Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

johnnie_blue

Members
  • Περιεχόμενα

    45
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

2 Ακόλουθοι

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Μακεδονία
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

johnnie_blue's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Dedicated Rare
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Συνάδερφε τελικά πως το αντιμετώπισες το θέμα;;;
  2. Συνάδερφοι όσο ο παραλογισμός των ΜΥΦ συνεχίζεται νέες απορίες βγαίνουν στην επιφάνεια. Τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών από Κ.Ε.Κ., χωρίς ΦΠΑ, για συμμετοχή σε πρόγραμμα εκπαίδευσης, πως το καταχωρούμε στις ΜΥΦ ??? Υποπτεύομαι στις Συγκεντρωτικές Εξόδων, αλλά με προβληματίζει το γεγονός πως εώς τωρα το ΚΕΚ δεν το έχει καταχωρήσει μιας και δεν εμφανίζεται στις αποκλίσεις.
  3. Προφανώς και η σύγχηση γίνεται από τον ορισμό του ελεγκτή. Επίσης κάποιες Περιφέρειες έχουν αναρτημένες στις ιστοσελίδες τους έγραφα και απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση πιστοποιητικών παραλαβής ατμολέβητα. Επόμένως βάση του ορισμού του Ελεγκτή, κάποιος που "έχει το αντίστοιχο δικαίωμα ελέγχου των ατμολεβήτων" μπορεί να σου κάνει τον έλεγχο και να σου εκδώσει το πιστοποιητικό παραλαβής. Σωστά?
  4. Συνάδερφε τελικά τι έκανες? Συμφωνα με το ΦΕΚ 2656Β/2012 οι ατμολέβητες όλων των κατηγοριών πρέπει να εφοδιάζονται με πιστοποιητικό παραλαβής. Απλά για την κατηγορία Γ δεν έχεις απαιτήσεις όσον αφορά το λεβητοστάσιο, και δεν υπάρχει υποχρεώση να καταθέσεις την κάτοψη του με την απόσταση 10 μ γύρω από αυτό σαν δικαιολογιτικό. Οι "πιστοποιημένοι φορείς" μια χαρά εκδίδουν πιστοποιητικά παραλβής και για ατμολέβητες κατηγορίας Γ.
  5. Θα ήταν πολύ χρήσιμο για όλους μας να υπάρξουν οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα!
  6. Συνάδερφε για ακόμα μια φορά σε ευχαριστούμε! Όσα μπράβο και να πούμε είναι λίγα!!!
  7. Εδώ γράφει πως τα μηχανόσημα καταργούνται με τον Ν. 4254/2014 (περίπτωση ιθ). www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18841 Όμως στον Α.Ν. 2326/1940 (ΦΕΚ 145Α/1940) τα μηχανόσημα δημοπρασιών δεν ανήκουν στις περιπτώσεις β, γ, δ και στ, αλλά στην ιστ' περίπτωση. Επίσης σε διακηρύξεις δημοπρασιών τα ζητάνε μέσα στον φάκελο της οικονομικής προσφοράς, είτε ως μηχανόσημα, είτε ως ισόποσο γραμμάτιο είσπραξης αγοράς ενσήμων ΤΣΜΕΔΕ.
  8. Στην περίπτωση όπου το 2013 δεν υπήρχαν αγορές τι γράφουμε? Επίσης αν στο τέλος του 2014 έχουν κλείσει και έχουν τιμολογηθεί όλα τα έργα? Και όταν γράφετε "πραγματική απογραφή" τι εννοείτε?
  9. Με τα νέα ΕΛΠ υφίσταται πλέον υποχρέωση απογραφής για όλους? Πχ τεχνικό γραφείο με έσοδα και από κατασκευή κάποιων έργων με σύνολο τζίρου κάτω από 150.000 € πρέπει να κάνει απογραφή για το έτος 2014?
  10. Σε πρώτη φάση ελέγχεις το ποσό των τεκμηρίων σου (ενδεικτικά: κάθε άγαμος έχει 3000 € τεκμήριο διαβίωσης). Βάση αυτού του ποσού θα φορολογηθείς ούτως ή άλλως! (26% x 3000€ = 780€) !!! Οπότε είτε έχεις κέρδη έως 3000€ είτε ζημίες, είτε μηδέν είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, τα 780€ τα πληρώνεις!!! Εκτός βέβαια αν, όπως έγραψε ο SOTHRIS παραπάνω, μπορείς να υπαχθείς στη φορολόγηση σαν μισθωτός με βάση το άρθρο 12 του Ν. 4172/2013, οπότε θα έχεις διαφορετική κλίμακα υπολογισμού. Άρα καλό θα ήταν να βοηθήσεις κάνα συνάδερφο εισπράττοντας το ΦΠΑ ή ακόμα καλύτερα να βρεις και κανέναν να σου πληρώσει μέρος του 26 % της φορολογίας πέραν του ΦΠΑ.
  11. Ερώτηση για δυνατούς λύτες: Περίπτωση που συνιδιοκτήτης σε οικόπεδο (σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας) έχει χτίσει εκτός από τα αυθαίρετα του (που πλέον δεν μας ενδιαφέρουν όσον αφορά τα πολεοδομικά μεγέθη, σ.δ. σ.κ. ) και μία λωρίδα 1,23 μ στο αδόμητο τμήμα του οικοπέδου του έτερου συνιδιοκτήτη τι κάνουμε. Ο δεύτερος θέλει να βγάλει άδεια δόμησης για νέα κατοικία. Το αυθαίρετο κτίσμα βρίσκεται στο τμήμα οικοπέδου εμβαδού 56,67 τμ (κάθετη ιδιοκτησία 1/3 οικοπέδου συνολικού εμβαδού 170 τ.μέτρων), έχει καλύψει με άδεια του 1962 για 32 τμ κατοικίας, 69 τμ. Καμιά ιδέα για το πως θα μπορούσε αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση???
  12. Συνάδερφοι αναμοχλεύω το θέμα μετά από αρκετό καιρό. Σε περίπτωση εξωτερικής θερμομόνωσης στα πλαίσια του "εξοικονόμηση κατ' οίκον", με την χρήση ικριωμάτων πώς κινούμαστε? Βγάζουμε πρώτα την άδεια μικρής κλίμακας για τα Ικριώματα και μετά κάνουμε την γνωστοποίηση των εργασιών θερμομόνωσης? Ή βγάζουμε μια και καλή μόνο μία άδεια ΕΕΜΚ που περιλαμβάνει τα ικριώματα και την εξωτερική θερμομόνωση ??? Επίσης συνάδερφε mvrahiolia πως κινήθηκες στην περίπτωση του κοινού ορίου οικοπέδου??
  13. Συνάδερφοι παραθέτω συνοπτικά κάποιες απορίες - επεξηγήσεις: Εκτός των κλασσικών εσόδων-δαπανών (βεβαιώσεις, ενεργ. επιθεωρήσεις, καύσιμα, κινητό κτλ), για έσοδα από κατασκευές τεχνικών έργων όπου έχουμε κόψει ΤΠΥ σε ποιους κωδικούς τα βάζουμε? Πχ: 1) για κατασκευή έργου και ΤΠΥ σε Δήμο-Δημόσιο πάει στον ΚΩΔΙΚΟ 277 (προστιθέμενο με τιμολόγια από τυχόν μελέτες προς το δημόσιο) ? 2) για κατασκευή έργου και ΤΠΥ σε επαγγελματία ή νομικό πρόσωπο πάει στον κωδικό 280 (προστιθέμενο με τυχόν τιμολόγια μελετών προς επιτηδευματίες) ? 3) για κατασκευή έργου και ΤΠΥ σε ιδιώτη πάει στον κωδικό 274 (προστιθέμενο με τυχόν ΑΠΥ προς ιδιώτες) ? .... ή μήπως πάνε στους κωδικούς για εμπορία -μεταποίηση (269-272-273)? 4) Υλικά που αγοράσαμε για τα εν λόγω έργα Κωδικοί 231-235 (232-236) ? 5) Μισθοδοσίες που καταβάλαμε σε εργάτες στον Κωδικός 524 ή 522 ? 6) Εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ για τους εργάτες προστιθέμενο με το ΤΣΜΕΔΕ το δικό μας στον κωδικό 518 ή 516 ? 7)Πληρωμές σε άλλους επιτηδευματίες πχ χωματουργικά, που μας έχουν κόψει τιμολόγια παροχής υπηρεσιών στον κωδικό 527 ή 525 ?
  14. Καλημέρα σε όλους! Για να κάνουμε κάποια πράγματα λιανά και να μας λυθούν και μερικές απορίες όσον αφορά την Οριστική Δήλωση Ελευθέρων Επαγγελματιών. Συμπληρώνουμε την φόρμα στο taxisnet ακολούθως: 1) Στα κουτάκια 1" Σύνολο οφειλόμενου παρακρατηθέντος φόρου από εμπορικές επιχειρήσεις" Βάζουμε το άθροισμα των παρακρατήσεων του 3% (στο "Παρακρατηθείς φόρος") που έχουμε καταβάλλει είτε αυτά είναι σε τιμολόγια από υπεργολάβους, είτε σε τιμολόγια χωματουργικά, είτε σε τιμολόγια από άλλα συνεργεία. Επίσης προσθέτουμε και τον φόρο 3% που έχουμε παρακρατήσει στον εαυτό μας για κάποιο δημόσιο έργο. Δηλαδή όλα πρόσθεση και τα τιμολόγια που λάβαμε αλλά και αυτά που εκδώσαμε προς δημόσιο. Σωστά??? 2) Δίπλα στο κουτάκι "Σύνολο Ακαθάριστων Εισοδημάτων" βάζουμε το καθαρό, χωρίς ΦΠΑ, άθροισμα όλων των τιμολογίων. Και αυτών που λάβαμε από υπεργολάβους, αλλά και αυτά που εκδώσαμε προς το δημόσιο. Σωστά??? 3) Στην ¨"ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΣΩΝ ΦΟΡΟΥ" καταχωρούμε όλες τις πληρωμές των παρακρατήσεων που έγιναν είτε με διπλότυπα είτε με ταυτότητες οφειλής και τις ημερομηνίες τους. ​Στην συνέχεια προχωρούμε στην δημιουργία του απαραίτητου αρχείου μέσω της εφαρμογής. 4) Για την δημιουργία του αρχείου ανοίγουμε την εφαρμογή "apcDesktopPrivate2014.jar" και δημιουργούμε Νέο αρχείο: "Βεβαίωση εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις". 5) Μέσα στην καρτέλα εισάγουμε τα στοιχεία μας και με εισαγωγές γραμμών καταχωρούμε, τα ποσά των τιμολογίων που λάβαμε με το ΑΦΜ του εκδότη αλλά και τα τιμολόγια που εκδώσαμε προς δημόσιο με το δικό μας ΑΦΜ. 6) "Είδος αποδοχών" επιλέγουμε το 2. Πιο αναλυτικά εδώ http://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/18372 7) "Ακαθάριστες αποδοχές" συμπληρώνουμε λογικά ποσό τιμολογίου (χωρίς ΦΠΑ πάντα) 8 ) "Κρατήσεις εκτός φόρου" συμπληρώνουμε 0,00 μηδέν ??? 9) "Φόρος που παρακρατήθηκε" αν και δεν είναι υποχρεωτικό βάζουμε το ποσό που πληρώσαμε με την Δήλωση Απόδοσης και το διπλότυπο ή ταυτότητα οφειλής. Σωστά??? 10) Αφού συμπληρώσουμε το αρχείο το αποθηκεύουμε (χωρίς κατάληξη ναι!) και το επισυνάπτουμε στην δήλωση στο taxis
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.