Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

TeoMV

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

844 profile views
  • payia

  • zvasilia

TeoMV's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα συνάδελφοι. Πριν μερικά χρόνια είχα αναλάβει τη μελέτη ενός ειδικού μηχανήματος που χρησιμοποιείται σε ναυπηγεία / parking σκαφών. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μηχάνημα το οποία ανελκύει και καθελκύει σκάφη. Ο ιδιοκτήτης αυτή τη στιγμή θέλει να το ασφαλίσει και για να γίνει αυτό απαιτείται κάποια πιστοποίηση. Θεωρείτε ότι μπορούμε να αποφύγουμε τη διαδικασία CE; Θα είναι επαρκής μια βεβαίωση/πιστοποίηση όπου θα επισυνάπτονται τιμολόγια, σχέδια, μελέτες κτλ; Σας παρακαλώ να βοηθήσετε σχετικά εάν έχετε γνώση ή εμπειρία σχετικά. Ευχαριστώ!
  2. Tα χρήματα όχι απλώς δεν είναι λίγα, είναι πάρα πολλά! Αλλά στο τέλος καταλήγεις να χρηματοδοτείς την βρετανική οικονομία. Κάτι που προσωπικά το θεωρώ γενικώς και ειδικώς κατάντημα. Το θέμα είναι πως αν κάποιος κάνει αποταμίευση 501 "λίρες", ή ακόμη και 50 "λίρες" στην Ελλάδα, δεν υπάρχει λόγος να ξενιτευτεί για να κάνει αποταμίευση 500 λιρών. Αν όμως είναι άνεργος ή χαμηλά αμειβόμενος στην Ελλάδα, τότε η λύση του εξωτερικού είναι μονόδρομος. Οι 500 λίρες βέβαια που προτείνεις για το πακέτο "εισιτήρια, μεταφορικά, διασκέδαση, αγορές σε λογικά πλαίσια, λογαριασμούς" είναι θεωρώ κάπως αισιόδοξο ως νούμερο. Εν κατακλείδι, η εργασία στο ΗΒ δεν είναι δρόμος που οδηγεί σε "πλουτισμό", όπως πολλοί εσφαλμένα πιστεύουν. Και δε θα μπορούσε να είναι. Αυτή ήταν και η ουσία της δημοσίευσής μου και όχι να προσβάλλω όσους ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.
  3. Παρόλο που δεν έχω εργασιακή εμπειρία στο ΗΒ, τείνω να συμφωνήσω με τους συναδέλφους που είπαν ότι οι παχυλοί μισθοί στο ΗΒ είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος. Πέρασα μια περίοδο όπου έψαχνα διαρκώς για δουλειά στο ΗΒ, θεωρώντας ότι εκεί θα ζήσω το όνειρό μου ως μηχανολόγος μηχανικός αλλά και ως άνθρωπος. Με γοήτευσαν τα μεγάλα νούμερα των αγγελιών εργασίας και αποφάσισα να κάνω την προσπάθεια. Γρήγορα ήρθαν τα πρώτα τηλεφωνήματα από τους recruiters που εξέφραζαν το ενδιαφέρον τους για το βιογραφικό μου. Κανόνισα συνέντευξη σε μια μεγάλη βρετανική εταιρεία, για τη θέση του intermediate mechanical design engineer. Μέχρι να έρθει η ημέρα της συνέντευξης έπεσα με τα μούτρα στο να κάνω έρευνα για τις συνθήκες ζωής εκεί. Και κυρίως για τα πάγια έξοδα. Απογοήτευση... Καταρχάς τα χρήματα που αναφέρονται στις αγγελίες αφορούν μικτό ετήσιο εισόδημα. Κάτι που σημαίνει ότι -χονδρικά- τα λεφτά που θα παίρνεις στο χέρι θα είναι Χ-30%. Για παράδειγμα εάν το μικτό ετήσιο εισόδημά σου είναι 30.000 λίρες, τα λεφτά που θα σου μένουν, πριν καν ξεκινήσεις να αγοράσεις την πρώτη τσίχλα από το περίπτερο, θα είναι περίπου 21.000 λίρες. Αν το διαιρέσεις με το 12, θα σου βγει ένας μηνιαίος μισθός της τάξης των 1.750 λιρών. Από αυτά τα λεφτά θα πρέπει να αφαιρέσεις το ενοίκιο, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 400 και 600 λιρών το μήνα για ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ χώρο. Αν είσαι κοντά στο Λονδίνο το νούμερο θα ξεπεράσει εύκολα τις 600 λίρες. Τη λέξη "κοινόχρηστο" την έβαλα με κεφαλαία διότι θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ για πολιτισμένο κράτος του δυτικού κόσμου να στοιβάζει ανθρώπους και οικογένειες που δεν έχουν καμία φιλική ή συγγενική σχέση μεταξύ τους σε ένα χώρο μόνο και μόνο για οικονομικούς λόγους. ------Εδώ κάνω ένα stop διότι ακούω το κινητό μου να χτυπά. Είναι κάποιος recruiter από το ΗΒ. Εννοείται ότι αγνοώ το τηλεφώνημα και συνεχίζω να γράφω----- Μείναμε στις 1750 λίρες το μήνα. Μείον 500 λιρούλες για το ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ νοίκι, πάμε στις 1250 λίρες. Από αυτό το ποσό θα πρέπει να αφαιρέσεις γύρω στις 100 λίρες για το council tax (κάτι σαν τα δικά μας δημοτικά τέλη), άλλες περίπου 300 λίρες για λογαριασμούς (τηλεόραση, ρεύμα, τηλέφωνο κτλ). Τί μας μένει; 850 λίρες τσέπη. Aααα ξέχασα... υπάρχει και η ανάγκη της τροφής εκτός των άλλων. Βάλε κι άλλες 200 λίρες το μήνα για αγορές από -φθηνά εννοείται- supermarkets για είδη διατροφής. Τί μένει τώρα; 650 λίρες τσέπη. Τί μπορείς να κάνεις με 650 λίρες το μήνα στην Αγγλία; Να πας για ένα φαγητό; Να πας για μια μπύρα; Nα αγοράσεις μια κολώνια; Να πας μια βόλτα το ΣΚ στο Λονδίνο ή κάπου αλλού; Όλα αυτά μαζί (2-3 φορές το μήνα) και τίποτα περισσότερο. Καλωσορίσατε στη Γη της Επαγγελίας. Υ.Γ. Εννοείται πως αν ήμουν ανεργος ή χωρίς προοπτικές στην Ελλάδα, θα δεχόμουν να μεταναστεύσω στην Αγγλία.
  4. Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός και είμαι μισθωτός σε ιδιωτική εταιρεία. Πρόσφατα μου έγινε πρόταση από μεγάλο εργοστάσιο να αναλάβω την κατασκευή ορισμένων σχεδίων γι'αυτούς. Επομένως εάν προχωρήσω στη συνεργασία θα πρέπει να κάνω έναρξη. 'Εχψ απευθυνθεί σε 5 λογιστές και οι 5 μου έχουν πει διαφορετικά πράγματα. Επειδή ο όγκος εργασιών είναι κάτι το οποίο δεν μπορούν να μου εγγυηθούν από το εργοστάσιο, θα ήθελα να ξέρω τί πληρώνω ακριβώς ώστε να μην μπαίνω τελικά μέσα.... Αυτό που ξέρω είναι ότι οι ασφαλιστικές εισφορές για το μπλοκάκι είναι περίπου 180 Ευρώ το μήνα, και αν δεν κάνω λάθος η κράτηση είναι 26% επί της καθαρής (προ ΦΠΑ) αμοιβής. Αυτό σημαίνει ότι εάν υποθετικά εγώ τους παρέχω μία υπηρεσία το μήνα που την κοστολογώ 200 Ευρώ + ΦΠΑ, μετά την κράτηση 26% (52 Ευρώ) θα μου μείνουν 148 Eυρώ. Από αυτά τα 148 Ευρώ θα πρέπει να πληρώσω τις ασφαλιστικές εισφορές των 180 Ευρώ, άρα είμαστε μείον 32 Ευρώ. Τί ισχύει από αυτά που είπα; Ρίξτε λίγο φως στην υπόθεση γιατί είναι όλα σκούρα...
  5. Αν είναι τόσο καλό όσο λένε γιατί δεν επικοινωνούν με την ANSYS Inc. ζητώντας τους να τους απορροφήσουν; Χρήμα ζητάνε ή δόξα; Και πού ξέρεις; Ίσως το πρόγραμμά τους να είναι τόσο καλό που να αντικαταστήσει πλήρως (χμμ...λέμε τώρα) τα πεπερασμένα στοιχεία. Ισως να είναι τόσο τόσο καλό που να καταστήσει απαρχαιωμένα τα προϊόντα που τόσες δεκαετίες ανέπτυσσε η Ansys Inc.... structural, fluids, electromagnetics, semiconductors... Ίσως να ακούγεται καυστικό το παραπάνω αλλά δεν είναι. Όταν προωθείς ένα νέο προϊόν και ισχυρίζεσαι ότι θα αλλάξει τον κόσμο... δεν το κρύβεις. Δείχνεις κάποια σημάδια, κάποια παραδείγματα, δίνεις μια ιδέα του User Interface, ανεβάζεις στα δίκτυα ένα teaser, όπως έκανε και η παραπάνω εταιρεία όταν λανσάριζε λίγους μήνες πριν το Ansys Discovery το οποίο ήταν πράγματι επαναστατικό. Τα screenshots που είδαμε ασχολίαστα. Θέλουμε να δούμε απτά παραδείγματα από το UI του CAD κομματιού και πώς αυτό από μόνο του μπορεί να χτυπήσει στα ίσια και να ανταγωνιστεί λογισμικά παγκόσμιας αποδοχής όπως CATIA, Solidworks, NX, κτλ... Υ.Γ. Δεν έκλεισαν κανένα "gap" μεταξύ CAD και CAE, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει.Δυστυχώς ακούγονται πολλές ανακρίβειες που δείχνουν έλλειψη γνώσης της παγκόσμιας αγοράς και του ανταγωνισμού.
  6. Δηλαδή στα HP δεν γίνονται τα παραπάνω; Μου φαίνεται περίεργο.
  7. Καλημέρα και χρόνια πολλά! Σκέφτομαι να αγοράσω plotter A1 για χρήση CAD σε μηχανολογικά σχέδια όπου το μέγεθος αυτό είναι υπεραρκετό στις περισσότερες των περιπτώσεων. Είμαι μεταξύ αυτών των 3: Canon IPF670 HP T120 HP T520 Το Τ120 είναι το πιο οικονομικό με το αρνητικό της χαμηλότερης ανάλυσης. Επειδή σχεδιάζω σε 3D CAD, στα σχέδιά μου συνήθως ενσωματώνονται και 3D έγχωμες εικόνες (isometric view) των εκάστοτε εξαρτημάτων/κατασκευών οπότε δεν ξέρω αν θα με καλύπτει η ανάλυση 1200x1200. Έχω διαβάσει ότι τα Canon κάνουν πολύ καλύτερης ποιότητας εκτυπώσεις και πιο γρήγορες. Βέβαια ο όγκος των σχεδίων που θα εκτυπώνω δε θα είναι τόσο μεγάλος ώστε να μπορώ να πω ότι με καθυστερει στη δουλειά μου η HP. Μέχρι στιγμής από την έρευνα που έχω κάνει τα αρνητικά του Canon είναι ότι δεν έχει WiFi (σημαντικό) και δεν έχει tray για μεμονωμένες σελίδες. Επίσης διαβάζω εδώ ότι οι κεφαλές έχουν ημερομηνία λήξης και είναι ακριβές. Από την άλλη οι HP είναι πιο αργοί και έχουν πολύ μικρότερα μελάνια άρα λογικά το κόστος αλλαγής μελανιών θα είναι μεγαλύτερο. Τί θα μου προτείνατε με βάση την εμπειρία σας;
  8. Θα υπάρχει μια σταθερή συνεργασία. Ως πότε; Έως ότου εξαντληθούν οι ανάγκες τους θεωρώ. Αλλά το να εξαντληθούν οι ανάγκες μιας μεγάλης βιομηχανίας θεωρώ πως είναι κάτι αόριστο. Οπότε ας πούμε ότι θα είναι μια συνεργασία που θα διατηρηθεί σε βάθος χρόνου.
  9. Καλησπέρα σας, Πρόσφατα μου έγινε πρόταση από βιομηχανία να προχωρήσουμε σε σύμβαση/συνεργασία με την οποία θα μου ανατεθεί η παραγωγή μηχανολογικών σχεδίων για εξαρτήματα/μηχανήματα των οποίων τα σχέδια δεν υπάρχουν πλέον ή την επανασχεδίαση εξαρτημάτων με σκοπό την ανανέωση/εκσυγχρονισμό των σχεδίων. Ο σχεδιασμός θα γίνεται σε 3D CAD και φυσικά θα παραδίδονται πλήρη σχέδια σε 2D μορφή. Η σύμβαση θα απαιτεί τη φυσική μου παρουσία στο εργοστάσιο αρχικά, όπου θα γίνονται οι απαραίτητες μετρήσεις και στη συνέχεια θα ακολουθεί ο σχεδιασμός τους. Για όσους έχουν τυχόν κάνει κάτι τέτοιο στο παρελθόν θα ήθελα να με βοηθήσουν στην κοστολόγηση αυτής της εργασίας. Η προφανής απάντηση θα ήταν "όσο εσύ κοστολογείς το χρόνο σου" αλλά δε βοηθά αφού θα πρέπει οι τιμές που θα δώσω να είναι ανταγωνιστικές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.