Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

sophe

Members
  • Περιεχόμενα

    22
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

1.094 profile views

sophe's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. theagpar καλά έκανες..μια τελευταία προσπάθεια!! Πάντως μου ειχαν πει από τον ΟΑΕΔ οτι ακομη και να τελειώσεις το 5μηνο δεν κλείνει αμεσως το προγραμμα...αφήνουν ενα περιθωριο για διορθωτικες!! Ελπίζω να μη χρειαστει να πληρωσεις καμια εισφορα αυτο το 5μηνο. καλή τύχη
  2. Συνάδελφοι πενταμηνίτες, Μετά την λήξη του 5μηνου πάμε κ βγάζουμε εκ νέου κάρτα ανεργίας.Δικαιούμαστε εμείς οι μηχανικοί να πάρουμε κάποιο επίδομα από τον ΟΑΕΔ?? Είτε το τριμηνο-βοήθημα είτε το μηνιαιο επίδομα?? Ξέρει κανείς τι παίζει?
  3. Καλησπέρα κ απο μένα, theagpar ρε συ δεν συμβαινει το ιδιο σε μας στον δήμο Εορδαίας.. εγώ τελειωσα σήμερα (επίσημα 3/01/16 αλλά πεφτει κυριακή). πήγα πριν απο κανένα 10ημερο στο τσμεδε να δω τι μου μένει να πληρώσω για το 2ο εξαμηνο του 15 και μου είπαν ότι εκκρεμει μόνο ενας μήνας και 2 μέρες (ξεκίνησα να δουλευω στο δήμο 3/08) δηλαδη 184,10 ευρώ..είμαι 1η Ασφαλιστική κατηγορία. Τους υπόλοιπους μήνες τους τακτοποίησε ο δήμος. Το ίδιο ξέρω πως συμβαινει κ σε αλλο δήμο, στο δήμο ΘερμαΪκού(Περαία). Εύχομαι Καλή κ τυχερή χρονιά με υγεία )
  4. αα μάλιστα..Δεν ξέρω Χρύσα γιατι γίνεται αυτό..πάντως το έχω ακούσει από πολλούς εδώ στο φορουμ ότι δεν έχουν πληρωθεί..( στο άλλο θέμα για τα κοινωφελή που σου έστειλα παραπάνω) Τι να πώ!! ρίξε καμία ερωτησουλα εκεί που το παρακολουθουν πιο πολλοί, μπας κ κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω. εδώ δλδ: http://www.michanikos.gr/topic/37890-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-5%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9F%CE%91%CE%95%CE%94/page-46
  5. οι πιστώσεις έχουν να κάνουν μάλλον με το οικονομικό τμήμα του δήμου που διαχειρίζεται τις μισθοδοσίες... ή μπορεί και με τον οαεδ της κάθε περιοχής.. έτσι νομίζω! στο δήμο που δουλευω εγώ μας πληρωνουν κάθε μήνα με μια μικρή καθυστερηση 10 ημερών πάνω κάτω... δηλαδη για τον μήνα του νοεμβρίου θα πληρωθουμε γύρω στις 10 με 13 δεκεμβρίου.
  6. Καλησπέρα Χρύσα.. νομίζω οτι έχει λυθεί το θέμα των εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ στους περισσότερους δήμους.. δες αυτό.. εχει συζητηθεί εδώ..υπάρχει κ ενα συνημμένο εγγραφο. http://www.michanikos.gr/topic/37890-%CE%91%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%9C%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B1-5%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%9F%CE%91%CE%95%CE%94/page-46
  7. theagpar, μα στα αλήθεια μόνο το τελευταίο 10μερο του Αυγούστου πληρώθηκες? εμείς εδώ που μπήκαμε 3 Αυγούστου , έχουμε πληρωθεί Αυγουστο κ Σεπτέμβρη. Μήπως έχει να κάνει με τον κάθε δήμο αυτό.? Δλδ το πόσο έχει συμπληρώσει τα απαραίτητα χαρτια για τον ΟΑΕΔ ωστε να τον πιστώσει εν συνεχεία..
  8. Καλημέρα κ απο μένα Τι έγινε με το θέμα μισθοδοσια- εισφορες στο ΤΣΜΕΔΕ?επικοινωνησες..ειχαμε καποια εξέλιξη?? Πάντως εγώ πήρα εκκαθάριση του μήνα (Σεπτεμβρη) και όντως μας το περασε για να μη πληρώσουμε τιποτα επιπλέον στο ΤΣΜΕΔΕ. Αν θέλεις μπορω να το σκανάρω κ να το επισυνάψω κάποια στιγμή.
  9. theagpar, Δεν γνωρίζω τι διευκρινήσεις τους έστειλαν γιατι δεν μου είπε. Μπορεί κ να αναφέρεται κ στο email που εστάλη στους τοπικούς ΚΠΑ (νομίζω το είχες σκανάρει κ ανεβάσει κ εσύ). Κ σε μας κάθε φορα που πηγαίναμε στο δήμο-μισθοδοσία (έχχει κανενα δίμηνο τώρα που τραβιόμαστε) μας έλεγε ακριβως το ίδιο πραγμα με σένα..οτι δεν βγαίνουν τα καθαρα. ( πιστευουμε οτι δεν σωστός ο τρόπος που βγάζει τα μικτα ξεκινωντας απο τα καθαρά, γιατι στο ΙΚΑ υπολογίζονται αντίστροφα) Αλλά στην αρχη της εβδομάδας που πήγαμε για άλλο λόγο, μας το πε απο μόνος του ο υπάλληλος γι αυτό και το ποσταρα. Τώρα επειδή δεν έχω κάτι χειροπιαστό κρατάω μια επιφύλαξη. Αν υπάρξει κάποιο χαρτί π.χ εκκαθάριση του Σεπτεμβριου που να φαίνεται κάτι περισσότερο, θα το ανεβάσω.
  10. Κάτια, νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα για αυτους που ανήκουν σε μεγαλύτερη ασφαλιστική κατηγορία, δίοτι το ΤΣΜΕΔΕ σου λεει οτι αν είσαι μισθωτός θέλω να παίρνω από σένα τουλάχιστον όσες είσφορές προκύπτουν απο μικτό 693,35 (πάει ανάλογα με τα ποσοστά που αντιστοιχούν για άνω-κάτω πενταετίας, με ή χωρίς ειδική προσαύξηση. πολλαπλασιάζεις το 693,35 με τα ποσοστά ανά κλάδο ανάλογα , που έχει ο πίνακας για τους μισθωτούς μηχανικούς στην ιστοσελίδα του ΤΣΜΕΔΕ, και βρίσκεις τις συνολικές και για εργαζόμενο και για εργοδότη. Καί επιπλέον έχουμε κρατήσεισ του ΙΚΑ (ασθένεια σε χρήμα), που για τον εργαζόμενο είναι 3,68% επί του 586 (μικτό των ασφαλισμένων μόνο στο ΙΚΑ) Για εργοδότη δεν θυμάμαι το ποσοστό..μας το είχαν πει στο ΙΚΑ όταν πήγαμε..(μιλάμε πάντα για πακετο κάλυψης 131).
  11. Καλησπέρααα.. elele και theagpar Λοιπόν, πήγαμε στον ΟΑΕΔ χωρίς αποτέλεσμα. Μας είπανε πως δεν χρειάζεται ν ανησυχούμε και ότι αν υπάρξει κάποιο θέμα με μας θα γίνουν διορθωτικές στο τέλος.. Για καλή μας τύχη, πήγαμε την ίδια μέρα (χθές) στον δήμο(γραφείο μισθοδοσίας) και μας είπε ο υπεύθυνος εκεί ότι τους έστειλαν από ΟΑΕΔ e-mail (με διευκρινήσεις μάλλον) - δεν μας είπε περισσότερα- και ότι μας πέρασε τελικά μικτό μισθό για τον μήνα Σεπτέμβριο 693,35 ευρώ, όσα ορίζει το ΤΣΜΕΔΕ. αναπάντεχο!!!?? οπότε για τον προήγουμενο μήνα( Αυγουστο) μπορεί να παίξει καποια διόρθωση φαντάζομαι.. όσο για το ΙΚΑ , ναι έχουμε μόνο εισφορές ( για ασθένεια σε χρήμα),, Όμως μας είχαν πει αρχικά απο το ΙΚΑ οτι χρειάζεται να κάνουμε αίτηση για απαλλαγή απο τον κλάδο κύριας ασφαλισης του ΙΚΑ λόγω της υποχρεωτικής του ΤΣΜΕΔΕ.. για να μην υπάρξει κάποιο θέμα, το οποίο τελικά το αναίρεσαν και το μόνο που κάναμε ήταν να πάμε μια βεβαίωση ασφάλισης του ΤΣΜΕΔΕ στο γραφείο μισθοδοσιας του δήμου. Συμπέρασμα: μάλλον οι ενοχλήσεις μας έπιασαν τόπο.. Εφοσον εχει περαστει σε μας 693,35 θα είναι εφικτό και πραγματοποιήσιμο σ ολους τουσ δήμους που απασχολούν μηχανικους ΠΕ. ΠΙΕΣΤΕ ΤΟΥΣ... Αυτά από μένα.. ΥΓ: το 693,35 ισχύει για όλους, ανεξαρτήτου ασφαλιστικής κατηγορίας.
  12. Ρε παιδιά μην εγκαταλείπετε.. Παρακολουθώ τη συζήτηση που γίνεται κ πιστεύω πως πρέπει να πιέσουμε ξανά κ ξανά την πηγή του κωλύματος ,τον ΟΑΕΔ , να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις- οδηγίες γραπτώς κ με τις απαραίτητες σφραγίδες.. Μια σκέψη μου- (πρόταση), στο τέλος της χρονιάς που θα γίνει η εκκαθάριση για το οφειλούμενο ποσό των εισφορών του ΤΣΜΕΔΕ, όποια διαφορά προκύψει να την πληρώσει με κάποιον τρόπο ο ΟΑΕΔ...Δηλαδή να στείλει τη λυπητερή το ΤΣΜΕΔΕ στον ΟΑΕΔ..(Εφόσον σύμφωνα με την πρόσκληση οι εισφορές ειναι επιλέξιμη δαπάνη, χωρίς τα όρια που βάζει για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ) Πάντως εμείς αύριο λέμε να περάσουμε απο το τοπικό υποκατάστημα του ΟΑΕΔ για περαιτέρω λεπτομέρειες κ κουβέντες. Ωστόσο, ήθελα να σας ρωτήσω, έχει υποβάλλει κανείς αίτηση στο ΙΚΑ για απαλλαγή από τις εισφορές του ΙΚΑ λόγω υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ προσκομίζοντας την σχετική βεβαίωση ασφάλισης από το ΤΣΜΕΔΕ??
  13. Καλησπέρα κ από μένα..Είμαι κ γω στα πεντάμηνα της 2ης πρόσκλησης της κοινωφελούς..Είσαι σίγουρη elele ότι ισχύει ακόμη ο περιορισμός του κατώτατου μικτού μισθού (693,35) από πλευράς ΤΣΜΕΔΕ ; Κ αν ναί ο ΟΑΕΔ είναι διατεθειμένος να πληρώσει την όποια διαφορά προκύψει ; Γιατί στο τοπικό υποκατάστημα (ΤΣΜΕΔΕ)που ρώτησα δεν γνώριζαν..Ωστόσο ο δήμος στον οποίο δουλεύω μου έδωσε μια εκκαθάριση πληρωμής για τον μήνα Αυγουστο στην οποία φαίνεται ότι υπολόγισε τα μικτά έχοντας ως δεδομένο τα καθαρά (δλδ 495,25). Για μένα που είμαι Α' ασφαλιστική κατηγορία, κάτω πενταετίας , χωρίς ειδική προσαύξηση μου υπολόγισε μικτό 580,41 ευρώ (κρατήσεις υπερ ΙΚΑ ασθένεια σε χρήμα(3,68%) και υπερ ΤΣΜΕΔΕ (συνολικά 10,99%). Μήπως βρίσκεται κανένας άλλος σε όμοια κατάσταση και μπορεί να διαφωτισει επί του θέματος ; υγ. το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών που θα πληρωθούν από τον ΟΑΕΔ μου είπαν οτι θα φανεί στο σύστημα του ΤΣΜΕΔΕ καπου μέσα Οκτώβρη.
  14. Είμαι Πολιτικός Μηχανικός και έχω προσληφθεί ως μηχανικός στα πεντάμηνα (στους δήμους) τον Αύγουστο του 2015. Γνωρίζει κάποιος τί γίνεται με τις ασφαλιστικές εισφορές? Στην πρόσκληση αναφέρεται ότι: "i. Επίσης, ε̟πιλέξιµη δα̟πάνη ορίζεται και το µη µισθολογικό κόστος ̟που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές του εργαζόµενου και του εργοδότη και το ο̟ποίο για τους ανέργους άνω των 25 ετών δεν υ̟περβαίνει το ̟ποσό των 234,80 € και για τους ανέργους κάτω των 25 ετών το ̟ποσό των 204,70 €. ii. Οι ωφελούµενοι υ̟πάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.−Ε.Τ.Α.Μ./Ε.Τ.Ε.Α., µε εξαίρεση ωφελούµενους, ασφαλισµένους µετά την 1.1.1993, ̟που λόγω ιδιότητας ή άσκησης δραστηριότητας υ̟πάγονται στην ασφάλιση του Ε.Τ.Α.Α. για τους ο̟ποίους οι εισφορές α̟ποδίδονται στους αντίστοιχους τοµείς Τ.Σ.Μ.Ε.∆.Ε., Τ.Σ.ΑΥ. και Τ.Α.Ν. των Κλάδων κύριας και ε̟πικουρικής ασφάλισης του Ε.Τ.Α.Α. Οι συνολικές ασφαλιστικές εισφορές των ανωτέρω ωφελούµενων δηλαδή των ωφελούµενων ̟που υ̟πάγονται στην ασφάλιση του Ε.ΤΑ.Α. α̟ποτελεί ε̟πίσης, ε̟πιλέξιµη δα̟πάνη χωρίς τους ̟περιορισµούς της ανωτέρω υ̟πο̟παραγράφου." Αυτό που καταλαβαίνω από την πρόσκληση είναι ότι όλες οι ασφαλιστικές εισφορές του εργαζομένου (ανεξαρτήτου ασφαλιστικής κατηγορίας), όσον αφορά το ΤΣΜΕΔΕ καλύπτονται εξ' ολοκλήρου από το πρόγραμμα. Από τον δήμο δεν υπάρχει διάθεση ή ικανότητα για ενημέρωση. Έχει βρεθεί κανείς σε παρόμοια κατάσταση?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.