Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Gyro Gearloose

Μη μηχανικός
  • Περιεχόμενα

    48
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Φήμη στην κοινότητα

0 Ουδέτερη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Τοποθεσία
    όπου πληρώνουν καλύτερα

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.579 profile views
  1. Πρωτα απο ολα δεν γενικευσα για να παρει η μπαλα ολους τους μηχανικους και μαστορους. Οι αντισεισμικοι κανονισμοι σαφως και ειναι καλοι, ακομη καλυτερα θα ηταν να τους ξερουν και αυτοι που υποτιθεται οτι τους εφαρμοζουν. Σε ποσες οικοδομες για παραδειγμα εχετε δει να χρησιμοποιουν οι μαστοροι πλαστικους ή κεραμικους (ακομη καλυτερα) αποστατες σε οπλισμο σε κολωνες, ειδικα οταν εχουν βαλει στο καλουπι την βλακεια την πολυστερινη ! Σε ποσα σχεδια εχετε δει να αναγραφονται ολες οι αποστασεις του οπλισμου απο την επιφανεια ? Τελος παντων, δεν εχω καμια αμφιβολια για την αντισεισμικοτητα της κατασκευης. Γενικως, επαληθευσα και μονος μου τους υπολογισμους, χρησιμοποποιηθηκε σκυροδεμα 10 Mpa ισχυροτερο απο τους υπολογισμους, και μετρησα μονος μου τις περισσοτερες διατομες και αποστασεις σε οπλισμο και τσεκαρα τις αποστασεις και τα τελειωματα απο τα τσερκια, καθως και τις αποστασεις απο την επιφανεια. Και φυσικα ήμουνα παρον στη σκυροδετηση. Τι γινεται ομως με τους ιδιοκτητες που δεν ξερουν ? Γιατι θα πρεπει να κοιταξει ο ιδιοκτητης στη "κρυσταλινη σφαιρα" ή να παει σε μεντιουμ για να βρει μηχανικους και συνεργεια που να ξερουν τι κανουν ? Καλη ιδεα ! στειλε μου ιδιωτικο μυνημα για να σου πω τους αριθμους. Θα μοιραστουμε τα κερδη, θα κανουμε και συμφωνητικο και θα το καταθεσουμε στην εφορια. Το κακο με την Ελλαδα ειναι οτι και συμφωνητικο να εχεις αν κατι παει στραβα θελεις 10 χρονια για να εκδικαστει η υποθεση !!!
  2. Δηλαδη η ολη υποθεση για σενα ειναι, πεφτουν τα κτιρια η δεν πεφτουν σε σεισμο? Εκει σταματα ολη η ικανοτητα και το μερακι του μαστορα, του μηχανικου και του αρχιτεκτονα? Παρεπιπτοντως, δεν ειναι καλο παραδειγμα αυτο με τη Ζακυνθο γιατι εκει εχουν Αγιο που τους φυλαει !
  3. Εχω ακινητα σε τεσσερις χωρες, και σε διαβεβαιωνω πως δεν προκειται να υπαρξει "3 ο" στην Ελλαδα ουτε με σφαιρες !
  4. Σε προσφατη ανεγερση δυο ακινητων στην ελλαδα ειχα δυο μηχανικους και ενα αρχιτεκτονα σε καθε ακινητο. Με περγαμηνες και πρηγουμενες δουλειες. Τα συνεργεια που χρησιμοποιησαν ηταν υποτιθεται «τα καλυτερα». Ανακαλυψα πως για να χτισεις στην Ελλαδα πρεπει να εισαι μηχανικος για να πεις του μηχανικου και του αρχιτεκτονα τι να κανουν, ηλεκτρολογος, υδραυλικος, πετρας, στεγας για να πεις στις αναλογες ειδικοτητες. Για παραδειγμα, εκανα τη δουλεια αρχιτεκτονα "ειδικου σε παραδοσιακους οικισμους" που εφτιαξε σχεδια παραδοσιακα μεν αλλα απο τελειως διαφορετικη περιοχη της Ελλαδας (νησιωτικο σπιτι σε βουνο !!!), σταματησα τους σιδεραδες απο το να βαζουν τουβλα κατω απο οπλισμο, μηχανικους απο το να βλεπουν μπετατζηδες να βαζουν νερο στο μπετο που μολις ειχαν παρει δοκιμια, ειδικους μονωσεων απο το να φτιαχνουν french drain τελειως λαθος, στεγαδες απο το να σταματανε τη διαπνευσα μεμβρανη πριν φτασει στην απορροη, πλακά που εβαλε μαρμαροποδιες με κλιση προς το εσωτερικο του σπιτιου, τζακα που δεν ηξερε πως κουμπωνουν διαφορετικα οι σωληνες για τζακι και για σομπα, χτιστες που δεν εβαζαν παραθυρα που υπηρχαν στο σχεδιο, μπετατζηδες που δεν φτιαχναν στεγανα φρεατια συμφωνα με το σχεδιο με πιθανο αποτελεσμα διαβρωση οπλισμου, και λιγοτερα ανοιγματα απο οτι επρεπε κλπ. Θα μπορουσα να γεμισω σελιδες και σελιδες απο χαζομαρες που εχουν κανει, πολλες απο αυτες επικινδυνες. Με τους μονους που δεν ειχα προβλημα ηταν ενα συνεργειο που πριν δουλευε στη Φιλανδια. Οι μηχανικοι ειχαν την πληρη ευθυνη και επιβλεψη της ανεγερσης. Τα συνεργεια και οι μηχανικοι μου εστελναν φωτογραφιες κατα τη διαρκεια της μερας, ετσι προλαβα πολλες βλακειες. Η ερωτηση ειναι γιατι αυτο το χαλι στην Ελλαδα ????
  5. Δεν την εχω μετρησει γιατι θα ειναι ο πρωτος χειμωνας του σπιτιου. Η μονωση ειναι διπλασια απο οτι υπολογισαν οι μηχανικοι, αλλα η μονωση απλως καθυστερει το σπιτι να κρυωσει. Εξω ομως συχνα εχει μισο, και μερικες φορες 1 μετρο χιονι. Η τοιχοποιια ειναι φερουσα πετρα με παχος για να κρατησει οροφο και οταν κρυωσει κρυωνει για τα καλα.
  6. Το εσωτερικο δεν ειναι γυαλι ? http://www.lato.com.gr/dat/4375C876/image1.jpg?633756931550553750 Ελπιζω να μη παραβιαζω κανονισμο του forum με αυτο το link
  7. Antloukidis - Τα υδραυλικα ειναι φτιαγμενα ωστε να ανοιγουμε μια βανα και να φευγουμε, Αδειαζει ολο το σπιτι μονο του. Ολα μας τα χαλαει ο θερμοσιφωνας. Απο ολες τις χωρες που εχω ζησει, μονο στην Ελλαδα εχω βρει θερμοσιφωνες που δεν αδειαζουν. Εκει ομολογω με πιασαν αδιαβαστο. Οσο αναφορα αναφορα το θερμοσιφωνα που σκουριαζει χωρις νερο ειναι μυθος γιατι το εσωτερικο ειναι γυαλι. Την κανουμε τη δουλεια αυτη δεκαετιες τωρα και δεν εχουμε αλλαξει θερμοσιφωνα στο αλλο εξοχικο εξω απο την Ελλαδα που ειναι σε μερος με πραγματικο κρυο.
  8. Αυτη γενικως ειναι καλη λυση. Αυτο ακριβως κανουμε στο σπιτι που μενουμε ολο το χρονο. Οταν φευγουμε το χειμωνα για μερικες εβδομαδες αφηνουμε τη θερμανη (αεριο) να δουλειυει απλως για προστασια παγου. Μερικες φορες σβηνει λογω διακοπης ρευματος και σταματαει η θερμανση να δουλειει. Τοτε μας ειδοποιει και στελνουμε το γειτονα να δει τι εγινε. Για το εξοχικο σκεφτηκα να βαλω ενα ηλεκτρικο θερμαντικο σωμα σε ρολο παγοπροστασιας. Παρολο που τα ηλεκτρικα του εξοχικου ειναι πολυ καλα με RCD προστασια απο κεραυνους κλπ το φοβαμαι λιγο. Μιας και το πρωτο που κοβεται σε απομακρυσμενες περιοχες σε κακοκαιρια ειναι το ρευμα. Θα πρεπει να πω πως προτιμω τις απλες μηχανολογικες λυσεις. Πχ αδειασμα.
  9. Καποια λυση για το νερο που παραμενει μεσα στο θερμοσιφωνα, τοποθετημενο καθετα, κατω απο της σταθμη της σωληνας παροχης (κρυο νερο) ? Αυτο θα φυγει μονο αν ξεβιδωσει η βαση που εχει την αντισταση ?
  10. Φιλοι, βρηκα τη λυση !!! Θα κανω οτι και οι υπολοιποι ελληνες! Θα φτιαξω ενα μεγαλο εικονοστασι. Με τον ΑηΛια που ειναι των βουνων ωστε να μη πεσουν οι θερμοκρασιες και σπασουν οι θερμοσιφωνες, Με τον ΑηΝικολα να μη περασουν νερα απο τα παραθυρα που τους κυνηγουσα με τη γκλιτσα για να βαλουν καλες κλισεις στις ποδιες των παραθυρων. Καλη κλιση θεωρουσαν το 0,1%. Μερικες ποδιες σε παραθυρα γυριζαν το νερο προς τα μεσα! Και τελικα λογω της τοποθεσιας θα βαλω και το Δια που ειναι και γειτονας, να τον καλοπαρω να μη ριξει κανενα κεραυνο γιατι λογω παραδοσιακου οικισμου δεν με αφησαν να βαλω αλεξικεραυνο.
  11. Για δοκιμασε να βαλεις ενα γυαλινο ποτηρι με νερο στην καταψυξη. Κατα τη θεωρια σου δεν θα σπασει γιατι εχει χωρο να διασταλει σε ολο το συμπαν μιας και ειναι ανοιχτο απο πανω.
  12. ΝΙΚΟΣΤΡΙ - ορθως το παρατηρησες ! η σωληνα του κρυου νερο προεξεχει οντως μεσα στο θερμοσιφωνα και μια ποσοτητα θα παγιδευτει. Τελικα γεματος με νερο ο θερμοσιφωνας θα κρατησει περισσοτερες μερες χωρις να παγωσει μιας και το νερο εχει μεγαλη θερμοχωρητικοτητα !!! . Ισως πρεπει να βαλω ενα θερμοσιφωνα 2000 λιτρων για να αντεξει μεχρι την ανοιξη χωρις να παγωσει.
  13. astrah, αν μπορει να βγει η ανεπιστροφη βαλβιδα τοτε η ιδεα σου ειναι πολυ καλη. Ευχαριστω. Στη δικη μου περιπτωση ειναι 3 θερμοσιφωνες 80 λιτρα ο καθενας ( 2 πετροχτιστες μονοκατοικιες) και δεν λεει οταν στελνω φιλους για σαβατοκυριακο να ξεβιδωνους σπιραλ και να βαζουν κουβαδες πριν φυγουν !! Για να ανακεφαλαιωσω τη λυση σου, προτεινεις ενα bypass της βαλβιδας. Το bypass με διακοπτη. Ο αερας μπορει να μπει ανοιγοντας το ζεστο νερο. Η σωληνα του ζεστου νερου εσωτερικα παει μαχρι πανω σε θερμοσιφωνα τοποθετημενο καθετα. Ευχαριστω και παλι
  14. Καταλαβαινω πως εχει ανεπιστροφη βαλβιδα για να μη λειτουργει η αντισταση χωρις νερο. Η υποθεση ειναι αν αυτο ειναι στανταρτ στην ελληνικη αγορα. Υπαρχει συγκεκριμενη νομοθεσια που το απαιτει? Ειναι δυνατο να αφαιρεθει ? Ο υπολοιπος κοσμος που εχει εξοχικα που δεν κατοικουνται ολο το καιρο το χειμωνα τι κανουν? ξεβιδωνουν το σπιραλ και αδειαζουν με τον κουβα απο κατω καθε σαβατοκυριακο ή βαζουν καινουριο θερμοσιφωνα καθε ανοιξη ?
  15. Προσφατα εχτισα/χτιζω εξοχικη κατοικια στην Βορεια Ελλαδα σε μερος που το χειμωνα ριχνει αρκετο χιονι. Οι προδιαγραφες για τον υδραυλικο ειναι να αδειαζουν ολες οι σωληνες για να μη σπασουν το χειμωνα οταν το σπιτι δεν κατοικειται. Οι σωληνες ειναι συνθετικες με αντοχη στους -20C . Φυσικα να αδειαζουν καζανακια και θερμοσιφωνας. Φυσικα το τι ειδαν τα ματια μου δεν λεγεται με την εταιρεια υδρευσης να βαζει την παροχη προς στο οικοπεδο στους 10 ποντους βαθος και τον υδραυλικο την εταιρειας υδρευσης να βαζει τη σωληνα μεσα στο οικοπεδο λιγοτερο απο 2 ποντους βαθος. Ευτυχως που δεν ημουν εκει οταν το εβαζε γιατι θα τον αρχιζα στις κεφαλιες !! Τον επιασα απο το αυτι και πηγε και τα διορθωσε. Επι της ουσιας. Ο θερμοσιφωνας που μου εβαλαν δεν αδειαζει ευκολα. Πρακτικως καθολου γιατι χρειαζεται να βγει το σπιραλ και με ενα κατσαβιδι να σπρωχνεις ενα ματζαφλαρι κρατωντας τον κουβα με το αλλο χερι. Δεν ειναι κατι που μπορεις να κανεις στο τελος ενος σαβατοκυριακου οταν επιστρεφεις απο το εξοχικο. Η ερωτηση ειναι, τι κανει ο υπολοιπος κοσμος με το αδειασμα του θερμοσιφωνα σε σπιτια που δεν κατοικουνται το χειμωνα? ή η μονη λυση ειναι να φερω ενα θερμοσιφωνα απο εκει που μενω στη βορεια ευρωπη που αδειαζουν ευκολα απο σχεδιασμου? Πριν μου πειτε για μηχανικο κλπ, ναι εχω στην οικοδομη ενα αρχιτεκτονα και δυο πολιτικους μηχανικους που εχουν σηκωσει ψηλα τα χερια.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.