Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

timpap

Members
  • Περιεχόμενα

    79
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Contact Methods

  • Skype
    papadatostimos

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    ψαροντούφεκο, αθλητισμός, ΚΑΠΝΙΣΜΑ!
  • Τοποθεσία
    Ζάκυνθος
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.371 profile views

timpap's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Δεν διαφωνώ σε κάτι. Εσύ ανέλυσες τους υπολογισμούς ενώ εγώ όχι. Λεπτομέρεια επί των υπολογισμών. Δεν είναι 300lt/d. Άλλες οι χειμερινές καταναλώσεις ΖΝΧ και άλλες οι θερινές. Η διαφορά είναι ότι ο panos μιλάει για υπολογισμούς και νομοθεσία, ενώ εσύ για πρακτικότητα- "ουσία". Δυστυχώς στα πρότυπα συμβαίνει συχνά πυκνά η διαφορά των δύο. Τυπικά βαδίζεις με υπολογισμούς των ΤΟΤΕΕ. Άλλη επιλογή είναι να προχωρήσεις την μελέτη σου με Τεχνική έκθεση όπως ανέφερες και να "μαγειρέψεις" τον ΚΕΝΑΚ στους συντελεστές του συστήματος. Προσωπική μου άποψη "ΟΥΣΙΑ"! Στο φινάλε μηχανικός είσαι και υπογράφεις για την πληρότητα του συστήματος. Οι ΤΟΤΕΕ είναι εργαλεία και όχι πανάκεια.
  2. Τα 110m3/έτος που έβγαλες προκύπτουν από τα 220m2 του σπιτιού με 50l/m2 επιφάνειας του σπιτιού από ότι κατάλαβα. Πλέον όμως όπως είπε και o panos-vicious (sex pistols ψιλιάζομαι!) οι υπολογισμοί γίινονται με τον αριθμό των υπνοδωματίων. Από αυτό που θα βγάλεις σαν ποσότητα, το 60% πρέπει να το καλύψεις με ηλιακά. Γιατί λες ότι ο ΚΕΝΑΚ σε υποχρεώνει για 6,2m2 συλλέκτη? Εσύ υπολογίζεις λίτρα- ποσοστά κάλυψης- τετραγωνικά συλλεκτών και του τα δίνεις σαν στοιχείο, αρκεί να πληρείς τις ελάχιστες τιμές των ΤΟΤΕΕ.
  3. Καλησπέρα και από εμένα. Στις κατηγορίες των κολυμβητικών δεξαμενών υπάρχουν και δυο ακόμα βασικές. α) Με υπερχείληση, όπου τότε ζητείται και επιπλέον δεξαμενή για την ανακυκλοφορία του νερού β) Χωρίς υπερχείληση (με skimmer) όπου δεν χρειάζεται 2η δεξαμενή. Η επιλογή της δεξαμενής έχει να κάνει με την χωροθέτηση της πισίνας και τον επιπλέον χώρο που χρειάζεται (για την περίπτωση (α)). Γενικά η (α) περίπτωση είναι ακριβότερη και ομορφότερη αφού η επιφάνεια του νερού είναι ένα με το περιβάλλον, ενώ η 2η περίπτωση έχει περίπου 10-15cm επιπλέον τοίχωμα πάνω από το νερό. Θα σε συμβούλευα να συμβουλευτείς προμηθευτή πισίνας. Θα σου λύσει όλες τις απορίες για βάθη, φωτισμό, ανακυκλοφορίες, φίλτρανση, υπερχείληση ή όχι, compact ή όχι μέτρα ασφαλείας κλπ κλπ. Αν είναι για τουριστικό κτίριο με σήμα ΕΟΤ μπαίνεις σε συγεκριμένες προδιαγραφές. Γενικά η πισίνα είναι πολύπλοκη όσον αφορά την επιλογή της. Τα υπόλοιπα είναι βατά.
  4. Πολύ καλή και επίκαιρη ερώτηση συνάδελφε! Λοίπουν στοιχεία για να σου προτείνω κάτι. Τι προύπηρεσία έχεις? Σε ποια περιοχή δραστηριοποιείσαι? Τουριστική, αγροτική, μεγαλούπολη, χωριό? Αν κατάλαβα καλά ενδιαφέρεαι για κτιριακά κυρίως, και οχι μηχανουργικά- βιομηχανικά. Πες μπας και σου δωθεί καμιά πρόταση. Πάντα υπάρχει λύση!! Don't panic!
  5. Αν κατάλαβα καλά θες να κάνεις μελέτη θέρμανσης προφανώς για να υπολογίσεις το τι θα εγκατασταθεί. Οι συνολικές απώλειες του κτιρίου δεν έχουν να κάνουν με το μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο ή Α.Θ. ή λέβητας. Οι απώλειες είναι απώλειες. Το αν θα μπει μονοσωλήνιο ή δισωλήνιο, λογικά δεν είναι στο χέρι σου αφού ενδεχομένως αφού το κτίριο είναι του 1999 είναι περασμένες οι σωληνώσεις. Ότι υπάρχει από εγκαταστάσεις, με αυτές θα υπολογίσεις τα σώματα σου. Δεν κατάλαβα αυτό που λες περί θεωρώ ότι αντί για λεβητοστάσιο μπαίνει ξεχωριστή μονάδα στο δώμα για το κάθε διαμέρισμα (3). Λογικά θες μια πηγή θερμού νερού (ΑΘ- λέβητα ή ότι άλλο επιλέξεις) με αυτονομίες. Όσον αφορά την ΑΘ χαμηλών ποιος επιβάλει την μελέτη ψύξης? Επίσης για ψύξη με FCU θα χρειαστείς αποχετεύσεις και ρεύματα σε κάθε FCU. Είναι εγκατεστημένα? Ίσως αυτά που λέω να είναι εκτός των ερωτήσεων σου αλλά αυτά κατάλαβα από την περιγραφή σου.
  6. Σε βιοτεχνία ημιπαίθριος??? Ή ο υπάλληλος δεν σκέφτηκε τι είπε ή .....??????? Αύριο θα έχω απάντηση απο την Πολεοδομία μέσω ενός συναδέλφου που ξεικινάει να βγάλει άδεια στεγάστρου σε Οινοποιείο, όλως τυχαίως. Πάντως δεν υπάρχει λογική στον <<βιοτεχνικό ημιπαίθριο>>. Ούτε στην δόμηση μπαίνει. Στην κάλυψη ενοείται. Πάντα μιλάω για στέγαστρο σε επαφή με κτίριο.
  7. Αρκετά αργοπορημένα αλλά ΠΠΔ. Καταρχήν ερωτηματολόγιο το οποίο θελει ιδιαίτερη προσοχή και μελέτη όσον αφορά ισχύς, απόβλητα, κλπ. Η άδεια για το Εμφιαλωτήριο αποστέλεται στο Ανάπτυξης, και αυτό υπηρεσιακά τα στέλνει στο Γενικό Χημείο του κράτους το οποίο την εκδίδει. Η άδεια για το Οινοποιείο κατατίθεται στο Ανάπτυξης και απο εκεί εκδίδεται τελικώς. Θα χρειαστεί και πλήρης αποτύπωση μηχανολογικού εξοπλισμού και αν είναι παλαιά μονάδα θα χρειαστει πίνακας με την παλαιά κατάσταση εξοπλισμού με ισχύς κινητήρια και θερμική, και πίνακας με την κατάσταση της επέκτασης των μηχανημάτων. Θα απαιτηθεί και μελέτη εγκατάστασης ή εκσυγχρονιμού με τα ανάλογα παράβολα ανάλογα με το τι έγινε ή θα γίνει. Αυτά προς το παρόν. Και εγώ στην διαδικασία βρίσκομαι. Υ.Γ. Όταν λέω "η άδεια κατατίθεται..." εννοώ τα δικαιολογητικά που έχουμε για να εκδώσουμε την άδεια. Για την αποφυγή μπερδέματος...
  8. sdim να δώσω ένα παράδειγμα. Σώμα βάσει πινάκων κατασκευαστή, 1500kcal/h για 90/70/20. Έστω πραγματική θερμοκρασία εισόδου (για το 1ο σώμα) 70C. Επιθυμητή Τδωματιου=22C. Ποια είναι η θερμοκρασία εξόδου από το σώμα? Η είσοδος του 2ου σώματος προφανώς θα είναι η μέση τιμή της Τεξόδου του 1ου σώματος με την Τ=70C. Αν θες δώσε τον τύπο υπολογισμού της Τεξόδου του 1ου. Ευχαριστώ.
  9. Το excel δεν διαβάζει τα γράμματα. Κινέζικα!
  10. Ok. Χρήσιμο για εκμάθηση. Το πρότυπο όμως? Κυκλοφορεί ή να το ψάξω στην αγορά?
  11. Δεν μπορώ να καταλάβω πως δουλεύει αυτή η σελίδα. Έκανα εγγραφή αλλά δεν καταφέρνω να βρω το ΕΝ 12381. Μπορείς να βοηθήσεις λίγο στην χρήση της σελίδας? Ευχαριστώ.
  12. Είσαι σίγουρος??? Ο ΚΕΝΑΚ θέλει 50% ψύξη. Οι απαιτητές μελέτες είναι ΚΕΝΑΚ- Θερμανση-Ψύξη- Ηλεκτρικά- Υδρ-Αποχ-Παθητική. Τι διαφορετικό ξέρεις? Αν ναι από που πηγάζει? Στείλε την πηγή αν υπάρχει για την την διαβιβάσουμε και εμείς στις Υ.ΔΟΜ. μας.
  13. 1) Λίγο περίπλοκη η διαστασιολόγηση εφόσον βιάζεσαι. Βάλε 15-20%... λόγω βιασύνης. 2) Η Τ είσόδου στο 1ο σώμα έστω 70C. Η έξοδος του σώματος έστω 55C. Αυτή η θερμοκρασία δεν πάει στο 2ο σώμα. Αναμιγνύεται με την Τ=70C. Στο κάθε σώμα το 50% γίνεται by pass. Παράδειγμα. Είσοδος στο 1ο σώμα 70, έξοδος 55, είσοδος 2ου σώματως (70+55)/2=62,5C. Μόνο από τελευταίο σώμα του κόμβου η έξοδος πηγαίνει αυτούσια στην επιστροφή στον λέβητα. Για βιαστικές περιπτώσεις έχουμε: 1ο σώμα προσαύξηση 15-20% σε σχέση με τις απώλειες, 2ο σώμα προσαύξηση 15-20%+5% λόγω θερμοκρασία εισόδου, τρίτο σώμα 15-20%+10%. 3) σωστός. Λίγο απλοποιημένο Qλ=(1+q)Qολ, όπου q=προσαύξηση 0,25-0,30, Qολ: οι απώλειες του κτιρίου (όχι το φορτίο των σωμάτων) Good luck!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.