Μετάβαση στο περιεχόμενο

iliatoras13

Members
  • Περιεχόμενα

    63
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.308 profile views

iliatoras13's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Ν4178 .ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΣΗ Η ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ . Σε διώροφη οικοδομή του 1976 με ένα διαμέρισμα στο ισόγειο και ένα διαμέρισμα στον Α Όροφο έχει μεταφερθεί το κλειστό κλιμακοστάσιο από την άκρη της κάτοψης στο κέντρο .Κατά συνέπεια έχουνε αλλάξει οι επιφάνειες των δυο διαμερισμάτων και του κοινόχρηστου χώρου (διάδρομος - κλιμακοστάσιο) .Σύσταση δεν εχει γινει .Θεωρείτε πως καλύτερη εξυγιανση γίνεται με αναλυτικό προυπολογισμό ή με διαμερισμάτωση . Σημειώνεται πως το συνολικό περίγραμμα κλειστού χώρου (διαμερισμα + κλιμακοστάσιο) δεν έχει μεγαλώσει εν σχεσει με την αδεια δηλαδή δεν εχω υπέρβαση δομησης η κάλυψης .
  2. Νομίζω από εγκύκλιο 4 ,Αρθρο 9 ,16 : Για τον υπολογισμό του ποσοστού των υπερβάσεων των αυθαιρεσιών συνυπολογίζονται όλοι οι αυθαίρετοι κλειστοί χώροι κύριας χρήσης που προσαυξάνουν τον συντελεστή δόμησης του ακινήτου .
  3. Σε κτίριο με κατάστημα στο ισόγειο ,διαμέρισμα κατοικίας στον Α Οροφο και στον Β Όροφο έχει κατασκευαστεί αυθαίρετα διαμέρισμα μεταξυ ισογειου και Α Ορόφου (σαν πατάρι ) το οποιο ειναι αυτονομο (εχει είσοδο από το κλιμακοστασιο του κτιριου) . Στο κτιριο εχει γινει συσταση η οποια δεν το ανεφερε αν και ειναι παλιο (τεκμηριωση μεσω κοινου φεροντος οργανισμου) . Πως θα επιλεξω συντελεστη υπερβασης δομησης ; Με τι θα διαιρέσω την επιφάνεια του που είναι 48,00τ.μ .
  4. Σε διώροφη οικοδομή με υπόγειο η Ο.Α προέβλεπε αποθήκη υπογείου στο υπόγειο με είσοδο μόνο από εξω ,διαμέρισμα ισογείου και διαμέρισμα Α Ορόφου.Στην πραγματικότητα με εσωτερική κλιμακα έγινε δυνατή η κατακόρυφη επικοινωνία των τριων σταθμών .Θεωρείτε πως εκτός από τον αναλυτικό που επιφέρει η κλίμακα υπάρχει και παράβαση διαμερισμάτωσης ; Ευχαριστώ πολύ .
  5. Σε ευχαριστώ για την απάντηση .Προφανως χωρίς μειωτικό συντελεστή εννοείς .
  6. Φαίνεται με μωβ η εκ της αδειας προβλεπομενη στεγη και με κοκκινο η πραγματικη κατασταση σημερα .
  7. Ειδα τωρα την εγκυκλιο 4 που διευκρινιζει πως χρησιμοποιουμε τον ορισμο του ΝΟΚ για το τι ειναι σοφιτα (Αρθρο 2 ,ΝΟΚ) χωρις να λαμβανουμε υπ 'οψιν τα σχετικα με το αν μετραει στην δομηση η οχι (Αρθρο 11,6ιε ΝΟΚ) απο οτι καταλαβαινω .Δηλαδή ολοι οι οροφοι που εχουνε στεγη μπορουνε να λεγονται σοφιτες ή πρεπει να έχουμε 0 ύψος στην ακρη ;
  8. Ευχαριστώ για την απάντηση. Με δεδομένο πως η αυθαιρεσία έγινε προ 2003 (1999) μήπως πρεπει να εξετασουμε τον ορισμο της σοφιτας κατά ΓΟΚ και όχι κατα ΝΟΚ; Πως ανεβαινει σχηματική τομή ;Δεν το εχω ξανακανει .
  9. Σε ισόγεια κατοικία εκτός σχεδίου με προβλεπόμενο ύψος 5,20 (όσο και το επιτρεπομενο) έχει πραγματοποιηθεί υπέρβαση ύψους κατά 1,50μ και έχει δημιουργηθεί σε τμήμα της κάλυψης και δευτερος όροφος-δωμάτιο -σοφίτα .Η αντιμετώπιση είναι : ένα Φ.Κ με όλη την επιφανεια της κάλυψης με υπερβαση υψους μονο (χωρις υπερβαση δομησης) και δέυτερο Φ.Κ με την επιφανεια της σοφιτας με μειωμένο συντελεστή? Μηπως δεν ειναι σοφίτα και πρεπει να παει με ολοκληρο τον συντελεστή?
  10. dimitrisGM Εαν ηθελα απλα να παρω την δουλεια δεν θα το εθετα σαν ζητημα εδω περα καν.Η περιπτωση εδω ειναι ξεκαθαρη και υπαρχει προβληματισμος που εχει και γενικοτερη διάσταση αναφορικά με την υποχρεωση ελεγχου ενος μειζονος τετραοροφου πχ ακινητου ενω ο αλλος σε φωναζει για μια παραβαση στο ισογειο. Εαν η σοφιτα ηταν δηλαδη κλειδωμενη και δεν μπορουσα να μπω δεν θα το διαπιστωνα .Εννοω πως δεν ειναι και παντα ευκολο σε τετοιες περιπτωσεις που δεν εχει γινει συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων να απαιτεις ελεγχο ολου του ακινητου .
  11. Συνοψιζοντας ,εχει αδεια για διωροφο (ισογειο και Α οροφος).Εχει αυθαιρεσιες προ 2011 .Διαμορφωση αδιαμορφωτου στο ισογειο και διιαμερισματωση στον Α Οροφο . Επιπλεον εχει αδεια μετα τις 28.07.2011 για στεγη και σοφιτα με χρηση αποθηκη στα 50,00τ.μ του περιγραμματος ενω στην πραγματικοτητα ολος ο χωρος κατω απο την στεγη εχει γινει χωρος κυριας χρησης περιπου 130,00τ.μ .Σημειωνεται πως σαν ογκος η στεγη ειναι οπως προβλεποταν στην αδεια δηλαδη απο εξω δεν καταλαβαινεις πως ο χωρος που προβλεποταν να ειναι για τα ζευκτα και μονο εχει γινει χωρος κυριας χρησης , Γενικοτερα σε περιπτωσεις που δεν εχει γινει συσταση θεωρεις πως ελεγχουμε υποχρεωτικα ολο το ακινητο ;Δηλαδη σε τετραωροφη οικογενειακη πολυκατοικια χωρις συσταση για να τακτοποιησω μια υπερβαση στο ισογειο οφειλω να ελεγξω το μειζον ακινητο ; Πιθανως να ειναι ετσι γιατι εαν ζητηθει βεβαιωση θα ζητηθει για ολο. Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια.
  12. Δεν εχει γινει συσταση οριζοντιων .Η αδεια αφορουσε προσθηκη στεγης και αποθηκης-σοφιτας εντος αυτης σε επιφανεια 50,00τ.μ.Στην πραγματικοτητα υλοποιηθηκε η στεγη οπως στην τομη αλλα εγινε ολος ο χωρος κατω απο αυτην κατοικια περιπου 130,00τ.μ .
  13. Σε διώροφη ιδιοκτησία με στεγη-σοφιτα (Ισόγειο , Α Οροφος ,Στεγη - Σοφίτα ) διαπιστώνονται παραβάσεις στο Ισόγειο (διαμόρφωση αδιαμορφώτου πυλωτης) ,στον Α Όροφο (διαμερισμάτωση 2 διαμερισμάτων σε 1) και στην στεγη-σοφιτα (επεκταση σοφιτας σε ολο τον χωρο της στεγης και αλλαγη χρησης απο αποθηκη σε κατοικια). Η παραβάση της στεγης εγινε μετα τις 28-07-2011 και εξεδοθει και οικοδομικη αδεια τον 10/2011 . Οι παραβάσεις Ισογείου και Α Ορόφου έγιναν με βεβαιοτητα προ 28-07-2011 . ι)Ειναι εφικτη η επιλεκτικη τακτοποίηση δηλαδη να τακτοποιηθει μόνο το Ισόγειο και ο Α Όροφος και οχι η σοφιτα που δεν εχει δικαιωμα ιι)Η τακτοποιηση του Ισογείου (διαμόρφωση αδιαμορφώτου) υπολογίζεται με αναλυτικό ή πε υπέρβαση δόμησης ;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.