ελέγξω ποσοστά υπερβάσεων. σας ευχαριστώ πολύ και αναμένω τις απαντήσεις σας.
  13. (μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33) αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα. έχω να τακτοποιήσω 3 αυθαίρετες κατασκευές (τμήματα ενιαίας μονοκατοικίας) σε γεωτεμάχιο 440τ.μ. - στο γεωτεμάχιο υπάρχουν 2 κτίσματα /τμήματα της κατοικίας τα οποία έχουν εξαιρεθεί από την κατεδάφιση σύμφωνα με τον νόμο 720/77. επιλέγω ότι υπάρχει οικοδομική άδεια ή όχι? στο παράρτημα αναφέρεται ότι δεχόμαστε ότι υπάρχει οικοδομ. άδεια όταν έχουν εξαιρεθεί από την κατεδάφιση σύμφωνα με τον νόμο 1337/83 (γ φάση). επιλέγοντας λοιπόν ο χ ι στην ύπαρξη οικ. άδειας ποιόν συντ. επιλέγω? η μία αυθαίρετη κατασκευή είναι προ του 1975 και θα πάρει την κατηγορία 1. η 2η αυθ. κατασκ. είναι αποθήκη <15τ.μ. και ύψους<2,50μ. και θα πάρει την κατ. 3 η 3 αυθ. κατασκ. χρονολογίας '95, που περιλαμβάνει διάδρομο και λουτρό, τί κατ. παίρνει?
  14. εχω μια πέργκολα σε δώμα (πολεοδομική παράβαση άρθρο 81) και τέτοια διαφορά στην επιφ. εξωστών (κατ.3) και τις συμψηφίζω σύμφωνα με το άρθρο 81, παρ.3, περ. ζ και την εγκύκλιο 2. (στις πολεοδομ. παραβάσεις προστίθενται και αυτές της κατ.3). επίσης, στο δώμα έχει κατασκευασθεί αυθαίρετο στέγαστρο καθώς και στέγες επί των προβόλων των εξωστών στο δώμα. Οι τελευταίες παραβάσεις είναι του άρθ.100, παρ. 5. και πάνε με αναλυτικό. Επειδή όλες οι αναφερόμενες παραβάσεις πάνε με αναλυτικό, μπορώ να τις βάλω όλες σαν μια λοιπή παράβαση? η βασική αυθαιρεσία στο παραπάνω δώμα, είναι κοινόχρηστη γκαρσονιέρα 15τ.μ. κατηγ. 4. να βάλω στο ίδιο Φ.Κ. με την γκαρσονιέρα, και 1 λοιπή παράβαση? Μην ανοίγεις χωρίς ουσιαστικό λόγο νέο θέμα και χωρίς πρώτα να κάνεις αναζήτηση σε ήδη υπάρχον, με ίδιο ή παραπλήσιο περιεχόμενο. Το θέμα σου συγχωνεύτηκε στο παρόν. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33
  15. Δεν υπάρχει σε κανένα Ε9 το αυθαίρετο δώμα. Πώς αποδεικνύεται έτσι η ιδιόχρηση? Μετά την ένταξη στον ν.4495, θα γίνει τροποποίηση της σύστασης με ανακατανομή των χιλιοστών. Πιθανά θα αποκτήσει την κυριότητα η εγγονή, με συμβολ. πράξη. Σκέφτομαι αφού είναι κοινόχρηστο, και δεν αποδεικνύεται η ιδιόχρηση, και αφού συμφωνούν και μάνα και κόρη για την τακτοποίηση στον Ν.4495, να μην πάω με την παρ.9 του άρθρου 98, και να βάλω και τις δύο με τα ποσοστά τους στο οικόπεδο, να κάνουν την δήλωση στον 4495.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.