Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dimitris_Ga

Members
  • Περιεχόμενα

    17
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Φοιτητής

Dimitris_Ga's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Υπαρχει και εδω ενα αναλογο θεμα, με πολλες πληροφοριες:
  2. Αποψη σου ειναι το εαν ειναι αχρηστο η οχι αυτο που ειπα και ειλικρινα δεν εχω το παραμικρο θεμα. Νομιζω οτι ενας μηνας για την αναλυση του εαν μπορει και με ποιον τροπο αλλα και ποσο θα στοιχισει η αποκατασταση μιας αποθηκης διωροφης (32 τμ καθε οροφος) νομιζω ειναι αρκετο. Ενας μηνας ειναι ενας μηνας, δεν ειναι μικρο το διαστημα νομιζω. Μηπως κανω λαθος; Μηπως απαιτείται χρονος περαν του ενος μηνα; Πως αντιμετωπισα τον συναδελφο σου; Με απολυτο σεβασμο, αλλα καθως νομιζω εχω το δικαιωμα μπορω να ρωτησω και καποιον αλλον μηχανικο, η ακομα καλυτερα τους τοσους επιστημονες που γραφουν καθημερινα εδω μεσα. Μηπως δεν εχω το δικαιωμα αυτο; Οταν ερχεται καποιος στο γραφειο σου και σε ρωταει συγκεκριμενα πραγματα, σου φερνει ολα τα απαραιτητα εγραφα, τοπογραφικο, τεχνικη εκθεση απο πολιτικο μηχανικο (του πωλητη) και βεβαιωση απο την πολεοδομικη αρχη, ως προς το τι ειναι χαρακτηρισμενη αυτη η κατασκευη και σου ζηταει να πας να δεις την κατασταση και να του δωσεις μια απαντηση για το ΠΩΣ μπορει αν φτιαχτει, ΠΟΣΟ μπορει αν στοιχισει με μια αποκλιση λογικη φυσικα...δηλαδη ποσο ποιο σοβαρα μπορεις να το ζητησεις; Τελος παντων αρκετα πιστευω αναφερθηκα στο θεμα. Σας ευχαριστω θερμα οσους μου δωσατε την γνωμη σας, πραγματι η απαντηση που πηρα ηταν καταφατικη απο την πολεοδομικη αρχη. Ναι σε κτισματα προ του 55 μπορουν να γινουν εργασιες αποκατασης με προσθηκη εξωτερικων ενισχυσεων. Ευχαριστω θερμα για αλλη μια φορα.
  3. Και βεβαια ειναι ξεκαθαρα τα πραγματα πλεον: 1.Ναι εχω νομιμη βεβαιωση, υπογεγεγραμμενη και σφραγισμενη. Αρα δεν συζηταμε τζαμπα. 2. Πολιτικος μηχανικος λοιπον ειναι αυτος που μου ειπε προφορικα οτι απαγορευεται καθε εξωτερικη επεμβαση, και πολιτικοι μηχανικοι εδω (δικαια) μου ειπαν το εντελως αντιθετο. Λεω δικαια διοτι σημερα το πρωι κατοπιν τηλεφωνικης επικοινωνιας με την υπαλληλο που εχει υπογραψει την βεβαιωση που εχω στα χερια μου, η ιδια μου ειπε οτι μπορουν να δωθουν αδειες για αποκατασταση. Παιδια μην ειστε τοσο απολυτοι και τονιζετε συνεχεια οτι "μονο πολιτικος μηχανικος" μπορει να κρινει, να πιστοποιησει, να αποφασισει κλπ κλπ κλπ... Δεν αρκει αυτο, πρεπει να ειναι ενας σωστος επαγγελματιας πολιτικος μηχανικος και οχι απλα ο οποισδηποτε...που φερει την ιδιοτητα αυτην. Δυστυχως και στον κλαδο αυτον υπαρχουν διαφορα "μεγεθη" επαγγελματιων, υπαρχουν οι "μερακληδες", υπαρχουν τα "ψωνια" (με την καλη εννοια) αυτοι που διαβαζουν-ψαχνουν-και δεν σταματανε ποτε την ερευνα και την ενημερωση σε υλικα/τεχνικες, ενω υπαρχουν και οι ανεπαρκεις... Αρα ποιο σωστα θα λεγαμε, ενας ενημερωμενος και σωστος επαγγελματιας μπορει να δωσει στον πελατη του τις πληροφοριες και τους τροπους για να κανει την δουλεια του, νομιμα και νοικοκυρεμενα. Εντελως φιλικα.
  4. Δυστυχως δεν υπαρχουν θεμελια. Ολο το κατασκευασμα τουβλων υπαρχει και στεκεται πανω σε ενα τετραγωνο επιπεδο κομματι μπετου, ιδιου εμβαδου με το κτισμα.
  5. Οχι προφορικα μου δωθηκε η απαντηση/απαγορευση, περι εξωτερικων "παρεμβασεων" επιδιορθωσης-ενισχυσης. Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Θα παω ο ιδιος στην πολεοδομια να δω τι θα μου πουν και επανερχομε.
  6. Οχι δεν τειθετε θεμα διατηρητεου κτισματος. Δεν υπαρχει αυτος ο χαρακτηρισμος στο εγγραφο του γραφειου ελεγχου κατσκευων της πολεοδομικης αρχης, που εχω μπροστα μου. Δεν αποτελει καποια παραδοσιακη καλαισθητη κατασκευη αλλα μια απλη (και προχειρη) αγροτικη αποθηκη-αγροικια, η οποια εξυπηρετουσε τις αναγκες των εργαζομενων.
  7. Σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Δυστυχως ενας κυριος σημερα μου εκανε σαφες οτι, σε κτισματα προ του 1955 δεν μπορουμε να κανουμε καμμια εξωτερικη επεμβαση ( αποκαταστασης/ενισχυσης) παρα μονον εσωτερικα. Μου φανηκε λιγο περιεργος περιορισμος και για αυτο πηρα το θαρρος και ρωτησα εδω.
  8. Θεμα: Υπαρχει μια αγροτικη κατασκευη χαρακτηρισμενη απο την πολεοδομικη αρχη ως: "Παλιο διώροφο κτίσμα", το οποιο προυφίσταται του ετους 1955, η οποια κατασκευη δεν εχει θεμελιωση απλα "παταει" πανω σε μια επιπεδη επιφανεια απο οπλισμενο (?) μπετον. Σε μερικα σημεια λογω καθιζησης του εδαφους εχουν δημιουργηθει καποιες ρωγμες στην τοιχοποιια, επειδη μαζι με το εδαφος υποχωρησε και μερος της επιπεδης "βασης". Ερωτηση: Μπορει να δωθει αδεια για εξωτερικη προσθηκη κοιλοδοκων ωστε να προστατεψουμε την υπαρχουσα κατασκευη; Εχει καποιος κανει κατι αναλογο;
  9. Με -20 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια και με διαλυμα 50/50 νερου-αιθυλικης αλκοολης, δεν παρουσιαστηκε ποτε κανενα προβλημα σε κλειστα υδραυλικα κυκλωματα τα οποια ειχα υπο την επιβλεψη μου. Και τα δυο σεναρια του pankrok, ειναι πολυ πιθανα να συμβαινουν.
  10. Εχετε υποψην τα εν λογο συστηματα; Γνωριζει κανεις ποιο μπορει να ειναι το κοστος μιας τετοιας συσκευης;
  11. Να προσθεσω και την μαζα του πατωματος περαν της εσωτερικης τοιχοποιιας και διαφορων αλλων σωματων; Αν μιλησουμε δε για ενδοδαπεδια εγκατασταση...
  12. Υπαρχουν πελατες που αντιλαμβανοντε πληρως το θεμα αλλα παραυτα βρισκοντε και αυτοι εκτεθειμένοι. Παραδειγματα μου ερχοντε ετσι γρηγορα στο μυαλο 2 στον νομο Αττικης, κραυγαλεα μαλλιστα. Το θεμα τελικα, απο το σταδιου του καλου και επιτυχημενου σχεδιασμου, στην τελικη εκτελεση και αξιολογηση του αποτελεσματος επειτα, υπαρχει ενας παραγοντας που παιζει δραματικα μεγαλο ρολο ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η ξεροκεφαλια και ξερολιστικη συμπεριφορα-υπερ-κουλτουρα της "μαστοραντζας" που ευστοχα χαρακτηριζει ο Didonis. Αυτος ειναι και ενας μεγαλος λογος που καποιοι, που σκεφτοντε να τολμησουν να βαλουν καποια χρηματικα ποσα κατω και να δημιουργησουν κατι καλο, κατι μοντερνο τεχνικα αν θελεις...θεωρουν ως ασφαλεστερη τακτικη του να απευθηνθουν σε λυσεις τυπου προκατ, η να καταφυγουν σε τεχνικες εταιρειες, μιας και το "παντρεμα" σχεδιασης-εκτελεσης, θα κινητε σε safe side αφου η συνεργασια των δυο ομαδων (σχεδιασης-μελετης, εκτελεσης) θα ειναι ποιο "δεμενη" με τον χρονο... Αλλα και παλι...
  13. Αν και επρεπε να το φανταστω, δεν μου εκοψε καν. Συγνωμη για το λαθος εαν μπορει ας διαγραφει η παραγραφος η και ολοκληρο το post.
  14. Ευχαριστω θερμα την συμμετοχη σας και τις αποψεις σας. Την εν λογο κατασκευαστικη προταση, την μελετω αρκετο καιρο τωρα. Ειδα και εγω καποια μειονεκτηματα και καποια πλεονεκτηματα τα οποια λιγο πολυ αναφερθηκαν πριν απο τους προηγουμενους συναδελφους τεχνικους. Προκειτε να κατασκευασω ενα σπιτι σε ενα αγροτεμαχιο 12.6 στρεμματων με Νοτιο-Ανατολικο προσανατολισμο (του αγροτεμαχιου). Θεωρω οτι υπαρχει αφθονος χωρος ωστε να γινουν πολλα πραγματα (δεντροφυτευση περιβαλλοντος χωρου, εκμεταλευση υψομετρικης διαφορας της εκτασης) που τελικα να δημιουργηθει αυτο που θελω. Ενω λοιπον εγω ειμαι διαθετημενος να δωσω στον μηχανικο-αρχιτεκτονα ολο τον "χωρο" και "χρονο" να κανει αυτο που ξερει, δυστυχως δεν εχω βρει εναν καταλληλο, γνωστη του θεματος. Οι προτασεις που εχω ειναι απο οπτικα αριστες κατασκευες, με πετρες, με μπαλκονακια, με διαφορες κεραμυδοσκεπες (μικρες, μεγαλες) σε διαφορα σημεια, ΑΛΛΑ ως κατασκευες απεχουν ΜΑΚΡΑΝ απο αυτα που οριζει κανεις ως ενα "πρασινο" καλομελετημενο σπιτι. Υπαρχει καποιος Μηχανικος-Αρχιτεκτονας που να δραστηριοποιητε στην περιοχη Ναουσας-Βεροιας και να ειναι γνωστης του Βιοκλιματικου σχεδιαστικου τομεα; Οσο και αν προσπαθησω εγω να μαθω καποια πραγματα, περαν απο αυτα που γνωριζω εως τωρα, δυστυχως δεν θα μπορεσω ποτε να αντικαταστησω εναν Πολιτικο Μηχανικο η εναν Αρχιτεκτονα.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.