Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

ckotscv

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

1 Ακόλουθος

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Τοποθεσία
    Αθήνα
  • Επάγγελμα
    Ιδιώτης-Μη μηχανικός

ckotscv's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Στην περίπτωση που γίνεται άμεση σύνδεση προφανώς η παροχή σχεδιασμού του αγωγού θα πρέπει λογικά να είναι όχι μόνο αυτή της επιφάνειας που αποχετεύει στην αρχή του αλλά και το άθροισμα όλων των σημειακών συνδέσεων μέχρι το τέλος του.(?) Ετσι δεν είναι? Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση!
  2. Καλή σας μέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπροστά απο ένα σπίτι διέρχεται αγωγός ομβρίων τότε θα πρέπει τα βρόχινα νερά να πηγαίνουν με άμεση σύνδεση στον αγωγό ή θα πρέπει να τα αφήνουμε στο πεζοδρόμιο και να μπούν ουσιαστικά από τα φρεάτια? Δηλαδή τα όβρια τα αποχετεύουμε άμεσα στο δίκτυο(όπου υπάρχει) ή τα αφήνουμε στο πεζοδρόμιο(υπάρχει, δεν υπάρχει δίκτυο)? Σας ευχαριστώ πολύ!
  3. Χαίρεται, Ενδιαφέρομαι να μελετήσω Γραφοστατική και θα ήθελα να μου προτείνετε κάποια βιβλία ώστε να κάνω ένα ξεκίνημα. Σας ευχαριστώ πολύ!
  4. Δηλαδή μία πλάκα 30-40εκ αντι για θεμέλια-πέδιλα πάνω στην οποία θα βιδώσει ο μεταλλικός σκελετός, η τοιχοποιία να γίνει με τούβλο και η πάνω πλάκα με οπλισμένο σκυρόδεμα θα είναι πιό οικονομική από ότι η άλλες δύο λύσεις?(δηλαδή αυτής της φέρουσας τοιχοποιίας και το σκελετού από οπλισμένο σκυρόδεμα)
  5. Η ιδέα του μεταλλικού σκελετού γιατί απορίπτεται? Δεν είναι αρκετά φθηνή και ασφαλής σαν λύση?
  6. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τώρα είμαι πολύ περισσότερο κατατοπισμένος. Γενικά αυτό που με ενδιαφέρει είναι να καταλάβω πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα κριτήρια αστοχίας σε ένα μέλος κατασκευής που ξέρω την εντατική του κατάσταση. Αν κάποιος γνωρίζει πως χρησιμοποιούνται θα ήθελα να μου αναφέρει κάτι τέτοιο περιγραφικά και γενικά. Όλες αυτές οι απορίες είναι στο να καταφέρω να κατανοήσω κάποια πράγματα και να μην τα καταπίνω αμάσητα όπως μας τα προσφέρουν οι περισσότεροι στο Πολυτεχνείο.
  7. Εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημά μου @triumph .Να δώσω ένα παράδειγμα κατασκευής ενός κύκλου υπό μονοαξονική φόρτιση: Θεωρούμε ως σ11=P/A και σ22=0(λογικό αφού μιλάμε για μονοαξονική φόρτιση) άρα στους άξονες σ1 και σ2 κατασκευάζουμε αυτον τον κύκλο(προκύπτουν δύο αν θεωρήσουμε εφελκυσμό και θλίψη). Άρα με την εφαπτομένη στους δύο κύκλους φτιάχνουμε την περιβάλλουσα. Με αυτή την διαδικασία μπορούμε να βρούμε αν κάποια άλλη εντατική κατάσταση θα προκαλέσει αστοχία του δοκιμίου...Ναί αλλα σε μια σύνθετη εντατική κατάσταση οι τάσεις δεν παραμένουν ίδιες σε ολοκληρο το σώμα... Άρα τι θα ελέγξουμε σε αυτήν την περίπτωση βάσει της ήδη κατασκευασμένης περιβάλλουσας? Συγκεκριμένα σημεία(σ1,σ2) ή επίπεδα-τομές δηλαδή- στις οποίες προκύπτουν max(σ1,σ2)? Αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο σε πραγματική κατάσταση θα ήταν αρκετά διαφωτιστικό για την κατάσταση που βρίσκομαι! Ευχαριστώ και πάλι!
  8. Όσον αφορά την εξιδανικευμένη κατάσταση είμαι κατατοπισμένος( παραδοχές σχετικά με ισοτροπία, ομογένεια υλικού κ.α.). Αλλά η απορία είναι πως με μία τυχαία εντατική κατάσταση θα ελέγξω την πιθανότητα αστοχίας, αφού όπως προανέφερες σε αυτήν αλλάζουν οι τάσεις από σημείο σε σημείο....άρα δεν είμαι σε θέση να την περιγράψω με έναν τανυστή(συνολικά για όλο το σώμα)...άρα τί θα κοιτάξω στο διάγραμμα με την πειβάλλουσα? Μήπως θα πρέπει να ελέγξω κάθε επικίδυνο επίπεδο του σώματος? Ναι αλλά το κριτήριο του Mohr περι αστοχίας αναφέρεται στο σώμα γενικά και όχι σε μεμονωμένα σημεία ώστε να συνθέσω στο σώμα την πιθανή επιφάνεια αστοχίας. Απορώ ουσιαστικά πως ο μονοαξονικός εφέλκυσμός(ή θλίψη, ή στρέψη...) περιγράφεται συνολικά από τον κύκλο του Mohr και πώς μία τυχαία εντατική κατάσταση μπορεί να παρασταθεί συνολικά ώς κύκλος του Mohr, έτσι ώστε να δώ αν υπό αυτή την κατάσταση το σώμα μου θα αστοχήσει.(αφού ο κύκλος αναφέρεται σε μεμονωμένο σημείο του σώματος και όχι για ολόκληρο το σώμα) Ευχαριστώ πάντως για τον χρονο που μου αφιερώνεται!
  9. Χαίρεται, Είμαι Φοιτητής Πολιτικός Μηχανικός και πρόσφατα κάναμε το μάθημα της Πειραματικής Αντοχής Υλικών (Π.Α.Υ.). Κατά την διάρκεια της μελέτης μου εμφανίστηκε μία απορία την οποία θα την παραθέσω: Κάνοντας τα εργαστηριακά πειράματα όπως μονοαξονικός εφελκυσμός, θλίψη, Brazilian Test κ.τ.λ. δημιουργούσαμε τους τανυστές των τάσεων για κάθε μια περίπτωση και αυτήν την απεικονίζαμε στον Κύκλο του Mohr. Το πρόβλημά μου λοιπόν είναι ότι ενώ ο κύκλος του Mohr αναφέρεται σε στοιχειώδες σημείο εμείς δημιουργήσαμε τους αντίστοιχους κύκλους και αναφερόμαστε σε ολόκληρο το δοκίμιο. Πώς δηλαδή γίνεται μια τέτοια αναγωγή από το στοιχειώδες κομμάτι σε ολόκληρο το σώμα. Δηλαδή αν έχω π.χ. για το σκυρόδεμα την περιβάλλουσα αστοχίας κατά Mohr και θέλω να ελέγξω αν θα αστοχήσει μία αμφιέρειστη με κάμψη 4 σημείων, τι πρέπει να κάνω? Θα υπολογίσω μέσω του τύπου σχ= Μy/Iyy *z την τάση και αν το σημείο βρίσκεται εντός της περιοχής είμαι εντάξει? Ναι αλλά ο παραπάνω τύπος αναφέρεται σε σημείο και πώς αυτό θα το αντιστοιχίσω με τα αποτελέσματα της περιβάλλουσας η οποία αφορά στην εντατική κατάσταση ολόκληρου του σώματος? Είμαι λίγο μπερδεμένος αφού οι καθηγητές μας, μας μπλέκουν με στοιχειώδη κομμάτια και έπειτα αναφέρονται σε ολόκληρα τα δοκίμια χωρίς να ξεκαθαρίζουν τα ζητήματα αυτά. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας. Με εκτίμηση.
  10. Απλά ζητάω μόνο μια πολύ γρήγορη περιγραφή για την μέτρηση αυτών των συντεταγμένων(πολύ όμως περιγραφικά ώστε να έχω μια πρώτη ιδέα).Ευχαριστώ και πάλι!
  11. Είμαι Φοιτητής πολιτικός Μηχανικός. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μου εξηγήσει κάποιος(και τον ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέτει) την διαδικασία μέτρσης των Φ,Λ(αστρονομικό πλάτος και μήκος αντιστοιχα). Έπειτα απ΄ότι έχω διαβάσει με την χρήση της προβολής Helmert παιρνάμε το σημείο από την Φ.Γ.Ε. στο Ελλειψοειδές εκ περιστροφής. Μήπως γνωρίζει κανείς αν αυτή η μέθοδος που προανέφερα χρησιμοποιέιται ακόμα και σήμερα ή πλεον χρησιμοποιούμε Δορυφορικές μεθόδους για την μεταφορά των σημείων απο την Φ.Γ.Ε. στο Ελλειψοειδές που έχουμε επιλέξει. Ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθειά σας!
  12. Θα ήθελα να ρωτήσω πώς γίνεται ο υπολογισμός των Αστρονομικών Συντεταγμένων ενός σημείου της Φ.Γ.Ε.? Με άλλα λόγια γίνεται με τα όργανα(Total Station,..) να υπολογίσω αυτές τις συντατγμένες? Με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο καθαρά θεωρητικά αφού διαβάζω οτι βάσει αυτών γίνονται έπειτα οι αναγωγές στο Ελλειψοειδές εκ Περιστροφής(με γνωστα βέβαια στοιχεία του ΕΕΠ). Ευχαριστώ πάρα πολύ!
  13. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας! Έχω ήδη αρχίσει να ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα και με την μελέτη πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.
  14. Είμαι Φοιτητής Πολιτικός Μηχανικός και με ενδιαφέρει αρκετά να κατανοήσω την Γεωδαισία. Έχω μια ακόμη απορία: Αν θέλω να κάνω ένα τοπογραφικό και να το εντάξω στο ΕΓΣΑ 87(το οποίο αναφέρεται σε ελλειψοειδές....) τότε πώς χρησιμοποιώ τα Σημεία αυτά και το GPS(τα οποία δίνουν συντεταγμένες πάνω στο ελλειψοειδές)? Ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για κάθε χρησιμη απάντησή σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.